Довгобуд "Виплекана сорочка": зошит 2
|
|
Tana | Дата: Неділя, 2013-03-17, 12:25 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Технічно вичерпано -- списано зошит, пишемо в наступному
За покликом серця, за необхідністю одягатись пристойно та з метою пошиття традиційного українського вбрання – сорочок – майстринями (і майстрами) нашої спільноти для себе та ліквідації такого явища як вишивальниця без вишиванки започатковуємо довгобуд «Виплекана сорочка»
Код [url=http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/49-855-1][img]http://vyshyvanka.ucoz.ru/bunners/dovgobud_sorochka.jpg Увага! На прохання посвячених внутрішньою назвою довгобуду є легкоший
Умови участі: -- велике бажання і внутрішній неспокій в душі; -- погодження з висловом, що очі бояться – руки роблять; -- допис у вільній формі про Ваш задум і його стан на сьогоднішній день.
Форма роботи 1.Звіт Раз на місяць з 1 по 8 число написати, показати, що Ви зробили в напрямку реалізації своєї вишивальної мрії (схему, ідею, фрагмент вишивки, оздоблення, розкроєні деталі тощо), будь-що, що Вас наближує до мети – виплеканої сорочки. 2. Підтримка інших учасників добрим словом, порадою чи корисним посиланням.
Невиконання умов участі, відсутність звіту та активності в темі свідчитиме про те, що мрія не здійснюється і відкладається. Штрафів, покарань, виключень з довгобуду нема. Адже найбільше покарання – відсутність сорочки. З чим ми і боремось, вірніше, працюємо. Адже ми талановиті, завзяті, найкращі в світі, і шануємо як мистецтво в собі, так і себе в мистецтві))! Тому з глибокою повагою до себе, з любов’ю до свого вишивального «я» вишиваємо собі сорочку!
Результатом довгобуду має стати фото, де Ви з усміхненим обличчям, одягнуті у власноруч вишиту й пошиту сорочку, радієте життю. І показуєте приклад, як повинна світитися від щастя вишивальниця!:)
Учасники і етапи роботи: 1. Tana: листопад, березень, квітень, травень, червень, збирання, готова робота 2. Jinsei Початок роботи, квітень, червень 3. romantik Початок, червень 4.Andrew_Yer: готова робота 5. Bullet Задум і ескіз, березень, червнева форумівка, серпень 6. Kaluna завершення вишивки 7. Oленка 8. Пасіонарія жовтень 9. Zeta січень 2013, лютий, червень 10. Тетяна лютий, готова робота 11. siesta майже готова робота 12. Волиняночка листопад 13. sjana_if Початок роботи 14. Mod Початок роботи 15. martka80: вересень 16. Oka:серпень 17. shtynka Початок работи 18. Сестра_Юлія 29. Киянка лютий, червнева форумівка, червень 20. a-stra 21. Mellory_zp грудень 22. Люлюсик вересень 23. tanytryell жовтень 24. Svitlyk жовтень, червень 25. aniel 26. Jasjka лютий, травень, липень 27.Tati майже готова робота 28. Na_talka готова робота на щасливій власниці 29. nota Початок-намір 30. sheva лютий 2013, березень, червень і нова концепція сорочки, готова робота 31. 1_Olenka-zmijuchka_1 лютий 2013, березень, квітень, готова робота 32. Galla лютий, березень, квітень, травень, червень, серпень 33. Татьяна3618 першоджерело: схема, березень, готова сорочка на дочці, готова сорочка на власниці 34. fiery Намір 35. zetka Прототип сорочки,березень, квітень, червень 36. lady-v схеми, лютий, квітень, травень, липень 37. Tatyanablack Початок роботи. 38. Оксанятко Намір. 39. Олюша Початок роботи і звіт за лютий 40. fatini Початок роботи, травень 41. Юлька-мамулька Початок, травень, червень, липень, готові вишиті деталі сорочки, готова сорочка 42. Natasska червень 43.Татьяна3618 Початок (відшита Чернігівщина),проби, початок рукава, серпень ...
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
lady-v | Дата: Понеділок, 2013-04-29, 9:41 AM | Повідомлення # 81 |
Мудра людина
| Tana, Bullet, Natasska, zetka, Zeta, дякую за підтримку Цитата (Natasska) lady-v супер....вишукано. де ви такцу схемку цікаву знайшли? Навіть не пам'ятаю, десь у нетрях інтернету))) Якщо Вам треба, якісь схеми - пишіть, я викладу у відповідних темах zetka, яка краса Ваша сорочка, мені вже іншу , нову, таку як у Вас хочеться - на Вашу дивлячись, але я ніколи не копіюю. А ось такою технікою, свій візерунок, під свій крій - треба подумати...
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
намисто | Дата: Понеділок, 2013-04-29, 10:31 AM | Повідомлення # 82 |
мешканець сайту
| Tana, дуже ніжно, я теж як і Андрій бачу вже тут чернігівське змережування, буде так класно! lady-v, може й морока, (я тепер теж так думаю про хрестик) але візерунок такий гарнезний, що просто очей не відведеш. А як буде зібране до купки, то буде шедевр! zetka, ух ти! Замкова низинка? Один рукав, це вже результат. Успіху вам!
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Natasska | Дата: Понеділок, 2013-04-29, 11:31 PM | Повідомлення # 83 |
друг
| lady-v, чи можна попрохати Вас викласти схемку? і ще раз перепитаю, нащо ви його прошиваєте-намітуєте? вишиваєте і перед і рукави на цільному полотні, чи як?
|
|
| |
zetka | Дата: Понеділок, 2013-04-29, 11:39 PM | Повідомлення # 84 |
побратим
| lady-v, дякую, мені приємно, що Вам подобається моя робота. Бажаю натхнення у створенні Ваших шедеврів!
|
|
| |
lady-v | Дата: Вівторок, 2013-04-30, 10:41 AM | Повідомлення # 85 |
Мудра людина
| Natasska, тут схеми . Вишиваю на суцільному полотні зробивши розмітку де, що, має бути для крою. Коли вишию, розкрою, і почну змережувати. Крій старовинний, з уставками.
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
1_Olenka-zmijuchka_1 | Дата: Вівторок, 2013-04-30, 6:15 PM | Повідомлення # 86 |
відвідувач
| Станом на 30 квітня мої рукави вже ось такі. Починаю вишивати плечову вставку. Сподіваюсь за свята закінчити, бо далі треба буде працювати над дипломом, і тоді точно не буде часу вишивати))..
Повідомлення відредагував 1_Olenka-zmijuchka_1 - Вівторок, 2013-04-30, 6:16 PM |
|
| |
Natasska | Дата: П`ятниця, 2013-05-03, 11:03 PM | Повідомлення # 87 |
друг
| 1_Olenka-zmijuchka_1, гарні дуже, цікаво який буде перед
|
|
| |
lady-v | Дата: П`ятниця, 2013-05-03, 11:06 PM | Повідомлення # 88 |
Мудра людина
| 1_Olenka-zmijuchka_1, дуже вишукано у Вас виходить
Моя майстерня
|
|
| |
Jinsei | Дата: П`ятниця, 2013-05-03, 11:16 PM | Повідомлення # 89 |
побратим
| Ну нарешті і я можу похвалитись своїм прогресом. Після довгих сумнівів врешті розкроїла тканину. Обійшла мережкою одну уставку і один рукав, але лише наполовину (результати на фото). І почала вишивати уставку, щоб вже врешті розвіяти сумніви щодо візерунку. Поки що все подобається. Є тільки одне питання до спеціалістів. В моєму візерунку є довгі протяжки нитки, але вони "так би мовити" є допоміжними елементами візерунку, а не основними. Тож чи є сенс робити на них замок, чи лишати як є?
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2013-05-04, 9:36 AM | Повідомлення # 90 |
Мудра людина
| Цитата (1_Olenka-zmijuchka_1) Сподіваюсь за свята закінчити, Щиро зичу, бо залишилось наче небагато, непомітно, але достатньо роботи. Натхнення! Хороші жучки-рачки-павучки вийшли. Цитата (Jinsei) нарешті і я можу похвалитись своїм прогресом. Приймається, дуже переконливо! Якщо нитки довгі, краще робити на низинці замок, бо легко потім висмикнути ту нитку, зачепишись в транспорті абощо. А робота ж -- на довгі роки!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Субота, 2013-05-04, 11:46 AM | Повідомлення # 91 |
Мудра людина
| Цитата (Tana) Якщо нитки довгі, краще робити на низинці замок, бо легко потім висмикнути ту нитку, зачепишись в транспорті абощо. А робота ж -- на довгі роки! Підтримую Таню, аби не зачіпалося ні за що.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
1_Olenka-zmijuchka_1 | Дата: Вівторок, 2013-05-07, 9:34 PM | Повідомлення # 92 |
відвідувач
| Natasska, lady-v, Tana, усім дякую за похвалу і підтримку!) Tana, станом на сьогодні лишилось тільки обробити низ. Все вже зшито, комірець-манжети на місці, я майже справилась із запланованим. Natasska, розчарую, але спереду нема нічого окрім розрізу, підшитого червоними нитками. Не хотілось мені надмірно захаращувати простір) Та й зробила висновки, що на автентичних сорочках теж так робили)
|
|
| |
Natasska | Дата: Вівторок, 2013-05-07, 10:24 PM | Повідомлення # 93 |
друг
| так, але ж і носилися вони не самі по собі а при повному наборі..., але то Вам вирішувати. все одно буде краса неймовірна. а Ваша буде до п"ят?
|
|
| |
Natasska | Дата: Вівторок, 2013-05-07, 10:25 PM | Повідомлення # 94 |
друг
| я от свою вишиваю (неавтентичну), то вишила рукави, перед і низ, поюбачила- що якось мало, вишила пасок, але смішно, низ не сподобався потім))) тепер от перевишиваю низ на зовсім інший)) під пасок
|
|
| |
1_Olenka-zmijuchka_1 | Дата: Середа, 2013-05-08, 0:44 AM | Повідомлення # 95 |
відвідувач
| Natasska, ні, моя сорочка до пояса) це лише перша, тому я побоялась планувати щось аж таке грандіозне. Плюс на першоджерелах, звідки я брала узори, перед був невишитий. І аляпуватості я не люблю) Тільки мрію колись використати і змережування, і мережку по сітці на справжній сорочці, про яку Ви говорите. А поки зробила мережку лише прутиком для підгину і зшила основні шви на машинці (пласкі шви), а комір і манжети пришивала вручну)..
|
|
| |
Jasjka | Дата: Середа, 2013-05-08, 2:38 PM | Повідомлення # 96 |
Мудра людина
| Цитата (lady-v) Вишиваю на суцільному полотні зробивши розмітку де, що, має бути для крою. Коли вишию, розкрою, і почну змережувати Мені так важко,правда навіть не пробувала,але і уявити не можу...мені треба бачити границі ))) Моя вишиванка трішки продвинулась,але показати не маю можливості.Повірите на слово? )))
Творча майстерня
|
|
| |
lady-v | Дата: Середа, 2013-05-08, 4:49 PM | Повідомлення # 97 |
Мудра людина
| Цитата (Jasjka) мені треба бачити границі Я пришила границі контрастною ниткою швом уперед голка ))) Цитата (Jasjka) Моя вишиванка трішки продвинулась,але показати не маю можливості.Повірите на слово? ))) Я вірю Але вже просто мрію її побачити !!!
Моя майстерня
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-05-08, 5:42 PM | Повідомлення # 98 |
Мудра людина
| Jasjka, віримо, працюй далі!
|
|
| |
Тетяна | Дата: Понеділок, 2013-05-13, 11:05 AM | Повідомлення # 99 |
Активіст форума
| Дуже перепрошую за таку затримку зі звітом - все було готове ще 1 травня, але катастрофічно не було можливості ні сфотографувати, ні викласти фото... Все сподівалася, що виберусь кудись на природу, щоб "покрасуватися" в обновці, але не вийшло - такий вже рік невдалий якийсь.. Тому просто фото готової сорочки Ось таке вийшло. Вже планую наступну, тому залишаюсь з вами!
Повідомлення відредагував Тетяна - Понеділок, 2013-05-13, 11:51 AM |
|
| |
Zeta | Дата: Понеділок, 2013-05-13, 10:05 PM | Повідомлення # 100 |
Мудра людина
| Таню! вітаю з завершенням своєї сорочки! дууууже гарна! стримана і яскрава водночас
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |