Довгобуд "Виплекана сорочка": зошит 2
|
|
Tana | Дата: Неділя, 2013-03-17, 12:25 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Технічно вичерпано -- списано зошит, пишемо в наступному
За покликом серця, за необхідністю одягатись пристойно та з метою пошиття традиційного українського вбрання – сорочок – майстринями (і майстрами) нашої спільноти для себе та ліквідації такого явища як вишивальниця без вишиванки започатковуємо довгобуд «Виплекана сорочка»
Код [url=http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/49-855-1][img]http://vyshyvanka.ucoz.ru/bunners/dovgobud_sorochka.jpg Увага! На прохання посвячених внутрішньою назвою довгобуду є легкоший
Умови участі: -- велике бажання і внутрішній неспокій в душі; -- погодження з висловом, що очі бояться – руки роблять; -- допис у вільній формі про Ваш задум і його стан на сьогоднішній день.
Форма роботи 1.Звіт Раз на місяць з 1 по 8 число написати, показати, що Ви зробили в напрямку реалізації своєї вишивальної мрії (схему, ідею, фрагмент вишивки, оздоблення, розкроєні деталі тощо), будь-що, що Вас наближує до мети – виплеканої сорочки. 2. Підтримка інших учасників добрим словом, порадою чи корисним посиланням.
Невиконання умов участі, відсутність звіту та активності в темі свідчитиме про те, що мрія не здійснюється і відкладається. Штрафів, покарань, виключень з довгобуду нема. Адже найбільше покарання – відсутність сорочки. З чим ми і боремось, вірніше, працюємо. Адже ми талановиті, завзяті, найкращі в світі, і шануємо як мистецтво в собі, так і себе в мистецтві))! Тому з глибокою повагою до себе, з любов’ю до свого вишивального «я» вишиваємо собі сорочку!
Результатом довгобуду має стати фото, де Ви з усміхненим обличчям, одягнуті у власноруч вишиту й пошиту сорочку, радієте життю. І показуєте приклад, як повинна світитися від щастя вишивальниця!:)
Учасники і етапи роботи: 1. Tana: листопад, березень, квітень, травень, червень, збирання, готова робота 2. Jinsei Початок роботи, квітень, червень 3. romantik Початок, червень 4.Andrew_Yer: готова робота 5. Bullet Задум і ескіз, березень, червнева форумівка, серпень 6. Kaluna завершення вишивки 7. Oленка 8. Пасіонарія жовтень 9. Zeta січень 2013, лютий, червень 10. Тетяна лютий, готова робота 11. siesta майже готова робота 12. Волиняночка листопад 13. sjana_if Початок роботи 14. Mod Початок роботи 15. martka80: вересень 16. Oka:серпень 17. shtynka Початок работи 18. Сестра_Юлія 29. Киянка лютий, червнева форумівка, червень 20. a-stra 21. Mellory_zp грудень 22. Люлюсик вересень 23. tanytryell жовтень 24. Svitlyk жовтень, червень 25. aniel 26. Jasjka лютий, травень, липень 27.Tati майже готова робота 28. Na_talka готова робота на щасливій власниці 29. nota Початок-намір 30. sheva лютий 2013, березень, червень і нова концепція сорочки, готова робота 31. 1_Olenka-zmijuchka_1 лютий 2013, березень, квітень, готова робота 32. Galla лютий, березень, квітень, травень, червень, серпень 33. Татьяна3618 першоджерело: схема, березень, готова сорочка на дочці, готова сорочка на власниці 34. fiery Намір 35. zetka Прототип сорочки,березень, квітень, червень 36. lady-v схеми, лютий, квітень, травень, липень 37. Tatyanablack Початок роботи. 38. Оксанятко Намір. 39. Олюша Початок роботи і звіт за лютий 40. fatini Початок роботи, травень 41. Юлька-мамулька Початок, травень, червень, липень, готові вишиті деталі сорочки, готова сорочка 42. Natasska червень 43.Татьяна3618 Початок (відшита Чернігівщина),проби, початок рукава, серпень ...
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Galla | Дата: Понеділок, 2013-08-19, 5:31 PM | Повідомлення # 461 |
побратим
| Цитата (Bullet) коли починаю надто акуратно ховати кінці під хрестики, то поки що (!) виходить зверху не дуже акура
Bullet, у мене така ж сама проблема, а особливо коли тоненьке полотно, тому краще нехай хоч одна сторона буде гарною. А звіт обємний і красивий, і виворіт виглядає чистенько!!!;) Татьяна3618, гарні рукавчики, закінчите швиденько!!!
Повідомлення відредагував Galla - Понеділок, 2013-08-19, 5:33 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-08-19, 6:14 PM | Повідомлення # 462 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата (Татьяна3618) Bullet, це була "репетиція", перед своєю, що зараз шиється, так би мовити проба пера (узору), там на рукавах повторенний подол чернігівської сорочки. Я на рушниковому полотні спробувала відшити зразочок, а він перетворився на сорочечку... Ваш звіт дуже змістовний, а щодо вивороту - то мені дуже подобається. дякую за пояснення, а то я не зовсім зрозуміла і із самого початку теми читати, зізнаюсь, було би складно ))) І дякую за комплімент! Цитата (Татьяна3618) Звітую! ДВА рукавчика! Я їі закінчу! Вітаю, і - обов"язково закінчите сорочку, куди ж ви дінетесь Нас тут Тана всіх "построїть" щойно повернеться )))
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-08-19, 6:15 PM | Повідомлення # 463 |
маніяк графічних ліній
| Цитата (Galla) Bullet, у мене така ж сама проблема, а особливо коли тоненьке полотно, тому краще нехай хоч одна сторона буде гарною. А звіт обємний і красивий, і виворіт виглядає чистенько!!!;) дякую, ваш коментар втішає Я і сама розумію, що не жахливий вийшов виворіт 9тобто я не "випендрююсь" заради компліментів), але все ж маю приклад ідеального вивороту. І до нього прагну
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Galla | Дата: Понеділок, 2013-08-19, 6:50 PM | Повідомлення # 464 |
побратим
| Bullet, так, завжди варто прагнути кращого! І я вже хочу похвалитися своєю роботою за липень. Я нарешті закінчила свою сорочку, і навіть віднесла до кравчині буде готова десь після 10 вересня. Рукави везла з собою на море, щоб зробити мережку, і мені вдалось закінчити вишиванку. Є деякі недоліки, але це досвід на майбутнє.
Повідомлення відредагував Galla - Понеділок, 2013-08-19, 6:51 PM |
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Вівторок, 2013-08-20, 4:00 PM | Повідомлення # 465 |
побратим
| Galla,красиво! і мережка дуже прикрашає!
|
|
| |
Alessia | Дата: Вівторок, 2013-08-20, 5:35 PM | Повідомлення # 466 |
побратим
| Galla! Яка чудова сорочка! І кольори яскраві насичені, й мережка що чудово прикрашає вишивку. Молодець!!!
|
|
| |
Zeta | Дата: Вівторок, 2013-08-20, 9:46 PM | Повідомлення # 467 |
Мудра людина
| Galla,
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Galla | Дата: Середа, 2013-08-21, 9:10 PM | Повідомлення # 468 |
побратим
| Татьяна3618, Alessia, Zeta, дякую за підтримку та теплі слова!
|
|
| |
Юлька-мамулька | Дата: Середа, 2013-08-21, 10:09 PM | Повідомлення # 469 |
друг
| Galla, дуже красива вишиваночка.
|
|
| |
lovly_ulka | Дата: Четвер, 2013-08-22, 5:11 PM | Повідомлення # 470 |
відвідувач
| Дівчата, приймайте до гурту!
Нарешті почала відшивати зразки для своєї майбутньої виплеканої сорочки - Більше фото - http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/12-402-71204-16-1369324570
Ось що у мене вийшло: Рамки для ромбів: - протяганка по скісній - нитка типу ірис (1), ДМС в 2 нитки (2), - довбане в 2 нитки (14), - курячий брід в 3 нитки (8) і 2 нитки (9) думаю зупинитися на дмс в 2 нитки, мені здається, так воно акуратніше і ажурніше виглядає. Зірочки: - пряма лиштва - ірис(4), дмс в 4 нитки(5+10), в 3 нитки (7+13), в 2 нитки (3+6) Коливаюся між ірисом і дмс в 3 нитки Гілочки для квіточок: - качалочки(11) певно, залишу хрестиком або протяганку по прямій в 2 нитки Бубочки на гілочках: - солов"їні вічка в 2 нитки(11) - коса лиштва На горизонтальній смузі рукава зашиватиму ділянки прямою лиштвою, а букву Ж - верхоплутом. Оскільки досвіду у мене поки що майже немає, то прошу вашої допомоги і критики.
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2013-08-22, 6:17 PM | Повідомлення # 471 |
маніяк графічних ліній
| Цитата (lovly_ulka) Нарешті почала відшивати зразки для своєї майбутньої виплеканої сорочки сподобався взірець, такий.. емм... історичний..!
і вітаю з початком роботи (я починала пів року, як не більше, а ви та РАЗ і уже)
|
|
| |
lovly_ulka | Дата: Четвер, 2013-08-22, 6:37 PM | Повідомлення # 472 |
відвідувач
| Спасибі, Лізо! Я її побачила і закохалася в зірочки)
Але те РАЗ тривало три роки) Тканина розкроєна лежала під іншу сорочку, мертвим грузом. І ось цього року я нарешті закОпала себе і зрушила з мертвої точки) І зразочки я десь місяць відшивала, бо часу геть нема.
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Четвер, 2013-08-22, 8:59 PM | Повідомлення # 473 |
побратим
| lovly_ulka, часу воно ніколи не вистачає... зразочки дуже красиві, але дати підказку щодо товщіни ниточок все таки по фото складно...
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Понеділок, 2013-08-26, 2:59 PM | Повідомлення # 474 |
мешканець сайту
| lovly_ulka, вітаю Ваш вибір! Сорочка буде дуже гарна. Якщо дозволите, я схиляюсь до наступних варіантів.
Цитата (lovly_ulka) думаю зупинитися на дмс в 2 нитки Підтримую. Протяганка по скісній ДМС у дві нитки.
Цитата (lovly_ulka) Зірочки: - пряма лиштва - ірис(4), дмс в 4 нитки(5+10), в 3 нитки (7+13), в 2 нитки (3+6) Коливаюся між ірисом і дмс в 3 нитки Мені більш подобається ДМС
Цитата (lovly_ulka) Гілочки для квіточок: - качалочки(11) певно, залишу хрестиком або протяганку по прямій в 2 нитки Я думаю, що можна і хрестик тут залишити.
Цитата (lovly_ulka) Бубочки на гілочках: - солов"їні вічка в 2 нитки(11) - коса лиштва Коса лиштва.
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
nosiknata | Дата: Вівторок, 2013-08-27, 11:29 AM | Повідомлення # 475 |
Мудра людина
| lovly_ulka, ви так "грунтовно" почали - вітаю! Роздивилась все дуже уважно - підтримую Андрія, але по любому треба відшити повністю фрагмент, з"єднати всі елементи в одне ціле, тоді виправити, що не сподобається. Я відшивала зразки щоб підібрати товщину і колір нитки, а от композиція загалом і геометрія - поролась 4 рази. Успіху і натхнення!
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2013-08-29, 8:21 PM | Повідомлення # 476 |
Мудра людина
| Цитата (Galla) Рукави везла з собою на море, щоб зробити мережку Тільки шиття-відпочинок можнавезти на море))
Цитата (Bullet) А як отримую просто кайф від самого вишивання, то виходить отакий мрачок з вивороту. Вітаю з проривом. А ще за євростандартами хрестика допускається перетяжка на три нитки в довільному напрямку і навіть діагональний перехід із незручного боку вишивки (за лекціями Мельничука). Тож ідеальний виворіт--то перфекціонізм певною мірою. А нам потрібна сорочка для життя)))
Цитата (Татьяна3618) Я їі закінчу! Жодного сумніву!
Внесла всі звіти, крім lovly_ulka, і вичерпалась тема. Тож Улянина чернігівська сорочка під порядкоим номером 44 відкриватиме новий наш третій зошит. Ласкаво прошу плекати шиття там!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2013-08-30, 1:59 AM | Повідомлення # 477 |
маніяк графічних ліній
| Цитата (Tana) А ще за євростандартами хрестика допускається перетяжка на три нитки в довільному напрямку і навіть діагональний перехід із незручного боку вишивки (за лекціями Мельничука). У мене нема таких довжелезних перетяжок, знач, у мене "майже ідеально" )))))
|
|
| |
Jasjka | Дата: П`ятниця, 2013-08-30, 11:32 AM | Повідомлення # 478 |
Мудра людина
| Galla, шикарна сорочечка!
Творча майстерня
|
|
| |