Довгобуд "Виплекана сорочка": зошит 2
|
|
Tana | Дата: Неділя, 2013-03-17, 12:25 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Технічно вичерпано -- списано зошит, пишемо в наступному
За покликом серця, за необхідністю одягатись пристойно та з метою пошиття традиційного українського вбрання – сорочок – майстринями (і майстрами) нашої спільноти для себе та ліквідації такого явища як вишивальниця без вишиванки започатковуємо довгобуд «Виплекана сорочка»
Код [url=http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/49-855-1][img]http://vyshyvanka.ucoz.ru/bunners/dovgobud_sorochka.jpg Увага! На прохання посвячених внутрішньою назвою довгобуду є легкоший
Умови участі: -- велике бажання і внутрішній неспокій в душі; -- погодження з висловом, що очі бояться – руки роблять; -- допис у вільній формі про Ваш задум і його стан на сьогоднішній день.
Форма роботи 1.Звіт Раз на місяць з 1 по 8 число написати, показати, що Ви зробили в напрямку реалізації своєї вишивальної мрії (схему, ідею, фрагмент вишивки, оздоблення, розкроєні деталі тощо), будь-що, що Вас наближує до мети – виплеканої сорочки. 2. Підтримка інших учасників добрим словом, порадою чи корисним посиланням.
Невиконання умов участі, відсутність звіту та активності в темі свідчитиме про те, що мрія не здійснюється і відкладається. Штрафів, покарань, виключень з довгобуду нема. Адже найбільше покарання – відсутність сорочки. З чим ми і боремось, вірніше, працюємо. Адже ми талановиті, завзяті, найкращі в світі, і шануємо як мистецтво в собі, так і себе в мистецтві))! Тому з глибокою повагою до себе, з любов’ю до свого вишивального «я» вишиваємо собі сорочку!
Результатом довгобуду має стати фото, де Ви з усміхненим обличчям, одягнуті у власноруч вишиту й пошиту сорочку, радієте життю. І показуєте приклад, як повинна світитися від щастя вишивальниця!:)
Учасники і етапи роботи: 1. Tana: листопад, березень, квітень, травень, червень, збирання, готова робота 2. Jinsei Початок роботи, квітень, червень 3. romantik Початок, червень 4.Andrew_Yer: готова робота 5. Bullet Задум і ескіз, березень, червнева форумівка, серпень 6. Kaluna завершення вишивки 7. Oленка 8. Пасіонарія жовтень 9. Zeta січень 2013, лютий, червень 10. Тетяна лютий, готова робота 11. siesta майже готова робота 12. Волиняночка листопад 13. sjana_if Початок роботи 14. Mod Початок роботи 15. martka80: вересень 16. Oka:серпень 17. shtynka Початок работи 18. Сестра_Юлія 29. Киянка лютий, червнева форумівка, червень 20. a-stra 21. Mellory_zp грудень 22. Люлюсик вересень 23. tanytryell жовтень 24. Svitlyk жовтень, червень 25. aniel 26. Jasjka лютий, травень, липень 27.Tati майже готова робота 28. Na_talka готова робота на щасливій власниці 29. nota Початок-намір 30. sheva лютий 2013, березень, червень і нова концепція сорочки, готова робота 31. 1_Olenka-zmijuchka_1 лютий 2013, березень, квітень, готова робота 32. Galla лютий, березень, квітень, травень, червень, серпень 33. Татьяна3618 першоджерело: схема, березень, готова сорочка на дочці, готова сорочка на власниці 34. fiery Намір 35. zetka Прототип сорочки,березень, квітень, червень 36. lady-v схеми, лютий, квітень, травень, липень 37. Tatyanablack Початок роботи. 38. Оксанятко Намір. 39. Олюша Початок роботи і звіт за лютий 40. fatini Початок роботи, травень 41. Юлька-мамулька Початок, травень, червень, липень, готові вишиті деталі сорочки, готова сорочка 42. Natasska червень 43.Татьяна3618 Початок (відшита Чернігівщина),проби, початок рукава, серпень ...
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
nosiknata | Дата: Вівторок, 2013-03-26, 4:39 PM | Повідомлення # 41 |
Мудра людина
| Коломийські полотна які я пробувала: - Льон +лавсан - усадка 0,5 мм - льон +бавовна +ПЕ - усадка 0,5 мм - Бавовна +ПЕ - усадка 1,5 см - бавовна 100% - усадка 3-4 см - "Лугана" - усадка 1,5 см
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Вівторок, 2013-03-26, 4:52 PM | Повідомлення # 42 |
мешканець сайту
| Наталко nosiknata, дякую! Дуже корисна інформація!
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
Galla | Дата: Вівторок, 2013-03-26, 6:35 PM | Повідомлення # 43 |
побратим
| Bullet я вишила попередню сорочку на такому полотні, прала після вишивки, всілася на 2 см., але після пошиття дошивала низ сорочки, думала буде важко, але в роботі усадка не була помітна, добре видно де класти хрестик, але як на мене всеж краще спочатку вишити і не ускладнювати собі роботу.
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Вівторок, 2013-03-26, 7:56 PM | Повідомлення # 44 |
побратим
| Bullet, я і домоткане прала до вишивки, хоча я взагалі "неправильно" працювала. Традиційна сорочка кроїлася по ниточці, там тільки прямокутники і взагалі НЕМАЄ випадів, тому я випрала, скроїла, зібрала докупи практично все, підшила, а потім вишивала.
|
|
| |
ромашка1 | Дата: Вівторок, 2013-03-26, 11:30 PM | Повідомлення # 45 |
побратим
| Доброго вечора ,чарівниці і чарівники вишивки Прошу і мене приняти ,хочу вишити сорочку отримала свої тканини і вибрала для сорочки №40 коломийське домоткане полотно,воно таке гарне і ніжне. Тепер шукаю візерунок і крій ,почала передивлятись знову форум і творчі майстерні наших умільців ,розмаїття візерунків зашкалює. Andrew_Yer ,дуже гарно все описали послідовність робіт, ох і вчасно , дякую. nosiknata, дякую, корисно знати як веде себе тканина після прання .(пошиєш , попереш ,одів і не вліз ) Буду рада і безмежно вдячна будь якій пораді по візерунку і крою. Bullet, класно ,почали вже вишивати ,гарного настрою і красивих і легких хрестиків ,треба вас доганяти.
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Середа, 2013-03-27, 0:03 AM | Повідомлення # 46 |
мешканець сайту
| Любо, дуже корисний МК від Оленки (намисто) тут. Наталка сьогодні про нього вже згадувала. Думаю, що Ви вже з ним ознайомилися. Якщо ні, то дуже раджу.
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2013-03-27, 1:42 AM | Повідомлення # 47 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата (Galla) , але як на мене всеж краще спочатку вишити і не ускладнювати собі роботу. Почитала численв поради - так і зроблю, дякую! Цитата (nosiknata) Коломийські полотна які я пробувала: - Льон +лавсан - усадка 0,5 мм - льон +бавовна +ПЕ - усадка 0,5 мм - Бавовна +ПЕ - усадка 1,5 см - бавовна 100% - усадка 3-4 см - "Лугана" - усадка 1,5 см о, дуже корисна інформація, Нато! Дякую. Цитата (ромашка1) Bullet, класно ,почали вже вишивати ,гарного настрою і красивих і легких хрестиків ,треба вас доганяти. Дякую) Мене догнати простіше простого. Треба просто іти і щось робити )))
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Середа, 2013-04-03, 10:43 AM | Повідомлення # 48 |
побратим
| звіт за місяць: розфарбувала трошки смужку по подолу;
дотачала рукавчики, бо завузькими виявилися;
помічник прийшов...
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-04-03, 12:14 PM | Повідомлення # 49 |
Мудра людина
| Татьяна3618,оце робота, видно,що без помічника не обійшлося. Вітаю, вношу в перше повідомлення.
Сама завершила роботу і розгорнула, нарешті, свою виплекану сорочку, тож до роботи!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-04-03, 12:18 PM | Повідомлення # 50 |
Мудра людина
| Цитата (nosiknata) Коломийські полотна які я пробувала: Наталко, поточни, це усадка з якого відрізу, 1мх1м абощо, я внесу в перше повідомлення.
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-04-03, 12:20 PM | Повідомлення # 51 |
Мудра людина
| Цитата (Galla) як на мене всеж краще спочатку вишити і не ускладнювати собі роботу. Підтримую, на нерівномірному полотні,зокрема,льоні спочатку вишиваю, потім перу. Зрушився і мій довгобуд, клад кладку кипричиковою лиштвою і набируванням
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2013-04-08, 10:59 AM | Повідомлення # 52 |
Мудра людина
| 8 число, прошу звітуватися!
|
|
| |
Galla | Дата: Понеділок, 2013-04-08, 5:55 PM | Повідомлення # 53 |
побратим
| Звітую за березень, вишила ще один манжет, зашила все чорним, і почала рукав але сама я б не справилась
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-04-08, 6:06 PM | Повідомлення # 54 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Tana, якщо можна, додай мені http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/38-388-69455-16-1365196825 з цього повідомлення зразок візерунка в твоє ТУТ перше повідомлення, я ж вже працюю, хоч і мікрокроками:) Дякую.
Редагувала Tana
Татьяна3618, Tana, Galla, дівчата, одне задоволення спостерігати за вашим рукоділлям! Восени точно буде у чому їхати на конгрес вишивальщиць (якщо відбудеться. а як і ні, то в таких сорочках можна на місцевому рівні створити свято) Я вами пишаюсь!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2013-04-08, 7:39 PM | Повідомлення # 55 |
Мудра людина
| Galla, як Вас розумію, сама маю помічницю, крім того, що "допомагає", ще й ставить питання, чия це сорочка)) Bullet, пропоную тобі поглянути на сорочку як на квілт, тобі потрібно зробити мільйон мікроклаптиків і з'єднати-пошити сорочку. Давай наступний клаптик -- частинку вишивки. Молодець! До осені встигнешьі мікрокроками.
Дякую, твоє натхнення довгобудом відрощує крила іншим форумчанам!
|
|
| |
zetka | Дата: Вівторок, 2013-04-09, 0:05 AM | Повідомлення # 56 |
побратим
| Galla, класно у Вас виходить - таке приємно тепле поєднання кольорів. А помічник такий зосереджений на справі))) Bullet, початок інтригує. Потроху-потроху - та й буде сорочка. Бажаю натхнення!
Ну, і я звітую: завершую плечову частину правого рукава:
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Вівторок, 2013-04-09, 0:30 AM | Повідомлення # 57 |
мешканець сайту
| Татьяна3618, Ваша сорочка вже майже готова. Малюнок дуже теплий приємний. Tana, є всеж-таки щось магічне в чернігівських узорах... Galla, такі теплі кольори. Гарна буде сорочка! Bullet, головне, що процес йде. Скільки б довго сорочка не вишивалася, носитиметься вона все рівно довше. zetka, надихає! Хочеться негайно спробувати щось такого відшить. Дуже гарно!
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2013-04-09, 8:52 AM | Повідомлення # 58 |
Мудра людина
| zetka, не відірвати погляд! Andrew_Yer, дякую за підтримку і такі потрібні слова! І як щодо наступної сорочки (може, для себе?)
|
|
| |
Киянка | Дата: Вівторок, 2013-04-09, 9:53 AM | Повідомлення # 59 |
мешканець сайту
| У цьому місяці не звітую. Ставте мені двійку. Постараюся надолужити. А поки милуюся красою ваших виплеканих сорочечок. Bullet, Tana, з початком вас, флагмани ви наші! zetka, просто бракує слів... Galla, позич мені помічника )))
|
|
| |
Тетяна | Дата: Вівторок, 2013-04-09, 2:30 PM | Повідомлення # 60 |
Активіст форума
| Ось і квітень настав - майже весна... Потроху просуваюсь: і плече зблизька: Bullet, Tana, в добрий час почати! Татьяна3618, Galla, з такими помічниками - усіх випередите! Гарно виходить! zetka, тільки підхоплю загальне захоплення - мені така робота може лише намріятись...
Повідомлення відредагував Тетяна - Вівторок, 2013-04-09, 2:35 PM |
|
| |