Довгобуд "Виплекана сорочка": зошит 2
|
|
Tana | Дата: Неділя, 2013-03-17, 12:25 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Технічно вичерпано -- списано зошит, пишемо в наступному
За покликом серця, за необхідністю одягатись пристойно та з метою пошиття традиційного українського вбрання – сорочок – майстринями (і майстрами) нашої спільноти для себе та ліквідації такого явища як вишивальниця без вишиванки започатковуємо довгобуд «Виплекана сорочка»
Код [url=http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/49-855-1][img]http://vyshyvanka.ucoz.ru/bunners/dovgobud_sorochka.jpg Увага! На прохання посвячених внутрішньою назвою довгобуду є легкоший
Умови участі: -- велике бажання і внутрішній неспокій в душі; -- погодження з висловом, що очі бояться – руки роблять; -- допис у вільній формі про Ваш задум і його стан на сьогоднішній день.
Форма роботи 1.Звіт Раз на місяць з 1 по 8 число написати, показати, що Ви зробили в напрямку реалізації своєї вишивальної мрії (схему, ідею, фрагмент вишивки, оздоблення, розкроєні деталі тощо), будь-що, що Вас наближує до мети – виплеканої сорочки. 2. Підтримка інших учасників добрим словом, порадою чи корисним посиланням.
Невиконання умов участі, відсутність звіту та активності в темі свідчитиме про те, що мрія не здійснюється і відкладається. Штрафів, покарань, виключень з довгобуду нема. Адже найбільше покарання – відсутність сорочки. З чим ми і боремось, вірніше, працюємо. Адже ми талановиті, завзяті, найкращі в світі, і шануємо як мистецтво в собі, так і себе в мистецтві))! Тому з глибокою повагою до себе, з любов’ю до свого вишивального «я» вишиваємо собі сорочку!
Результатом довгобуду має стати фото, де Ви з усміхненим обличчям, одягнуті у власноруч вишиту й пошиту сорочку, радієте життю. І показуєте приклад, як повинна світитися від щастя вишивальниця!:)
Учасники і етапи роботи: 1. Tana: листопад, березень, квітень, травень, червень, збирання, готова робота 2. Jinsei Початок роботи, квітень, червень 3. romantik Початок, червень 4.Andrew_Yer: готова робота 5. Bullet Задум і ескіз, березень, червнева форумівка, серпень 6. Kaluna завершення вишивки 7. Oленка 8. Пасіонарія жовтень 9. Zeta січень 2013, лютий, червень 10. Тетяна лютий, готова робота 11. siesta майже готова робота 12. Волиняночка листопад 13. sjana_if Початок роботи 14. Mod Початок роботи 15. martka80: вересень 16. Oka:серпень 17. shtynka Початок работи 18. Сестра_Юлія 29. Киянка лютий, червнева форумівка, червень 20. a-stra 21. Mellory_zp грудень 22. Люлюсик вересень 23. tanytryell жовтень 24. Svitlyk жовтень, червень 25. aniel 26. Jasjka лютий, травень, липень 27.Tati майже готова робота 28. Na_talka готова робота на щасливій власниці 29. nota Початок-намір 30. sheva лютий 2013, березень, червень і нова концепція сорочки, готова робота 31. 1_Olenka-zmijuchka_1 лютий 2013, березень, квітень, готова робота 32. Galla лютий, березень, квітень, травень, червень, серпень 33. Татьяна3618 першоджерело: схема, березень, готова сорочка на дочці, готова сорочка на власниці 34. fiery Намір 35. zetka Прототип сорочки,березень, квітень, червень 36. lady-v схеми, лютий, квітень, травень, липень 37. Tatyanablack Початок роботи. 38. Оксанятко Намір. 39. Олюша Початок роботи і звіт за лютий 40. fatini Початок роботи, травень 41. Юлька-мамулька Початок, травень, червень, липень, готові вишиті деталі сорочки, готова сорочка 42. Natasska червень 43.Татьяна3618 Початок (відшита Чернігівщина),проби, початок рукава, серпень ...
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2013-07-28, 4:55 PM | Повідомлення # 381 |
Мудра людина
| Татьяна3618, можна педагогічно-безшлузду пораду: як мені треба обрати, роблю папки з фото сорочок, що подобаються, потім сортую, обираю, послідовно наближуюсь до взірця, який найближче.
З кучерявими швами можете бути піонером на форумі, це величезний і неосяжний напрямок роботи.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Неділя, 2013-07-28, 5:42 PM | Повідомлення # 382 |
побратим
| lady-v, та мабуть таки подумаю... Tana, за поради дякую, дійсно класний спосіб вибирати будь що!
|
|
| |
lady-v | Дата: Неділя, 2013-07-28, 5:51 PM | Повідомлення # 383 |
Мудра людина
| Цитата (Tana) як мені треба обрати, роблю папки з фото сорочок, що подобаються, потім сортую, обираю, послідовно наближуюсь до взірця, який найближче. Ой, я так само роблю ))) Так в мене колись "рожева мрія" народилась, і "сукня до дня незалежності" , і зелена сукня нова. А тепер так сокальську три місяці виношувала поки почала шити
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Четвер, 2013-08-01, 4:06 PM | Повідомлення # 384 |
побратим
| Tana, я купила льон...буде мені нова сорочка-блузка, мабуть схожа на чернігівську, по матеріалам vyshyvanka, кольори білий та красний. Сорочечку для манюні я вже зробила,за цим зразком 1 2 дуже гарно вийшло, тільки фото ще не зробили, бо діти відпочивати поїхали на фестиваль в Судак, у фортецю.
Конопляне полотно, що маю на вишиванку не годиться, бо нерівномірне і дуже цупке, тому борщівка зачекає. До речі не розумію, що там такого складного - верхоплут та й годі. Підсумок: розпочинаю новий легкоший (довгобуд) за чернігівськими мотивами, раптом до першого вересня встигну?! Запишіть, будьте ласкаві!
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2013-08-01, 4:15 PM | Повідомлення # 385 |
Мудра людина
| Цитата (lady-v) так сокальську три місяці виношувала поки почала шити Так там стільки всього виносити-осмислити треба було...
Татьяна3618, чекатимемо на фото масюнької красунечки з розкішним подолом! І новий легкоший радо започатковуємо в перший день останнього місяця літа! От і побачимо, які вишивані плоди принесе нам щедра осінь!
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Субота, 2013-08-03, 1:35 PM | Повідомлення # 386 |
побратим
|
Перше і друге фото - то першоджерело чернігівські сорочки, третє і далі проба "пера", хоче бути щось таке..., останнє фото - імітація змережування, може схоже?
Повідомлення відредагував ganzya - Субота, 2013-08-03, 6:17 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2013-08-03, 4:20 PM | Повідомлення # 387 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Татьяна3618, краса, особливо пухлики!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2013-08-03, 4:50 PM | Повідомлення # 388 |
Мудра людина
| Татьяна3618, хороші спроби! А яка тканина у Вас і ниточки?
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Субота, 2013-08-03, 5:30 PM | Повідомлення # 389 |
побратим
| Тканина називається декоративна, чесно, я етикетку бачила, склад - льон 100%. Спробувала шити білим муліне і не сподобалося,тому білі ниточки вибрала італійський льон, він не для вишивки, (
купила в спеціалізованому магазині пряжа для в'язання, ой! там стількі цікавого!) нитка кручена, розбираю по чотири. А червона то муліне, але ще не затверджено.
|
|
| |
Natasska | Дата: Субота, 2013-08-03, 8:39 PM | Повідомлення # 390 |
друг
| які ж ви усі молодчинки!Татьяна3618, ваша попередня сорочка-классна,кольори дуже гарні.де схемку взяли таку? Бажаю скоріше розпочати вишивання нової.Легкої та натхненної роботи!
|
|
| |
romantik | Дата: Субота, 2013-08-03, 8:46 PM | Повідомлення # 391 |
побратим
| Татьяна3618, дуже гарно. А я пропускаю цей звіт. Син захотів на свято дзвінка сорочку вишиту білим по білому. Тому весь вільний час іде на замовлення Антошки.
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Субота, 2013-08-03, 9:36 PM | Повідомлення # 392 |
побратим
| Natasska, схемка дуже відома, вона є в альбомі Ксенії Колотило, тільки вона трансформована декілька разів і кольори інші.
Повідомлення відредагував Татьяна3618 - Субота, 2013-08-03, 9:39 PM |
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Субота, 2013-08-03, 9:48 PM | Повідомлення # 393 |
побратим
| А так буде схоже на змережування?
Повідомлення відредагував Татьяна3618 - Субота, 2013-08-03, 9:49 PM |
|
| |
Zeta | Дата: Субота, 2013-08-03, 10:00 PM | Повідомлення # 394 |
Мудра людина
| Цитата (Татьяна3618) , останнє фото - імітація змережування, може схоже? Татьяна3618, -а чому не хочете справжнє зробити? це змрежування "шабаком" - воно зовсім не складне!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Субота, 2013-08-03, 11:07 PM | Повідомлення # 395 |
побратим
| Zeta, я шию блузку з вишиваними рукавами, за мотивами Чернігівської сорочки і крою "кармен", на реглані справжнє змережування недоцільне. А ще через тиждень закінчиться відпустка, а там як закрутить..., а обновку хочу до першого вересня! редагую сама: я буквально зрозуміла слово змережування - з'єднання деталей... Ні, шабак робити не буду, опрацьовувати техніку на новому виробі не хочу, робити зразок не маю часу...
Повідомлення відредагував Татьяна3618 - Неділя, 2013-08-04, 6:50 PM |
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2013-08-05, 11:01 AM | Повідомлення # 396 |
Мудра людина
| Цитата (Татьяна3618) А так буде схоже на змережування? Так, це пізніші версії змережування, ї х багато на музейних сорочках, вони гармонійні з основним орнаментом, є цілком доцільним оздобленням! Ллляні нитки трішки інші я теж ділила,вони хороші. Але червоний колір і багаократне прання -- не ідеальний варіант.Білий розвід прекрасний. А червоне краще якісним муліне. Швидкого процессу, класюча буде сорочка!
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Понеділок, 2013-08-05, 2:12 PM | Повідомлення # 397 |
побратим
| Щось мені дуже любиться безкінечник. Це початок рукава, мережка панка, ромбики будуть зверху і знизу.
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2013-08-05, 7:57 PM | Повідомлення # 398 |
Мудра людина
| Татьяна3618, мені довподоби Ваше натхнення і обраний темп, так тримати!
|
|
| |
Kaluna | Дата: Понеділок, 2013-08-05, 10:11 PM | Повідомлення # 399 |
Мудра людина
| Татьяна3618, гарно виходить :))) Бажаю встигнути за часом! Задоволення від вишивання і радості
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Вівторок, 2013-08-06, 8:34 PM | Повідомлення # 400 |
побратим
| Потребую допомоги! ромбик краще обвести червоним? А квіточку гладдю може взагалі не шити?
Повідомлення відредагував Татьяна3618 - Вівторок, 2013-08-06, 8:36 PM |
|
| |