Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2011-11-28, 7:51 PM | Повідомлення # 761 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Новесенькі закладинки "ВИШЕНЬКИ-ЧЕРЕШЕНЬКИ"
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2011-12-05, 9:56 PM | Повідомлення # 762 |
Мудра людина
| Тут розігрується одна з моїх закладинок. Хто ще не має або має, але хоче ще, долучайтесь до лотерейки!
Ще новий не дракон, але кіт учений
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
Повідомлення відредагував Tana - Понеділок, 2011-12-05, 11:44 PM |
|
| |
shtynka | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 0:17 AM | Повідомлення # 763 |
Мудра людина
| який зеленоокий
Моя майстерня
|
|
| |
sjana_if | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 0:29 AM | Повідомлення # 764 |
мешканець сайту
| Який задуманий котик!
|
|
| |
Жанна | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 7:00 PM | Повідомлення # 765 |
мешканець сайту
| ах, який красень!!! розкішний котяра
мій рукодільний ЖЖ
|
|
| |
Oленка | Дата: Середа, 2011-12-07, 1:18 AM | Повідомлення # 766 |
Мудра людина
| Ох i кiт!: "я учений" на ньому прямо написано!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
lady-v | Дата: Середа, 2011-12-07, 11:41 AM | Повідомлення # 767 |
Мудра людина
| Який мудрий котяра!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2011-12-12, 8:58 PM | Повідомлення # 768 |
Мудра людина
| Дякую по-котячому, shtynka, sjana_if, Жанна, Oленка, lady-v, няв-няв! Доки чекаю новий монітор, дошиваю довгобуд і читаю книгу Рекомендую! Поцікавитись і скачати тут; про упорядника сучасного видання книги тут.
|
|
| |
Крапля | Дата: Вівторок, 2011-12-13, 12:17 PM | Повідомлення # 769 |
перехожий
Група: Користувачі
| Tana, дуже подобаються Ваші іграшки: зайчики, цей кіт, такі милі і симпатичні!
|
|
| |
Jasjka | Дата: Вівторок, 2011-12-13, 5:29 PM | Повідомлення # 770 |
Мудра людина
| Котик симпатяга Я би почитала книжку,але видруковувати часу не має,як би Миколай приніс електронну книгу,то може ... Хто там пише листи Миколаю-передайте,я уже один написала,ще один не помішає ;))
Творча майстерня
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2011-12-13, 9:01 PM | Повідомлення # 771 |
Мудра людина
| Крапля, красно дякую! Jasjka, може якось почитаєш, а я маю щастя гортати книжку -- подарунок до свят!
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2011-12-13, 9:05 PM | Повідомлення # 772 |
Мудра людина
| Quote (Tana) оже якось почитаєш, а я маю щастя гортати книжку -- подарунок до свят! Гарна книжка - гарний подарунок!Таню вітаю!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Жанна | Дата: Вівторок, 2011-12-13, 9:37 PM | Повідомлення # 773 |
мешканець сайту
| Tana, оооо, яка книжка!! я Вам по-хорошому заздрю за такий подарунок! уявляю собі Ваш захват, коли взяли цю книгу до рук))) тема дитини в українській культурі направду дуже цікава, у мене друг писав на цю тему курсову (чи то диплом? О_о), то я в нього її як взяла, то кілька місяців перечитувала :))) цікаво дуже!)) .. а от сама до літератури так і не дорвалася :(( такий ліньтюх!))
мій рукодільний ЖЖ
|
|
| |
romannah | Дата: Вівторок, 2011-12-13, 10:30 PM | Повідомлення # 774 |
мешканець сайту
| Tana, дякую-дуже гарна книжка- тільки б часу ще так 30год на добу. під час вишивання включаю "говорилку" і слухаю різні книжки, але тільки тоді, коли сама дома- бо голос в компа дуже специфічний, але привикається.
я всіх люблю
Повідомлення відредагував romannah - Вівторок, 2011-12-13, 10:33 PM |
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2011-12-13, 11:39 PM | Повідомлення # 775 |
Мудра людина
| Dmutrik09, дякую! Жанна, то не лінь, то мамський клопіт, розумію.... romannah, підкажіть, звідки качаєте хорошу літературу. Буду впроваджувати.
|
|
| |
nosiknata | Дата: Середа, 2011-12-14, 11:35 AM | Повідомлення # 776 |
Мудра людина
| Таню, дуже дякую за книжку! Цікава мова написання, цікаві дослідження, автору -велика подяка за такий труд!!
Вже скачала, сиджу читаю, посміхнула одна фраза - жінку доти називають молодицею доки родить хлопців, а як вже знайдеться дівчинка то називають бабою :)))))))
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Жанна | Дата: Середа, 2011-12-14, 11:47 AM | Повідомлення # 777 |
мешканець сайту
| Quote (nosiknata) жінку доти називають молодицею доки родить хлопців, а як вже знайдеться дівчинка то називають бабою :))))))) нічого собі))) то я вже баба! :))))
мій рукодільний ЖЖ
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2011-12-14, 12:01 PM | Повідомлення # 778 |
Мудра людина
| Quote (nosiknata) посміхнула одна фраза - жінку доти називають молодицею Ага, цікаво, що ніби жінка і цноту не втрачає, доки народжує самих хлопців. Причому наведені джерела і посилання на етнографічні праці інших народів і культур. Далі пише автор, що здебільшого молодиця -- та жінка, яка ще народжує, а яка вже перестала, то баба. І вже може бабувати , тобто бути бабою-повитухою, приймати пологи. Тож баба це після 40-45 років, Жанна, не поспішай нас із тобою записувати в старці))) Взагалі цікаво про житячий одяг і іграшки. Фотоприклади і коментарі.... ще насолоджуюсь)))
|
|
| |
olimpia | Дата: Середа, 2011-12-14, 5:44 PM | Повідомлення # 779 |
мешканець сайту
| Quote (Жанна) Tana, оооо, яка книжка!! я Вам по-хорошому заздрю за такий подарунок! Дівчатка, заходила на сайт видавництва, там є ця книжка 100 гр тут
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
romannah | Дата: Середа, 2011-12-14, 9:36 PM | Повідомлення # 780 |
мешканець сайту
| Tana, Quote (Tana) Тож баба це після 40-45 років, Жанна, не поспішай нас із тобою записувати в старці -ви знову кудись не туди. про які це баби говорите? Я ще позмагаюся з вами, хоч мені вже.... Але книжка дуже чудова. Дякую, Таню!
я всіх люблю
Повідомлення відредагував romannah - Середа, 2011-12-14, 10:03 PM |
|
| |