Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2012-01-02, 1:59 AM | Повідомлення # 801 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Tana) Робила шляпку-вуалетку на заколці, щоб одягнути доні, вона відмовилась, а мама радо причепила собі. Якщо комусь буде цікаво, розкажу-покажу як робити. ой, а гарно:) Ти сніжинка?:) Мене цікавить не стільки розказати , як показати цю штуку з різних ракурсів, дуже гарненька! І з Новим Роком!!! Будьте здорові - це головне:)*
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
|
Bullet | Дата: Понеділок, 2012-01-02, 7:07 PM | Повідомлення # 803 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| шляпку роздивилась, дякую! У вас приємні новорічні фотографії, клас
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
shtynka | Дата: Вівторок, 2012-01-03, 12:33 PM | Повідомлення # 804 |
Мудра людина
| Tana, файні картинки! Щастя і добробуту вашій чудовій родині! Особлива подяка за фото під спойлером... Ти, Танюша, просто герой!
Моя майстерня
|
|
| |
Жанна | Дата: Вівторок, 2012-01-03, 12:42 PM | Повідомлення # 805 |
мешканець сайту
| Tana, які ви вже дорослі))) дуже гарні й затишні фотографії, ви молодчинки))))) З НОВИМ РОКОМ ВАС УСІХ ВІТАЮ))))))))
мій рукодільний ЖЖ
|
|
| |
lady-v | Дата: Середа, 2012-01-04, 11:58 AM | Повідомлення # 806 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Так, новорічна сніжинка в різних ракурсах Ви дуже гарні, святкові! Чудові сімейні фото, особливо надихає те, що під спойлером. Зразу хочеться ще одну дитинку мати
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Світланка | Дата: Середа, 2012-01-04, 8:13 PM | Повідомлення # 807 |
побратим
| Quote (Tana) Ще одне інтимне фото в спойлері найдорощі хвилини життя кожної жінки! дуже гарні фото! Доця - сонечко! красуня! які ви вже дорослі! Зі святами вашу родину!
Кажуть люди я сама, наче квіточка, Що пливуть мої слова, як та річечка, Що душа моя співає, мов сопілочка. А я просто українка, україночка
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Середа, 2012-01-04, 9:07 PM | Повідомлення # 808 |
Мудра людина
| Quote (Світланка) найдорощі хвилини життя кожної жінки! дуже гарні фото! Доця - сонечко! красуня! які ви вже дорослі! Своїми фото підняли мені настрій! Сашуня підросла! Молодці! Настрій святковий, родинний! Вітаю вас і обнімаю!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Ролічок | Дата: Середа, 2012-01-04, 11:44 PM | Повідомлення # 809 |
Мудра людина
| Tana, такі гарнюні!!!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
nosiknata | Дата: Четвер, 2012-01-05, 7:38 PM | Повідомлення # 810 |
Мудра людина
| Таня - класні фото!! Гарно вам відсвяткувати Різдво!!! сто п"ятдесят обнімашек!!!
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2012-01-12, 11:40 AM | Повідомлення # 811 |
Мудра людина
| Bullet, shtynka, Жанна, lady-v, Світланка, Dmutrik09, Ролічок, nosiknata, дякую, дівчатоньки, за добрі слова і побажання! Все навзаєм! Трішки звіту і трішки фото поза новорічними конкурсами...
Почнемо. В своїй майстерні нещодавно shtynka показувала свою дитину і свою роботу, до якої я теж трішки причетна, тому нахабно перетягую до себе Вовчика, козака і красеня, тьху-тьху -тьху!
З конкурсу рушників 2011 мій 14. Рушник весільний Рушникове полотно, муліне ПНК ім. Кірова, хрестик, брокар, підгин прутиком. Розмір 220х33 см. Схему складали разом з молодими за матеріалами нашого форуму і в програмі PM. Схему викладала, якщо комусь потрібно, забирайте до себе.
З номінації "Рушник -- оберіг роду" 15.Рушник на покуті Образи в хатах моїх прабаб і бабусь в кожній кімнаті в кутку розташовані на дерев’яній поличці, для якої спеціально вишивали рушник під ікону і недовгий рушник на образ. Як згадка про дитинство, саме таке оздоблення запам’яталось в старих хатах. Колись я витирала пил поруч і на мене впала ікона Божої Матері разом із лампадкою … не поранилась склом, а волосся ще довго пахло ладаном. Нема вже прабаби, її хати, рідко приїздимо до бабусі, але пам’ятаю цей запах в хаті, яка топиться дровами, сирість, запах від лампади, трава, яка проростала крізь підлогу в дальньому кутку хати, і рушники, які є основною прикрасою білих стін і небагатого меблювання. Робота Беспалої Ликери Антипівні, до 1950р., крамне полотно, муліне кіровське, брокар, гачковане мереживо. Київщина.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
lady-v | Дата: Четвер, 2012-01-12, 12:12 PM | Повідомлення # 812 |
Мудра людина
| Tana, я зразу впізнала у Володиній сорочці Вашу руку майстра
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2012-01-20, 9:04 PM | Повідомлення # 813 |
Мудра людина
| lady-v, дякую! Запрошую повеселитися: Подробиці тут Привіт МінКульту!
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2012-01-22, 5:58 PM | Повідомлення # 814 |
Мудра людина
| Закладинкове свіже зелене приємне
Дякую всім, хто підтримав нас в новорічних конкурсах! По перше, в родинному проекті
5.Різдвяна зірка До Різдва використовувалась як окрема прикраса -- верхівка ялинки, на Різдво була "посаджена" на тростинку і прикрашена стрічками. Основа -- журнальні глянцеві аркуші, оздоблення -- фольга харчова, кольоровий папір, люрексове мереживо, гофрований папір, "дощик" з ялинки, атласні стрічки. Зірка крутиться від вітру чиякщо сильно дмухати або голосно колядувати))). Робили діти 3 роки 3 місяці та 1 рік 9 місяців разом з мамою і дідом. Час роботи -- 2 дні. Йдемо колядувати!
Зірка так би мовити в дії 6-9 січня 2012. Все витерпіла, хоча діти використовували її по-різному)). А ще, звісно, Зірка виділяла нашу юрбу серед інших колядувальників, тож запрошували нас і запрошували. Віншували, колядували, щедрували впродовж усіх свят. Задоволені всі. Сподіваюсь, наступного року буде ще ліпше, ще гучніше і веселіше!
|
|
| |
Oленка | Дата: Неділя, 2012-01-22, 10:15 PM | Повідомлення # 815 |
Мудра людина
| Tana, Quote (Tana) Запрошую повеселитися: Щось мені не смішно Quote (Tana) Закладинкове свіже зелене приємне Quote (Tana) Сподіваюсь, наступного року буде ще ліпше, ще гучніше і веселіше! Дай Вам Боже!!! Зірка дуже гарна!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2012-01-22, 11:05 PM | Повідомлення # 816 |
Мудра людина
| Quote (Oленка) Щось мені не смішно В нашій країні інакше не можна ставитися до таких речей; це як боротися з вітряками...
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2012-01-23, 4:05 PM | Повідомлення # 817 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Зірка так би мовити в дії 6-9 січня 2012. Все витерпіла, хоча діти використовували її по-різному)). А ще, звісно, Зірка виділяла нашу юрбу серед інших колядувальників, тож запрошували нас і запрошували. Віншували, колядували, щедрували впродовж усіх свят. Задоволені всі. Сподіваюсь, наступного року буде ще ліпше, ще гучніше і веселіше! Зірка суперовська. Колись за мого дитинства колядники ходили не інакше як із такими зірками, у нас кажуть Звіздами ( наголос на "і"). Без звізди - ти не колядник!Хоча тепер на це ніхто вже не зважає. Але все ж таки в нас у селі ходять колядувати тільи на святий вечір, і ти не колядник, якщо в тебе не має костюма.Без костюма ніхто не колядує. колядники заходять в хату не питаючись дозволу і показують представлення, тобто виставу. А це маленькі чи великі віршовані слова, залежить від кількості осіб, тоді сама колядка і віншівка господарю дому.Найсмішніше коли є в дійових особах жид, він , коли інші розповідають слова, намагається щось комусь продати зі своєї торби, випити стакан горілки, насмішити дітей і поприставати до господині... А вже тут ,коло мене біля міста є село Малехів , де живе моя свекруха, то там колядують тільки під хатою, питаючись дозволу, усі дні , крім святого вечора, і без костюму... Як на мене то трохи запросто, бо костюм, костюм саме головне - колись шили також з усього що ппопало, тюлі, штори,шалики,робили козакам шаблі і розмальовували костюм для смерті задовго до Різдва!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-01-23, 4:22 PM | Повідомлення # 818 |
Мудра людина
| Dmutrik09, згода, нам ці традиції плекати, може, наступні новорічні конкурси в нас будуть присвячені саме колядуванню: одяг, звІзди, віншування, персонажі.
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-01-23, 6:28 PM | Повідомлення # 819 |
Мудра людина
| Хороші новини --виправлення на Порталі "Культура" Трішки закладинкового нового
|
|
| |
lady-v | Дата: Понеділок, 2012-01-23, 7:13 PM | Повідомлення # 820 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Хороші новини --виправлення на Порталі "Культура" Гарна новина! Quote (Tana) Трішки закладинкового нового Як завжди - вишукано!
Моя майстерня
|
|
| |