Всеукраїнський зліт вишивальниць 2011 (початок)
|
|
Bullet | Дата: Неділя, 2011-04-10, 11:23 PM | Повідомлення # 1 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Початок тут
З чого з"явився задум організувати Всеукраїнський з"їзд закоханих в українську вишивку? З раптово побаченого Лесею Демчук відео
І подумали ми, що мешкаємо в інтернеті ми вже давно, наш форум - це велика всеукраїнська родина жінок та чоловіків, закоханих в українську традицію. Маємо про що розказати і що показати широкому загалу! Гуртом порадившись, обрали датою 8 жовтня 2011 року, субота, місцем проведення - Київ, приміщення бібліотеки ім. Забіли (пр-кт Науки, 4).
Ось наше офіційне запрошення.
Хто може прийти до нас в гості? БУДЬ-ХТО, зацікавлений у вишивці, в збереженні традицій, в освоєнні старих цікавих технік вишивання, любителі та збирачі одягу та предметів ДПМ, просто гості, яким приємно знаходитись серед рукодільниць!
Що таке є наш Зліт? Це не ярмарок, це не виставка, це не урок і не форумівка. Це велике родинне свято, відкрите для своїх і для сторонніх гостей!
Вхід на захід є вільний, приємне спілкування і фотографування - безкоштовне. Обмін інформацією та контактами - неоціненний!
Є ряд технічних питань, які ми не хотіли би виносити на широкий загал, бо то є чорнова робота, підготовка, оргмоменти. Якщо особисто вам хочеться допомогти форумчанкам словом, ділом чи копійкою , то просимо надіслати нам на електромейл zlit2011@ukr.net лист про ваше бажання, ми переведемо вас в *Координаційну групу Зльоту* і вам стане видимий великий розділ з темами про підготовку до нашого заходу!
Наш захід не є комерційний, роботи продаватись не будуть, тому робота форумчанок в Координаційній групі Зльоту є неоплачуваною За що всім вам, група підтримки. щиро дякую!
Можете допомгти поширити інформацію про наш захід в пресі чи в інтернеті, на вашій сторінці ВКонтакті, ФБ чи Однокласниках? Тоді вам сюди і від нас велика дяка!
Можете запросити ТБ, пресу, інші ЗМІ? Звертайтесь до адміністратора за номером 097 158 35 97.
Побачимось 8 жовтня 2011 року з 12 до 17.00 в Києві, пр-кт Науки, 4, бібліотека ім. Забіли!
Необов"язковий, але бажаний дресс-код - етнічний стрій!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2011-08-05, 5:13 PM | Повідомлення # 141 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Tana) Наполягаю на тому, щоб бажаючі відвідати МК принесли з собою тканину, голки, нитки і пяльця ((впевнена, для зацікавлених осіб це не є проблемою) , звісно, запасні витратні матеріали мають бути, але "як запасні". Це моя думка. це слушна думка. Про це напишемо у запрошенях і рекламах!
Quote (Dmutrik09) Bullet, Ліз на яку частину площі чи стіни я можу розраховувати, Сповіщу трошки пізніше, щоб не вводити в оману. Пишу в приват!
Quote (Цветана) Лиза, про все свои задекларированные обещалки помню, все практически сделано. Позволь отослать тебе весь пакет в сентябре? Не отсылаю сейчас, патамушта случайно ввязалась в авантюры под названиями "Персональная выставка" в музее соседнего городка и "Ярмарке-Выставка" в честь Дня нашего города. Ну... так получилось сагитировали вобчем Це суперова новина! Вітаю з персональною виставкою!! Чому нас не запрошуєш? Наші форумчанки є і в Славуті, і взагалі їхати до вас недовго? Що це ти крижшся, га?
Можна, я думаю, і з рук в руки передати, згодом
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Цветана | Дата: П`ятниця, 2011-08-05, 5:34 PM | Повідомлення # 142 |
побратим
Група: Перевірений користувач
| Спасибо, Лиза, за витаннячко! Quote (Bullet) Чому нас не запрошуєш? Наші форумчанки є і в Славуті, і взагалі їхати до вас недовго? Канеш, недолго это будет в городе Хмельницких энергоатомщиков - Нетешин, в 18 км от нас. Вот только даты мне из мэрии никак не сообщат, вот и... сама нахожусь в неведении! ...а вообще, как окалось, я большая с**куха! Меня ведь еще в начале лета пытались заарканить на областную выставку... чего-то там народного промысла.... эээ... с перепугу, даже забыла название! Я тогда растерялась совсем! Просто представила себя рядом с майстрынями, подобными нашим, форумским, и... поняла, что мне просто НЕ С ЧЕМ ехать показываться! Вот, сижу и думаю, мож, стоило поехать хоть с чем-то, да посмотреть КАК это проводится и как это происходит?...
Покоївки ображаються, а маленькі феї, які себе поважають, можуть творити дива тільки в доброзичливих лісах і замках. Шукайте їх там.
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2011-08-05, 8:03 PM | Повідомлення # 143 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Цветана) Вот, сижу и думаю, мож, стоило поехать хоть с чем-то, да посмотреть КАК это проводится и как это происходит?... да ты вообще такой мастер, что ты!!? Поедь, посмотри, поучаствуй, нас приглашай (вот как я неистово навязываюсь!!), нам расскажи!
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2011-08-07, 1:12 AM | Повідомлення # 144 |
маніяк графічних ліній
| Дорогі форумчанки, що зацікавлені у тому, щоб наш зліт відбувся!
Як гадаєте, чи є нам сенс виготовити власноруч вишитий банер зі словами *Спілкування за вишивкою*? Ідею запозичила від дружнього нам форуму *Вечорниць*, так мені припала ця ідея до душі, але самотужки я, нажаль, боюсь, не справлюсь. Можна обрати один з шрифтів Григорія Кисіля і в двокольорі вишити два слова нашої назви. Два з половинкою
Щоб робота просувалась легко і швидко, і щоб більше форумчанок відчули свою присутність на майбутньому зльоті, пропоную зіграти у черговий коловорот (для новачків: ми так називаємо колективну вишивку *раунд-робін*).
Як дивитесь на цю ідею? Чекаю на ваші думки.
|
|
| |
010101 | Дата: Неділя, 2011-08-07, 2:30 AM | Повідомлення # 145 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Цветана, піар - велика штука, так що не соромся свої роботи показувати!Тим більше - ТАКІ роботи! Просто як подивишся на деякий "майстрів" (як вони себе називають), то просто не знаєш, що сказати. Чи, можливо, тому, що я така прискіплива і знаю, як воно насправді має виглядати? Але вважаю, що якщо вже "халтуриш", то хоч май трохи скромності. Але ж, як говориться в приказці і яку любив повторювати мій шкільний вчитель з англійської мови, - скромність прикрашає людину тоді, коли її нема чим більше прикрасити. А це точно не про тебе! І не про дівчат тут, на форумі. Отож давайте відкидати свою скромність і показувати, які ми талановиті насправді!
Bullet, Лізо, ідея то хороша, але є одне "але" - чи встигнемо ми по строкам з таким робіном? Адже пересилка може тривати і тиждень і більше (залежить від сумлінності нашої пошти), а часу залишилось не так багато.
Повідомлення відредагував Goncha - Неділя, 2011-08-07, 2:31 AM |
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2011-08-07, 2:44 AM | Повідомлення # 146 |
маніяк графічних ліній
| Goncha, а у нас багато форумчанок у столиці і навколо неї мешкає
|
|
| |
Home_Fairy | Дата: Неділя, 2011-08-07, 12:20 PM | Повідомлення # 147 |
друг
| Bullet, так, ми вже практично закінчили роботу над нашим вишитим логотипом. Вишивали слова "КЛУБ ВЕЧОРНИЦІ" Але для спрощення роботи ми одразу розрізали полотно на 13 однакових шматків (за кількістю букв) і роздали кожній разом зі схемою букви. Оформлятимемо в велику раму з паспарту-віконечками. Думаю, у вересні зможу викласти тут результат. Головне, що обрали крупну канву і алфавіт, літери якого вишиваються за 1-2 дні. Велика перевага, що ми зустрічаємось в реальності і нам не треба нічого нікуди посилати - це дуже гальмує всі спільні проекти, на жаль Ось такі букви і їх автори
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2011-08-07, 12:22 PM | Повідомлення # 148 |
маніяк графічних ліній
| Home_Fairy, дякую, що ділишся досвідом! Я теж тк і думала про одночасне вишивання, але ж поки що бачиш - тиша
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2011-08-07, 1:01 PM | Повідомлення # 149 |
Мудра людина
| Home_Fairy, дякуємо за досвід! Bullet, я згода вишити одну літеру, але треба з оргвнесків виділити кошти і купити одну канву, чорні, червоні та ін. нитки, сподіваюсь, є в кожного, дійсно, роздати і надіслати клаптики, потім, якщо твоя ласка, зшиєш, може й печворковим способом, давайте подумаємо. Я особисто проти робіну (особистий негативний досвід) Вважаю, класно взяти будь-який шрифт Кисіля, тим більше в нього є збільшення за перших літер, лаконічно, просто. Такі букви можна вишити і в денб зльоту усім гуртом, але тоді не буде готового результату в цей день.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Цветана | Дата: Неділя, 2011-08-07, 2:23 PM | Повідомлення # 150 |
побратим
| Quote (Bullet) да ты вообще такой мастер, что ты!!? Поедь, посмотри, поучаствуй, нас приглашай (вот как я неистово навязываюсь!!), нам расскажи! Quote (Goncha) Цветана, піар - велика штука, так що не соромся свої роботи показувати!Тим більше - ТАКІ роботи! Девчонки, на ТАКИЕ комплименты от вас вовсе не собиралась навязываться, чессслово! И ведь не кокетничаю вовсе - просто испугалась от неведения и той ответственности на обл.выставке. Ведь ооочень трудно назвать мои работы авторскими - ну разве что ниточки и основу сама подбирала. А узоры-орнаменты моих этнических работ - из Альбомов, брошюрок, интернета... Юлечка, спасибо за слова поддержки! Потихоньку перестраиваю мозги (это я про скромность и пиар))) Bullet, извини за флуд в этой теме. Про вышитые букафки идея хорошая. Не вижу проблемы, даже если каждая из откликнувшихся волонтерок вышьет свою букву на своей основе любимого цвета или каунта своими красно-черн0-белыми нитками (ненуачоо? будет очень хендмейдово!) И пусть они в результате окажутся разного размера - так интереснее. Зато такой вариант исключит оргмероприятия по пукупке одной на всех канвы и ее пересылке. Можно скреативничать и далее - вышить не одним выбранным шрифтом, а разными (но только стилистику оставить - Кисиль, так Кисиль - без французских загогулин или там ангелков-квиточков))). Жду решения и записывайте мя в вышивальщицы буквы
Покоївки ображаються, а маленькі феї, які себе поважають, можуть творити дива тільки в доброзичливих лісах і замках. Шукайте їх там.
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2011-08-07, 5:00 PM | Повідомлення # 151 |
маніяк графічних ліній
| Ну все, дівчата, вирішено! Канва Аїда-14 уже є, тло ніжно-блакитне, дірочки видно добре (55 клітинок на 10 см), тож можна брати і не дуже великі літери, головне вибрати колір пурпурових ниток такий, щоб гармоніював з тлом, але я купуватиму, тож це моя проблема. Будь ласка, сголосіться бажаючі, я вам у вівторок вишлю тканину і нитки, схему оберемо разом.
Схеми надано користувачем Юлия звідси http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/7-391-1
Додано (2010-11-14, 5:51 PM) користувачем Юлия http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/7-391-1 ---------------------------------------------
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2011-08-07, 5:01 PM | Повідомлення # 152 |
маніяк графічних ліній
| мда.. якісь маленькі.. у нас наче Тана спєц по Кисілю, Танюша, як матимеш змогу - знайди нам, будь ласочка, літери!
|
|
| |
Тетяна | Дата: Неділя, 2011-08-07, 5:28 PM | Повідомлення # 153 |
Активіст форума
| А мені можна? Тільки чітко скажіть, яку букву, можна і дві... До речі, наскільки серйозні вимоги до звороту?
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2011-08-07, 6:00 PM | Повідомлення # 154 |
Мудра людина
| Дівчата , це скани мої скани, я не раз відшивала ці літери і хочу зауважити, що всі шрифти пропорційно зібльшуються (придивіться на заглавні літери і решту, вони збільшені, де одна клітинка збільшена до чотирьох Крім того, можна вишивати на канві хрестиком, захоплюючи 2х2 клітинки, якщо потрібно за розиміром. Я згодна вишивати. Схеми до вподоби друга і четверта, перша і третя використовуються все іншими вишивальними "організаціями". Я за те, шоб першу лілеру вишити заглавною червоним, пропорційно більшою, інші літери меншими. В другій схемі, як на мене, краща літера С, яка в нас має бути найкрасивішою. Але дизайнеру, тобто адміну, видніше)))
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
Повідомлення відредагував Tana - Неділя, 2011-08-07, 8:26 PM |
|
| |
сяня | Дата: Неділя, 2011-08-07, 8:24 PM | Повідомлення # 155 |
побратим
| Я б могла і дві-три. Тількі чітко яка буква, на скільки збільшувати...
|
|
| |
Via | Дата: Понеділок, 2011-08-08, 0:28 AM | Повідомлення # 156 |
побратим
| Дуже гарна ідея про вишитий банер - запишіть і мене на кілька літер. Канву можу забрати у Києві, де вам зручно, Лізо.
Кілька побажань щодо одноманітності - давайте визначимо розмір літер (висота, ширина), таки оберемо один шрифт, і оберемо однаковий колір ниток (номер ДМЦ тощо). Купути кілька моточків муліне - не проблема для форумчанок, мені так здається. І ще - техніка вишивки у нас буде хрестик? Тоді назагал банер виглядатиме гарно і цілісно.
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2011-08-08, 0:30 AM | Повідомлення # 157 |
маніяк графічних ліній
|
|
|
| |
Жанна | Дата: Понеділок, 2011-08-08, 0:41 AM | Повідомлення # 158 |
мешканець сайту
| я теж хотіла би взятися за таку справу)) нехай не за дві-три літерки, а за одну (бо не певна, що подужаю більше, - я постійно собі понапридумую роботи, а потім ніц не встигаю )
мій рукодільний ЖЖ
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2011-08-08, 2:17 AM | Повідомлення # 159 |
маніяк графічних ліній
| Жанна, ага-ага, ви напридумали собі вже раніше (дивіться повідомлення "№ 2 в цій темі), там за вами числяться мотаночки, гольнички і листівчоки
|
|
| |
Жанна | Дата: Понеділок, 2011-08-08, 3:35 AM | Повідомлення # 160 |
мешканець сайту
| Bullet, я знаю все в процесі))
мій рукодільний ЖЖ
|
|
| |