Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
|
|
НаташаО | Дата: Понеділок, 2014-04-07, 8:12 PM | Повідомлення # 1763 |
Активіст форума
| Tana, яка краса, особливо голубі,аж не віриться,що можна таке вишити ,а не виткати.
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2014-04-07, 8:23 PM | Повідомлення # 1764 |
Мудра людина
| НаташаО, дякую, це все набирування
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2014-04-07, 11:05 PM | Повідомлення # 1765 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата Tana ( ) Багато новин-перемін в моєму житті. Мабуть, не тільки в мене, що гостей в майстерні нема. Проте вишила три набори для сорочок. Дещо показую. Принаймі, твоя майстерня живе і це дуже добре! Нові набори для сорочко - зовсім нові, не такі, як раніше. Мені подобаються обидва набори, втім не дуже люблю сині і блакитні кольори (надто холодні для мого ока), а от червоний одразу впадає в око і привертає увагу. Це одна з перемін - нові накладки?? Про які переміни розкажеш нам?
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Тетяна | Дата: Субота, 2014-04-12, 5:02 PM | Повідомлення # 1766 |
Активіст форума
| Цитата Tana ( ) Три набори для сорочок Таню, а на чому шила, на якій тканині? Край вже був оброблений чи ти обшивала, як у закладинках? Так акуратненько, дуже гарно! А на тій смужці, що на комір(?) - то зубцювання по краю? Щось я заплуталась, що куди пришиватиметься...
Повідомлення відредагував Тетяна - Субота, 2014-04-12, 5:03 PM |
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2014-04-12, 6:06 PM | Повідомлення # 1767 |
Мудра людина
| Таню, саме ці набори на канві. Обшито як у закладинках (за нагоди покажу). Зубцювання пришивається до коміра.
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2014-04-17, 8:37 AM | Повідомлення # 1768 |
Мудра людина
| Сорочечка "Великодня". Для хлопчика до його першого Ведикого свята. А там і перший день народження недалеко. За мотивами раніше вишитого купона на такій самій тканині. Бавовна напівпрозора, дуже цупка, але сипуча. Муліне кіровське (дякую, Сестра Юлія, дуже вчасно закупили!) . Кирпичикова лиштва, затяганка, штапівка, зубцювання , підгин прутиком, змережування.
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2014-04-17, 9:38 AM | Повідомлення # 1769 |
маніяк графічних ліній
| Tana, ух ти, знатиму, як виглядає лиштва! Вітаю з завершенням такого процесу, робиш дива для людей
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Птичка | Дата: Четвер, 2014-04-17, 9:55 AM | Повідомлення # 1770 |
побратим
| Tana, Уявляю,як гарно буде виглядати хлопчик в цій сорочці!!! А Ви все зшивали вручну? Чи машинкою користувались?
|
|
| |
zetka | Дата: Четвер, 2014-04-17, 10:04 AM | Повідомлення # 1771 |
побратим
| Tana, яка краса! Така фактурна і водночас ніжна вишивка. Гарно!
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2014-04-17, 10:57 AM | Повідомлення # 1772 |
Мудра людина
| Bullet, Птичка, zetka, красно дякую на доброму слові! Цитата Птичка ( ) А Ви все зшивали вручну? Чи машинкою користувались? Всі шви ручні, прямі і непрямі. В цьому і весь секрет.
|
|
| |
olgavasilevskia | Дата: Четвер, 2014-04-17, 12:15 PM | Повідомлення # 1773 |
побратим
| Мені дуже червоні вставочки сподобались! Сорочечка ппречудова,святкова!
|
|
| |
Тетяна | Дата: Четвер, 2014-04-17, 4:25 PM | Повідомлення # 1774 |
Активіст форума
| Цитата Tana ( ) Сорочечка "Великодня". Таню, просто "Ах!" Та ще й вручну пошита!
|
|
| |
Птичка | Дата: Четвер, 2014-04-17, 6:21 PM | Повідомлення # 1775 |
побратим
| Цитата Tana Всі шви ручні, прямі і непрямі. В цьому і весь секрет.
Ну це...зовсім віщій пілотаж!
|
|
| |
Zeta | Дата: Субота, 2014-04-19, 10:36 AM | Повідомлення # 1776 |
Мудра людина
| Таню - дуже гарна сорочечка! а скажи мені будь ласка - "кирпичикова лиштва" і "набирування" - це не одне й те саме? якщо ні - то чим саме воно відрізняється?
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2014-04-19, 3:01 PM | Повідомлення # 1777 |
Мудра людина
| olgavasilevskia, Тетяна, Птичка, Zeta, дякую!
Цитата Zeta ( ) "кирпичикова лиштва" і "набирування" - це не одне й те саме? якщо ні - то чим саме воно відрізняється? кирпичикова лиштва -- це з полтавського шиття біллю, "цеглинки", коли один елемент це кілька рядів одне над одни вишите гладдю; в мене шість ниток вздовж і три вверх -- це одна "цеглинка", "кирпичик"; наступний, як в кладці будівельній, відступає наполовину, тобто на три нитки в бік; на Поділлі це качалочка, але там трішки інший напрямок і закінчення кожної качалочкою; набирування -- це коли окремі стібки відступають один від одного на пів-стібка і вбік і вверх чи вниз; такі собі пласкі "цеглинки". Так що в цих стібках, правда, багато спільного.
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2014-04-22, 9:45 AM | Повідомлення # 1778 |
Мудра людина
| Христос Воскрес! За прикладом адміна долучилась до благодійного аукціону тут
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2014-04-22, 9:32 PM | Повідомлення # 1779 |
маніяк графічних ліній
| Цитата Tana ( ) Христос Воскрес! За прикладом адміна долучилась до благодійного аукціону тут Воістину воскрес!
Таня, дякую за підтримку доброї справи. Вірю, що ми допоможемо п. Валентині спокійно дожити відведений їй час у цім світі, дуже сумно, коли дізнаЮсь, що ось-ось навколо мене є люди, яким можу допомогти, але грошей не маю. Такі аукціони - знахідка для обох сторін! Дякую Тобі за підтримку незнайомої тобі людини!
|
|
| |
Zeta | Дата: Четвер, 2014-04-24, 3:01 PM | Повідомлення # 1780 |
Мудра людина
| Таню,дякую за пояснення!!!тепер буду точно знати
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |