Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Середа, 2014-05-21, 12:59 PM | Повідомлення # 1801 |
мешканець сайту
| Tana, Вишиваночка чудова! Дитина носить, не змнімаючи те, що зроблено добрими руками і з любов'ю
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2014-05-22, 7:48 PM | Повідомлення # 1802 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата Tana ( ) Переношу сюди свою роботу до Пчілчиного конкурсу
1.Сорочка для хрещениці Довго виношувалася-бажалася, але легко і швидко пошилася сорочка для першокласниці. Використала "дитячі схеми" з альбому Олени Пчілки: краса-краса щиро бажаю скоріше отримати фото на власниці!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
|
Tana | Дата: Вівторок, 2014-06-03, 2:54 PM | Повідомлення # 1804 |
Мудра людина
| Життя змінюється, і я вже в автошколі. Що сказати, кращого інструктора, ніж мій брат, годі й шукати. Тепер це відчула на власній шкурі. http://водитьлегко.com.ua/
[img]http://водитьлегко.com.ua/leha1.jpg[/img] Похвалюся тут)))
Вигребла в Текстиль-контакті залишки льону житомирського. Кажуть, десь біля Миколаєва буяє дикий льон. Сподіваюсь, дуже скоро виробництво вітчизняного льону відродиться. Дуже хочу. Бо дуже нам треба своє, рідне.
А ще тягне до природи все більше. Знайшла таке. http://boguslavl.kiev.ua/
І ще моя Київщина.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Zeta | Дата: Вівторок, 2014-06-03, 10:19 PM | Повідомлення # 1805 |
Мудра людина
| Цитата Tana ( ) Життя змінюється, і я вже в автошколі. Таню - вітаю! думаю.що водій з тебе вийде добрий
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2014-06-06, 3:51 PM | Повідомлення # 1806 |
Мудра людина
| Дякую, тезко. Нарешті, переношу
1. Сорочка " Патріотична" Який замовник, така і сорочка))) Із величезним задоволенням шилося-вишивалося на замовлення нашої форумчанки в патріотичних кольорах національного прапору. Житомирський льон, італійський льон, бавовна і муліне. Набирування, зубцювання, ретязь, змережування та ін. шви. Всі шви виконані вручну. Розмір -- хлопчику на зріст 104 см.
|
|
| |
olgavasilevskia | Дата: П`ятниця, 2014-06-06, 7:40 PM | Повідомлення # 1807 |
побратим
| Дуже незвична робота! Цікаво і гарно!
|
|
| |
НаташаО | Дата: Субота, 2014-06-07, 0:26 AM | Повідомлення # 1808 |
Активіст форума
| Tana, вперше побачила,щоб так з"єднували перед із спинкою,рукав. Дуже оригінально та гарно.
|
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2014-06-07, 10:52 AM | Повідомлення # 1809 |
маніяк графічних ліній
| Tana, мене також одразу зацікавив спосіб збирання сорочки! Красиво, актуально, по-нашому. Тана, дуже гарно!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2014-06-07, 11:20 AM | Повідомлення # 1810 |
Мудра людина
| olgavasilevskia, НаташаО, Bullet, дівчата, дякую!
|
|
| |
Voloshka | Дата: Субота, 2014-06-07, 1:41 PM | Повідомлення # 1811 |
друг
| Доброго дня ! Дуже гарно ! Довго ходжу довкола і все соромлюсь запитати: як ви так гарненько підбиваєте краï ? Я не те, що зовсім не уявляю, але якось фрагментарно, а дуже хотілось би зрозуміти, як від а до я...
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2014-06-07, 1:59 PM | Повідомлення # 1812 |
Мудра людина
| Цитата Voloshka ( ) дуже хотілось би зрозуміти, як від а до я... confused Дякую! Наскільки я зрозуміла, бажано зробити ще МК, хоча я точно показувала це на форумі. Зроблю на наступній речі. Домовились?
Але теорія така: спочатку прутиком підігнути краї, потім змережувати. Найзручніше це робити, коли тканина не занадто м'яка.
|
|
| |
Voloshka | Дата: Субота, 2014-06-07, 6:12 PM | Повідомлення # 1813 |
друг
| Tana, дякую ! На МК я навіть і не сподівалась ! Буду чекати з нетерпінням.
Я правильно розумію, що край підгинається два рази (ну за логікою так), а потім підшивання до прутика цей самий крайній підгин і закріплює? Так? А більше по краю (уже краю самого виробу) не треба ніяким швом проходитись, воно тримається рівно? Не знаю, чи зрозуміло пишу...:(
|
|
| |
|
Ролічок | Дата: Понеділок, 2014-06-16, 11:08 PM | Повідомлення # 1815 |
Мудра людина
| Tana, краса! і льоля і троянди. від них мабуть пахощі приємні?
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2014-06-17, 1:09 PM | Повідомлення # 1816 |
Мудра людина
| Ролічок, дякую, чайна дає кращий аромат, а ця декоративна, більше виглядає, ніж ароматизує, але пелюстки все одно сушу.
|
|
| |
Тетяна | Дата: Середа, 2014-06-18, 5:18 PM | Повідомлення # 1817 |
Активіст форума
| Цитата Tana ( ) Льоля з ініціалами, і троянди теж...Цитата Tana ( ) І багато новин за Пчілчиним проектом. Чекайте. З нетерпінням! А зміни - хай на краще! Не плануєш приєднатися до червневої зустрічі? Я б тобі зразочок віддала... поки десь не закопала "в надійне місце"...
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2014-06-18, 6:01 PM | Повідомлення # 1818 |
маніяк графічних ліній
| Цитата Tana ( ) Льоля з ініціалами, чималенька, трапецієвидна, з ластками. І фон -- трояндовий кущ під моїм вікном Таня, кущ класний!!! А я маю питання по сорочці: ти виріз горловини (пазуху) вручну обшивала? У мене питання із обробкою горловини для сорочки кумові: там кумася вишила качалочки і лишила місце для шва, але занадто мале, щоб додавати обтачку чи підгин, я думаю: можна акуратно ту пазуху обстрочити щільним-щільним зиг-загом? Як скажеш?
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2014-06-18, 8:48 PM | Повідомлення # 1819 |
Мудра людина
| Цитата Тетяна ( ) Я б тобі зразочок віддала. Таню, мене не буде, віддавай Тані Зез, я з ней стрінусь.
Цитата Bullet ( ) можна акуратно ту пазуху обстрочити щільним-щільним зиг-загом? Як скажеш? Варто спробувати!
|
|
| |
Ruda | Дата: П`ятниця, 2014-06-27, 7:32 PM | Повідомлення # 1820 |
відвідувач
| Ваші роботи такі гарні, що й слів не досить щоб висловити захоплення. Хочу попросити допомоги у вигляді порад щодо розміру закладок до церковних книг (на скільки вони повинні чи можуть бути довшими за саму книгу) і може є готові схеми (на Великдень я бачила на перших сторінках). Чи можна скористатись Вашими, Таню, напрацюваннями? Вибачте за нескромність. Дякую.
|
|
| |