Все про ляльку мотанку
|
|
Bullet | Дата: Понеділок, 2008-09-01, 3:55 PM | Повідомлення # 1 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Привіт всім, дуже прошу по можливості надати якісь поради (а краще лінки чи скани))) по виготовленню нехитрої ляльки-мотанки. В нашій школі ще у відпустці майстер, що їх робить, та і купити багато я не в змозі. А днями приїжджають закордонні гості. Хочу їм намотати сувенірів. Буду дуже вдячна!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2008-09-01, 5:22 PM | Повідомлення # 2 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
| Нехитра лялька може вийти з інформації звідси, а тут білоруська лялька.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2008-09-02, 6:47 PM | Повідомлення # 3 |
маніяк графічних ліній
| Tana, дякую : Пішла читати-мотати
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Nachtigall | Дата: Вівторок, 2008-12-30, 3:49 PM | Повідомлення # 4 |
відвідувач
| Як я робила ляльку - мотанку: скрутила валиком тканину для голови, замотала її нитками, далі одягнула на цей валик клаптик білої тканини, замотала знизу нитками. Зробила хрест з ниток, далі одягнула "хусточку" на голову ляльки і примотала до кукурудзяного качана. Робимо далі ручки: скручується валиком шматок тканини, завязується нитками і примотується до тулуба. Робила окремо рукава і спідницю для сорочки , плахту і камізельку розкроїла і зшила як вміла . Волося (нитки) приклеїла клеєм. Додано (2008-12-30, 3:49 Pm) --------------------------------------------- пані в червоному кількість вечорів, за які зробила - та сама Єдина відмінність - волосся пришивала, зверху на ляльці - хутрова шапка, тільки якось її не видно на фоні дивану Якщо буде бажання в адміністрації сайту, то виставіть будь -ласка ляльку на конкурс
Повідомлення відредагував Nachtigall - Вівторок, 2008-12-30, 3:57 PM |
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2009-01-04, 12:12 PM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
| Така панянка вийшла! Лялечка -- рокова жінка!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
яля | Дата: Понеділок, 2009-04-06, 3:46 PM | Повідомлення # 6 |
друг
| я обожнюю мотанок можу свою. Ось ця оберігає маленьку дівчинку
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2009-04-06, 5:54 PM | Повідомлення # 7 |
маніяк графічних ліній
| Quote (яля) я обожнюю мотанок можу свою. Ось ця оберігає маленьку дівчинку Я в захваті!!! Приєднуйтесь до нас на Країні Мрій!!
|
|
| |
яля | Дата: Середа, 2009-04-08, 4:20 AM | Повідомлення # 8 |
друг
| Quote Приєднуйтесь до нас на Країні Мрій!! Вибач за мою необізнаність, але що це таке Краіна Мрій? Дякую Додано (2009-04-08, 4:20 Am) --------------------------------------------- Все зрозуміла, що таке Краіна Мрій, ассоціація з піснею ВВ і google мене не підвів , живу як у лісі , а точніше у Дніпрі. Я щиро дякую за запрошення я б з радістю, до літа і ляльок буде більше, тим паче, я як раз готуюся до прийняття участі у двох виставках в Дніпропетровську
|
|
| |
bulbashka_aero | Дата: Четвер, 2009-05-07, 11:23 AM | Повідомлення # 9 |
побратим
| Надивилася-начиталася і отаке "змотала"... Правда, не дуже напружувалася з виготовленням одягу і оздобленням - мені її хотілося "просто зараз". Наступного разу може зроблю щось більше вишукане Оце тільки зараз помітила, що "фартушок" не попрасувала...
Повідомлення відредагував bulbashka_aero - Четвер, 2009-05-07, 11:24 AM |
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2009-05-07, 11:30 AM | Повідомлення # 10 |
Мудра людина
| яля, лялька дитини прекрасна, дуже-дуже прониклива, якщо можна так сказати. bulbashka_aero, з почином! Кажуть, оберегову лялечку треба робити на одному подиху...тож у Вас так і вийшло.
|
|
| |
яля | Дата: Четвер, 2009-05-07, 5:29 PM | Повідомлення # 11 |
друг
| Я так рада, що ляльки-мотанки подобаються, я в них закохана. bulbashka_aero, сподобалась ваша перша лялечка, хрест дуже акуратно намотаний, вітаю. А я зараз теж похвалюсь своіми дівчатами. Я вже розповідала, що унас в Дніпрі була виставка ручних робіт і я була зі своіми:) Додано (2009-05-07, 5:18 Pm) --------------------------------------------- - вона мені найніжніша ця молодичка брала участь у конкурсі:) Додано (2009-05-07, 5:29 Pm) --------------------------------------------- ця дівчина також з конкурсу ця передостання, іі одна жіночка замовила на подарунок. А на солов'ні вічка надихнула Tana, зі своіми шикарними чохликами для телефонів :). Вчора зробила, ще одну але не встигла ще сфотографувати. Найближчим часом викладу фото:)
Повідомлення відредагував яля - Четвер, 2009-05-07, 5:30 PM |
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2009-05-07, 9:33 PM | Повідомлення # 12 |
Мудра людина
| Яля, мені так приємно, дякую! Рада, що одна з небагатьох відносно швидких технік вишивання, незаслужено забутих, тепер у Вас на озброєнні. Вивчаю літературу, і "зрію" на свою мотанку. І чекаю туту нових фото.
|
|
| |
bulbashka_aero | Дата: П`ятниця, 2009-05-08, 1:30 AM | Повідомлення # 13 |
побратим
| Всі гарнюні
|
|
| |
яля | Дата: П`ятниця, 2009-05-08, 3:02 AM | Повідомлення # 14 |
друг
| Tana, чекаю вашоі "первістки" з нетерпінням:)
|
|
| |
nosiknata | Дата: Субота, 2009-05-09, 0:41 AM | Повідомлення # 15 |
Мудра людина
| Розкажіть, будь-ласка, детальніше про сакральний хрест - що він символізує, якого кольору нитки беруться? Чи можна намотати ляльку-чоловіка?? wink
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
яля | Дата: Субота, 2009-05-09, 2:46 AM | Повідомлення # 16 |
друг
| nosiknata, вибач в майстер-классі забігалась і забула відповісти "завтикала" Але може воно і на краще, бо сьогодні нарешті дочекалася книжки про ляльку і зараз вже з впевненістю можу розповідати. Хрест у колі це переш за все символ сонця (солярний знак) Щодо до кольорів, то в залежності від містевості: в селі Думанці Черкаського району були різнокольорові, в селі Хрещатик Черкаський район - чорні, а в селі Суботів - чорно-красні, причому досить широкі на дві третини голови. Про ляльок чоловіків багато хто питає , і ось, що я вияснила, ляльок чоловіків не робили, робили лише священика, бо дівчатка мали багато ляльок і гралися у вессілля, якісь ляльки були дружками, а найгарніша нареченою:) Якщо ще якісь моменти цікавлять питайте буду намагатися знайти відповідь:) І робіть ляльок так хочеться, щоб іх було якнайбільше.
|
|
| |
abilan | Дата: Неділя, 2009-05-10, 8:17 PM | Повідомлення # 17 |
побратим
| яля, дуже цікаво! А що за книга?
Интересует ВСЕ о национальной традиционной вышивке и других техниках вышивки.
|
|
| |
яля | Дата: Неділя, 2009-05-10, 11:51 PM | Повідомлення # 18 |
друг
| abilan, ось ця книжка
Повідомлення відредагував яля - Неділя, 2009-05-10, 11:51 PM |
|
| |
abilan | Дата: Вівторок, 2009-05-12, 10:41 AM | Повідомлення # 19 |
побратим
| яля, дякую, знайшла, прадбаю обовязково. Дода, знашла мастер-класс у двух частинах. http://www.liveinternet.ru/users/estelka/post96677349/ http://www.liveinternet.ru/users/estelka/post96841634/
Интересует ВСЕ о национальной традиционной вышивке и других техниках вышивки.
|
|
| |
яля | Дата: Неділя, 2009-05-17, 5:01 AM | Повідомлення # 20 |
друг
| abilan, ось саме по цьому майстер-классу я і навчилась. Побачила ляльок Олени і попрохала зробити майстер-класс. Дуже все докладно і зрозуміло. Велика ій подяка. Додано (2009-05-17, 5:01 Am) --------------------------------------------- хотілося показати нових ляльок але щось не хоче додавати відповідь з посиланням на фотографіі, дивно
Повідомлення відредагував яля - Неділя, 2009-05-17, 4:58 AM |
|
| |