| | Вхід у форум

Середа, 2024-12-04, 2:45 PM

Правила дописування у форумі. Будь ласка, читайте їх :)

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Tana, ganzya  
Жіноча вишиваночка: крій, пошиття
ІрусяДата: П`ятниця, 2011-02-11, 4:39 PM | Повідомлення # 201
друг
Група: Перевірений користувач
Нагороди: 1
Репутація: 16
Статус: Offline
Tati,дуже дякую,але це не той сайт,правда також цікавий.Дуже хочу знайти ті сорочки,бо там ще були інші гарні варіанти.Допоможіть!
Lana08,дуже гарна сорочка

Lana08Дата: П`ятниця, 2011-02-11, 4:46 PM | Повідомлення # 202
перехожий
Нагороди: 0
Репутація: 21
Дякую, дівчатка. Ще планую вишити сорочку сину - потім похвалюся!

MtvДата: Неділя, 2011-02-27, 9:36 PM | Повідомлення # 203
друг
Репутація: 67
Цю сорочку вишила для дорогої свекрухи на День народження.Узор та фасон вона вибрала сама.
http://s41.radikal.ru/i094/1102/e3/139c62645ba9.jpg
А ось це дівоча сорочка моєї мами.Сорочка вишита Ленінградськими муліне 45 років тому ,а нитки не втратили кольору,виглядають дуже пристойно.
http://s010.radikal.ru/i314/1102/c4/bf8f4fe10a5a.jpg

КатеринкаДата: Четвер, 2011-03-10, 10:29 AM | Повідомлення # 204
перехожий
Група: Користувачі
Репутація: 0
Ось закінчила чоловічу сорочку, віддала зшивати, скоро похвалюся. Тепер хочу вишити для себе жіночу сорочку. а так як я новачок в цій справі, то прошу вашої поради. стосовно тканини, на якій вишивати. Чоловічу вишивала на сорочечному полотні, те що ниточки добре видно. ось думаю, чи не груба буде така тканина для жіночої вишиванки. На чому взагалі вишивають їх? Вишивати буду хрестиком.

010101Дата: Четвер, 2011-03-10, 11:16 AM | Повідомлення # 205
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
Нагороди: 4
Репутація: 304
Катеринка, сорочкова тканина може біти зіткана з різних ниток, з тонших або товстіших smile Наприклад, у Коломиї є тканина тридцятка (грубша) і сороковка (тонша). У нас в місті бачила ще тоншу десь п'ятдесятку, але вона в два рази дорожча. Можна ще взяти звичайну тканину і підкласти канву (щодо хрестика) - це якщо Ви не думаєте робити мережку, бо канву рідко вдається пришити рівно. До речі, останню жіночу сорочку я вишивала на грубшому полотні - дуже навіть непогано вийшло і не виглядає грубо.

КатеринкаДата: Четвер, 2011-03-10, 11:59 AM | Повідомлення # 206
перехожий
Зрозуміло, дякую. А ще переживаю, що після прання сорочка збіжиться. Чи нитки полиняють. Вишивала кіровськими. Що скажете?

010101Дата: Четвер, 2011-03-10, 12:19 PM | Повідомлення # 207
майстер з вишивки
Тканину треба прати до розкрою, бо якщо натуральна, особливо льон, - то вона дуже сідає. Льон може дати усадку до 20 %, це треба враховувати при покупці тканини, і не брати "впритик".

Повідомлення відредагував Goncha - Четвер, 2011-03-10, 12:19 PM

КатеринкаДата: Четвер, 2011-03-10, 1:09 PM | Повідомлення # 208
перехожий
thumb

Ira0427Дата: П`ятниця, 2011-03-11, 1:09 AM | Повідомлення # 209
перехожий
порадьте і мені ,купила тканину на сорочку ,розкроїла , попрала , а вона куйовдиться ,кажуть що це бавовна , а треба було купляти льон ,я не знаю чи вишивати ,бо шкода праці , і як на другий раз при покупці визначити де льон , а де бавовна

НадяДата: Середа, 2011-03-16, 8:43 PM | Повідомлення # 210
друг
Репутація: 45
Знайшла в неті

Додано (2011-03-16, 8:43 PM)
---------------------------------------------

lady-vДата: Середа, 2011-03-16, 9:00 PM | Повідомлення # 211
Мудра людина
Нагороди: 7
Репутація: 642
Надя, дякую, вони чудові!

Моя майстерня

Жінки діляться на п'ять вікових груп:
1) дівчинка
2) дівчина
3) молода жінка
4) молода жінка
5) молода жінка

"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам"
Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012

УкраїнкаДата: Четвер, 2011-03-17, 1:22 PM | Повідомлення # 212
Активіст форума
Нагороди: 2
Репутація: 287
Дівчата,хто вміє шити-як будете шити сорочку,проведіть МК.Зазнімкуйте процес від викрійки,крою до пошиття-що за чим,будь-ласка smile Будемо вдячні!

"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"

010101Дата: Четвер, 2011-03-17, 2:43 PM | Повідомлення # 213
майстер з вишивки
Повністю підтримую Іру Українка, теж хочу детальний МК як розкроїти сорочку для себе. А то реглан беру у викрійках, які у наборі до схеми вишивки ідуть і дуже потім треба переробляти-обрізати sad

TanaДата: Четвер, 2011-03-17, 3:37 PM | Повідомлення # 214
Мудра людина
Нагороди: 6
Репутація: 1080
+1 хочу МК від професійної кравчині.

Координую Довгобуд "Виплекана сорочка"
Моя майстерня

Чому закладинка – найкращий подарунок?!
"Чарівниця-берегиня форума-2010"
Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012

EvvaДата: Понеділок, 2011-03-21, 10:49 AM | Повідомлення # 215
перехожий
Доброго дня!
Я новачок на форумі. Мене вже цілий тиждень не полишає думка щодо вишиванки. Хочу собі вишити. Я побачила на дівчині, коли була в гостях. Мені так сподобалось! Настільки классно!!!! І чого я раніше не додумалась зробити собі вишиванку?
Я давно вишиваю хрестиком. В моїй колекції більше десятка картин, та декілька рушників. Але з вишиванкою в мене проблема... Начебто хрестиком вишивати не важко, але з вишиванкою стільки ньюансів!
За минулий тиждень я зробила багато роботи:) Обїздила майже всі магазини ознайомилась з вишиванками, багато сиділа в інтернеті - шукала інформацію, знайшла схему, яку хочу, шукаю кравчиню, щоб допомогла розкроїти та порадою, навіть вишила шматочок узору на тканині з накладною канвою. Висмикнула канву, подивилася як в мне вийшло.
В мне ще багато запитань стосовно вишиванки і я до вас повернуся.

Додано (2011-03-21, 10:49 Am)
Повернулася:)
Запитання стосовно канви. Я зразок вишивала на простій канві. Здається мені, що вона товстувата - хрестик(після звільнення від канви) не шільно прилягає до тканини. Я читала на першій сторінці про канву спеціально для вишивки на тканині. Але ще не бачила. На якій переважно вишиваете ви? Я ще чула про канву, яка розчинюється, але вона дорога, и кажуть, що вона набагато товстіша звичайної.

010101Дата: Понеділок, 2011-03-21, 11:08 AM | Повідомлення # 216
майстер з вишивки
Evva, вітаю на форумі! Така канва називається накладна. Майже у кожному рукодільному магазині вона є. Запитайте у продавця. А ще вона може бути різного розміру - хрестики можуть бути більші і менші, тому походіть, придивіться... Є навіть канва з розміткою на сектори. Здається, на квадратики зі стороною в 10 хрестиків. Водорозчинної не бачила. Зараз я стараюсь вишивати без канви на рівномірній тканині, але часом приходиться використовувати і канву. У мене ще зі старих радяських запасів залишилась.

tanytryellДата: Понеділок, 2011-03-21, 4:33 PM | Повідомлення # 217
мешканець сайту
Репутація: 152
Evva, шукаючи канву, необхідно враховувати ще один ньюанс - вона буває як з рівномірним переплетінням ниток, так і з різною щільністю переплетіння поздовжніх і поперечних ниток. Слід відрахувати від однієї дірочки угору і вбік однакову кількість ниточок або клітиночок, і перевірити, чи квадратна фігура виходить. У мене була така халепа, коли по накладній канві вишивала. Поки йшов орнамент, було простіше, а як почались зірочки - вони вийшли витягнутими в одному напрямку і, відповідно, "приплюснуті - в іншому. На жаль, така канва трапляється досить часто...

ЦветанаДата: Понеділок, 2011-03-21, 5:15 PM | Повідомлення # 218
побратим
Репутація: 142
Evva, приветствую на "Вышиванке"!
Quote (Evva)
Запитання стосовно канви. Я зразок вишивала на простій канві. Здається мені, що вона товстувата - хрестик(після звільнення від канви) не шільно прилягає до тканини

Evva, да, так и кажется на первый взгляд smile После стирки и глажки (с изнанки)) крестики выравниваются, "стройнеют". Поспробуй образец постирать - убедись.
Присоединяюсь к совету Goncha, - обрати внимание на сорочечную равномерку (лён, хлопок или смесь) в наших магазинах для рукоделия. Она продавцами так и позиционируется - для вышиванок. ...хотя... я, напр, и обычные вышивальные дизайны на такой отшиваю (да на рушниковой) - никакие дорогущие забугорные основы и не нужны wink
Если ты знакома с вышивкой на ткани-основе равномерного перелетения, то проблем с вышивкой сорочки на такой ткани не должно возникнуть.

Покоївки ображаються, а маленькі феї, які себе поважають, можуть творити дива тільки в доброзичливих лісах і замках.
Шукайте їх там.

яТатьянаДата: Понеділок, 2011-03-21, 9:03 PM | Повідомлення # 219
перехожий
Репутація: 9
І я хочу показати сорочечку,яку вишили для донечки

Додано (2011-03-21, 9:03 PM)
А це внучек

JasjkaДата: Понеділок, 2011-03-21, 9:13 PM | Повідомлення # 220
Мудра людина
Репутація: 283
яТатьяна, гарні сорочки-вишиванки biggrin Ви молодець!

Творча майстерня

Пошук:

Найактивніші форумчани за кількістю коментарів:

Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.