| | Вхід у форум

Четвер, 2024-12-12, 8:06 PM

Правила дописування у форумі. Будь ласка, читайте їх :)

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Tana, ganzya  
Жіноча вишиваночка: крій, пошиття
lady-vДата: Понеділок, 2011-03-21, 10:14 PM | Повідомлення # 221
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Нагороди: 7
Репутація: 642
Статус: Offline
яТатьяна, Чудові вишиванки!

Моя майстерня

Жінки діляться на п'ять вікових груп:
1) дівчинка
2) дівчина
3) молода жінка
4) молода жінка
5) молода жінка

"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам"
Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012

яТатьянаДата: Вівторок, 2011-03-22, 0:09 AM | Повідомлення # 222
перехожий
Нагороди: 0
Репутація: 9
Jasjka
Iady-v
-дякую

УкраїнкаДата: Вівторок, 2011-03-22, 0:30 AM | Повідомлення # 223
Активіст форума
Нагороди: 2
Репутація: 287
яТатьяна, дуже гарно smile

"Чарівниця форума-2010: скарбник схем"

irkanДата: Вівторок, 2011-03-22, 2:39 PM | Повідомлення # 224
відвідувач
Репутація: 19
А таку вишиванку хтось за нашого форуму вишивав? Орієнтуюсь по логотипу.

EvvaДата: Четвер, 2011-03-24, 11:47 AM | Повідомлення # 225
перехожий
Репутація: 0
Я опять возвратилась:) Не против, если я буду на русском? Так я лучше изложу свою мысль)))
Увидела я накладную канву, скорее всего которая крупная. Ознакомилась с тканями для вышиванки. Я хочу современную вышиваночку, что-то наподобии того, что в предыдущем сообщении. Пока остановилась на батисте. Из отзывов поняла что на лето ткань не жаркая. на ощупь нормальная, есть толще ткань, есть совсем тонкая. Но в любом случае, на такой ткани вышивать с накладной канвой нужно. Правда обратила внимание на "тканину для сорочок" в смысле для блузок. ткань плотненькая (скорее как поплин), в данном случае меня интересует белый цвет, так вот эта ткань ну очень белая))) аж глаза режет))) Но смутило, что ткань очень тянется, вот я и подумала что вишивка впоследствии может конкретно деформироваться. А вы что скажете? Батист, кстати, тож немного тянется, но не так сильно. А, и ещё, тот батист на который пал мой выбор, немного как жатая ткань. Но я видела вышиванку именно на жатой ткани, но машинной вышивкой. К с опытом вышивания, подскажите, можно ли связываться с жатой тканью?
На первой странице совет я прочитала - максимально под крестиками запутать нить. Я так понимаю что этого совета придерживаться? Или, если кто-то иначе делает, поделитесь!

010101Дата: Четвер, 2011-03-24, 11:56 AM | Повідомлення # 226
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
Нагороди: 4
Репутація: 304
Evva, краще уже брати батист. Або вже вибрати спеціальну сорочкову тканину для вишивання з рівномірним переплетенням ниток (щоб вишивати без канви wink ), льон з бавовною, або просто льон (вишивати з канвою) - на літо саме те, що треба. Але з батистом виникає одна особливість - не затягувати сильно нитку і вибрати голку якомога тонше і вишивати в 1-2 нитки - щоб не виникало дірочок у місці проколу. Плюс якщо помилитесь і вишиєте щось неправильно - знову таки при розпорюванні будуть видні дірочки і їх буде дуже важко позбутися.
З жаткою не працювала, але можете спробувати. Хоча я це собі слабо уявляю.

Повідомлення відредагував Goncha - Четвер, 2011-03-24, 11:56 AM

EvvaДата: Четвер, 2011-03-24, 12:13 PM | Повідомлення # 227
перехожий
Девочки, дорогие я пока не совсем умею пользоваться форумом, но обязательно научусь. А сейчас, чтоб быстро вот по этой ссылке я хочу такой узор
http://radikal.ru/F/s014.radikal.ru/i328/1010/15/21f000a2757d.jpg.html
Посмотрите пожалуйста! Там рисунок. Сама вышиванка довольно красиво нарисована. Меня интересует какую делать горловину? Такую чтоб стягивалась на шнурке или просто побольше вырез чтоб голова пролазила? Я пока что на шнурке не хочу. Дело в том, что я померяла готовую рубаху-вышиванку со вставками для вышивки, и мне показалось что стягивающийся верх мне не совсем идёт, немного лет додаёт что ли?)))))) Да и такие красивые цветы, лучше будут смотреться если верх будет без складок. Как вы думаете? Что скажете? Мне важен взгляд и совет вышивальщиц вышиванок!)))

Додано (2011-03-24, 12:13 PM)
---------------------------------------------

Quote (Goncha)
Evva, краще уже брати батист. Або вже вибрати спеціальну сорочкову тканину для вишивання з рівномірним переплетенням ниток (щоб вишивати без канви ), льон з бавовною, або просто льон (вишивати з канвою) - на літо саме те, що треба. Але з батистом виникає одна особливість - не затягувати сильно нитку і вибрати голку якомога тонше і вишивати в 1-2 нитки - щоб не виникало дірочок у місці проколу. Плюс якщо помилитесь і вишиєте щось неправильно - знову таки при розпорюванні будуть видні дірочки і їх буде дуже важко позбутися.
З жаткою не працювала, але можете спробувати. Хоча я це собі слабо уявляю.

Ой спасибо большое! Я не подумала! Ведь батист действительно тонкий! Но вот лён.... он так мнётся! У меня льняных вещей только один сарафан, ну вот не могу просто - один раз сяду и всё-спереди складки! Хоть бери снимай и гладь или не садиться! А лён с хлопком, здаётся я щупала - он тоже слегка мнётся.
Девочки что сажете по поводу выбранного мной цветочного узора и ткани под этот узор?

УкраїнкаДата: Четвер, 2011-03-24, 12:26 PM | Повідомлення # 228
Активіст форума
Evva, вам буде важко такий складний багатокольоровий узор вишивати по накладній канві.Я стягнутий верх люблю,з тонкої тканини він не додає )) Але для цього малюнку вам треба дійсно верх не затягувати. Але я б як і Goncha,радила б купити сорочкову тканину-рівномірку,і вишивати через дві нитки,особливо якщо ви початківець. Ви визначите центр,і будете вишивати від центру вниз і в боки,і не скривите,і руку наб"єте,а наступну вже вам буде легше вишивати,вишиєте і по жатці )) Я не вишивала по ждатому,а вишивала по льону-стрейч,то в п"яльця закладала тканину,але дуже обережно,не розтягуючи,то нічого-виглядає гарно.

010101Дата: Четвер, 2011-03-24, 12:28 PM | Повідомлення # 229
майстер з вишивки
Evva, тоді вибирайте просто бавовняну тканину. Хоча, якщо натуральна тканина - завжди мнеться. А фасон, який обрати - залежить від Ваших уподобань. Можете з цього приводу поговорити зі своєю швачкою. Покажіть їй обраний візерунок. Тоді спільними зусиллями прийдете до бажаного результату. Цей візерунок, до речі, гарно ляже і на квадратну горловину. Можливо, тільки треба буде трошки розтягнути середину. А якщо горловина буде невелика - то і так буде добре.

Льон з бавовною, до речі, не так вже сильно мнеться. Останню свою вишиванку вишивала на тканині з Коломиї, після кількох примірок сильних заломів не спостерігала.

EvvaДата: Четвер, 2011-03-24, 12:46 PM | Повідомлення # 230
перехожий
Спасибо девочи! Ещё раз пойду на ткани смотреть.
А вот это фото с маками, как думаете на какой ткани вышито? Ткань не тонкая, но и не грубая для такого узора.
Эта ткань "сорочкова тканина-рівномірка" не будет грубой для такого узора как я выбрала? Но эту ткань я не видела, не было в наличии.

010101Дата: Четвер, 2011-03-24, 1:00 PM | Повідомлення # 231
майстер з вишивки
Evva, а де Ви знаходитесь? Пошукайте в рукодільних магазинах. Тканина звичайно не з дешевих, але воно того варте.
Сорочка з маками вишита якраз на рівномірній тканині. Вони теж бувають різної товщини і щільності.

tanytryellДата: Четвер, 2011-03-24, 1:23 PM | Повідомлення # 232
мешканець сайту
Репутація: 152
Я зараз вишиваю літню блузку на італійському льоні. У ньому є щось із 3 або 5 % віскози. Тонкий, як батист, не мнеться, не надто сильно тягнеться. Білий. А, ще - я вишиваю, рахуючи нитки, але тканина не рівномірного переплетіння, беру 4х5 ниточок. Для початківця, звісно, буде складно - краще на канві...
Таку блузочку, як на фото, можна зробити із застібкою ззаду - просто розпорішка, оброблена обтачкою, на гудзичку...

УкраїнкаДата: Четвер, 2011-03-24, 1:24 PM | Повідомлення # 233
Активіст форума
Evva, я сама колись шукала по інет-крамницях,знайшла лише тут http://pannochka-rukodelie.com/index.php?categoryID=27 але сама не замовляла...Але ціна-приємна )) Ви подзвоніть,розпитайте... Ткань сорочечная для вышиванок називається.
ось вам макрофото моєї тканини

Повідомлення відредагував Українка - Четвер, 2011-03-24, 1:30 PM

EvvaДата: Четвер, 2011-03-24, 4:15 PM | Повідомлення # 234
перехожий
Я живу в Киеве. Думаю, что тут найти такую ткань можно.На данный момент ищу в инете... обзвонила несколько магазинов, но пока тщетно! Говорят, что нет в наличии ,а вообще бывало

Додано (2011-03-24, 4:15 PM)
---------------------------------------------
http://ovechka.com.ua/product....d=29335

Посмотрите пожалуйста, это такая ткань?

010101Дата: Четвер, 2011-03-24, 4:24 PM | Повідомлення # 235
майстер з вишивки
Evva, я би спочатку глянула на цю тканину "вживу". По фото важко сказати, чи це так звана "панама", а чи просто тканина рівномірного плетення. Дівчата з Києва, підкажіть, де можна сорочкове полотно купити?

EvvaДата: Четвер, 2011-03-24, 4:30 PM | Повідомлення # 236
перехожий
Теперь пытаюсь выяснить, в интернет-магазинах как можно посмотреть вживую. Предлагают все одну и ту же производитель "славия". Только для начала, все ждут поставку через 2-4недели, а там наверное кота в мешке покупать.... Ну ладо, поищем ещё. А может и киевляне отзовутся, буду ждать.

tanytryellДата: Четвер, 2011-03-24, 4:56 PM | Повідомлення # 237
мешканець сайту
Репутація: 152
Quote (Evva)
Я живу в Киеве. Думаю, что тут найти такую ткань можно.На данный момент ищу в инете... обзвонила несколько магазинов, но пока тщетно! Говорят, что нет в наличии ,а вообще бывалоДодано (2011-03-24, 4:15 PM)---------------------------------------------http://ovechka.com.ua/product....d=29335 Посмотрите пожалуйста, это такая ткань?

Схоже, що це тканина на зразок Аїди. Вишивати на ній зручно, але ж вигляд зовсім не той... Я навіть картинки на ньому вишивати не дуже люблю, якщо фон не зашитий - грубувато виходить...
Я киянка, тканини беру у декількох місцях. Якщо треба простий недорогий льон - то його можна взяти, наприклад, на Либідській у "Плазі", на 4-му поверсі (відділ "Житомирський льон"). Є костюмні і сорочкові варіанти різних кольорів та відтінків. Але дуже тонких тканин у них не буває, принаймні, я не стикалась. Тому можу порадити ще "Текстильконтакт". Є два магазини-склади, один неподалік м. Житомирська, другий - на Княжому Затоні (маршрутка 599, 178 від м. Лівобережна, а там спитаєте, вам підкажуть). У інеті можна знайти точні адреси.
Є також магазин-склад поряд з М.Либідська, на вул. Боженка. Там декілька не надто великих крамничок, але асортимант переважно імпортний - Італія тощо. Якість дуже хороша, проте ціни вищі, а вибір, як на мене, дещо менший...
Біля м. Харківська, де я мешкаю, є магазин "Ізумруд". Там є аж два відділи тканин - один лишився, либонь, ще з часів радянської влади. Так от у ньому досить часто бувають недорогі і гарні тканини, переважно, бавовняні - той самий батист, рушникові, всілякі допоміжні - синтепон, флізелін, ватин, двунитка. Ситчик.

ЯгаДата: Четвер, 2011-03-24, 5:12 PM | Повідомлення # 238
побратим
Репутація: 477
Хрещатик, 46 "Світанок" (у дворі праворуч магазин тканин) Там часто буває тканина шириною близько 1,5 м, виробництва Луцьк. (думаю, схожа на ту, що пропонує Українка,) Буває бавовна, бавовна+п/е, льон. (Проте казали, що льон туди вже не завозять.) Тканина полотняного переплетіння. Але бавовняна сідає і кошлатиться. cry

мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів

НаталиGДата: Четвер, 2011-03-24, 5:36 PM | Повідомлення # 239
побратим
Репутація: 215
Добрий день, дівчата! Дуже мені сподобався ваш сайт - затишна компанія на ньому зібралася! Хоча зареєстрована я на ньому не перший день, поки що придивляюсь та перечитую - багато цікавої для мене інформації!!!
Приєднуюся до прохання про мастер-класс з розкроєння вишиванки - теж збираюся пошити її собі "з нуля". Маю не маленький стаж у вишивці, але вишиваночки шила тільки декілька раз (чоловічі чумачки) - тоді кроїла по прямому крою.
Будемо знайомі!!!

010101Дата: Четвер, 2011-03-24, 5:50 PM | Повідомлення # 240
майстер з вишивки
Яга, дійсно сідає, як і будь-яка натуральна тканина. Але для того її треба попрати перед розкроєм - завжди так роблю. А на рахунок кошлатиться - не дуже помічала. Але моя вчителька казала, що то лише тільки перші рази, потім це сходить і більше не повторюється. Сама не перевіряла на практиці. До речі, вона користується саме луцькими тканинами.

НаталиG, приєднуйтесь до спілкування smile Було б цікаво подивитись Ваші роботи.

Повідомлення відредагував Goncha - Четвер, 2011-03-24, 5:51 PM

Пошук:

Найактивніші форумчани за кількістю коментарів:

Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.