Жіноча вишиваночка: крій, пошиття
|
|
Tana | Дата: Четвер, 2008-05-15, 9:37 AM | Повідомлення # 21 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| lie2008, уважніше переглядайте гілки форуму, викрійки тут Ще у тему з журналу "Вишиванка", сучасний крій й легенька вишивка, як на мене.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
Повідомлення відредагував Tana - Четвер, 2008-05-15, 2:40 PM |
|
| |
|
Tana | Дата: Вівторок, 2008-05-20, 11:15 AM | Повідомлення # 23 |
Мудра людина
| Світланка, перегляньте теми у відповідному розділі, подивіться на зразки весільного вбрання різних регіонів України, впевнена, відшукаєте те, що припаде до душі! На мою думку, з огляду на вивчений довід попередніх поколінь і мого роду зокрема, то весільна сорочка просто особливо святкова, найбільш виразна. Не шукайте зайвих зазубонів щодо її стоврення.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
|
Tana | Дата: Вівторок, 2008-05-20, 5:40 PM | Повідомлення # 25 |
Мудра людина
| То треба визначитись, чи стилізовану класику, чи кумедну самобутність обирати Як відомо, істина посередині
|
|
| |
Світланка | Дата: Вівторок, 2008-05-20, 6:37 PM | Повідомлення # 26 |
побратим
| Tana, Ви праві....
Кажуть люди я сама, наче квіточка, Що пливуть мої слова, як та річечка, Що душа моя співає, мов сопілочка. А я просто українка, україночка
|
|
| |
homasja | Дата: Понеділок, 2008-06-23, 12:22 PM | Повідомлення # 27 |
друг
| Нарешті мені віддали фотоапарат і я хвалюся своєю закінченою сорочкою.
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2008-06-23, 12:35 PM | Повідомлення # 28 |
Мудра людина
| homasja, вітаю з сорочкою! Бажаю гарно і з задоволенням її зносити і ще кращу пошити-вишити!
|
|
| |
malvinka | Дата: Вівторок, 2008-06-24, 2:49 PM | Повідомлення # 29 |
відвідувач
Група: Користувачі
| homasja, дуже гарна сорочка!!! Використовували 3 кольори: червоний, жовтий та зелений?
|
|
| |
homasja | Дата: Вівторок, 2008-06-24, 3:20 PM | Повідомлення # 30 |
друг
| Основний колір - вишневий ДМЦ 816 розшивала жовтим цитриновим, кукурудзяним, помаранчевим і зеленим. Якщо треба номери, то гляну дома і напишу.
|
|
| |
malvinka | Дата: Середа, 2008-06-25, 0:08 AM | Повідомлення # 31 |
відвідувач
Група: Користувачі
| Quote (homasja) Основний колір - вишневий ДМЦ 816 розшивала жовтим цитриновим, кукурудзяним, помаранчевим і зеленим. Якщо треба номери, то гляну дома і напишу На сорочці вийшло таким гарним відтінком Ням-ням і собі хочеться. Якщо не важко, була б вдячна за номери.
|
|
| |
Malena | Дата: Субота, 2008-06-28, 4:07 PM | Повідомлення # 32 |
друг
| Нещодавно придбала викройку зі схемами для вишивання жіночої сорочки. Серія "Вишивка хрестиком" арт-студії "Срібна голка". Дуже здивувалась, зустрівши щось подібне у продажу, бо скільки не шукала, траплялися лише чоловічі. Відразу ж купила. Не можу сказати, що вибір великий, але підібрати щось до душі, я думаю, можна. Купувала в Харкові, ТЦ "Таргет" на вул. Ак. Павлова, 3 поверх. Думаю, при бажанні можна в інтернеті знайти.
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2008-07-01, 11:35 AM | Повідомлення # 33 |
Мудра людина
| Також придбала в м.Переяслав-Хмельницькому. Неважка викрійка, докладно пояснено, як зробити пухлики.
|
|
| |
гость | Дата: Вівторок, 2008-09-02, 10:19 PM | Повідомлення # 34 |
перехожий
Група: Заблоковані
| скажите можно ли нашить канву и вышить узор вышиванки,я непредставляю какую ткань можно купить ч.чтобы ее вышить,у меня есть белый батист сове ских времен,но на нем тяжело вышивать.
lyudmila
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2008-09-02, 11:00 PM | Повідомлення # 35 |
Мудра людина
| Це один з варіантів вишивки на тканинах зі щільним переплетінням ниток.
|
|
| |
гость | Дата: Середа, 2008-09-03, 11:48 PM | Повідомлення # 36 |
перехожий
| я украинский понимаю но некоторые слова нет, что значит щильным переплетением ниток? и подскажите как называется эта ткань,что бы я могла спросить в магазине,я купила ткань специально для рушника вышила очень красивый,но ведь это не та ткань-она узкая. Додано (2008-09-03, 11:48 Pm) --------------------------------------------- я украинский понимаю но некоторые слова нет, что значит щильным переплетением ниток? и подскажите как называется эта ткань,что бы я могла спросить в магазине,я купила ткань специально для рушника вышила очень красивый,но ведь это не та ткань-она узкая.
lyudmila
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2008-09-04, 8:05 AM | Повідомлення # 37 |
Мудра людина
| щільний -- плотный. Для сорочки используют чаще лен (благо, его разновидностей сейчас более чем предостаточно), хлопок, батист, ткани из смешанных волокон и т. д. Отталкивайтесь от того, на чем Вам приятней вышивать. Если нитки льна легко считать, то на батист можно сверху пришить канву прореженную, специальную накладную (есть практически во всех магазинах рукоделия), вышить по ней, а нитки выдернуть.
|
|
| |
гость | Дата: Четвер, 2008-09-04, 1:05 PM | Повідомлення # 38 |
перехожий
| Тана,с п а с и б о!!!!!!!!
lyudmila
|
|
| |
Ксенія | Дата: Неділя, 2008-09-07, 11:48 PM | Повідомлення # 39 |
побратим
| Quote (Tana) Если нитки льна легко считать, то на батист можно сверху пришить канву прореженную, специальную накладную (есть практически во всех магазинах рукоделия) До речі, шукала таку і не знайшла. Може, вона якось по-особливому називається?
Полтава, Огнівка
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2008-09-08, 9:22 AM | Повідомлення # 40 |
Мудра людина
| так і називається "канва для вишивання", продавці її знають, тому питайте.
|
|
| |