Намисто: Намистинки моєї душі
|
|
намисто | Дата: П`ятниця, 2010-06-25, 8:46 PM | Повідомлення # 1 |
мешканець сайту
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
|
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-05-06, 1:44 PM | Повідомлення # 481 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| намисто, вітаю зі світлим Свято! А що таке "ясічки"?
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
mykolaja | Дата: Понеділок, 2013-05-06, 1:57 PM | Повідомлення # 482 |
побратим
| Цитата (Bullet) А що таке "ясічки"? то маленькі (40 х 40 см або трохи більші) декоративні подушечки мої бабуся і мама теж їх так називали - западенська говірка )))
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2013-05-06, 8:42 PM | Повідомлення # 483 |
Мудра людина
| Цитата (намисто) От такі ясічки на фоні писанок. Для святкового настрою. Настрій створено!Солодких вишиваних снів!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2013-05-06, 9:00 PM | Повідомлення # 484 |
Мудра людина
| Цитата (Tana) Настрій створено!Солодких вишиваних снів! Вишиванково-низинкових і нехай присниться новий узір, а руки зроблять.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
намисто | Дата: Субота, 2013-05-11, 0:24 AM | Повідомлення # 485 |
мешканець сайту
| Цитата (Bullet) А що таке "ясічки"? Цитата (mykolaja) западенська говірка Поширена на заході України назва маленьких диванних подушечок.
Цитата (Tana) Солодких вишиваних снів! Цитата (Dmutrik09) і нехай присниться новий узір, а руки зроблять. Дякую! Потепліло і руки вже не хочуть нічого вишивати, а от сульфінії сьогодні висаджували бадьоро...)
Була днями у Львові.
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Субота, 2013-05-11, 0:56 AM | Повідомлення # 486 |
Мудра людина
| намисто, Оленко, чекаю на Великодневий конкурс! Фото в тебе є тільки відправити!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2013-05-11, 11:14 AM | Повідомлення # 487 |
маніяк графічних ліній
| Цитата (намисто) Поширена на заході України назва маленьких диванних подушечок. Дякую, знатиму! Коли я в дитинстві їздила до маминих друзів у Польщу, мене дивувало, що там називають маленькі подушечки під вушко "яшиками". Може, є спільний корінь у яшиків і ясічок?:)
Цитата (намисто) Була днями у Львові. Прикрасний варіант для вихідних! Я сама ніжно люблю Львів та маю там не один десяток добрих друзів. Вітаю вас з поїздкою, на фото виглядаєте прекрасно (ТТТ, щоб не зурочити)))).
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Zeta | Дата: Субота, 2013-05-11, 10:07 PM | Повідомлення # 488 |
Мудра людина
| Дуууууже приємно роздивлятися такі радісні фото! Оленко - як вам фестиваль писанок сподобався? я дивилась репортаж по телебаченню - виглядало дуже святково!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
намисто | Дата: Вівторок, 2013-05-14, 11:18 AM | Повідомлення # 489 |
мешканець сайту
| Цитата (Bullet) Може, є спільний корінь у яшиків і ясічок?:) Більш ніж впевнена, що є. У нас в місті побутує серед корінного населення багато слів польського і австрійського походження. Це пов"язано з історичними подіями. Навіть молодь їх вживає інколи, бо так говорили мама, бабця, тетка... Один чоловік мені на однокласниках написав, що він родом з Львівської обл. і його мабця називала такі подушечки "міцуні". Припускаю, що це слово спільне зі словом "мицюня" яке вживають у нас. Так називають маленьку кішечку, або кохану жінку. Цитата (Bullet) Прикрасний варіант для вихідних! Я сама ніжно люблю Львів Цитата (Zeta) Оленко - як вам фестиваль писанок сподобався? Була втомлена, але задоволена і фестивалем і Львовом. Нові враження, все ж таки. Минулого року відкрили для відвідувачів Гарнізонний греко-католицький Храм Петра і Павла. Раніше це був костьол Петра і Павла. Раджу всім, хто буде у Львові подивитися. Храм побудований у 17 ст. Вражає своєю величчю і просто пахне історією. Не знищений за часів радянської влади тільки тому, що там розташували книгосховище. Тобто був обмежений доступ відвідувачів. Його ще не реставрували, там є орган, але він розбитий, подекуди по стінах видні сліди від куль. Перше фото, то розп"яття з того храму, виконане з мрамору в стилі Пінзеля, а може так і є....)? А ще там є вишукано різблені такі лавки для сповідання: посередині місце, де сідає священник, по боках від нього спеціальні віконечка, які відкриваються і там дерев"яна сіточка, щоб не було втдно сповідника., з дугого боку для сповідника спеціальне підвищення для вклякання. Одним словом, я таку штуку здається в фільмі про д"Артаньяна бачила...Так мені це все це сподобалося! До речі, храм діючий, там проводять богослужіння і співають різні хори, які є у Львові і приїжджають іногородні. Там неперевершена акустика...Коли я там була, то один із них співав...
|
|
| |
LDII | Дата: Вівторок, 2013-05-14, 2:30 PM | Повідомлення # 490 |
мешканець сайту
| намисто, чудові світлини.Дякую за позитив!
|
|
| |
ольчик81 | Дата: Вівторок, 2013-05-14, 3:45 PM | Повідомлення # 491 |
перехожий
Група: Користувачі
| намисто, просмотрела ваши работы.!!какая вы умничка!
|
|
| |
Ролічок | Дата: Середа, 2013-05-15, 10:27 AM | Повідомлення # 492 |
Мудра людина
| намисто, які гарні ясічки! і пані у Львові чарівна!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
намисто | Дата: Середа, 2013-05-15, 1:16 PM | Повідомлення # 493 |
мешканець сайту
| LDII, ольчик81, дякую! Ролічок, ну якщо вже ви, переможниця конкурсу подушок, кажете, що гарні, то значить правда!
|
|
| |
smailik_m | Дата: Субота, 2013-05-25, 10:24 PM | Повідомлення # 494 |
перехожий
| Доброго дня! Спершу, хочу сказати, що саме ваші роботи і ваша майстерність "заставили" мене закохатися в українську вишивку. До цього вишивала немало, але тільки хрестиком і в основному картини, а зараз сиджу і на клаптику тканини вчусь мережити:) і отримую від цього масу задоволення, якось не хочеться ,як у хрестику, пошвидше побачити результат, а просто отримую задоволення від роботи... Перечитала усю вашу майстерню і все таки вирішила зареєструватись і написати вам. Бажаю вам натхнення і дуууууже багато вільного часу! І є у мене до вас прохання, надихнулась я пошити чоловіку сорочку (одну вже вишила, але її кроїла моя бабуся), а зараз хочу все зробити сама, на 17 стр. вашої майстерні ви викладали сторінки з книжки, де йдеться про побудову викрійок, але там не має 322 сторінки, чи не могли б ви викласти цю сторінку? обшукала весь інтернет, але незмогла знайти електронний варіант цієї книги, а де її купити, нажаль, не знаю....
|
|
| |
намисто | Дата: Субота, 2013-06-01, 12:59 PM | Повідомлення # 495 |
мешканець сайту
| smailik_m, дякую вам за ваші добрі слова! Бажаю вам здійснення ваших планів, натхнення і наполегливості!
Ось вам потрібна сторіночка. Цю книгу можна придбати на аукціоні Аукро. Або подібну їй. Але я б на вашому місці підшукала Бурду з викрійкою чоловічої сорочки і скористувалася нею, трохи адаптувавши до ваших потреб. Менше заморочок. Бо викрійки з цієї книги надто широкі, там передбачені надто великі припуски на вільне облягання 14 см. І довго рахувати по тих формулах, І в решті решт, можна помилитися. Така моя порада.Бажаю успіху!
|
|
| |
smailik_m | Дата: Неділя, 2013-06-02, 1:08 PM | Повідомлення # 496 |
перехожий
| Дякую за відповідь і поради. У мене є викрійки чоловічих вишиванок, ті що продаються разом з схемами вишивок, та я чогось думала що по цій книжці буде точніша і гарніша викрійка. А на аукро я книжку бачила, але торги вже закінчились..
|
|
| |
намисто | Дата: Понеділок, 2013-06-03, 1:28 PM | Повідомлення # 497 |
мешканець сайту
| Цитата (smailik_m) У мене є викрійки чоловічих вишиванок, ті що продаються разом з схемами вишивок А от у якості цих викрійок я особисто дуже сумніваюся.
Старі книги варто пошукати на букіністичних базарчиках. Мою мені придбали в Коломиї на тротуарі. В любому випадку, ви вже маєте всі потрібні сторінки, пробуйте, малюйте. Але для надійності поприкладайте одержану вами викрійку до улюбленої чоловікової сорочки, як еталону.
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2013-06-12, 0:48 AM | Повідомлення # 498 |
маніяк графічних ліній
| Цитата (намисто) Старі книги варто пошукати на букіністичних базарчиках. Мою мені придбали в Коломиї на тротуарі. а я минулого літа купила Ксенію Колотило за 15 грн на площі під Іваном Федоровим у Львові
|
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2013-06-13, 11:37 PM | Повідомлення # 499 |
Мудра людина
| Браво! Як і завжди все красиво, все зі смаком!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Катюня | Дата: Четвер, 2013-06-13, 11:50 PM | Повідомлення # 500 |
мешканець сайту
| намисто, Оленка, ви дивовижна майстриня, та неймовірно чарівна жінка. Творчої наснаги, та багато різних приємностей.
Я листоноша ЩАСТЯ!
|
|
| |