Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2013-07-29, 7:16 PM | Повідомлення # 1461 |
Мудра людина
| Tana, Bullet, може зробити велику тему і назвати , якось приміром "Лесин спадок " . А тоді вже зробити підтеми : описи, писанки, схеми . Бо вчора шукала наші майстер класи , то Віка мене направила. Я вже гублюся, якщо чесно. Дівчата , Андрію, Таню, питання як виглядали чоловічі сорочки.Хочу, вірніше виношую ідею червоним занизуванням для брата. Направте мене кудись, або розкажіть. будь- ласка.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-07-29, 8:26 PM | Повідомлення # 1462 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата (Dmutrik09) вчора шукала наші майстер класи , то Віка мене направила. Я вже гублюся, якщо чесно. Будь ласочка, Леся,напиши про подібні незручності в робочу тему розділу модераторів. Так буде мені зручніше шукати і виправляти наші теми-путівники. Дякую.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2013-07-29, 10:14 PM | Повідомлення # 1463 |
Мудра людина
| Цитата (Bullet) питання як виглядали чоловічі сорочки.Хочу, вірніше виношую ідею червоним занизуванням для брата. Направте мене кудись, або розкажіть. будь- ласка. Лесю, а коментарях листів альбому читай розшифровку схем,обирай чоловічі.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2013-07-29, 10:29 PM | Повідомлення # 1464 |
Мудра людина
| Tana, Таню зрозуміло, дякую!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-07-29, 11:29 PM | Повідомлення # 1465 |
маніяк графічних ліній
| Цитата (Tana) Bullet, давай продумаєм розділ форума, щоб перенести повідомлення, і вже там розвиватимемо кожен напрямок: пошук, перенабір, відтворення. Віддаю це питання повністю у твої творчі руки. Придумай (як ти ЗАРАЗ це бачиш) теми розділу і теми підфорумів (а нові теми у пустому підфорумі ти як модератор можеш створювати самотужки). Гадаю, для підтвердження "як ви човен назовете, так ваш човен попливе" (с) варто додати в назву розділу "Всеукраїнський проект нашого форуму: альбом Олени Пчілки" або щось таке МЕГА Я від"їжджаю в суботу, максимум в суботу, 3 серпня вранці, зможу ще щось відкорегувати. А поки ти маєш запал і можеш запалити інших, треба і розпочати.
Тож придумай назви, а я, як і обіцяла, технічну сторону виконаю
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Киянка | Дата: Вівторок, 2013-07-30, 2:38 PM | Повідомлення # 1466 |
мешканець сайту
| Танечко, яка ти молодець, що заснувала такий грандіозний, а головне, цікавий і потрібний проект. Піднімати те, що важко підняти, дуже складно, але ти по-науковому прописала всі умови й правила, все продумала й залучаєш небайдужих форумчан. Це справді проект всеукраїнського масштабу. Залюбки спостерігатиму за наповненням та спільною працею, очікуючи результат. Допомогти можу лише вишиванням хрестиком зразочків із хорошим виворотом. Успіхів усім, хто долучився!
|
|
| |
ТМК | Дата: Вівторок, 2013-07-30, 5:54 PM | Повідомлення # 1467 |
Мудра людина
| Перші два листа схем. Оригінали в ПМ у Тані.
"Чарівниця форума-2010: майстриня перенаборів"
Повідомлення відредагував ТМК - Четвер, 2013-08-01, 12:01 PM |
|
| |
Zeta | Дата: Вівторок, 2013-07-30, 10:48 PM | Повідомлення # 1468 |
Мудра людина
| Цитата (ТМК) Перші два листа схем. браво! пора розписувати,хто що робитиме
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
mykolaja | Дата: Вівторок, 2013-07-30, 11:28 PM | Повідомлення # 1469 |
побратим
| Чудовий та потрібний проект започатковуєте, Tana!!! Дуже ціную колективну роботу за динамічність процесу та наявність потужного мотиватора - строго дотримуватися строків виконання, щоб не підвести партнерів! Хочу (і, думаю, можу) теж долучитися до спільної роботи, зокрема: 1. вишиванням заволіканням/занизуванням (маю в своєму доробку вже дві власноруч вишиті заволіканням сорочки - дитячу (для хлопчика) та чоловічу (фото нижче); 2. вишиванням косим хрестиком з достойним виворотом - рівними горизонтальними лініями без вузликів; 3. солов"їні вічка квадратні та круглі діагональні; 4. рахункова лиштва; 5. настил по сітці, але поки лиш трошки, бо якраз його відпрацьовую; 6. перенабір простих схем в ПМ (один орнамент з цього альбому в мене вже є - викладу нижче); 7. перенабір текстів в Word, перенесення в формат PDF; 8. а також писанки воском та харчовими барвниками; окремі візерунки з цього альбому я використала цьогоріч, коли писала свої писанки-видутки та писанки на варених яйцях (фото нижче)
лиш перепрошую за якість фото - фотоапарат в мене "не дуже" ((( а фото чоловічої сорочки взагалі зроблене з мобільного, бо фотоапарат саме в таборі літньому "відпочиває" разом із старшим сином
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-07-31, 8:57 AM | Повідомлення # 1470 |
Мудра людина
| Bullet, не бачу можливість зробити великий форум. Зроби, будь-ласка, тоді я розподілю теми. Назва -- Всеукраїнський проект «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876.»
Киянка, дякую за таку всебічну підтримку, скоро буде робота по пунктам))
ТМК, дякую, бджілка-трудівниця, підписуємо, і можна вишивати, як же зручно читати схему з такого перенабору!
Zeta, спроби за покликом серця робимо хоч зараз, а коли підпишемо, відновимо підписи до орнаментів (якою технікою, який виріб), тоді розподілятимемо, вірніше, "хто що вибрав, того і тапки")). В будь-якому випадку, вишивай проби, не помилишся)). Будемо послідовно наближуватись до "чистовиків"виставкових.
mykolaja, дякую за цінну змістовну і обгрунтовану підтримку! Можна сказати, що і виріб вже є.Ось так, Всесвіт притягує хороші справи хороших людей до купи!
|
|
| |
Zeta | Дата: Середа, 2013-07-31, 11:07 AM | Повідомлення # 1471 |
Мудра людина
| цей рушник з музею Л.Українки - який поетесса вишивала до ювелею Т.Шевченка,(оригінал не пам"ятаю де знаходиться,а цей відшитий з оригіналу майстринями Новоград-Волинського)
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Середа, 2013-07-31, 12:18 PM | Повідомлення # 1472 |
Мудра людина
| Tana, Таню буду теж братися братові за сорочкучервоним в кінці серпня. Я думаю, що занизуванням, вже визріло. На вихідних буду одумуватиму, як завжди. За Юлею будуть писанки, також візьме можливо декілька консультацій в Інни і зробить якісні фото.Потім можна буде зробити друк фото чи листівки зробити у Львові.. Дімка відформатує мій диск- " Мою голову", тоді зможу все поскидати зробити папочку і думати.....
Моя майстерня ®
Повідомлення відредагував Dmutrik09 - Середа, 2013-07-31, 12:20 PM |
|
| |
ТМК | Дата: Середа, 2013-07-31, 3:16 PM | Повідомлення # 1473 |
Мудра людина
| 3, 4 листи. ПМ в мене і в Тані. В 4 листі поруч намалювала два варіанти вишивки елементів - лиштвою і хрестиком на вибір. Два варіанти листа 4
Повідомлення відредагував ТМК - Четвер, 2013-08-01, 12:03 PM |
|
| |
romantik | Дата: Середа, 2013-07-31, 3:18 PM | Повідомлення # 1474 |
побратим
| Tana, маю бажання вишити рушник. От, тільки не знаю чи згідно з вашим задумом поступлю, якщо використаю в одному виробі кілька рушникових узорів.
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-07-31, 4:18 PM | Повідомлення # 1475 |
Мудра людина
| Dmutrik09, слушна думка! ТМК, дякую! Миттєве спасибі!
romantik, вочевидь, буде напрямок сучасних виробів, так що сміливо компонуйте на рушник рушникові смужки.
Повідомлення відредагував Tana - Середа, 2013-07-31, 4:19 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2013-07-31, 4:51 PM | Повідомлення # 1476 |
маніяк графічних ліній
| Цитата (Tana) Bullet, не бачу можливість зробити великий форум. Зроби, будь-ласка, тоді я розподілю теми. Назва -- Всеукраїнський проект «Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876.» ввечері сьогодні роблю.
Таня, я вірно розумію, що у нас в каталозі схем воно давно лежить з достойною для відшивання якістю? --- http://vyshyvanka.ucoz.ru/photo....38
Таня, я передумала про дубочки... тепер хочу рідні наспіви собі на груди. алепереживаю, чи воно жіночне буде? (втім, після жолудів, думаю, все більш жіночним здаватиметься)))
Цитата (ТМК) 3 і 4 листи. Загружаю не на форум, бо фотки важкі, а зменшення робить схеми нечитаємими. Дякую за велику працю! А ТАКЕ багатство можна у форум завантажувати, спеціально зніму обмеження на вагу фотографій ввечері.
|
|
| |
Тетяна | Дата: Середа, 2013-07-31, 5:46 PM | Повідомлення # 1477 |
Активіст форума
| Якщо я правильно прочитала, то це 18-й аркуш. Файл у РМ вишлю Тані (ось тільки ел. пошту знайду...) і, напевно, треба б ТМК? Щоб все було в одному місці. Графіка зменшена, оригінальний графічний файл - 7,5 Мб, це занадто багато.
Редаговано адміністратором: спроба вставити зображення:
Повідомлення відредагував Bullet - Середа, 2013-07-31, 11:32 PM |
|
| |
lovly_ulka | Дата: Середа, 2013-07-31, 6:21 PM | Повідомлення # 1478 |
відвідувач
| Щоб не вийшло накладки, кажу, що я зараз роблю схеми з повідомлення 1434 і з 1435 зробила уже. Ввечері залию і відправлю Тетянам)
|
|
| |
ТМК | Дата: Середа, 2013-07-31, 6:42 PM | Повідомлення # 1479 |
Мудра людина
| 5 лист. викладаю два варіанти, аби нехрестикові шви були видніше. Танечко, а 16 та 17 листів нема, чи то я не знайшла?
Повідомлення відредагував ТМК - Четвер, 2013-08-01, 12:02 PM |
|
| |
ромашка1 | Дата: Середа, 2013-07-31, 10:23 PM | Повідомлення # 1480 |
побратим
| Tana,мені подобається ваш задум і готова приєднатися ,тілбки не докінця зрозуміла що потрібно відшивати узори чи вироби з використання чудових узорів непогано вишиваю хрестиком гарний виворіт і занизування,заволікання
|
|
| |