Очіпок та інші жіночі головні убори
|
|
ganzya | Дата: Понеділок, 2010-01-11, 5:47 PM | Повідомлення # 1 |
Активіст форума
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Не хотелось бы создавать новую тему, но может кто нибудь подсказать как сшить очипок? Уж очень он красиво смотрится и сам по себе и под платком.
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
|
|
|
|
|
Tana | Дата: Четвер, 2010-01-21, 12:54 PM | Повідомлення # 7 |
Мудра людина
| На теренах інтернету знайдений такий текст: Заміжні жінки ховали своє волосся під очіпок. Він має форму циліндричної шапочки з плескатим дном, а на потилиці має розтин на шнурівці. Одягнувши на голову очіпок, жінка стягує його і зав'язує. В залежності від достатків господині, очіпки були з бавовняної матерії, з шовку, оксамиту і навіть з дорогої парчі. Колір: білі, сині, зелені, у бабусь — чорні, у вдовиць, що хочуть вдруге заміж — червоні. У молодих — білі вишиті.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
ganzya | Дата: Четвер, 2010-01-21, 1:03 PM | Повідомлення # 8 |
Активіст форума
| Quote (Tana) Ці фото зроблені на курсах в Музеї Гончара у Ю.Мельничука дуже сподобався очипок на нижньому фото.
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
Ясна | Дата: Четвер, 2010-01-21, 8:26 PM | Повідомлення # 9 |
друг
Група: Користувачі
| тут э фото прикольних головних уборів з музею Гончара. Нажаль не знаю яе фото можна звідти перенести сюди. http://storinka-m.kiev.ua/article.php?id=756
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2010-01-21, 9:35 PM | Повідомлення # 10 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Ясна) ажаль не знаю яе фото можна звідти перенести сюди. збиралась написати вам в приват, але тимчасово ПП недоступні (щосьнапевно із сервером) У панельці вікна відповіді є кнопочки для вставлення веб-адрес і картинок. Щоб вставити картинку, натисніть, будь ласка, кнопку, виділену моїм корявим червоним кружечком (дивыться картинку внизу)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2010-02-10, 1:20 PM | Повідомлення # 11 |
Мудра людина
| Цікавим, на мій погляд, є головний убір цієї майстрині.
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2010-02-10, 1:28 PM | Повідомлення # 12 |
Мудра людина
| Цікаво "замотулькалася" ця майстриня - не розберу чи це намітка, чи очіпок?
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Середа, 2010-02-10, 1:31 PM | Повідомлення # 13 |
Мудра людина
| А ось красуня, яка займається очіпками професійно Ось написано про її творчість http://rukotvory.com.ua/valentyna-anuarova/
ore et labore!
|
|
| |
Олька | Дата: Середа, 2010-02-24, 1:14 PM | Повідомлення # 14 |
побратим
| можливо, комусь буде цікаво))
Повідомлення відредагував Олька - Середа, 2010-02-24, 1:18 PM |
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2010-02-24, 1:44 PM | Повідомлення # 15 |
Мудра людина
| Так, не тільки цікаво, а вже заготовлено як приз до одного з конкурсів. Дякую!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
kalyna | Дата: Четвер, 2010-11-25, 0:55 AM | Повідомлення # 16 |
друг
| Полтавка Валентина Ануарова в минулому випробувала себе у різних видах народного мистецтва, а потім зайнялася тим, чим давно ніхто у нас не займався: почала робити очіпки — повертати у жіночий гардероб давно забутий старовинний головний убір. Далі тут.
|
|
| |
Яга | Дата: Четвер, 2010-12-09, 7:14 PM | Повідомлення # 17 |
побратим
| Традиційні головні убори українців Східного Поділля XIX-поч.XXст Додано (2010-12-09, 7:14 PM) --------------------------------------------- Юкальчук М. І. ТРАДИЦІЙНІ ГОЛОВНІ УБОРИ ПОДІЛЬСЬКИХ УКРАЇНЦІВ ТА ЇХ РОЛЬ У ВЕСІЛЬНІЙ ОБРЯДОВОСТІ
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
|
Tana | Дата: Субота, 2011-01-08, 2:38 PM | Повідомлення # 19 |
Мудра людина
| Тут, у повідомленнях 84-88 виклала головні убори з альбому Оксани Косминої "Українське традиційне жіноче вбрання Київщини кінець ХІХ - поч. ХХ ст" Київ: Хрещатик, 1994.
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2011-02-18, 2:40 PM | Повідомлення # 20 |
Мудра людина
| В повідомленні цього ЖЖ дуже гарні головні убори наших північних сусідів.
|
|
| |