Очіпок та інші жіночі головні убори
|
|
олюнька | Дата: П`ятниця, 2011-06-03, 2:03 PM | Повідомлення # 21 |
відвідувач
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Дорогі майстрині! потребую вашої допомоги і креативності Запросили мене до участі у постановці українського весілля, довірили ролю мами молодої. І от, дочку заміж видавати не пасує мені без головного убору. І я зависла. Хочеться щось оригінальне придумати, і часу не так багато, і літо - треба щось легеньке, і бажано галицьке, бо забава буде у славнім місті Львові
Повідомлення відредагував олюнька - П`ятниця, 2011-06-03, 2:03 PM |
|
| |
Яга | Дата: П`ятниця, 2011-06-03, 4:18 PM | Повідомлення # 22 |
побратим
| Перше, що спало на думку - Яворівський район Львівщини Загальний вигляд: Головний убір складається з "барвниці": та хустки: Quote (олюнька) і літо - треба щось легеньке Хустку взагалі можна зробити з чого-небудь легенького, літнього.
Дивіться про цей головний убір у Кулинич-Стахурської "Мистецтво української вишивки". Там є і техніки, і узори добре видно. (правда, в електронній версії найпотрібніших сторінок немає, я Вам сфотографувала їх (див. вище))
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: П`ятниця, 2011-06-03, 7:14 PM | Повідомлення # 23 |
Мудра людина
| Яга, ще ті узори яворівські називають бавничковими. Від тієї самої бавниці, що носиться з хусткою.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Яга | Дата: П`ятниця, 2011-06-03, 11:55 PM | Повідомлення # 24 |
побратим
| Dmutrik09, хочу для себе уточнити: оті стрічкові, що вишивають на барвницях? Чи усі яворівські гладьові узори?
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2011-07-10, 10:20 PM | Повідомлення # 25 |
Мудра людина
| Дівчата, підкажіть як отаке на голові вивязати?!!! Дуже хочеться й собі таке накрутити, при нагоді
Фото і інші симпатичні звідси
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2011-07-10, 11:59 PM | Повідомлення # 26 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Kaluna) Дівчата, підкажіть як отаке на голові вивязати?!!! це звичайна хустка великого розміру (від 90 см по стороні), велика довжина дозволяє зав"язати хустку на потилиці і скрутити два кінцінавколо чола в такий батончик
- це як тут, тільки акуратніше і хустка вдвічи більша, у мене була маленька, от і вистачило лише бантик а-ля Солоха зав"язати на лобі _)))))
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Svitlyk | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 1:33 AM | Повідомлення # 27 |
побратим
| Kaluna, ось ця хустка з іншого ракурсу, можливо так буде краще зорієнтуватися:)
|
|
| |
|
Oленка | Дата: Середа, 2011-07-13, 7:35 PM | Повідомлення # 29 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) тільки акуратніше і хустка вдвічи більша, у мене була маленька Wow!!! Ліз личить тобі хусточка дуже!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
|
Tana | Дата: Вівторок, 2012-04-03, 5:59 PM | Повідомлення # 31 |
Мудра людина
| Г.Г. Стельмащук "ТРАДИЦІЙНІ ГОЛОВНІ УБОРИ УКРАЇНЦІВ", Київ, Наукова думка, 1993. Скачати в DjVu-форматі тут
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
romannah | Дата: Середа, 2012-04-04, 0:01 AM | Повідомлення # 32 |
мешканець сайту
| Kaluna, шарф можна так зививати на голові. я інколи так завязую. один кінець завити навколо голови, а- другий накрутити і обвити поверхи. ззаду завязати обидва кінці. це фото з косівського "Лудине-фест"
я всіх люблю
|
|
| |
Яга | Дата: П`ятниця, 2012-06-15, 5:35 PM | Повідомлення # 33 |
побратим
| Знайшла цікаву онлайн-експозицію на сайті Одеського краєзнавчого музею: виставка живопису Надії Мартиненко "Вінок-вінець-очіпок" - традиційні жіночі та дівочі головні убори очима художниці
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2012-06-16, 11:59 AM | Повідомлення # 34 |
Мудра людина
| Яга, дякую, дуже цікаво, не вистачає тільки кнопочки "перепост" чи "лайк".
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Яга | Дата: Вівторок, 2012-07-17, 2:20 AM | Повідомлення # 35 |
побратим
| Дядєнька збирає головні убори народів світу. Має українські - намітку і очіпок (Звичайно ж вони в розділі Росія ) Намітка, Тернопільська область, бавовняна, шита шовком Очіпок м'який, Черкащина
Повідомлення відредагував Яга - Вівторок, 2012-07-17, 1:58 PM |
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2012-07-17, 9:44 AM | Повідомлення # 36 |
Мудра людина
| Яга, дякую за знахідку, приємно, що ти розставляєш все по своїм місцям і проходиш крізь цегляні стіни і залізні двері!))
|
|
| |
Jinsei | Дата: Вівторок, 2012-07-17, 10:32 AM | Повідомлення # 37 |
побратим
| Quote (Яга) Звичайно ж вони в розділі Росія В мене взагалі склалось враження, що в нього географічно-політичний поділ ще дореволюційний Ось ще трохи. А чільце, раптом, в нього стало русинським головним убором Дуже, видно, хочеться видавати бажане за дійсне.
|
|
| |
Яга | Дата: Вівторок, 2012-07-17, 1:53 PM | Повідомлення # 38 |
побратим
| Quote (Jinsei) В мене взагалі склалось враження, що в нього географічно-політичний поділ ще дореволюційний але все одно не зрозуміло, як Тернопільщина (та й Закарпаття) в Росії. Думаю,що поділ совковий Ніяк не звикнуть до інших реалій. Quote (Jinsei) А чільце, раптом, в нього стало русинським головним убором biggrin А чільце - сучасне
Повідомлення відредагував Яга - Вівторок, 2012-07-17, 7:53 PM |
|
| |
Яга | Дата: Неділя, 2012-08-12, 1:05 AM | Повідомлення # 39 |
побратим
| Святковий вінницький очіпок, вишитий гарусом: звідси
|
|
| |
|