Питання про вишиванку
|
|
Птичка | Дата: П`ятниця, 2013-05-03, 11:51 AM | Повідомлення # 121 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Цитата (Zeta) а не хочете край орнаменту зубчиками обшити? чи ще якусь облямівку Охохохх...Zeta, миленька,в мене вже питання стоїть-а чи зможу я хоч це все хрестикове дошити,що потрібне ... так забарилась,що в повному відчаї...досвіду з вишиванок немаю взагалі...то і питала в дівчат...Дякувати їм за відгуки! Зубчиками-це тоб-то якісь маленьки зубчики з хрестиків ...ну як малееесеньки трикутнички?:redface: ...не можу "наглядно" пояснити....
|
|
| |
Zeta | Дата: П`ятниця, 2013-05-03, 10:31 PM | Повідомлення # 122 |
Мудра людина
| Цитата (Птичка) ну як малееесеньки трикутнички? саме так - оскільки вишивка хрестиком
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Mellory_zp | Дата: Неділя, 2013-05-19, 5:14 PM | Повідомлення # 123 |
побратим
| допоможіть мені розібратися, будь ласка. ніяк не второпаю як тут обробляється низ вирізу? те, що підгин одинарним прутиком мені зрозуміло, я не розумію як зробити обробку прямокутною. http://fotki.yandex.ru/users/mellory83/view/830120/
Я в ЖЖ Моя група Вконтакті "Український стиль"
|
|
| |
ksiysha | Дата: Неділя, 2013-06-09, 8:26 PM | Повідомлення # 124 |
друг
| Підкажіть будь-ласка, хочу вишивати дочці сорочку. Потрібно, щоб тканина була тоненька і не дуже мялася, домотканне полотно грубувате.А я не розбираюся в назвах: Мета, Оксамит і т.д. Підкажіть, яка краще підходить. Вишиватиму хрестиком і десь прикрашатиму мережкою.
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-06-10, 0:28 AM | Повідомлення # 125 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата (Mellory_zp) допоможіть мені розібратися, будь ласка. ніяк не второпаю як тут обробляється низ вирізу? те, що підгин одинарним прутиком мені зрозуміло, я не розумію як зробити обробку прямокутною. ух ти, аж зацікавило і мене! Пошукаю на тижні в бібліотеці. Схоже на філейні шви скаженими міцними нитками
Цитата (ksiysha) Підкажіть будь-ласка, хочу вишивати дочці сорочку. Потрібно, щоб тканина була тоненька і не дуже мялася, домотканне полотно грубувате.А я не розбираюся в назвах: Мета, Оксамит і т.д. Підкажіть, яка краще підходить. Вишиватиму хрестиком і десь прикрашатиму мережкою. "Оксамит" відносно чистого льону, наприклад, мнеться не дуже і сильно. Це на мою швацьку, не вишивальну думку. Спеціалісти з вишивки ще підкажуть.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
ksiysha | Дата: Понеділок, 2013-06-10, 2:48 PM | Повідомлення # 126 |
друг
| Bullet, дякую. Можливо хтось ще розкаже про таке полотно як "Низинка", "Мрія" і "Купава" ?
|
|
| |
Mellory_zp | Дата: Вівторок, 2013-06-11, 10:27 PM | Повідомлення # 127 |
побратим
| Bullet, ні, мене цікавить не те, що оброблено чорними нитками мов павутиння, з цим зрозуміло. я не розумію як обробити виріз одинарним прутиком. з боків все зрозуміло, а низ вирізу як? як там зробити підгин?
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2013-06-11, 11:24 PM | Повідомлення # 128 |
Мудра людина
| Mellory_zp, сполучення як змережування і настелені петельки.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Mellory_zp | Дата: Середа, 2013-06-12, 10:13 PM | Повідомлення # 129 |
побратим
| Tana, ось що в мене вийшло, правильно? http://fotki.yandex.ru/users/mellory83/view/842632/ http://fotki.yandex.ru/users/mellory83/view/842631/
|
|
| |
Zeta | Дата: Четвер, 2013-06-13, 1:36 AM | Повідомлення # 130 |
Мудра людина
| Цитата (Mellory_zp) Tana, ось що в мене вийшло, правильно? а хіба там не треба складочку зробити? у розділі МК було таке - НАТАЛІ G робила - подивіться
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
Повідомлення відредагував Zeta - Четвер, 2013-06-13, 1:38 AM |
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Четвер, 2013-06-13, 2:16 AM | Повідомлення # 131 |
мешканець сайту
| Цитата (Zeta) а хіба там не треба складочку зробити? Таню, в цій сорочці не треба. Складочку треба робити, коли краї вирізу змережені без відстані черв'ячком. Тоді без складочки ніяк не обійтись. В цьому випадку, на цій борщівській сорочці складочку не робимо. Тому між обробленими краями вирізу залишається відстань, яку заповнюємо розшивкою. Наскільки я розумію, тут складність в тому, щоб внизу вирізу були не закруглення, а прямі кути. Якщо підрізати і підігнути полотно, щоби кути були прямими, то в самих кутах не буде підгину і дуже ймовірно, що розшивка не втримається і повисмикується. Я думаю, що там, всеж-таки не зовсім прямі кути, а закруглені і за рахунок деформації полотна наближені до прямих. Візуально прямокутність підкреслює розшивка, якою можна накрити ті невеличкі закруглення, що залишаються.
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2013-06-13, 7:09 AM | Повідомлення # 132 |
Мудра людина
| Цитата (Mellory_zp) Tana, ось що в мене вийшло, правильно? Так, тепер товщі нитки, і все буде як в оригіналі.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Mellory_zp | Дата: Четвер, 2013-06-13, 8:52 PM | Повідомлення # 133 |
побратим
| Tana, Andrew_Yer, дякую, тепер ніби-то щось зрозуміло.
|
|
| |
ksiysha | Дата: Понеділок, 2013-06-17, 10:33 AM | Повідомлення # 134 |
друг
| Дівчата, підкажіть, який ви колір використовуєте як червоний з палітри ДМС - 321 чи 666 ? а можливо ще якийсь?
Повідомлення відредагував ksiysha - Понеділок, 2013-06-17, 10:34 AM |
|
| |
sjana_if | Дата: Понеділок, 2013-06-17, 5:23 PM | Повідомлення # 135 |
мешканець сайту
| ksiysha, залежить від багатьох факторів. Якщо в багатоколірній, то беру 666
Повідомлення відредагував sjana_if - Понеділок, 2013-06-17, 5:24 PM |
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2013-06-17, 5:25 PM | Повідомлення # 136 |
Мудра людина
| Цитата (ksiysha) який ви колір використовуєте як червоний з палітри ДМС Я люблю 817
|
|
| |
ksiysha | Дата: Понеділок, 2013-06-17, 5:37 PM | Повідомлення # 137 |
друг
| Цитата (sjana_if) ksiysha, залежить від багатьох факторів. Якщо в багатоколірній, то беру 666 ні, червоне з чорним Tana, дякую, матиму на увазі
|
|
| |
sjana_if | Дата: Понеділок, 2013-06-17, 6:46 PM | Повідомлення # 138 |
мешканець сайту
| Цитата (ksiysha) червоне з чорним Тоді 321 теж гарно виглядає (я таку чоловічу вишивала)
|
|
| |
Ірися | Дата: П`ятниця, 2013-08-23, 8:41 PM | Повідомлення # 139 |
перехожий
Група: Користувачі
| Почала вишивати вишиванку. За порадою кравчині, вже на зшитій. Вишиваю по тканині, без канви. І от зіткнулась з такою проблемою: узор на манжетах виходить не рівний. Тобто манжети зшиті, завернуті не по одній нитці.
Вислухаю поради як це можна виправити:)
Думала зробити світлою ниткою якусь нерівну лінію, щоб візуально загладити, а на шві узор не вишивати зовсім, щоб не було видно неспівпадіння. Ну і цікаво що ви думаєте про кольори, бо мені часом здається що занадто контрасно. ДякуЮ!
Ось фото: http://s019.radikal.ru/i608/1308/63/61878b63011f.jpg http://s40.radikal.ru/i087/1308/45/d1e584769847.jpg
|
|
| |
danaro | Дата: П`ятниця, 2013-08-23, 10:38 PM | Повідомлення # 140 |
перехожий
Група: Користувачі
| Любі майстрині потребую вашої поради: Я вишиваю вперше чоловічу вишиванку на домотканому матеріалі і розріз зробила із солов"їних вічок. Солов"їні вічка розділила однією ниточкою тканини, щоб краще було розрізати. А тепер надумала продовжувати ті солов"їні вічка до кінця узору і не знаю, що я маю робити із тією ниточкою між солов"їними вічками? Чи дальше вишивати із нею посередині, чи зміщувати солов"їні вічка докупи, а із однієї сторони узору буде на одну ниточку більше матеріалу і чи не буде вона так замітною, так як за солов"їними вічками має бути мережка...І ще узор однієї сторони уже вишитий... Сподіваюся я доступно описала ситуацію...
|
|
| |