Питання про вишиванку
|
|
Andrew_Yer | Дата: Неділя, 2013-04-07, 0:05 AM | Повідомлення # 101 |
мешканець сайту
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| irinka-vitaminka, край полотна можно підігнути так, або так. Можна із зубчиками, або без. Є ще чимало варіантів. Залежить від загальної композиції віробу. І, головне, до початку вишивання обов'язково закріпіть край обметувальним швом.
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
Повідомлення відредагував Andrew_Yer - Неділя, 2013-04-07, 0:05 AM |
|
| |
irinka-vitaminka | Дата: Неділя, 2013-04-07, 9:16 AM | Повідомлення # 102 |
побратим
| я планую вишивати отаку вишиванку.
Andrew_Yer, дякую за посилання, але вони мені трошки не підходять, я не про те питала. Я хочу розкроїти полотно на потрібні мені викрійки, їх оверложити. Однак одна кравчиня мені сказала, що край домотканого полотна дуже крихкий, тому оверлок йому не допоможе, висипеться разом з ним. Ось я і питала, як обрабляється край, не той, що буде схований (на виворіті). Також не знаю, як обробляти край горловини.
http://vk.com/id201987262
|
|
| |
sjana_if | Дата: Неділя, 2013-04-07, 10:33 AM | Повідомлення # 103 |
мешканець сайту
| irinka-vitaminka, коломийську 30-ку я оверложила - не висипалась
|
|
| |
Andrew_Yer | Дата: Неділя, 2013-04-07, 11:53 AM | Повідомлення # 104 |
мешканець сайту
| irinka-vitaminka, оверлок на мав би висипатись. Якщо є побоювання, спробуйте на клаптику. Якщо ж висиплеться (це дуже малоймовірно), закріпіть вручну обметувальним швом, скріплюючи потрібну кількість ниточок полотна. Я так розумію, що це тимчасове, на час вишивання обметування?
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
LDII | Дата: Неділя, 2013-04-07, 2:02 PM | Повідомлення # 105 |
мешканець сайту
| irinka-vitaminka, я постійно обробляю краї тканини обметувальним швом,нічого не висипається.Якщо і висиплеться 1-2 нитки,то ж не страшно.А ще я лишаю трохи більше припусків як завжди-коломийська тканина сідає,і тому перед тим як шити виріб,його треба попрати...щоб не було замале.
|
|
| |
сяня | Дата: Неділя, 2013-04-07, 3:07 PM | Повідомлення # 106 |
побратим
| Цитата (irinka-vitaminka) Однак одна кравчиня мені сказала, що край домотканого полотна дуже крихкий, тому оверлок йому не допоможе, Мені те ж казали в одному ательє, коли я принесла свою сорочку. Проте в іншому взяли, прооверлочили і все добре трималося.
|
|
| |
irinka-vitaminka | Дата: Неділя, 2013-04-07, 5:26 PM | Повідомлення # 107 |
побратим
| Цитата як завжди-коломийська тканина сідає,і тому перед тим як шити виріб,його треба попрати... так, дякую, я уже випрала та попрасувала дуже гарячою праскою
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2013-04-07, 5:30 PM | Повідомлення # 108 |
Мудра людина
| Цитата (irinka-vitaminka) купила я собі шмат домотканого полотна, але стикнулась з тим, що край такого полотна дуже крихкий. Маєте на увазі ширину чи довжину, де обрізається?
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
irinka-vitaminka | Дата: Неділя, 2013-04-07, 10:16 PM | Повідомлення # 109 |
побратим
| Цитата Маєте на увазі ширину чи довжину, де обрізається? отепер я Вас не зрозуміла
|
|
| |
Home_Fairy | Дата: Понеділок, 2013-04-22, 6:15 PM | Повідомлення # 110 |
друг
| Дівчата, тикніть мене носом, де є викрійки рукава реглан "для чайників". Дякую!
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2013-04-22, 6:46 PM | Повідомлення # 111 |
Мудра людина
| Цитата (irinka-vitaminka) що край домотканого полотна дуже крихкий, тому оверлок йому не допоможе, висипеться разом з ним. Ось я і питала, як обрабляється край, не той, що буде схований (на виворіті). Також не знаю, як обробляти край горловини. Нічого і ніколи не осипалося після обробки оверлоком! Скільки вже вишиваю - ніколи. Оверлок скріплює тканину.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Птичка | Дата: Вівторок, 2013-04-30, 1:00 PM | Повідомлення # 112 |
побратим
| Доброго дня всім! Допоможіть,будь-ласка,хто зможе порадою...бо я вже голову зламала,а час спливає...треба вже терміново рушити з місця.... На вишиванці біля взору хрестиком майстриня порадила зробити мережку "гречку" білими нитками...на зразку видно мої "проби"..як на мене білими нитками вийшло грубувато,я тоді трошки прошила голубими нитками...як на мене вийшло трошки краще...але все одно..."меня все время терзают смутные сомнения":question: Робить цю мережку чи взагалі не робить?Потрібна вона там?Голубими нитками чі все ж таки білими? До речі,сину також не сподобалась біла мережка... Ось ще одне фото (не дуже гарне)це я на руці фотографувала,як воно буде на тілі... Усвідомлюю,що остаточне рішення прийматиму сама...але будь яким порадам буду дуже вдячна...Це моя перша вишиванка сину на випускний...не хочу "напартачити"...:confused:
|
|
| |
lady-v | Дата: Вівторок, 2013-04-30, 1:40 PM | Повідомлення # 113 |
Мудра людина
| Цитата (Птичка) До речі,сину також не сподобалась біла мережка... Мені голуба теж більше сподобалась, і якщо синові більше подобається голуба, то думаю треба таку й робити, це ж для нього сорочка Але рішення за вами)))
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Ганнуся | Дата: Вівторок, 2013-04-30, 4:23 PM | Повідомлення # 114 |
побратим
| Птичка, я теж думаю, що з блакитною краще. І дослухайтеся сина:) він має носите її з задоволенням!
|
|
| |
Птичка | Дата: Вівторок, 2013-04-30, 6:17 PM | Повідомлення # 115 |
побратим
| lady-v, Ганнуся, дякую,дівчатка!Що голубенькі ниточки краще виглядатимуть я вже теж згодна...але ж питання "чи потрібна ця мережка взагалі"? залишається поки ще відкритим...:question: Маю надію що ще хтось озветься..... Мережка планувалась в по обидва боки взору...я на фото дуже коряво і неестетично намалювала це місце:)))
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2013-04-30, 6:57 PM | Повідомлення # 116 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Птичка, краще слухайте хазяїна сорочки ) Мені більше сподобалась біла мережка І мені здається, що мережка просто необхідна. Але який вік сина? Якщо це дитина, то зазвичай кажуть спеціалісти (це чисто я про наших форумчанок!), що дитячі вишиванки мають бути легкими і незавантаженими орнаментами і швами. Гадаю, син вам сам усе і розповість, бо це ж ЙОГО річ Хоч і ваша праця Бажаю легкого вишивання!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
sjana_if | Дата: Вівторок, 2013-04-30, 6:59 PM | Повідомлення # 117 |
мешканець сайту
| Птичка, якщо синові подобається і без мережки, можете її спокійно не робити . Власне кажучи, з останнього фото видно, що сорочка буде дуже гарною і без неї (і кольори мені дуже подобаються). Крім того, при бажані можете йому зробити зубчики на рукавах і комірі
|
|
| |
Natasska | Дата: Четвер, 2013-05-02, 0:10 AM | Повідомлення # 118 |
друг
| мені також подобається більше біла, здалеку сорочка не буде виглядати переобтяженою, а з блакитною , гадаю. цього не уникнути. але слухайте своє серце і замовника)
|
|
| |
Птичка | Дата: Четвер, 2013-05-02, 9:05 PM | Повідомлення # 119 |
побратим
| Bullet, sjana_if, Natasska, Дякую,дівчатка за поради!...Мабуть таки хай синок приймає рішення самостійно...доросле вже хлоп"ятко- 17 рочків ,йому потім цю сорочку вдягати...
|
|
| |
Zeta | Дата: П`ятниця, 2013-05-03, 0:47 AM | Повідомлення # 120 |
Мудра людина
| Птичка, а не хочете край орнаменту зубчиками обшити? чи ще якусь облямівку,аби уникнути рівного краю орнаменту?
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |