Питання про вишиванку
|
|
Jasjka | Дата: Субота, 2011-09-03, 6:02 PM | Повідомлення # 61 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Дівчаточка,я оприділилась з своєю вишиванкою-хочу низинкою в гуцульському стилі.Тепер до вас прохання: може хтось має схему ,і колись говорилось про вишиванки дружини Ющенка,от і шукаю схему з її сорочки .На перед дякую.
Творча майстерня
Повідомлення відредагував Jasjka - Неділя, 2011-09-04, 5:27 PM |
|
| |
olalala | Дата: Субота, 2011-09-03, 9:15 PM | Повідомлення # 62 |
друг
| Goncha, то була бісерна голка Але сьогодні попробувала ще раз мережку на тій тканині - все буде непогано.
|
|
| |
010101 | Дата: Субота, 2011-09-03, 10:05 PM | Повідомлення # 63 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Quote (olalala) то була бісерна голка Номер 28 не сильно по товщині від бісерної відрізняється. Так що ми про одне і те ж. Але голку бажано таки рівну
|
|
| |
romannah | Дата: Субота, 2011-09-03, 10:59 PM | Повідомлення # 64 |
мешканець сайту
| Quote (Jasjka) низинкою в гуцульському стилі можливо цей узір є в книжці К.Р. Сусак, Н.А. Стеф'юк, Українське народне вишивання.
я всіх люблю
|
|
| |
olalala | Дата: Неділя, 2011-09-04, 3:42 PM | Повідомлення # 65 |
друг
| Quote (Goncha) Але голку бажано таки рівну biggrin Насмішили Добре, послухаюся вас, візьму рівну Якраз треба поповнити запас бісерних голок - на авторській вишивці орла зламала аж 3 штуки, чому - не знаю.
|
|
| |
Jasjka | Дата: Неділя, 2011-09-04, 5:29 PM | Повідомлення # 66 |
Мудра людина
| romannah, Дякую.Книжечку у же знайшла,але імено такої схеми не має там.І вибачайте- не там лишила своє повідомлення.Треба було у відповідній темі
Творча майстерня
|
|
| |
|
010101 | Дата: Вівторок, 2011-10-18, 3:15 PM | Повідомлення # 68 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Jasjka, ну ти для моєї старшої сорочечку бачила? Вона теж на нерівномірному льоні вишита - і нічого Головне - гарно дивитися і гарно рахувати нитки. Візерунок може бути трошки видовжений, але не сильно.
|
|
| |
НаталиG | Дата: Вівторок, 2011-10-18, 3:17 PM | Повідомлення # 69 |
побратим
| Jasjka, ще рокыв 15 тому в нашій країні взагалі не реально було придбати рівномірку. Вишивали на любій тканині з полотняним переплетінням, по рахунку. Пам,ятаєш мої відшиті зразочки (шовчиковий семплер)? в ньому майже всі техніки вишиті рахункові, хрестик там йшов, наприклад, 3*2 ниточки. А якщо це лиштва чи, гладь, або мережка, то вона по технології шиється на нитках основи, в мережках підрізаються ниточки підкання, тому й взір виглядає однорідним як на переді, так і на рукавах.
|
|
| |
Jasjka | Дата: Вівторок, 2011-10-18, 4:40 PM | Повідомлення # 70 |
Мудра людина
| Дякую,дівчата!Після того як написала,сіла і почала пробувати на кусочку тканини(без накладної канви) щось виходить,лише погано видно...мені страшно починати роботу Якісь схеми понаходила...розбираюсь.
Творча майстерня
|
|
| |
tanytryell | Дата: Вівторок, 2011-10-18, 5:04 PM | Повідомлення # 71 |
мешканець сайту
| Jasjka, очі бояться, а руки роблять! У мене за останні три роки ЖОДНОЇ вишитої на рівномірці сорочки не було! А були і мережки, і всяка всячина, і хрестик, само собою... А щоб не боятись, просто відший на клаптику зразочки кожною з технік і перед собою поклади. А що погано видно... ну, це треба гарне освітлення і трішечки приноровитися. Як тільки очі призвичаються, стане легше. Успіху тобі!
|
|
| |
Zeta | Дата: Вівторок, 2011-10-18, 6:33 PM | Повідомлення # 72 |
Мудра людина
| Jasjka, а ще буває таке,що на нерівному переплетінні рівний хрестик виходить,якщо береш нитки не 2х2 ,а 2х3
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
NataShapoval | Дата: Четвер, 2012-01-19, 12:58 PM | Повідомлення # 73 |
перехожий
| Хто-небудь вишивав на такій тканині? Поділитеся враженнями, будь ласка.
Quote Дуже делікатна канина рівномірного переплетення для вишиванна сорочок. склад : бавовна(гребінна) - 50%, п/е- 50% В 1 см - 7 хрестиків.
http://s018.radikal.ru/i527/1201/c7/3aab8a1e27d9.jpg
|
|
| |
tanytryell | Дата: Четвер, 2012-01-19, 2:16 PM | Повідомлення # 74 |
мешканець сайту
| Схоже на ту рушникову, на якій я зараз вишиваю. Дуже вже поганого нічого сказати не можу - вишивати зручно, хрестики кругленькі, тільки як для мене дещо великуваті. Я звикла до дрібніших. Є пара зауважень - по-перше, не можна сильно притягувати нитку, бо будуть утворюватись дірочки. А якщо вишивати по рядочку - то качалочки, між якими будуть дірочки. (З іншого боку, якщо вишивати всілякі "дірчасті" техніки, що не передбачають вирізання ниточок - виходить дуже гарно). Тепер по-друге - така тканина сильно сиплеться, тому обробляти краї перед тим, як починати вишивати, - ОБОВ'ЯЗКОВО! Ще на цій тканині можна вишити гарне настилування, використавши для вишивання... висмикнуті з цієї ж тканини ниточки! Воно не блищатиме так, як шовк чи муліне, але зате товщина нитки - ідеально подходить.
|
|
| |
NataShapoval | Дата: Четвер, 2012-01-19, 2:23 PM | Повідомлення # 75 |
перехожий
| tanytryell, дякую за відгук. Шкода, тоді не личить. Люблю дрібні хрестики.
|
|
| |
tanytryell | Дата: Четвер, 2012-01-19, 2:37 PM | Повідомлення # 76 |
мешканець сайту
| 7 хрестиків на 1 см - це не так вже і мало. Якщо на дюйми - це десь 18 каунт Аїди (якщо це та сама тканина, про яку йдеться в цитаті - 1 дюйм приблизно 2,5 см). Але навздогад вирішити важко - треба взяти тканину в руки, вишити на ній з десяток хрестиків - тоді буде ясно, підходить чи ні... Можна взяти лінієчку з собою до крамниці і поміряти, скільки хрестиків ляже на 1 см (або й дюйм, хто звик до нумерації Аїди)... Просто моя рушникова - це 5 хрестиків на 1 см, то хрестик крупніший. А інші властивості тканини - такі ж самі.
|
|
| |
NataShapoval | Дата: Четвер, 2012-01-19, 3:17 PM | Повідомлення # 77 |
перехожий
| У нас в Білорусі немає спеціальної тканини для вишиванок у продажу. 100% льон не люблю -- мне. Хочу в українському інтернеті-магазині купити, ось і цікавлюся думкою. 18 каунт Аїді мене як-раз влаштувало б.
|
|
| |
les | Дата: П`ятниця, 2012-02-24, 5:22 PM | Повідомлення # 78 |
перехожий
Група: Користувачі
| Доброго всім дня! Дівчата-рукодільниці, будь-ласка, допоможіть! Я - початківець. Вишити білим по білому - вишию і мережкою оброблю, а от як можна зробити круглу горловину стягнутою у вигляді "рюші" із "зубчиками" чи оздобленою бісером? І в такому ж стилі і рукава. Може хто знає які посилання на МК?
|
|
| |
tanytryell | Дата: П`ятниця, 2012-02-24, 5:42 PM | Повідомлення # 79 |
мешканець сайту
| les, С бисером - это просто. Стянуть вырез горловины на нитку, обработать косой бейкой и нашить бисер на сгиб уже нашитой полоски. Без бейки, зубчиками - ищи мк по буфам или "вафелькам". Там будет показано, как правильно стягивать ткань по рядам. Просто тебе надо не 20 рядов, а 2-3... А край ткани либо заранее обработать (подгибкой, руликом или декоративной обшивкой "через край"), либо выкроить обтачку по форме горловины и нашить на уже собранный край по лицевой стороне, аккуратно расправляя складочки, а потом завернуть на изнанку так, чтобы обтачка не выглядывала, и вручную с изнанки её подшить (как край юбки, к примеру, подрубливают). Надеюсь, всё понятно объяснила... Удачи!
|
|
| |
les | Дата: П`ятниця, 2012-02-24, 8:04 PM | Повідомлення # 80 |
перехожий
Група: Користувачі
| Tanytryell, дуже Вам дякую - за пояснення і за те, що зрозуміли, що я хочу.
|
|
| |