Вітаю всіх в моєму новоствореному міні-щоденничку на *Вишиванці*. Тут показуватиму усі свої ручні роботки. Так склалось, що я вишиваю виключно *за компанію* з вами, у нашому форумі. Хто незнайомий зі мною близько, розповім. як спостерігати за мною в інших блогах: Скрапоробки - блог на Блогспоті про скрапбукінг, яким я останнім часом захопилась. ЖЖ - мій Живий Журнал на livejournal.com Мій магазин ручних робіт, завітайте!
Також я відкрила магазинчик своїх графічних картин на єтсі.ком, запрошую вас:
Я художник за покликанням і за освітою. Народжувач торбин по життю. Розповсюджувач приємної краси Так от я, досить *скромно*, да. Правила мого щоденника-теми: прошу просто поводитись природньо, але більш-менш культурно. Буду дуже рада, якщо мої рукодільні захоплення оволодіють і вашими думками і вільним часом
Цей пост буде постійно верхнім. Сюди вноситиму цікаве з мого поточного життя-буття. ++++++++++++++++++++++ Мої перемоги, відео Про мою участь в проекті Вишиванка для Мадонни тут і тут
++++++++++++++++++++++ І почала вишивати невеличку картинку "Пташка на сосновій гілці", розміри 125 х 91 стібок. Канва Аїда-18, нитки Sari. 21.01.2013 - 20.02.2013 - - 10.03.2013 20.03.2013 - 10.06.2013
Моя авторська програма на місцевому фастівському телебаченні: плейлист на Ютьюб
Так багато новин у Вашому щоденнику... Все таке гарнюнє дитячі речі , просто уявляю яке воно все мякеньке и тепле... сумка сова виклікає усмішку косметичка з декором з обрізків..навіть гламурно вийшло, гарно.. ..і новий процес подушки заворожує, гарно виходить, наче переспів узору з сорочкового легкошию...
Додано (2014-11-20, 1:14 PM) --------------------------------------------- Колись давно я працювала в школі.. вчителем математики, тоді було модно говорити про індивідуальний підхід до кожного учня, хоча всі розуміли, що система для середнього рівня. Але в мене виходило займати увагу і в сильних учнів і в слабійших...додаткові завдання, заняття по групах, картки, можна багато чого придумти при бажанні. Мені здається, що зараз у вчителів просто немає отого великого бажання навчити.. ..."у нас така зарплата...скажіть дякую, що я взагалі на роботу прийшла" Так, платять мало.. Мені хотілося б що ті люди які працюють з дітьми, на перше місце ставили інтереси дітей... А хто хоче заробляти - вибирали б собі інші професії.. Але маємо , що маємо. Так само і з керівництвом... Мусимо самі розказувати своїм дітям , те що вони повинні знати..
Мій щоденник http://siveryanka.blogspot.com/
Повідомлення відредагував KS11 - Четвер, 2014-11-20, 1:05 PM
Bullet, гарненько виходить! Важливо відродження - в мене теж є рушничок бабусі, який хочу перевишити, але все чекає своєї черги )))
дякую! Але ж, Іро, то у мене така, не особливо національна подушка ))) Просто старий візерунок, напевно щось "німецьке" тощо... Відшивай рушник, він важливіший за такі подушки.
ЦитатаKS11 ()
Мені здається, що зараз у вчителів просто немає отого великого бажання навчити.. ..."у нас така зарплата...скажіть дякую, що я взагалі на роботу прийшла" Так, платять мало.. Мені хотілося б що ті люди які працюють з дітьми, на перше місце ставили інтереси дітей... А хто хоче заробляти - вибирали б собі інші професії..
Вітаю, майже колего! Частково з вами погоджуюсь. Але залишати такі мізерні зарплати і надалі для вичтелів- це ганьба для країни. Система загальної освіти, як мені здається, орієнтується на тих людей, які заробляють собі гроші та рейтинги десь по педагогічних університетах... Бо часом програма з образотворчого мистецтва "не налазить на голову" навіть мені, художнику за освітою... KS11, вважаю, що мені пощастило, бо працюю не в ЗОШ, а у художній школі, куди приводять-приходять "вершки" дитячого суспільства
ТОМУ ЩО У МЕНЕ ЗАНАДТО ВИСОКИЙ РІВЕНЬ ВОЛОДІННЯ ПК.
Лізо, пишу із запізненням, мій монітор згорів, взяла в сусідки на вечір і зразу в творчі майстерні. Пропустила багато. Прочитала ваші походеньки по курсах - ну що ж гордіться тим, що у вас високий рівень, а не людина,до якої важко щось доходить. Я б точно сиділа б у тій сімці і довго б вчилась. Так що нема чого сумувати чи сердитись, ви просто розумна, допитлива жінка, яка, можливо, мала б вести такі курси, а не ходити на ці навчання. А на рахунок воїнів УПА, мене можуть прибити заядлі українці, але я їх ніколи не визнавала і не визнаю за воїнів. Як розказували мої бабуся і дід, це були настоящі бандити, які не шкодували нікого і навіть малих дітей. Мене обурює те, що зараз збираються на якісь концерти, де звучать патріотичні пісні і все про воїнів УПА. Мій дід воював на війні, отримав поранення, боровся за нашу землю і ніхто не ділив - ти українець, а ти росіянин. А тепер чую багато українців повиходили із "однокласників" чи "контактів", бо це бач,москальські сайти. В нас майже щовечора про це мова і я пояснюю дітям, що росіяни - це такий же народ як і ми, просто є групка людей-масонів, які зацікавлені в тому, щоб ми ненавиділи один одного, довели це діло до війни, де вбивають брат брата, по іншому не скажеш, бо в мене є рідня в Росії і я не одна така. Шкода, що так історію заставляють викладати в наших школах, що доводиться вдома зовсім по-іншому все пояснювати. І не тільки історію - основи здоров"я для мене взагалі жах, половина книжки про секс, як оберігатись від СНІДу презервативами і т.д. і ні слова про те, що потрібно потриматись із тим сексом до заміжжя. Ну і т.п. Оце моя така думка
Лізо, пишу із запізненням, мій монітор згорів, взяла в сусідки на вечір і зразу в творчі майстерні. Пропустила багато. Прочитала ваші походеньки по курсах - ну що ж гордіться тим, що у вас високий рівень, а не людина,до якої важко щось доходить. Я б точно сиділа б у тій сімці і довго б вчилась. Так що нема чого сумувати чи сердитись, ви просто розумна, допитлива жінка, яка, можливо, мала б вести такі курси, а не ходити на ці навчання.
дякую! Буду радіти з того, що тепер людина, яка туго вчилась на курсах, оцінюватиме у вівторок наш шкільний сайт, створений мною. Ми всі розуміємо, що навряд чи мені поставлять хорошу оцінку ))) Але я пишатимусь, ок! ))
ЦитатаНаташаО ()
А на рахунок воїнів УПА,
Я спершу хотіла видалити ваше повідомлення, бо приблизно через це я сама на початку майдану посварилась з двома форумчанками.
Втім, вважаю, що ви висловили вашу думку, і видаляти її я не буду.
Я ж висловлю свою.
Я за те, щоб максимально об"єднувати людей. Українців - тим більше. Пам"ятаю, що кілька років тому (одразу після помаранч. революції, ми ходили Києвом з двома стрічками на грудях: георгіївською та червоно-чорною. Моя думка: воїни УПА герої для своєї землі - Західної України. Герої Рад. Союзу, що воювали проти німецьких загарбників у ІІ Світовій - герої нашого краю, мого конкретно - Київщини. І ніяких воїнів УПА мої предки тут не пам"ятали.
Ось ми тут усі - закохані у вишивку, закохані в українську старовину. Розповсюджуймо цю нашу вишивану історію де тільки можливо.
п.с. я знаю, що дехто мене засудить за такі розмови в інтернеті. Вибачте, люди дорогії, це моя тема, і це моя думка.
Bullet, як іноді буває прикро коли нашу роботу оцінюють люди, які самі нічого не тямлять в тому, або знають поверхнево. Набридло сперечатися, доводити свою правоту. Іноді з часом все стає на свої місця, але цього доводиться чекати доволі довго. Лізо, може моє питання трішки недоречне, але коли ж ми нарешті побачимо дошиту пташечку(ту,що вгорі сторінки)?
Доброго дня... Мені сьогодні згадалося моє попереднє повідомлення в цій темі... і я хочу добавити... Завжди Україна трималась на добрих людях. І наша система освіти теж, багато людей які там працюють..вони працюють за совість , а не за зарплату (хоча, хочеться, щоб і зарплата була гідною тих людей )
Моя рідня з Чернігівщини... Я повністю згодна з думкою господині щоденника, щодо воїнів УПА... Мій щоденник http://siveryanka.blogspot.com/
Лізо, може моє питання трішки недоречне, але коли ж ми нарешті побачимо дошиту пташечку(ту,що вгорі сторінки)?
дуже доречно.. вона вже два роки вишивається. Заплуталась в схемі з засніженою гілкою, аж відпало від душі це вишивання Дякую, що нагадуєте, буду вишивати
ЦитатаKS11 ()
і я хочу добавити... Завжди Україна трималась на добрих людях. І наша система освіти теж, багато людей які там працюють..вони працюють за совість , а не за зарплату
Ну так, але ж хочеться і жити не на сухарях :))))
1,5 % всіх ЗП в Україні ідуть на підтримку дій в АТО. 20% за престижність вчительської праці зняли майже по всій Україні, а у нас ще виплачують, але через раз і з запізненням. Минулого тижня отримали листа "зверху" про примусово-добровільну допомогу воїнам АТО і приклали заяву-зразок, мовялв, я прошу утримати з мене одноденну зарплату на користь воїнів АТО. Прикро, що ТАКИМИ речима не гребують, ми всі знаємо, що ці кошти йдуть по кишенях НЕ воїнів АТО. Дитячі роботи посилають на обласні конкурси, а в умовах конкурсі помітки, що роботи будуть продані і не повернуться до юних авторів, а вторговані кошти підуть на підтримку АТО. Я бачу активну роботу нашого місцевого НЕдержавного Центру підтримки воїнів та родин воїнів, що перебувають в АТО, і я вам скажу, що підтримка настільки серйозна... Але з таким пресингом влади мені здається, що ми самі скоро поїдемо на велосипедах і на машинах на Схід України і там всіх нафіг повиганяємо. Нерви у народа не витримують.
Два хлопці з мого курсу компьютерної графіки відвідують добровільні курси військової підготовки.... Сумно
Я намагаюсь по максимуму абстрагуватись від цих питань, бо робочі суміжні з цією темою питання мене дратують (бо йде постійний тиск "ненав"яздивий"))), а ТБ взагалі огидно дивитись.
Я ПОВНІСТЮ занурилась в творчість, в ручні роботи, у вишивку, у клаптикове шиття, в торбинки. Збираюсь брати участь в двох ярмарках (гарантовано - у Білій Церкві, можливо - у Києві в Океан-Плазі, там зручні умови)
KS11, Марися, дякую вам за відвідини моєї майстерні, заходьте ще, сподівась, от-от порадую читачів чимось хорошим і гарним Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
Bullet, Лізо, ви не підскажете якийсь інтернет-магазин, де можна придбати тканину для укріплення стінок сумки, щось на зразок бортовки ( клейової і не клейової), бо постійно користуюсь двуниткою, а може бортовка більш тримає форму і в ціні не така кусуща. Чи може щось інше порадите.
Bullet, Лізо, ви не підскажете якийсь інтернет-магазин, де можна придбати тканину для укріплення стінок сумки, щось на зразок бортовки ( клейової і не клейової), бо постійно користуюсь двуниткою, а може бортовка більш тримає форму і в ціні не така кусуща. Чи може щось інше порадите.
Пораджу вам звичайний магазин, саме бортовку клейову і пораджу. В інтернеті такого не закуповую Тут я не підказк вам...
ЦитатаTana ()
Геть гнітючі думки, геть! В нас повно роботи.
Саме так, Тана, Пасіонарія, дякую за підморги В суботу, 6 грудня, беру участь у благодійному ярмарку у Фастові, де точно знаю, що гроші підуть не "наверх" в Нарнію, а в місцевий центр допомоги нашим військовим в Ато та родинам , постраждалим від цього діла... Продаватиму янголів, мотанки та пватріотичні косметички.
19 грудня ярмаркую в Білій Церкві (година їзди від Фастова), там передноворічний ярмарок.
26 грудня, вже точно знаю дату, ярмаркуватиму у Києві в Океан Плазі. Приходьте усі, потеревенимо :)*
Заплуталась в схемі з засніженою гілкою, аж відпало від душі це вишивання
Лізо, киньте ту схему, дошийте приблизно! У мене таке було - "Осінній кіт", 60 кольорів, не менше третини - одиночні хрестики... Під кінець замордувалась шукати ті кольори і міняти нитки в голках, Останні хрестиків 200 дошивала просто по кольору, який підходив. Всім подобається . А картина з пташкою така гарна і зима знову настала - пора закінчувати!
Bullet, Лізо, дякую. Ходила і питала за бортовку у нашій провінції, однак нічого крім двунитки не знайшла, залишається лише інтернет-магазини. Знайшла в одному, ширина бортовки - 30 см, за метр просять 20 грн, при умові,що братиму 10 метрів. Як гадаєте , ціна не дуже....?
Лізо, киньте ту схему, дошийте приблизно! У мене таке було - "Осінній кіт", 60 кольорів, не менше третини - одиночні хрестики... Під кінець замордувалась шукати ті кольори і міняти нитки в голках, Останні хрестиків 200 дошивала просто по кольору, який підходив. Всім подобається . А картина з пташкою така гарна і зима знову настала - пора закінчувати!
напевно, так і буде у мене ))))
ЦитатаНаташаО ()
Ходила і питала за бортовку у нашій провінції, однак нічого крім двунитки не знайшла,
у вас нема кравецьких магазинів? Навіть у моєму Фастові є. Попросіть когось з найближчого великого міста вам привезти, чи самі поїдьте. ІМХО, 20 грн за метр (при ширині 30 см) не дуже дорого, якщо бортовка клейова. Інакшу я вам і не пораджу, якщо не маєте досвіду роботи з бортовками. Успіхів! ) Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
Bullet, дякую. Ні, бортовка не клейова. Але мені клейова не дуже то підходить, бо ж буде йти вишивка стрічками. Уявіть ,де я живу- навіть магазинів толкових нема, я ж кажу - глибока провінція.
Так як з нас постійно "держава" (ну я вважаю, не цілком держава, а нинішня корумпована влада) утримує кошти ніби-то на підтримку АТО (а мені вже набридло, що там постійно підтримується тліючий конфлікт), завтра я вирішила взяти участь у місцевому благодійному ярмарку, усі кошти від продажу з якого підуть саме у наш, місцевий, Центр допомоги фастівчанам, задіяним в АТО, та їх родинам. Вважаю, що це правильно - підтримувати спочатку тих, що ближчі до тебе, а потім уже всіх інших. Міністерство оборони, яке нагло виманює у всіх бюджетників гроші, я підтримувати ніяк не хочу. Намотала трошки мотанок, трошки янголиків, продаватиму дешево (від пари гривень), щоб купили усе і щоб був результат для нашого Центру. І вас заохочую вчиняти так само. Кому нема який центр підтримувати, підтримуймо нашої форумчанки починання - Нові Однокласники
Bullet, слушні думки про адресну допомогу тим, хто ближче до тебе, землякам, а не абстрактним організаціям і формуванням.... підтримую. Чудовы лляльки! я не знала, що ти у нас ще й лялькарка! продовжуй, виходить!
Сестра_Юлія, та що ти, я просто бавлюсь! Вчора глянула на розкішну лялечку від нашої Вікторії Кривоніс (у ФБ) і ахнула, і засоромилась, бо я таку не можу змотати красу, як не стараюсь. У мене всі якісь однотипні виходять, як не крути (крутиь- у всіх значеннях цього слова))))). Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.