Рисунки для вишивання гладдьовими швами
|
|
|
Tana | Дата: Понеділок, 2008-03-17, 11:10 AM | Повідомлення # 2 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| І в'юнок, і виноград такі суто укр.)))
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Світланка | Дата: Вівторок, 2008-08-05, 10:33 AM | Повідомлення # 3 |
побратим
| Доброго дня! Підскажіть, будь ласка, чим ви наносите малюнок на льняну тканину? Я пробувала наносити простим олівцем.... не виходить, не видно його добре та дуже швидко витирається можливо спробувати мякий олівець...
Кажуть люди я сама, наче квіточка, Що пливуть мої слова, як та річечка, Що душа моя співає, мов сопілочка. А я просто українка, україночка
|
|
| |
ganzya | Дата: Вівторок, 2008-08-05, 10:42 AM | Повідомлення # 4 |
Активіст форума
| Маркером для разметки ткани, лучше смывающимся. Только его надо смывать в холодной воде и вышивку не оставлять на солнце (чтоб случайно не нагрелась).
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
ganzya | Дата: Середа, 2008-09-24, 1:30 PM | Повідомлення # 5 |
Активіст форума
|
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2008-09-26, 2:12 PM | Повідомлення # 6 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| ganzya, супер!!!! Дуже дякую! Я їх використаю не за призначенням, але ж використаю! це ваша робота?
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
ganzya | Дата: П`ятниця, 2008-09-26, 6:41 PM | Повідомлення # 7 |
Активіст форума
| Нет, я гладью вышивала в молодости, и очень мало, а эти рисунки когда-то давно нашла на просторах инета.
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Неділя, 2008-10-05, 10:19 PM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
| Quote (ganzya) Маркером для разметки ткани, лучше смывающимся. А де можна придбати такий маркер? Я використовую подібні рисунки (переношу калькою) у своїх виробах в поєднанні з мережками та декоративними швами. Виходить непогано. (Дивіться на фото у пані спереду). До речі, ganzya, Bullet, дякую за рисунки!
ore et labore!
Повідомлення відредагував Пасіонарія - Неділя, 2008-10-05, 10:20 PM |
|
| |
abilan | Дата: П`ятниця, 2009-02-27, 2:22 PM | Повідомлення # 9 |
побратим
| Пасіонарія, прекрасные работы. А можно поближе посмотреть на мужскую рубаху?
Интересует ВСЕ о национальной традиционной вышивке и других техниках вышивки.
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2009-02-27, 10:36 PM | Повідомлення # 10 |
маніяк графічних ліній
| Пасіонарія, пречудова сукня з вишивкою гладдю! Дякую abilan за відпис у цю тему, інакше я би просто не побачила вашу, Пасіонарія, роботу (давно не бувала в цьому розділі, вибачте!) Аплодую, Пасіонарія
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Nachtigall | Дата: П`ятниця, 2009-03-13, 1:34 PM | Повідомлення # 11 |
відвідувач
| http://www.embroidery-free.com/
|
|
| |
Ксенія | Дата: П`ятниця, 2009-03-13, 3:53 PM | Повідомлення # 12 |
побратим
| Nachtigall, там же вірус!!!!!!!!!!
Полтава, Огнівка
|
|
| |
|
|
Bullet | Дата: Четвер, 2009-03-19, 2:47 PM | Повідомлення # 15 |
маніяк графічних ліній
| ganzya, клас! На перших видно, що то машинна вишивка.. Ганзя, де ви таке взяли?? Краса
|
|
| |
Nachtigall | Дата: Вівторок, 2009-03-24, 12:26 PM | Повідомлення # 16 |
відвідувач
| http://photofile.com.ua/users/tanyha2/1232331/ ще пару штук Ксенія дивно, в мене не каже касперський що там вірус
|
|
| |
Ludmila | Дата: Четвер, 2009-04-30, 4:23 PM | Повідомлення # 17 |
мешканець сайту
| Ось знайшла в інтернеті, може комусь стане в нагоді.
Повідомлення відредагував Ludmila - Четвер, 2009-04-30, 4:24 PM |
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2009-11-01, 8:48 AM | Повідомлення # 18 |
Мудра людина
| Розмір: діаметр 17 см + 12 см кайма. Потрібно: біла лляна тканина розміром 25х25 см; нитки муліне вказаних квітів (наведені поряд зі схемою); нитки білі «Сніжинка»; голка для вишивання; крючок №1. Техніка вишивання: вишивка гладдю – сх.1.1 (масштаб ½) в’язання гачком – сх.1.2 і 1.3 Опис роботи: За допомогою копіювального паперу перевести контури вишивки на тканину, розміщуючи її в центрі. Виконати вишивку гладдю нитками муліне в 2 рази складені. Контур свічки вишити стебельчатим швом ниткою червоного кольору, промені вогню – таким же швом, чергуючи червону і жовту нитку для довгих і коротких променів відповідно. Вітки ялини виконувати окремими стьобаннями смарагдово-зеленою і темно-зеленою ниткою, гульки — швом "вісімка" темно-коричневою ниткою, серцевину квітки — вузликовим швом "рококо" помаранчевою ниткою. Після закінчення вишивки проутюжіть тканина з виворітного боку через вологу тканину і вирізувати з неї круг діаметром 17 див. Отриманий круг обв'язати облямівкою по сх.1.2, тобто виконати ряди 1-12, а потім виконати ряди 13-14 схем 1.3 (ряди 13-14 — це продовження сх.1.2, але вони показані окремо через те, що було складно змалювати їх на великій схемі). Зв'язану кайму зволожити, накрохмалити, акуратно розпрямити пелюстки і залишити до висихання. Звідси
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
МАРИШКА | Дата: Четвер, 2009-11-05, 3:18 PM | Повідомлення # 19 |
перехожий
| Дуже дякую за малюнки, дівчата. Хочу теж додати трохи вишивка. Готувала для українського народного ансамблю "Узори"
|
|
| |
Nitka | Дата: Понеділок, 2009-11-23, 6:07 PM | Повідомлення # 20 |
побратим
| Доречі, про копіювальний папір. Чомусь мій досвід підказує, що краще брати олівець, крейду або маркер по тканині і перемальовувати малюнок, а не копіювальний папір, який тільки мастить тканину. А ще краще - намітки нитками.
|
|
| |