Цей конкурс проводиться з метою пошиття традиційного українського вбрання – сорочок – майстринями нашого форуму для себе та ліквідації такого явища як вишивальниця без вишиванки, або як каже народна мудрість, гончар п’є воду з розбитого глечика. Тому для нас, найкращих в світі, талановитих, працьовитих шиємо-вишиваємо сорочки до наступної весни.
Як сорочка біла, то й жінка мила. Народне прислів’я.
Номінації: 1)традиційна сорочка (саме така, якою Ви її розумієте і собі уявляєте); 2)стилізований вишитий одяг (блузи, сарафани, плаття, туніки, як виключення, спідниці).
1. Учасником може стати учасник(-ниця) форуму, який має більш, ніж 50 змістовних повідомлень, на час подання роботи на конкурс. 2. Cтроки виконання робіт червень 2010 – травень 2011р. Якщо у вас і є готова робота, відправляйте її на t_naumenko@ukr.netдо 31.05.2011 включно за формою: 1)назва теми листа "на конкурс сорочок"; 2)Ваш нік на форумі; 3)приєднане фото; Вимоги до фото: - приймаються виключно на вказану електронну адресу координатора конкурса приєднаним файлом (посилання на файлообмінники та фоторесурси не приймаються); - розмір мінімум 500 пікселів по більшій стороні, максимум - 1000 по більшій стороні. Вага фотографії не повинна перевищувати 250 Кб. - кількість фото 1-4 шт.; - на фото має бути чітке зображення конкурсної роботи (обов’язковим є фото сорочки на майстрині-учасниці-власниці), і не повинно мати жодного авторського підпису . 4) опис роботи (назву роботи, її розмір, опис застосованих технік виконання та перелік використаних матеріалів, інші відомості про роботу).
Увага!Конкурсні роботи можуть бути опубліковані раніше конкурсу на нашому або іншому форумі, ЖЖ в мережі. Але виконані вони мають бути в період 2010-2011 рр. (особисто відслідковуватиму). Не приймаються роботи, які фігурували в попередньому конкурсі сорочок Кількість робіт від одного учасника − необмежена. Але кожний виріб відсилайте в окремому листі. Листи з роботами, не поданими в належному вигляді, не повертатимуться і не розглядатимуться, тому, будь ласка, поставтесь так само уважно до відправлення роботи на конкурс, як до її створення. Дякую за розуміння! Успішного й натхненного шиття-вишивання!
Запрошуємо зацікавлених осіб до формування призового фонду.
Відкрийте спойлер, щоб зкопіювати хтмл-коди для вставки у ваш блог, жж тощо.
від Goncha рушникове полотно шириною 37 см, від Bullet -- три відрізи тканини для вишивання; від Українка і Сестра Юлія -- схеми для вишивання + Торбинка від nadiya_tsynaiko + диск з набором схем в РМ жіночих та чоловічих борщівських вишиванок, зроблених ТМК (Танею Коротенко) на основі узорів з колекції Віри Матківської, розсилатиме Dmutrik09; перенабрані схеми рушників від ТМК + Від спонсора форума, магазинаМір Рукодєлія: ++ Від спонсора отримано кілька пакетів подарунків із заготовками для листівок, шпулями, є комплекти з металізованими нитками, прекрасні ножиці-журавлик для вирізування тощо, і всі комплекти містять каталоги товарів інтернет-магазину. Спонсори конкурса: Список назв прийнятих сорочок (поданих належним чином):
1.Цвіт калини 2.Червнева блузка 3.Сукня до Дня Незалежності 2010 4.Золото Карпат 5.Білий світ 6.Срібна вишиванка 7.Весна-красна 8.Весільна 9.Краса по-українськи 10.Капатські вершини 11.Вишиванка "Святкова" 12.Ружами і орлами 13.Розквіт літа 14.Розквіт літа 2 15.Літня прохолода 16.Квіткова фантазія 17.Вечірні зорі 18.Колорит 19.Моя перша сорочка 20.Квіткове різнобарв'я 21.Мрія про чорну вишиванку Прийом робіт завершено!
То як я правильно зрозуміла,сорочка може бути вишита давніше,головне фото з власником сорочки.Так?У мене така є.лише не давно її надягнули і сфотографувались То можна висилати фото на конкурс?
Читаємо уважно правила в першому повідомленні:
Quote (Tana)
Умови конкурсу. 1. Учасником може стати учасник(-ниця) форуму, який має більш, ніж 50 змістовних повідомлень, на час подання роботи на конкурс. 2. Cтроки виконання робіт червень 2010 – травень 2011р.
Умови конкурсу. 1. Учасником може стати учасник(-ниця) форуму, який має більш, ніж 50 змістовних повідомлень, на час подання роботи на конкурс.
Стосовно "змістовних повідомлень" - я б хотіла встигнути вишити вишиванку на конкурс, та цей пункт не осилю, бо не вважаю повідомлення "змістовним" коли в ньому тільки слова подяк і захоплень. Життя закінчується, коли перестаєш мріяти. Надія зникає, коли перестаєш вірити. Любов вмирає, коли перестаєш піклуватися. Тому мрій, надійся та люби, і твоє життя буде прекрасним!
Tati, дай кілька слів про обговорення конкурсів,проголосуй за роботи,похвали чиїсь роботи і встигнеш тобі лишилось зовсім мало.Починай вишивати,до завершення встигнеш набрати норму.Удачі! Творча майстерня
Я цілком згідна з Tati на рахунок змістовних повідомлень. Мені до 50 ще далеко, але дуже хочеться похвалитись своєю першою великою роботою в вишиванні, тим більше що виконана вона цього року. Але я постараюсь
nadiya_tsynaiko, я переглядала ваші роботи гачком: все дуже гарно . Думаю, що з вашою наполегливістю і терпінням до роботи, вишивка вам під силу, головне дуже захотіти. Я кілька років хотіла вишиту сорочку, але ніякий узор не "падав в око" (подобалось багато, але щоб захотілось вишити самій - такого не було), крім того я завжди вважала що моє, то шиття: вирізав, зшив і готово, а виявляється помилялась.
я сорочку почала, але потім закинула, на даному етапі вона мені перестала подобатись і я планувала переробляти взір. А тепер дивлюсь на неї і розумію, що переробляти не маю натхнення, і залишається два варіанти: або вишивати, як є або чекати натхнення (не факт, що воно прийде). Мабуть, пролечу я з конкурсом
Повідомлення відредагував OxankaF - Субота, 2011-02-19, 1:37 PM
nadiya_tsynaiko, я переглядала ваші роботи гачком: все дуже гарно smile smile smile . Думаю, що з вашою наполегливістю і терпінням до роботи, вишивка вам під силу, головне дуже захотіти.
МММ, а чому ж тільки гачком? Я й спицями можу, і шию трішки. І вишивка мені під силу, ви праві. І я навіть вишивала колись. Але зараз "руки сверблять" лише без в'язання. А от вишивка просто око милує. Ні, не просто, а дуже милує. Я від споглядання насолоджуюсь. Та я не зарікаюсь, я навіть впевнена, що колись знову візьмусь за вишивку. Я не вишиваю, я просто дуже люблю вишивку. ;) Але я в'яжу. )))
nadiya_tsynaiko, не хотіла вас образити, я в захоплені від всіх бачених мною ваших робіт (дивилась в Бабусиній скрині), просто я колись трошки в"язала гачком, а недавно вирішила знову попробувати - нічого не вийшло, тому і захоплююсь чужим умінням. Я чомусь думаю, що гачком в"язати довше ніж спицями і що для того потрібно більше терпіння і я згідна з вами: робити треба то, що подобається в даний момент, і тоді робота йде краще і результат приходить швидше
То як я правильно зрозуміла,сорочка може бути вишита давніше,головне фото з власником сорочки.Так?У мене така є.лише не давно її надягнули і сфотографувались happy То можна висилати фото на конкурс?
Я ту сорочку вишила в липні-серпень 2010 року,просто лише не давно її вбрали та сфотографувались я це мала на увазі.Правила я перечитала багатооо разів...дякую.І знову пролітаю...вона не для мене. Творча майстерня
Повідомлення відредагував Jasjka - Четвер, 2011-02-24, 11:00 AM
nadiya_tsynaiko, відкрила сайт з вашим вишиванням і засіла там на два дні , так цікаво, аж вночі снилось, що відписую та коментую розповіді. . Обов"язково напишу там про себе. Дякую за ссилку.
Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.