Цей конкурс проводиться з метою пошиття традиційного українського вбрання – сорочок – майстринями нашого форуму для себе та ліквідації такого явища як вишивальниця без вишиванки, або як каже народна мудрість, гончар п’є воду з розбитого глечика. Тому для нас, найкращих в світі, талановитих, працьовитих шиємо-вишиваємо сорочки до наступної весни.
Як сорочка біла, то й жінка мила. Народне прислів’я.
Номінації: 1)традиційна сорочка (саме така, якою Ви її розумієте і собі уявляєте); 2)стилізований вишитий одяг (блузи, сарафани, плаття, туніки, як виключення, спідниці).
1. Учасником може стати учасник(-ниця) форуму, який має більш, ніж 50 змістовних повідомлень, на час подання роботи на конкурс. 2. Cтроки виконання робіт червень 2010 – травень 2011р. Якщо у вас і є готова робота, відправляйте її на t_naumenko@ukr.netдо 31.05.2011 включно за формою: 1)назва теми листа "на конкурс сорочок"; 2)Ваш нік на форумі; 3)приєднане фото; Вимоги до фото: - приймаються виключно на вказану електронну адресу координатора конкурса приєднаним файлом (посилання на файлообмінники та фоторесурси не приймаються); - розмір мінімум 500 пікселів по більшій стороні, максимум - 1000 по більшій стороні. Вага фотографії не повинна перевищувати 250 Кб. - кількість фото 1-4 шт.; - на фото має бути чітке зображення конкурсної роботи (обов’язковим є фото сорочки на майстрині-учасниці-власниці), і не повинно мати жодного авторського підпису . 4) опис роботи (назву роботи, її розмір, опис застосованих технік виконання та перелік використаних матеріалів, інші відомості про роботу).
Увага!Конкурсні роботи можуть бути опубліковані раніше конкурсу на нашому або іншому форумі, ЖЖ в мережі. Але виконані вони мають бути в період 2010-2011 рр. (особисто відслідковуватиму). Не приймаються роботи, які фігурували в попередньому конкурсі сорочок Кількість робіт від одного учасника − необмежена. Але кожний виріб відсилайте в окремому листі. Листи з роботами, не поданими в належному вигляді, не повертатимуться і не розглядатимуться, тому, будь ласка, поставтесь так само уважно до відправлення роботи на конкурс, як до її створення. Дякую за розуміння! Успішного й натхненного шиття-вишивання!
Запрошуємо зацікавлених осіб до формування призового фонду.
Відкрийте спойлер, щоб зкопіювати хтмл-коди для вставки у ваш блог, жж тощо.
від Goncha рушникове полотно шириною 37 см, від Bullet -- три відрізи тканини для вишивання; від Українка і Сестра Юлія -- схеми для вишивання + Торбинка від nadiya_tsynaiko + диск з набором схем в РМ жіночих та чоловічих борщівських вишиванок, зроблених ТМК (Танею Коротенко) на основі узорів з колекції Віри Матківської, розсилатиме Dmutrik09; перенабрані схеми рушників від ТМК + Від спонсора форума, магазинаМір Рукодєлія: ++ Від спонсора отримано кілька пакетів подарунків із заготовками для листівок, шпулями, є комплекти з металізованими нитками, прекрасні ножиці-журавлик для вирізування тощо, і всі комплекти містять каталоги товарів інтернет-магазину. Спонсори конкурса: Список назв прийнятих сорочок (поданих належним чином):
1.Цвіт калини 2.Червнева блузка 3.Сукня до Дня Незалежності 2010 4.Золото Карпат 5.Білий світ 6.Срібна вишиванка 7.Весна-красна 8.Весільна 9.Краса по-українськи 10.Капатські вершини 11.Вишиванка "Святкова" 12.Ружами і орлами 13.Розквіт літа 14.Розквіт літа 2 15.Літня прохолода 16.Квіткова фантазія 17.Вечірні зорі 18.Колорит 19.Моя перша сорочка 20.Квіткове різнобарв'я 21.Мрія про чорну вишиванку Прийом робіт завершено!
Дівчата! Вчора випросила у нашої Тані - ТМК_ декілька схем БОРЩВСЬКИХ СОРОЧОК, що Таня робить до цього конкурсу! Вже є 12 схем в РМ! Ви просто не уявляєте яка краса!!!! Очі розбігаються, а руки так і просяться до роботи! Ще треба врахувати, що схеми Борщівок дуже тяжко знайти.... Таню, прошу додати до призового фонду ще і цей диск, що готує ТМК! Може це ще більше підштовхне когось для створення для себе любимої сорочки! Моя майстерня ®
Дуже хочеться взяти участь у конкурсі, але мені мабуть не можна. Я якраз почала вишивати жіночу.
чому не можна? =) Якщо напишите достатньо повідомлень, а вишиванка для вас, то можна ))) пишіть, вишивайте, приймайте участь всі люди як люди, а я - смайлик =) моя сторінка вконтакті =) parsokon
Я вишиваю аж гай шумить!!правда я ще не вирішила в яку тему, чи то традиційна чи стилізована) до травня точно мушу вишити, бо ще й планується зустріч з малятком на травень, так що затягувати нема коли.думаю як тільки вийду в декретну відпустку, то швиденько підтягнусь Хом"як це не просто м"яке хутро, а й 10-20 Гб різних схем! Якщо руки золоті, то не важливо звідки вони ростуть.
Tana, Танечко, трішки підправила у призах: додала диск із схемами в РМ борщівських сорочок на основі взорів Віри Матківської, що зробила і робить наша ТМК. А то щось наш призовий фонд дуже бідненький був... Моя майстерня ®
ой!!! які ножиці!!! мені вони страшенно подобаються ще відколи я їх вперше тут на форумі побачила ) то інструмент, яким можна гордитися всі люди як люди, а я - смайлик =) моя сторінка вконтакті =) parsokon
Повідомлення відредагував pars - П`ятниця, 2011-02-11, 10:56 AM
То як я правильно зрозуміла,сорочка може бути вишита давніше,головне фото з власником сорочки.Так?У мене така є.лише не давно її надягнули і сфотографувались То можна висилати фото на конкурс? Творча майстерня
В мене майже готова.тільки один рукав лишився.хочу поспішити бо скоро не влізу в неї для фото! Хом"як це не просто м"яке хутро, а й 10-20 Гб різних схем! Якщо руки золоті, то не важливо звідки вони ростуть.
Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.