Вітання! Приказки та цікаві висловлювання.
|
|
Bullet | Дата: Субота, 2009-12-26, 9:39 PM | Повідомлення # 61 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Шукала у вебі муліне українського виробництва. Муліне не знайшла, але знайшла про нього вірша! Впевнена, вам сподобається: Муліне ти моє, муліне © Аґнеса-Зухра Поросюк, 20-05-2009 Муліне ти моє, муліне! Кольорові фарбовані ниті. Вишивала хустки розмаїті Моя мати, щоб заміж мене З ними видати. Ой, муліне! Кольорові фарбовані ниті, Ваша райдуга - саме якраз Для хусток – самобутніх прикрас, Що даруються певної миті. Кольорові фарбовані ниті… Вишивались хустки розмаїті, Прикрашаючи ситець і бязь, То і кожна хустина вдалась. В мене рученьки теж трудовиті Вишивати хустки розмаїті Не малюнками Клода Моне, А орнаментом, що вишиваю Для матусі. І китиці скраю. Незаміжня вона. Поверне Не з малюнками Клода Моне. Муліне ти моє, муліне! Женихів-маргіналів навалом, А нормальних в селі не бувало, Їх чекати - життя промине… Муліне ти моє, муліне. *** ***** ***
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
shtynka | Дата: Субота, 2009-12-26, 11:36 PM | Повідомлення # 62 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
| Клас! Такий мікс традицій і сучасності, сатири і реалізму... Просто нема слів! )))
Моя майстерня
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-01-04, 5:38 AM | Повідомлення # 63 |
Мудра людина
| Країна (форум) мусить знати своїх героїв Тетяна Первій + + + Вишиванка — краля! Пишна, загадкова. Означає кожна Ниточка в ній слово. Перша вам розкаже Про тепло долоні, Що стелила рясно Хрестики червоні. Друга нитка — чорна Жалібно озветься Про дівочі сльози, Материнське серце. А зелена скаже Про долю-стежину, Що проклала мати Голкою дитині. Жовта проголосить Про величність сонця, Про життя багатство, Про рясне колосся! Голубий моточок Стиха прошепоче Про волошки в полі Та кохані очі. Не важливий колір — А важливе слово. Вишивай не хрестик, Вишивай розмову . З ЖЖ нашої Сести_Юлії
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
Повідомлення відредагував Tana - Понеділок, 2010-01-04, 5:38 AM |
|
| |
ganzya | Дата: Понеділок, 2010-01-04, 10:00 AM | Повідомлення # 64 |
Активіст форума
| за душу взяло
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
lakizka | Дата: Понеділок, 2010-01-04, 10:03 AM | Повідомлення # 65 |
побратим
| Оце так вірш,Quote (Tana) Не важливий колір — А важливе слово. Вишивай не хрестик, Вишивай розмову Це якраз про наш форум
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Понеділок, 2010-01-04, 11:25 AM | Повідомлення # 66 |
Мудра людина
| Це можна вважати тепер нашим творчим кредо! Quote (Tana) Не важливий колір — А важливе слово.
|
|
| |
pozitiv | Дата: Неділя, 2010-01-10, 11:45 PM | Повідомлення # 67 |
побратим
| Дякую. Насправді на вірш мене надихнув форум - тому вважаю всіх вас співавторами! Додано (2010-01-10, 11:45 Pm) --------------------------------------------- Шию, шию, вишиваю, З Новим роком вас вітаю! Ще й Різдвяні привітання, Тож приймайте побажання: Хай скінчаться довгобуди, І натхнення завжди буде! Рівно хрестики лягають, Очі втоми хай не знають. Творчості, ідей багато, Щоб життя було як свято!!!
Для позитивної людини хрестики - також плюси!
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Понеділок, 2010-01-11, 1:05 AM | Повідомлення # 68 |
Мудра людина
| Quote (pozitiv) Шию, шию, вишиваю, З Новим роком вас вітаю! pozitiv, Клас! Та це нашою колядкою має тепер стати
|
|
| |
lakizka | Дата: Понеділок, 2010-01-11, 10:49 AM | Повідомлення # 69 |
побратим
| pozitiv, я вже в приємному шоці. Попереду ще стільки свят!:D
|
|
| |
shtynka | Дата: Понеділок, 2010-01-11, 12:02 PM | Повідомлення # 70 |
Мудра людина
| Таня просто молодець! Будемо чекати нових звершень, а там гляди і на збірку віршів наколядуємо )))
Моя майстерня
|
|
| |
pozitiv | Дата: Вівторок, 2010-01-12, 0:58 AM | Повідомлення # 71 |
побратим
| Quote (shtynka) збірку віршів наколядуємо Думаю до цього не дійде - все ж таки ми тут вишиваємо, а не віршуємо.
|
|
| |
shtynka | Дата: Вівторок, 2010-01-12, 10:05 AM | Повідомлення # 72 |
Мудра людина
| Знаєш, Тетянко, воно коли вже пробиває на творчість, то одразу багато в чому - і це дуже добре, бо життя без захоплень і натхнення сіре і нецікаве... Доречі, якщо буде така нагода - питаюсь дозволу - ти не проти розміщення віршів у публікованих виданнях (звісно, із зазначенням авторства)?
Моя майстерня
|
|
| |
pozitiv | Дата: Вівторок, 2010-01-12, 9:40 PM | Повідомлення # 73 |
побратим
| Не проти. Моїх віршів крім шкільних газет ще ніде не друкували. Буде дуже приємно!
|
|
| |
Наталка | Дата: Четвер, 2010-01-28, 9:44 PM | Повідомлення # 74 |
друг
| Одягнімо, друже, вишиванки — Наш чарівний український стрій. Не для когось, не для забаганки, А для себе, вірний друже мій. Одягнімо вишиванки, друже, Як одвічний предків талісман. Хай не буде серед нас байдужих І один в нас буде отаман. Одягнімо в свята і неділі, В будень, за потреби, одягнім І відчуєм — вороги безсилі Зруйнувати український дім. Одягнімо вишиванки, друже, Хай побачить українців світ — Молодих, відважних, дужих, У єднанні на сто тисяч літ.[color=red]
ВИШИВАЮ,ВИШИВАЮ,ХРЕСТ ЗА ХРЕСТИКОМ КЛАДУ. ВСЕ НА ЩАСТЯ,ВСЕ НА ДОЛЮ, А НІЯК НЕ НА БІДУ.
|
|
| |
pozitiv | Дата: П`ятниця, 2010-01-29, 2:13 PM | Повідомлення # 75 |
побратим
| Наталка, Чудовий вірш!!! А яке джерело? Ну дуже-дуже сподобалось.
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2010-01-31, 6:24 AM | Повідомлення # 76 |
Мудра людина
| Руки вкладывают душу, Шепчут заговор уста, Сердце просится наружу, На льняной простор холста. Темной ночью при лучине Извивается игла. Для любимого мужчины Неземной узор плела. "Привяжу тебя я к дубу, Что склонился к роднику". Думала девица думу, Обращаясь к рушнику. "Он проснется утром рано, И придет попить воды, И увидит все старанья, Для него мои труды. Ты прижмись к его ладоням Всею нежностью моей. Чтобы он внезапно вспомнил, И подумал обо мне"... Знайдено в мережі.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2010-01-31, 5:39 PM | Повідомлення # 77 |
Мудра людина
| У неділю не гуляла Тарас Шевченко У неділю не гуляла, Та на шовки заробляла, Та хустину вишивала, Вишиваочи, співала: «Хустиночко мережана, Вишиваная, Вигаптую, подарую, А він мене поцілує. Хустино моя Мальованая. Здивуються вранці люди, Що в сироти хустка буде Мережаная, Мальованая. А я косу розплітаю, З дружиною походжаю. Доленько моя, Матінко моя». Отак вона вишивала У віконце поглядала, Чи не ревуть круторогі, Чи не йде чумак з дороги. Іде чумак з-за Лиману З чужим добром, безталанний, Чужі вели поганяє, Поганяючи, співає: «Доле моя, доле, Чом ти не такая, Як інші чужая? Чи я п'ю, гуляю, Чи сили не маю? Чи до тебе доріженьки У степу не знаю? Чи до тебе свої дари Я не посилаю? Є у мене дари — Очі моі карі. Молодую мою силу Багаті купили; Може, і дівчину без мене З іншим заручили. Навчи к мене, моя доле, Гуляти навчи». Та й заплакав сіромаха, Степом ідучи. Ой застогнав сивий пугач В степу на могилі, Зажурились чумаченьки, Тяжко зажурились. «Благослови, отамане, Коло села стати, Та понесем товариша В село причащати». Сповідали, причащали Й ворожки питали,— Не помогло... з незціленним В дорогу рушали. Чи то праця задавила Молодую силу, Чи то нудьга невсипуща Його з ніг звалила. Чи то люди поробили Йому, молодому, Що привезли його з Дону На возі додому. Благав бога, щоб дівчину... Хоч село побачить. Не доблагав... Поховали, Ніхто й не заплаче! Поставили громадою Хрест над сиротою Й розійшлися... Як билина, Як лист за водою, Пішов козак з сього світа, Все забрав з собою. А де ж тая мальована, Шитая хустина? А де ж тая веселая Дівчина-дитина?! На новому хресті хустку Вітер розвіває, А дівчина у черниці Косу розплітає. 18 жовтня 1844. С.-Петербург
|
|
| |
pozitiv | Дата: Понеділок, 2010-02-01, 1:23 PM | Повідомлення # 78 |
побратим
| Ой, Шевченко завжди бере за душу. Тричі перечитувала Кобзар, а сльози зявляються знову.
|
|
| |
lakizka | Дата: Понеділок, 2010-02-08, 3:18 AM | Повідомлення # 79 |
побратим
| Знайшла в мережі... "Нахомячила полную норку: Нитки, вышивки в каждом углу, А наборов приличную горку, Я пристрою пока на полу..., Муж ворчит, что так больше не может, Обходя мой станок по кривой, Но меня это мало тревожит - Я в работу ушла с головой. Отрастить бы ещё рук две пары, Да в три раза бы день растянуть, Я б дошила кусочек гитары, И вон тех незабудок чуть-чуть, Да закончила б старую кошку, Начала бы осенний букет... А вот так, каждый день понемножку, Это ж мучиться - сил больше нет!! Ведь так хочется вышить всё сразу, А потом ещё больше набрать! Это мания, это - зараза: Вышивать, вышивать, вышивать... Что за схемки! Какие красоты! Загребу, сколько хватит руки!, До свиданья! Удачной охоты, , Дорогие мои хомяки!!!" Автора не знаю
|
|
| |
Vikaho | Дата: Понеділок, 2010-02-08, 8:46 PM | Повідомлення # 80 |
побратим
| частина дитячої книги "Пригоди Петрушки", яка розповідає про дівчинку-вишивалницю: http://vikaho.livejournal.com/22338.html зацініть ілюстрацію!
Повідомлення відредагував Vikaho - Понеділок, 2010-02-08, 8:47 PM |
|
| |