Вітання! Приказки та цікаві висловлювання.
|
|
Tana | Дата: Четвер, 2007-08-16, 11:49 AM | Повідомлення # 21 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Приєднуюсь. Здивована. Гарні слова. Дякую, Славутко! Добавлено (2007-08-05, 4:01 Pm) --------------------------------------------- Славутка, дуже гарно, дякую. Добавлено (2007-08-16, 11:49 Am) --------------------------------------------- Вышивальщица Наталия Левина Уснула радуга на кончике пера… …Внимая таинству – подушечками пальцев, Осознаю внезапно, что пора Забыть сомнения над музыкою пяльцев. Но жгуче-алым сном не воспылать – Терзает болью вымышленных линий Традиций вышитых сиреневая гладь, Застыв на фоне грусти тёмно-синей. отсюда
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2007-08-16, 11:06 PM | Повідомлення # 22 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Tana, такі ніжні слова.... диво! ;)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2007-10-09, 3:32 PM | Повідомлення # 23 |
Мудра людина
| E Am Люба дружино-вкраїнко F A Dm Виший сорочку мені G C Виший хрещатим барвінком Dm E На голубім полотні. A Dm Рада б я вишити, милий, G C-A Рідного краю стежки. Dm Am Тільки в житті не навчилась Dm Am Класти хрещато нитки. Сестро моя, галичанко, Виший сорочку мені. Хай зацвітають світанки На голубім полотні. Рада б я вишити, брате Навіть веселку саму. Йде чоловік мій до хати, Вишити мушу йому. Вишила мати старенька Білу сорочку мені. Вишила рано-раненько При голубому вікні. Гріє сорочка та груди Тільки на серці пече. Ой, коли ж мами не буде, Хто ж мені вишиє ще? Звідси
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2007-10-12, 0:55 AM | Повідомлення # 24 |
маніяк графічних ліній
| Tana, мамачькі.. та де ж ви їх стільки віднаходите??: )
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2007-10-12, 10:28 AM | Повідомлення # 25 |
Мудра людина
| Відомо де, в мережі Інколи так потрібна цитата чи назва до виставки, до роботи, до якоїсь експозиції чи привітання, коли даруєшь щось вишите власноруч. Тому збираю всяку таку всячину про запас. Але так я складаю тут, вже не переписувала давно в щоденник. Треба якось засісти
|
|
| |
Mavka | Дата: Четвер, 2007-11-01, 11:58 PM | Повідомлення # 26 |
відвідувач
| Я не скрипаль, но в серці маю скрипку І назва їй-- це вишивка моя. Я людям хочу принести хоч дрібку Любові, радості й тепла. А ще моя любима пісня з детинства, певно хтось чув її , Цілує сонце рушники Добавлено (2007-11-01, 11:58 Pm) --------------------------------------------- Цілує сонце рушники У чистій материній хаті. І чути, як мої думки, Мов ластівки, стають крилаті. Приспів: Рушники,рушники,- То матусі моєї роки, То моєї матусі вінки. Цілує сонце рушники,- Його проміння,наче повінь, Воно від поля, від ріки- До матері їде на сповідь. Через літа, через віки До нас приходить сива мати Цілує сонце рушники, Що ненька вміла вишивати. Мої ж думки, мов ластівки, Уже мережать небокраї, Цілує сонце рушники До серця небо нахиляє. А щедре поле і грядки-- То материнське вишивання. Цілують сонце рушники,- І починається світання.
І рушник вишиваний на щастя, на долю дала...
|
|
| |
Наталка | Дата: Неділя, 2007-11-04, 7:09 PM | Повідомлення # 27 |
друг
| Доброго вечора, Ще вспомнила віршика, це вам для настрію: Мама вишила мені Квітами сорочку. Квіти гарні, весняні : -На, вдягай, синочку. В нитці- сонце золоте, Пелюстки багряні. Ласка мамина цвіте В тому вишиванні. Вишиваночку візьму, Швидко одягнуся Підійду і обійму Я свою матусю. Правда, таке щіре та легеньке, до душі всим ненькам.
ВИШИВАЮ,ВИШИВАЮ,ХРЕСТ ЗА ХРЕСТИКОМ КЛАДУ. ВСЕ НА ЩАСТЯ,ВСЕ НА ДОЛЮ, А НІЯК НЕ НА БІДУ.
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2007-11-06, 5:02 PM | Повідомлення # 28 |
Мудра людина
| Знаємо Сподіваюсь, наші діти нам співатимуть таких пісень
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2007-11-06, 5:28 PM | Повідомлення # 29 |
Мудра людина
| “Виший мені, мамо, сорочку”, пісня, яка присвячена 100-річчю еміграції українців за океан. Слова М.Михайліва, муз. М.Романишина Виший ми, мамо, сорочку В рідній моїй стороні Гори там виший рядочком, Вишні рясні при вікні Приспів. Хрестиком виший, матусю, Рідні сади і поля Може, вже я не вернуся Вранці стрічать соловя Виший барвистим узором Хату у ріднім краю Видиш заплакані зорі Падають в душу мою Пр. За океаном далеко В час, як приходить, весна Виший ми клекіт лелеки На золотих ясенах Приспів Виший ми, мамо, сорочку Виший у ріднім краю – Згадку про ласкаві очі Спогад про ніжність твою Приспів Будуть роки пролітати В даль за життєву межу, Вишиту шовком сорочку Я у душі збережу. Звідси Ой, журитися не хочеться. Тому наведу ще підпис на вишиванці- схемі Григорія Кисіля: Вишивайте на втіху собі і на радість людям!
|
|
| |
Наталка | Дата: П`ятниця, 2007-12-07, 12:54 PM | Повідомлення # 30 |
друг
| Мені дуже сподобалось ,життевий такий віршик , може комусь теж до душі буде. Розгортаю життя, як сувій полотна: ось мережка гріхів і низинка падінь. Верховинка жадань, яворівка притаєних прагнень. Далі-- хрестики чорні страждань і терпінь та червона стебнівка палкого кохання. Ось гладинка жіночої ласки, перетиканка пестощів з ніжністю... Ці нитки, ці голки, незаручені пальці в наперстках. Все життя у шитті і шиття, як життя. Дівчатка, шукайте , згадуйте , пишить дуже приємно читати і навіть знаходить знайому забуту пісню. До речі, у нас в діаспорі стали виконувать пісню " Вишивала дівчина , вишивала " яку нагадала Таня. Дякую.
ВИШИВАЮ,ВИШИВАЮ,ХРЕСТ ЗА ХРЕСТИКОМ КЛАДУ. ВСЕ НА ЩАСТЯ,ВСЕ НА ДОЛЮ, А НІЯК НЕ НА БІДУ.
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2007-12-07, 1:21 PM | Повідомлення # 31 |
маніяк графічних ліній
| Наталка, ой, гарно як!! А чиї то слова?? Роздлркую і в школі нашій повішу, в майстерні вишивання!!!
|
|
| |
Наталка | Дата: П`ятниця, 2007-12-14, 7:33 PM | Повідомлення # 32 |
друг
| Я забула ,нажаль. Згадаю- напишу.
|
|
| |
ganzya | Дата: П`ятниця, 2007-12-14, 9:20 PM | Повідомлення # 33 |
Активіст форума
| слова Ірина Сеник это стихотворение я выкладывала на первой страничке темы. Прошу внимательней читайте, чтоб не было повторов
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2007-12-15, 0:15 AM | Повідомлення # 34 |
маніяк графічних ліній
| ganzya, перепрошую.. я була неуважна.. Слова дуже гарні!! Обов"язково роздрукую їх нам в майстерню вишивки!! ДяКУю)
|
|
| |
poltergeyst | Дата: Субота, 2007-12-15, 1:15 AM | Повідомлення # 35 |
друг
| Quote (Славутка) Вишиванки (пісня) Н. Л. Глущенко - присвячується 1-й куплет Горять у небі долями сузір'я І нам, земним, їх не підвласна суть. Гарна пісня "Славутка"! Оце б на ноти перекласти... і третій куплет сам проситься: Твоя любов квітками ляже в нитці, Започаткує нескінчений шлях, Озветься криком у малій колисці, І збереже загублене життя. Той оберіг, що вишитий тобою Хай принесе добробут і любов, Він є взірцем, натхненням і жадою, Палким коханням, з*єднанням основ... Не знаю хто автор, хай вибачає...і не подумайте що я прискіплююся... та якось не так лунає слово "північ" у другому куплеті, ніби одна із сторін світу, а за текстом має бути 12.00 ночі. Може краще так: "Опівніч сходить над обістям тихим...", або "Опівніч сходить над обійстям тихо..." Що скажете? А пісня просто дуже гарна!!! Супер!!! Дякую за неї.
Ще не вмерла Україна...не дочекаєтесь!
Повідомлення відредагував poltergeyst - Субота, 2007-12-15, 1:18 AM |
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2007-12-15, 9:09 PM | Повідомлення # 36 |
маніяк графічних ліній
| poltergeyst, хм.. жоден пошуковик не бере той текст А ви несам є автором?...
|
|
| |
poltergeyst | Дата: Неділя, 2007-12-16, 1:47 AM | Повідомлення # 37 |
друг
| Нажаль... Просто до душі запало і перо пішло саме. Інколи так буває, ось і зараз ... Мороз и солнце, день чудесный... А з піснею, треба Славутку випитати. Славутка, де ти??? Агов, відгукнися....!!!
|
|
| |
Наталка | Дата: Неділя, 2007-12-16, 10:54 PM | Повідомлення # 38 |
друг
| ВИШИВКА—ЦЕ ДАВНЄ І ВІЧНО МОЛОДЕ МИСТЕЦТВО. ВІШИВАНКА—ЦЕ ДУХОВНИЙ СИМВОЛ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ, РІДНОГО КРАЮ, БАТЬКІВСЬКОЇ ОСЕЛІ, ТЕПЛА МАТЕРИНСЬКИХ РУК. В небі сонця золотий клубочок Розсипає нитки промінні, Їх збирають рученьки дівочі Ї гаптують цвіт на полотні. ( М.Рильський)
|
|
| |
poltergeyst | Дата: П`ятниця, 2007-12-21, 3:14 AM | Повідомлення # 39 |
друг
| ПРИВІТАННЯ З НОВИМ РОКОМ РІЗНИМИ МОВАМИ! ****************************************** Новий рік уже скоро буде у нас, а привітання з цим святом ми з вами не приготували. Ось у допомогу вам деякі з них: Албанский - Gezuar Vitin e Ri Арабский - Antum salimoun Ассирийский - Sheta Brikhta Бенгальский - Shuvo Nabo Barsho Валлийский - Blwyddyn Newydd Dda Венгерский - Boldog Ooy Ayvet Вьетнамский - Chuc Mung Tan Nien Гавайский - Hauoli Makahiki Hou Галисийский (Северо-западная Испания) - Bo Nadal e Feliz Aninovo Гаэльский - Bliadhna mhath ur Гонконгский - Sun Leen Fai Lok Греческий - Kenourios Chronos Датский - Godt Nytаr Иврит - L’Shannah Tovah Индонезийский - Selamat Tahun Baru Иракский - Sanah Jadidah Ирландский - Bliain nua fe mhaise dhuit Испанский - Feliz Ano Nuevo Итальянский - Felice anno nuovo Камбоджийский - Soursdey Chhnam Tmei Китайский - Xin Nian Kuai Le Корейский - Saehae Bock Mani ba deu sei yo! Корсиканский - Pace e Salute Лаосский - Sabai dee pee mai Литовский - Laimingu Naujuju Metu Македонский - Srekjna Nova Godina Малайский - Selamat Tahun Baru Немецкий - Prosit Neujahr Непальский - Nawa Barsha ko Shuvakamana Норвежский - Godt Nyttаr Папуа-Новая Гвинея - Nupela yia i go long yu Польский - Szczesliwego Nowego Roku Португальский - Feliz Ano Novo Румынский - An nou fericit Самоа - Manuia le Tausaga Fou Сербский - Srecna Nova godina Сингальский - Subha Aluth Awrudhak Vewa Словацкий - A stastlivy Novy Rok Словенский - Sreeno novo leto Сомали - Iyo Sanad Cusub Oo Fiican Суданский - Warsa Enggal Тайский - Sawadee Pee Mai Тамильский - Eniya Puthandu Nalvazhthukkal Турецкий - Yeni Yiliniz Kutlu Olsun Узбекский - Yangi Yil Bilan Урду - Naya Saal Mubbarak Ho Филиппинский - Manigong Bagong Taon Финский - Onnellista Uutta Vuotta Французский - Bonne Annee Хинди - Naye Varsha Ki Shubhkamanyen Хорватский - Srecna Nova godina Чешский - Scastny Novy Rok Шведский - Gott nytt аr Эскимосский - Kiortame pivdluaritlo Эсперанто - Felican Novan Jaron Эстонский - Head uut aastat! Японский - Akimashite Omedetto Gozaimasu
Повідомлення відредагував poltergeyst - П`ятниця, 2007-12-21, 3:14 AM |
|
| |
homasja | Дата: Вівторок, 2007-12-25, 6:36 PM | Повідомлення # 40 |
друг
| Одягнімо, українці, вишиванку. Одягнімо, друже, вишиванки – Наш чарівний український стрій. Не для когось, не для забаганки, А для себе, вірний друже мій. Одягнімо вишиванки, друже, Як одвічний предків талісман. Хай не буде серед нас байдужих І один в нас буде отаман. Одягнімо в свята і неділі. В будень, за потреби, одягнім І відчуєм – вороги безсилі Зруйнувати український дім. Одягнімо вишиванки, друже, Хай побачить українців світ – Молодих, відважних, дужих У єднанні на багато літ. /Василь Дерій м.Тернопіль/
|
|
| |