Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2010-04-19, 12:53 PM | Повідомлення # 61 |
Мудра людина
| Tana, ми всі вимагаємо схеми твого рушничка! Поділись будь-ласка своїм творінням! І ще раз вітаю тебе з перемогою!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
Повідомлення відредагував Dmutrik09 - Понеділок, 2010-04-19, 12:54 PM |
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-04-19, 1:27 PM | Повідомлення # 62 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) Хоча, вибач, я віддавала свій голос за інший рушничок :)*. Та це не головне. Отож, ніяких вибачень. Настрій у кожного свій на момент вибору, і обирати все одно треба. Ти правильно зазначила, що це не головне. Але перемогою тішуся. Почнемо. Мотив рушника взятий з якоїсь книжки (не можу знайти джерело, але точно знаю, что рис. 123), відсканований, викладений в мережі. Звісно, не 1-в-1, я зробила так, як мені зручно і як лягло на тканину. Напис ХВ за одніє зі схем нашої колекції, хрест -- власна варіація, а за основу взятий хрестик з однієї зі схем журналу "Жінка". Якщо потрібно, знайду посилання. Зубцювання краю рушника і мереживо, наскільки я розумію, питань не викликають.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-04-19, 2:59 PM | Повідомлення # 63 |
Мудра людина
| Складові рушника (те, що знайшла в мережі і на що спиралась) http://rus-katana-dogs.ru/blok_mastak/925.html Фото з моїх папок Багато різновидів цього малюнку, наприклад, можна подивитись на народних сорочках з теми цієї "ХВ" зі схеми "Чарівної миті" С-030 (не можу знайти в мережі, фотографую) Хрест -- з першої вишитої улюбленої схеми М.Покиданця з журналу "Жінка" Начеб-то все. Перепитуйте, якщо я щось пропустила чи щось не зрозуміло.
Повідомлення відредагував Tana - Понеділок, 2010-04-19, 5:26 PM |
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-04-19, 5:32 PM | Повідомлення # 64 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) дуже прошу тикнути мене носом в схему, якщо вона десь є у форумі, дякую! (сподобалась дуже, розумієш))) За цими схемами вишиті і чохлики, в тому числі із сьогоднішньої знахідки плагіату Я вишивала і серветку, і чохлики хрестиком, тепер задамалась відтворити в низинці (наскільки я розумію, саме в цій техніці були оригінали). А орнамент, справді, універсальний. Це той рідкісний випадок, коли мотив вишивати не набридає.
|
|
| |
veronika | Дата: Понеділок, 2010-04-19, 11:53 PM | Повідомлення # 65 |
мешканець сайту
| Дякую за науку, так люблю шити соловіні вічка, Ви молодець. Перемог Вам і гарного натхнення на нові роботи.
"Чарівниця форума-2010: вишивальщиця з моторчиком"
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2010-04-20, 11:25 AM | Повідомлення # 66 |
Мудра людина
| Дякую, Віро! Ми один одного надихаєм
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2010-04-20, 5:56 PM | Повідомлення # 67 |
Мудра людина
| Дякую за схемку Tana, і хто би міг подумата,що з такої схемочки,якоїсь ну такої неприглядної, вийшов такий шедевр! І за ріжечки також дякую!!!!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Liza | Дата: Неділя, 2010-05-09, 11:03 AM | Повідомлення # 68 |
друг
| Tana, а з якого джерела ті схеми? А є ще подібні?
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2010-05-09, 11:41 PM | Повідомлення # 69 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Tana) За цими схемами вишиті і чохлики, в тому числі із сьогоднішньої знахідки плагіату о, нарешті зрозуміла, що то за схема! На папері вона червона, а у тебе на серветці - зелена. Я якось колір одразу схопила, а не схему, вибачай ) Дякую за схему!! Люблю геометрію.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Понеділок, 2010-05-10, 0:20 AM | Повідомлення # 70 |
Мудра людина
| Tana, схема чудова і справді універсальна - і щодо того. якими кольорами її можна відтворити , і щоджо призначення вишитої речі... Молодець що і казати!
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-05-10, 11:03 AM | Повідомлення # 71 |
Мудра людина
| Quote (Сестра_Юлія) Tana, схема чудова і справді універсальна - і щодо того. якими кольорами її можна відтворити Дякую, дійсно, на чохликах вона в мене була чорною і теракотовою, на серветці зеленою, ще на одній вишивці червоною... ну, подобається цей орнамент та й годі. Quote (Liza) Tana, а з якого джерела ті схеми? А є ще подібні? Схема з журналу "Жінка". Подібні орнаменти лежать в нас на сайті чи не в кожній темі, наприклад, в схемах геометричних, в схемах для занизування, а також в книгах і альбомах є гарна збірка видавництва "Русалка", Львів, там повно подібних схем, перероблених для хрестика.
|
|
| |
Ясна | Дата: П`ятниця, 2010-05-14, 11:47 AM | Повідомлення # 72 |
друг
Група: Користувачі
| Tana, Отримала величезне задоволення від Ваших робіт! Шкода, що ви так далеко. У нас на Хортиці Ваші роботи користувалися б шаленним попитом.
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2010-05-14, 11:49 AM | Повідомлення # 73 |
Мудра людина
| Ясна, дякую на доброму слові, можливо, доїдемо в гості до форумчанок запорізьких))
|
|
| |
Ясна | Дата: П`ятниця, 2010-05-14, 12:23 PM | Повідомлення # 74 |
друг
Група: Користувачі
| побільше робіт тільки з собою беріть, носильника ми забезпечимо!
|
|
| |
shtynka | Дата: П`ятниця, 2010-05-14, 2:35 PM | Повідомлення # 75 |
Мудра людина
| Роботи Тані легко впізнаються... Цікаво, але вже є певне уявлення про її власний стиль. Я навіть трохи заздрю по-білому, бо мене досі тягне з крайності в крайність і все ще хочеться кожного разу спробувати щось нове... Quote (Ясна) У нас на Хортиці Ваші роботи користувалися б шаленним попитом. Мені аж самій стало цікаво... Де там може бути попит? Звісно, трохи народу гуляє біля музею влітку, але щодо сувенірів - мені здається, там здебільшого всі ловлять гав... Проте, можливо, я помиляюсь... Quote (Tana) Ясна, дякую на доброму слові, можливо, доїдемо в гості до форумчанок запорізьких)) Таня, буду рада бачити, якщо таке станеться ))) Але зважаючи на сімейні обставини, здається можливим це стане не скоро
Моя майстерня
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2010-05-14, 3:59 PM | Повідомлення # 76 |
Мудра людина
| Quote (shtynka) Але зважаючи на сімейні обставини Ну, там теж треба підрости для подорожей)) Quote (shtynka) щодо сувенірів то інтернет, є ярмарки, всьоум свій час, і на всяк товар свій покупець. Але один чохлик мій в Запоріжжі точно є
|
|
| |
shtynka | Дата: П`ятниця, 2010-05-14, 4:34 PM | Повідомлення # 77 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Але один чохлик мій в Запоріжжі точно є Це так! ))) де тут самий щасливий смайлик? Щоправда, його вже пора б випрати, бо він дуже активно використовується за призначенням )))
Моя майстерня
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2010-05-14, 4:54 PM | Повідомлення # 78 |
Мудра людина
| Quote (shtynka) дуже активно використовується Прекрасне словосполучення, найкраща мені похвала
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2010-05-26, 11:19 AM | Повідомлення # 79 |
Мудра людина
| Конкурс завершився. Звісно, важко було не впізнати, чия робота ; дякую за пітримку; викладаю сюди як новенку в моїй творчості Розмір 19х4 см. Канва, нитки муліне. Хрестик, протяганка по прямій нитці, оксамитовий шов, мережка «простий прутик». Зроблено у подарунок. Робитиму ще подібні
|
|
| |
Nito4ka | Дата: Середа, 2010-05-26, 1:08 PM | Повідомлення # 80 |
побратим
| Tana, можете, будь-ласка, пояснити, як ви підгортаєте основу, що у вас виходить такий супер-охайний ( і плаский ! ) край закладинки ?
|
|
| |