Сорочки
|
|
Tana | Дата: Середа, 2011-01-19, 7:13 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Пропоную викладати тут, а також попереносити повідомлення із сорочками, особливо, якщо відомо, звідки вони. Щоб вивчати взірці справді народного одягу.Дякую!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
olimpia | Дата: Середа, 2011-01-19, 11:35 PM | Повідомлення # 2 |
мешканець сайту
| Tana, підтримую. Добре коли все буде компактно . Скоро викладу стару подільську сорочку.
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
010101 | Дата: Четвер, 2011-01-20, 5:27 PM | Повідомлення # 3 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Ходила по російському форумі і ось яку сорочку знайшла: Чернігівська область І ще Музей народної вишивки - за посиланням більше фото. Полтавська обл.
Повідомлення відредагував Goncha - Четвер, 2011-01-20, 5:28 PM |
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: П`ятниця, 2011-01-21, 1:00 PM | Повідомлення # 4 |
побратим
| Почну і я свій скарб сюди потроху викладати. Всі сорочки зі скрині моєї бабусі. Полтавська обл, Лохвицький район, с.Брисі (нині то місто Червонозаводське). Додано (2011-01-20, 9:53 PM) --------------------------------------------- Додано (2011-01-20, 9:58 PM) --------------------------------------------- Додано (2011-01-20, 10:01 PM) --------------------------------------------- Додано (2011-01-20, 10:07 PM) --------------------------------------------- Додано (2011-01-21, 12:35 PM) --------------------------------------------- Продовжую викладати свої полтавські сорочки. Загального вигляду цієї сорочки немає, але ж головне, то деталі. Додано (2011-01-21, 12:42 PM) --------------------------------------------- А зараз три мої найулюбленіші сорочки (це видно з кількості фотографій та зафіксованих деталей ;)): 1. Додано (2011-01-21, 12:47 PM) --------------------------------------------- 2. Додано (2011-01-21, 12:53 PM) --------------------------------------------- 3. Додано (2011-01-21, 1:00 PM) --------------------------------------------- Ну, і можливо, ще тут ви знайдете якусь корисну інформацію для себе про ці сорочки: Раз. Два. Три. Чотири.
Я не вишиваю, я просто дуже люблю вишивку. ;) Але я в'яжу. )))
|
|
| |
Na_talka | Дата: П`ятниця, 2011-01-21, 8:21 PM | Повідомлення # 5 |
побратим
| nadiya_tsynaiko, Цими сорочками можна надихатись і надихатись до бескінечності.
|
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: П`ятниця, 2011-01-21, 9:09 PM | Повідомлення # 6 |
побратим
| Na_talka, для того й викладаю.
|
|
| |
dartsya | Дата: Субота, 2011-01-22, 12:40 PM | Повідомлення # 7 |
відвідувач
| Goncha, nadiya_tsynaiko, які розкішні сорочки!
|
|
| |
МММ | Дата: Вівторок, 2011-02-01, 5:55 PM | Повідомлення # 8 |
друг
| nadiya_tsynaiko, а можна викрійку улюбленої сорочки (та що з трьох сорочок і найбільше зашита). Я її облюбувала ще раніше і якщо узор ще можна постаратись повторити,то крою не видно.
|
|
| |
010101 | Дата: Вівторок, 2011-02-01, 6:10 PM | Повідомлення # 9 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| МММ, я її вже вишивала, але крій брала звичайний реглан, хоча спочатку хотіла взяти традиційний, але коли зібрала, виявився мені незручним. Тут традиційний крій з уставкою і ластовицями. Одні прямокутники призібрані.
|
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: Вівторок, 2011-02-01, 6:35 PM | Повідомлення # 10 |
побратим
| МММ, а що крій? Нові фотки потрібні, щоб видно було крій? Чи як? (хоч я дивлюсь, і так все треба по новому викладати, радикал.юей зовсім заглючило ) Goncha, правильно написала, ніякого особливого крою там немає. Старий крій геть не зручний в носінні. Там стільки матерії на плечах зібрано, що аж до землі тягне. (
Повідомлення відредагував nadiya_tsynaiko - Вівторок, 2011-02-01, 6:36 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2011-02-02, 12:16 PM | Повідомлення # 11 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (nadiya_tsynaiko) Почну і я свій скарб сюди потроху викладати. оце так скарб.... А про крій - підтримую, бо сучасний реглан, на мою думку, сильно полегшує як роботу вишивальниці, так і роботу кравчині, так і приємність в носінні.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2011-02-02, 3:02 PM | Повідомлення # 12 |
Мудра людина
| Quote (nadiya_tsynaiko) хоч я дивлюсь, і так все треба по новому викладати, радикал.юей зовсім заглючило +1. Стільки матеріалів (тобто всі) викладала на тому хостингу. Що робити?
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: Середа, 2011-02-02, 4:01 PM | Повідомлення # 13 |
побратим
| Quote ( Tana, ) +1. Стільки матеріалів (тобто всі) викладала на тому хостингу. Що робити? Вихід один - викладати все знову. Я роботи Зеленої палітри вже оновила. Але до іншого руки поки не доходять. А от як тобі з твоїм МТС-ом?..
|
|
| |
МММ | Дата: Середа, 2011-02-02, 4:42 PM | Повідомлення # 14 |
друг
| Дякую дівчата за поради на рахунок крою. З тим що реглан легше і простіше я згіджна, але тут справа в тому, що мені дуже подобається традиційний крій. Я вже вишила одну сорочку на сучасному полотні (льон+лавсан), в інеті знайшла викрійку (скановані сторінки з книги 1957 року) теж прямокутники і там є розрахунки по власних розмірах. Хочу сказати сидить ідеально, зручно та нігде не тягне (відгуляла в ній весілля, не пропускаючи жодної польки). nadiya_tsynaiko, на фотографії 6, пункт 3 добре видно як вшитий рукав, тому нових фотографій не треба (вчора мені тут не відкрились фотографії), але якщо не важко, то можна поміряти висоту та ширину кокетки рукава, і ширину рукава та переду. Goncha, а до вас про узор: перемальовували, чи звідкись скачали. Якщо можна - поділіться узором. І ще кілька слів про традиційний крій: моя сестра комися вишивала таку сорочку і кроїла прямокутниками, але не по своїх розмірах (їй хтось дав приблизні розміри тих прямокутників), то вона в носінні була не дуже зручна, а якщо робити розрахунок на свій розмір і брати сучасну тканину, то навіть не тягне до землі те збирання
|
|
| |
сяня | Дата: Середа, 2011-02-02, 6:01 PM | Повідомлення # 15 |
побратим
| nadiya_tsynaiko, які чудові Ваші сорочки. Узор настилом я вже вишила на своїй сорочці
|
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: Четвер, 2011-02-03, 1:50 PM | Повідомлення # 16 |
побратим
| Для МММ. ширина переду - 74 см ширина рукава - 28 см розмір кокетки рукава - 20х30 см (20 - це розмір вздовж руки) МММ, вам дуже пощастило, бо саме ця сорочка є у мене дома, а не в селі в скрині. Тільки я не дуже розумію, чим ці розміри допоможуть, якщо треба все одно робити за своїми. Ця сорочка дуже велика, я навіть не знаю, на кого моя бабуся її шила: в нашій сім'ї таких грубих жінок немає. Quote ( Tana, ) Що робити? Tana, а сьогодні всі фотографії відкриваються. Не все втрачено. Додано (2011-02-03, 1:50 PM) ---------------------------------------------
Quote ( сяня, ) Узор настилом я вже вишила на своїй сорочці сяня, десь можна подивитись? Чи ховаєте сорочку до конкурсу? Мені так приємно, що ні праця моєї бабусі, ні моє фотографування-викладання на форумі не були даремними.
|
|
| |
сяня | Дата: Четвер, 2011-02-03, 2:29 PM | Повідомлення # 17 |
побратим
| nadiya_tsynaiko, сорочку тримаю на конкурс. Але я сфотографую сам узір і скину
|
|
| |
nadiya_tsynaiko | Дата: Четвер, 2011-02-03, 5:54 PM | Повідомлення # 18 |
побратим
| Quote ( сяня, ) nadiya_tsynaiko, сорочку тримаю на конкурс. Але я сфотографую сам узір і скину сяня, та я можу й до конкурсу потерпіти, так навіть цікавіше буде.
|
|
| |
МММ | Дата: П`ятниця, 2011-02-04, 11:08 AM | Повідомлення # 19 |
друг
| nadiya_tsynaiko, дякую за розміри . Я більше кравчиня, ніж вишивальниця і тому вони мені допоможуть (я просто трошки зміню попередню викрійку). На рахунок ширини: ті сорочки напевно так задумані, я коли кроїла, то теж подумала що 140 см ширини для мене забагато, поміряла ширину халату (велюр, на замку) - 120 см, і так вирізала вишиванку, потім мусіла мережкою з двох сторін перед доштуковувати . Зато ще навчилась мережку робити.
|
|
| |
olimpia | Дата: Субота, 2011-02-05, 5:19 PM | Повідомлення # 20 |
мешканець сайту
| Сорочка моєї бабусі. Вінницька обл, Шаргородський р-н, с Деребчин.
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |