Сорочки
|
|
marysya9 | Дата: Середа, 2013-10-30, 11:52 AM | Повідомлення # 61 |
друг
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| ganzya, Дякую!, то може Ви знаєте як оті великі хрестики зробити? (Освоюю нову техніку )
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Середа, 2013-10-30, 11:53 AM | Повідомлення # 62 |
мешканець сайту
| Цитата marysya9 ( ) Схоже це хардангер це дійсно хардангер, елемент на фото піко, як і пише ganzya,
Хардангер дуже схожий до нашого вирізування
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
marysya9 | Дата: Середа, 2013-10-30, 11:55 AM | Повідомлення # 63 |
друг
| А, дійшло, дякую шо пояснили ,бо я вперше стикаюсь з цією технікою, от і туплю
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Середа, 2013-10-30, 11:57 AM | Повідомлення # 64 |
мешканець сайту
| Цитата marysya9 ( ) от і туплю не наговорюйте на себе Просто завжди зрозуміліше, коли освоюєш щось нове на живих прикладах, а із книжковими прикладами дійсно важче
Вдалого Вам освоєння
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
ganzya | Дата: Середа, 2013-10-30, 12:27 PM | Повідомлення # 65 |
Активіст форума
| Цитата marysya9 ( ) ganzya, Дякую!, то може Ви знаєте як оті великі хрестики зробити? (Освоюю нову техніку Пико , а вот величина крестика зависит от затягивания этого самого пико и толщины ниток.
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
Lyubov | Дата: Середа, 2013-10-30, 1:04 PM | Повідомлення # 66 |
Мудра людина
| Девушки, спасибо за такие пояснения по поводу красивых швов!
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2014-01-28, 2:54 PM | Повідомлення # 67 |
Мудра людина
| Дівчата, знайшла про продаж красивої полтавської сорочки тут докладніше
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
@Наталіна@ | Дата: Понеділок, 2014-03-17, 6:51 PM | Повідомлення # 68 |
перехожий
Група: Користувачі
| Доброго дня дівчата!Я на форумі новачок і в вишивках так само ,але все таки збираюсь вишити чоловіку вишиванку-схема є,але незнаю як зменшити основний узор для вишивання для комірця і манжетів( Хотіла залити фото,але потрібно 10пп,а в мене немає часу чекати(Може хтось допоможе? Дуже сподіваюсь,що хтось відгукнеться на моє прохання...
|
|
| |
|
abogdana | Дата: Субота, 2014-07-05, 0:47 AM | Повідомлення # 70 |
перехожий
Група: Користувачі
| Доброї пори дня! А може хтось має волинські жіночі і чоловічі вишиванки? Буду дуже вдячна!
|
|
| |
Тетяна | Дата: Неділя, 2014-09-28, 8:51 PM | Повідомлення # 71 |
Активіст форума
| Сумська область, Шосткинський район, село Ображіївка. Колись (принаймні сто років тому) відносилось до Новгород-Сіверського району (повіту? чи що там тоді було?) Чернігівщини. Вишивала моя прабабуся Онися, 1885 року народження. Вишивала "замолоду", а як це розуміти - хтозна. Принаймні ближче до 1915, ніж 1925 року... Тканина домоткана, льон з коноплями. Вишито "заполоччю". Усе-усе зшито вручну, хоча там такі рівненькі стібочки-строчки, що місцями схоже на машинний шов - і це полотно у 4-6 шарів! Збереглась гарно, мабуть, краще, ніж у музеї, бо її любили, берегли, провітрювали-просушували. Щастя, що у війну і повоєнний голод не виміняли на харчі - як більшість родинного скарбу. Довгенька - мені чи не до п"ят, хоча мої бабусі і тітки всі були низенькі. Отже, йдемо зверху донизу: комір, плічко, змережування на плечі і зі спинкою
Повідомлення відредагував Тетяна - Неділя, 2014-09-28, 8:52 PM |
|
| |
|
zetka | Дата: Понеділок, 2014-09-29, 10:33 AM | Повідомлення # 73 |
побратим
| Тетяна, який скарб!! Дякую, що ділитеся такою красою! Нещодавно перерила, що тільки можна в пошуках вишивки саме Шосткинського району, тільки для чоловічої сорочки. То нічого й не знайшла... А тут така шикарна сорочка!!!
|
|
| |
Птичка | Дата: Понеділок, 2014-09-29, 12:13 PM | Повідомлення # 74 |
побратим
| Тетяна, Яке то щастя мати таку сорочку! Ото оберіг Вам дістався....^_^ Треба тепер когось знайти щоб відмалювали взір...Ви ж не проти?
|
|
| |
KS11 | Дата: Понеділок, 2014-09-29, 1:11 PM | Повідомлення # 75 |
побратим
| Тетяна, дуже дякую, що поділились своїи скарбом. Сорочка просто чудесна, дуже гарна. ... Таня, Ві знаете як саме робилось змережування на сорочці? Може Ваша мама вміє?
Я мрію вишити для себе ось таку сорочку, чернігівську, білим по білому , із змережуванням.. І ніяк не можу зрозуміти як саме його роблять В цій сорочці неначе трохи по іншому ніж у Тани і у Андрія в майстер классах.
Мій щоденник http://siveryanka.blogspot.com/
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 10:21 AM | Повідомлення # 76 |
побратим
| KS11, тут змережування стовпчиками дуже схоже в книзі Белорусский народный костюм
|
|
| |
Тетяна | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 10:47 AM | Повідомлення # 77 |
Активіст форума
| Цитата Птичка ( ) Ви ж не проти? Звісно ж не проти! Аби в когось був час та натхнення... Цитата KS11 ( ) як саме робилось змережування на сорочці? На жаль, не знаю... Здається, щось схоже недавно викладала Оля Kaluna, якщо не помиляюсь... Якщо буде бажання - можу взяти сорочку на чергову зустріч, все роздивитесь докладно. Цитата zetka ( ) в пошуках вишивки саме Шосткинського району, тільки для чоловічої сорочки. Чоловічих, на жаль, не збереглось. Є ще жіночі, вишиті хрестиком, - червоними і червоними і чорними нитками. Якихось регіональних особливостей, чесно кажучи, я не помітила, так само схожі на черкаські і київські візерунки. Хоча сорочки всі дуже старі.
|
|
| |
Птичка | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 11:04 AM | Повідомлення # 78 |
побратим
| Тетяна, А чи не змогли б Ви часом,зробити фото і других сорочок що у Вас є...то теж з Сумщини,я так розумію...було б дуже чудово мати такі фото...по ним потім попрошу майстриню(якщо згодится) відтворити взори....
|
|
| |
Тетяна | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 11:18 AM | Повідомлення # 79 |
Активіст форума
| Птичка, зроблю обов"язково, але вони не в мене - треба час, щоб їх привезти, сфотографувати по-людськи... Ось це фото я вже викладала раніше, але тоді думала, що вишивала сорочку моя двоюрідна бабуся після війни. А виявилось - все вишито прабабцею і "замолоду". А ні бабуся, ні її сестри вже не вишивали сорочок, тільки рушники.
|
|
| |
Lyubov | Дата: Вівторок, 2014-09-30, 4:01 PM | Повідомлення # 80 |
Мудра людина
| Татьяна3618, Танюша, как вовремя Вы предоставили эту информацию! Спасибо большое!!!
|
|
| |