Хустина
|
|
Пасіонарія | Дата: Четвер, 2009-08-13, 10:31 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| До створення теми підштохнув пошук потрібної хустини до вишитого строю нареченої. Відомо, що хустка - невід"ємний елемент українського народного строю. Якою хустина була вдавнину і якою є сьогодні, і де її можна придбати?
ore et labore!
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2009-08-14, 12:23 PM | Повідомлення # 2 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Пасіонарія, наразы вихожу з дому, але за 2 дны выдпишу, маю книжечку, там хустки Сфотографую!!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
nosiknata | Дата: Неділя, 2009-11-15, 9:03 PM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
| Тут тема жіночого головного убору, досить цікаві фото.Але щодо строю нареченої, то ключовим є віночок, а хусткою покривають лише після шлюбу в церкві. Я бачила гуцульське весілля, то наречена мала хустку але кинуту на плечі. Мені пов"язали хустку білого кольору з червоними ружами і довгими китицями(чорне тло на весіллі неприйнятне) http://rukotvory.com.ua/lang/uk/vykydayte-obruchky-odyahayte-namitky/
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2009-11-16, 0:58 AM | Повідомлення # 4 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Bullet) Пасіонарія, наразы вихожу з дому, але за 2 дны выдпишу, маю книжечку, там хустки Сфотографую!! оу, який у мене запущений скліроз.... а книжка ось стоїть поруч : ((((
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Понеділок, 2009-11-16, 3:32 PM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) Але щодо строю нареченої, то ключовим є віночок, а хусткою покривають лише після шлюбу в церкві. Я бачила гуцульське весілля, то наречена мала хустку але кинуту на плечі. Мені пов"язали хустку білого кольору з червоними ружами і довгими китицями(чорне тло на весіллі неприйнятне) nosiknata, про ці речі я знаю. Мова дещо про інше. Наречені сьогодні не відмовляються від вельона і білої сукні. Хустку в церкві не завивають, а кидають на плечі (за звичаєм молода наступного дня по весіллі має прийти до церкви, де її читають молитви, а свекруха завиває хустку. Сьогодні все - в одному). В нас запровадилася така мода:у вінку і у старострої наречена з дружками ходить просити на весілля. У вельоні гуляють весілля, а коли завивають у хустку (під пісноспіви під завершення весілля), і у тій хустині, що її завила мама молодого, молода переодягається у стрій (модерний, чи у якесь інше плаття) , і вже переодягнені добубають-догулюють весілля. В даному випадку для переодягання замовляли стрій, і під той стрій хотіли знайти таку хустку, щоб пасувала.
ore et labore!
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Понеділок, 2009-11-16, 3:51 PM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
| Знайшла цікаві пропозиції від Павлопосадської хусткової мануфактури http://www.platki.ru/production/catalogue/wool146/wool146s/ Замовила на пробу дві хустини.
ore et labore!
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2010-01-11, 7:01 PM | Повідомлення # 7 |
Мудра людина
| Мне тоже интересно. Но ... пока не знаю. Будем искать. Схеми для вишивки хусток з альбому Олени Пчілки (1876р.). Кого зацікавить, надам опис використаних технік.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Світланка | Дата: Вівторок, 2010-01-12, 1:28 PM | Повідомлення # 8 |
побратим
| і як замовлення? цікаві речі побачила у них...
Кажуть люди я сама, наче квіточка, Що пливуть мої слова, як та річечка, Що душа моя співає, мов сопілочка. А я просто українка, україночка
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2010-01-12, 1:34 PM | Повідомлення # 9 |
Мудра людина
| +1 знак питання, мені також дещо припало до ока.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Вівторок, 2010-01-12, 3:10 PM | Повідомлення # 10 |
Мудра людина
| Задоволена. Якісна продукція. Правда, ціна суттєва, але ж купляється на роки! Замовляла з доставкою по Москві, а товаришка пивезла до хати. Отак зхитрили.
ore et labore!
|
|
| |
Світланка | Дата: Вівторок, 2010-01-12, 3:44 PM | Повідомлення # 11 |
побратим
| Пасіонарія, дякую Але ось вичитала, що замовлення з відправленням по почті приймається тільки в Межах Росії в Україні є деякі магазини які продають цю продукцію.... але не в Києві
Кажуть люди я сама, наче квіточка, Що пливуть мої слова, як та річечка, Що душа моя співає, мов сопілочка. А я просто українка, україночка
|
|
| |
ChoA | Дата: П`ятниця, 2010-01-15, 11:24 AM | Повідомлення # 12 |
відвідувач
| Ганзя дуже дякую за корисну і цікаву інформацію. Я ось спробувала зробити дешо з више перерахованого. Вийшло ось так на днеь іноземного студента :-)
|
|
| |
nosiknata | Дата: Субота, 2010-01-16, 12:12 PM | Повідомлення # 13 |
Мудра людина
| Вітаємо на форумі,Аня!!Поки тривало просто ознайомлення, я так зрозуміла з дописів, а тепер ось наглядна картинка того, що у нас почерпнули ChoA, Аня,дуже оригінально вийшло!! Молодець! Я також пробувала запнутись шматком полотна,- на голові утворилась Пізанська вежа, не Ейфелева, бо та не падає, а моя не втрималась і пів хвилини. Мабуть то краще побачити на власні очі чим на фотографіях. А з чого це скручено, полотно?? Як так вийшло що спереду вишивка, це спеціально вишите?? я просто хочу дійсно навчитись, я ж заміжня жінка, а по правилах заміжня має бути з покритою головою, тож треба вчитись.
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
pozitiv | Дата: Неділя, 2010-01-17, 10:31 AM | Повідомлення # 14 |
побратим
| Quote (nosiknata) А з чого це скручено, полотно?? +1???
Для позитивної людини хрестики - також плюси!
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2010-01-21, 12:14 PM | Повідомлення # 15 |
Мудра людина
| Тут знайшла куточки хусточок. Не можу лишиться байдужою: фото.
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2010-01-21, 3:17 PM | Повідомлення # 16 |
Мудра людина
| Хустка "на два роги" (Музей Гончара, м. Київ) Вишита заволіканням з одного боку з лиця, і іншого -- з вивороту, коли загортаєм, виходить, як на фото. З одного боку обшита "городками". Тканина крамна. Фото "важке" 3264 x 2448 пик., 1307 Кб
|
|
| |
ChoA | Дата: П`ятниця, 2010-01-22, 11:28 AM | Повідомлення # 17 |
відвідувач
| Ой Ганзя, а де ваши дописи? Прийшла поставиит репутацію, як навчили а Вас вже і не має? nosiknata, pozitiv соромно признаватися але це просто рушник на полотні з двох сторін вишитий. підігнула сторони там де вишивка з китицями, наділа як шапочку а потім навпіл підігнувши рушник зробила шапочку поверх першой . другий низ рушника з вишивкою і китицями скрутила в джгут і повязала наверх (якшо уважно придивитися то видно на фото) кінці сховала під косу. На це все мене надихнула ось ця подія: http://rukotvory.com.ua/lang/uk/vykydayte-obruchky-odyahayte-namitky/
|
|
| |
pozitiv | Дата: Субота, 2010-01-23, 0:40 AM | Повідомлення # 18 |
побратим
| Нова тема для наміток таки потрібна, і посилання туди доречне. А з рушником ви ChoA, класно придумали. І не треба соромитись, цікаві ідеї - це також творчість!
Для позитивної людини хрестики - також плюси!
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2010-01-23, 2:25 PM | Повідомлення # 19 |
Мудра людина
| Quote (pozitiv) ова тема для наміток таки потрібна Добре, підберу матеріал, зробимо тему. Дякую за увагу: мені страшенно цікаві наші розмови тут.
|
|
| |
ganzya | Дата: Вівторок, 2010-02-16, 11:43 AM | Повідомлення # 20 |
Активіст форума
| знайшла в інтернеті - вишита хустина
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |