Прикраси
|
|
Tana | Дата: Вівторок, 2009-05-19, 12:57 PM | Повідомлення # 21 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Кому будуть потрібні фото в повному розімірі, звертайтесь в приват.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
|
Bullet | Дата: Вівторок, 2009-05-19, 2:09 PM | Повідомлення # 23 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| vita, ласкаво просимо тут знайшла ваші вироби і здивувалась: на мій погляд, самі чарівні прикраси, а особливо - в етнічному , власе, стилі, ще не мають хазяїв, а в приватних колекціях ті, що менш , так би мовити, замислуваті. Мені так здається, чи так є насправді?
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2009-05-19, 2:11 PM | Повідомлення # 24 |
маніяк графічних ліній
| Tana, все, я впала і не ворушусь Таня, маєш файнрідег відсканити текст? Я маю кілька "Народних мистецтв" зі статтями про дукачі, відсканю і покорегую, викладу на сайт Дякую за фотозвіт:)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2009-05-19, 2:34 PM | Повідомлення # 25 |
Мудра людина
| Ні сканера, ні програми, на ходу сфотографувала з книги в момент, коли її один власник передавав іншому. Випадково. Тому якість теж похабцем)) У Вікторії дійсно прикраси вишукані, і порявняти їх нема з чим! Фото по Переяславу всі нові, всі в макрозйомці, тому мабуть будемо їх записуватим на диски і заносити в призовий або обмінний фонд форуму. Викласти всю ту красу інтернету вдома не вистачає))
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
Повідомлення відредагував Tana - Вівторок, 2009-05-19, 2:39 PM |
|
| |
|
vitasoyka | Дата: Четвер, 2009-07-30, 1:03 AM | Повідомлення # 27 |
перехожий
Група: Користувачі
| Bullet, Доброго вечора, зв язок все ж налагоджується Мій сайт не зник, просто у мене виникли проблеми з паролем, на цьому сайті, і мені прийшлося перереєстровуватися... А мій сайт той самий що і був : vita-soyka.com.ua Поки що не оновлювався - руки не доходять.
|
|
| |
ganzya | Дата: Четвер, 2009-07-30, 7:49 PM | Повідомлення # 28 |
Активіст форума
| vitasoyka, а можно подробней о ваших украшениях, как я поняла бусины, вы делаете сами, а вот эти прекрасные соединения из метала тоже сами или вам помогают? Просто такое гармоничное соединение восхищает. И еще один вопрос о вашем творчестве, как вы начинаете работать - делаете сначала эскиз или стекло само вам подсказывает, как его собрать
"Даром получили, даром давайте" ("Еванг. от Матф.", гл. Х, ст.8.)
|
|
| |
vitasoyka | Дата: П`ятниця, 2009-07-31, 0:46 AM | Повідомлення # 29 |
перехожий
Група: Користувачі
| ganzya, Доброго вечора, Гандзя, і Всі хто на сайті. Я трохи не зрозуміла чому Ви вирішили, що намистини я роблю сама??? Тоді б вони не називалися "венеційськими", а були б просто авторським склом. Я художник, дизайнер і майстер. І так як художник не виготовляє фарб для своїх картин, він їх шукає і змішує, створюючи композиції. Так як модельєр, не виплавляє гудзиків, не пряде вовну, а підбирає матеріал щоб втілити свій задум, так і я шукаю матеріал по світі , в даному випадку скляне намисто, а також перли, за якими не пірнаю, і самоцвіти - хоча до гірської промисловості відношення не маю Кріплення з монетами - мій особистий винахід. Цьому передує ескіз в розмірах. Кріплення на моє замовлення виготовляє майстер по металу. На жаль на разі я не можу дозволити собі власну ювелірну майстерню і працювати повністю самостійно, хоч досвід, і практику маю - працювала за кордоном, з досить серйозним матеріалом. У Львові це м яко кажучи страшно - у мене сім я. Намисто підбираю інтуїтивно, наперед незнаю що буде. Просто з досвідом роботи, приходить знання в комбінації кольорів, фактури, маси. Не люблю грубих прикрас на жінках з світлою шкірою,( обмовлюся - масивних не означає грубих...), вони більше пасують смаглявкам та африканкам. В композиції відштовхуюся від класичних прикрас. Дуже люблю археологічний стиль в коштовностях. Взагалі мрію про роботу з дорогоцінними матеріалами, поки що це мрії. Але своє бачення у мене вже є І ще раз уточнюю - працюю з ОРИГІНАЛЬНИМ ВЕНЕЦІЙСЬКИМ СКЛОМ, КЛАСИЧНИХ ТА СУЧАСНИХ ЗРАЗКІВ. Як "гарнір" використовую чеське скло, японське скло, бісер, порцеляну ручного розпису кобальтом, як "акцети" - ОРИГІНАЛЬНІ СРІБНІ АВСТРОУГОРСЬКІ КРОНИ І ФЛОРІНИ, А ТАКОЖ РОСІЙСЬКІ РУБЛІ І МОНЕТИ ДО 1917 РОКУ. Також використовую різьблену кістку, різьблені самоцвіти, інколи додаю елементи (броші,вензелі, підвіски) які відшуковую на антикварних ринках світу. Ось моя кухня - яходжу на базар за продуктами, і як шеф кухар, готую страви. Наскільки смачні - судити Вам
|
|
| |
|
Tana | Дата: Четвер, 2010-08-05, 10:16 AM | Повідомлення # 31 |
Мудра людина
| Переношу прикраси звідси, повідомлення №157
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2011-02-07, 4:56 PM | Повідомлення # 32 |
Мудра людина
| Прикраси феодосійської майстрині Тетяни Кошельної альбом вконтакті Дякую дописувачу Олегу за "наводку"!
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Понеділок, 2011-02-07, 5:51 PM | Повідомлення # 33 |
Мудра людина
| Прекрасні та вишукані роботи! Так і хочеться вдягнути ці вишукані сережки .....
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2011-02-07, 11:45 PM | Повідомлення # 34 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Tana) Прикраси феодосійської майстрині Тетяни Кошельної Надзвичайно гарно... Навіть не віриться, що все це руками, а не з заготовок.. чи все ж із заготовок?
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2011-02-08, 10:58 AM | Повідомлення # 35 |
Мудра людина
| Це професійна робота ювеліра.
|
|
| |
Mod | Дата: Неділя, 2011-04-03, 2:57 PM | Повідомлення # 36 |
побратим
| доповню тему про ще одні прикраси - "Згарди" "...Згарди (у однині "згард", чоловічого роду) - це обереги у вигляді специфічної форми хрестів, які по аналогії з християнськими, називали мальтійськими, тевтонськими хрестами. Але, згарди - це не є суто християнські хрести, хоча на них навіть бувають зображення розп’ять. Це дохристиянські обереги, до яких церква відносилася досить несхвально. Тому жінки носили згарди у вигляді нагрудної прикраси, по декілька штук, що б не викликати підозр (під сорочкою при цьому могли спокійно носити натільний християнський хрестильний хрестик), а у чоловіків були перстені з подібною же символікою. В Карпатах виготовляли також масивні з високим рельєфом перстені із зображенням злого духа "арідника" або "щезника", які носилися як обереги. Великі згарди з розп'яттям називалися "газдівські" - тому що носили їх "газди", тобто дуже заможні і поважні люди. Згард відрізнявся від християнського хреста наявністю невеликих круглих виступів на краях хрестоподібних лопастей..." взято з сайту, пост а ось що пише про згарди Олекса Воропай (трохи з сумом) "Згарда - це намисто з литих мідних хрестиків, нанизаних на ремінчик, шнкрок або дріт. Згарда і формою хрестів, і своїм характером зовсім подібна до срібного намиста, що його знайшли археологи на території садиби Михайлівського монастиря в Києві. Це "михайлівське" намисто також складалось з хрестиків грецького типу. Крім того, археолог Ханенко знайшов у старослов"янському похованні в селі Жукані Остерського повіту на чернігівщині зовсім такеж намисто-хрестики. У наш час згарди збереглися на Гуцульщині та й то вже зустрічаються рідко. Дівчата й молодиці гуцулки все більше і більше захоплюютьсякупованим намистом, а про згарду - таку цікаву і архаїчну оздобу, на жаль, забувають..."
Повідомлення відредагував Mod - Неділя, 2011-04-03, 2:59 PM |
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2011-08-27, 1:43 AM | Повідомлення # 37 |
Мудра людина
| Микола Пимоненко "Ворожіння"
|
|
| |
Mod | Дата: Понеділок, 2011-09-05, 9:18 PM | Повідомлення # 38 |
побратим
| Білі баламути - то так спрощено в народі називали перламутр. Віддавна баламути втілювали дівочу цноту, їх також носили "абись чоловіки не баламутили жінок". Проте, білі камені в українських жінок були не такими популярними, як червоні. (Коралі)
Сáлба — нашийна прикраса, що складалася з монет (як правило, срібних), іноді з додаванням намистин, нашитих на полотнину чи на оксамит. Салби як прикраси мають певні особливості в різних регіонах. На території Глибоцького району салби виконані з монет, нашитих в 1 – 12 рядів на полотняну основу, на Сторожинеччині салби прикріплюють до дротяних дуг, а на Кіцманщині та Заставнівщині салби складали з монет, коралів і скляних намистин. До слабів входили від 1 – 2 до 35 – 50 монет.ЖЖ
Повідомлення відредагував Mod - Понеділок, 2011-09-05, 9:19 PM |
|
| |
sjana_if | Дата: Понеділок, 2011-10-17, 8:44 PM | Повідомлення # 39 |
мешканець сайту
| Прикраси - не тільки нашийні. Носили і перстені.
|
|
| |
Mod | Дата: Понеділок, 2011-12-05, 9:51 PM | Повідомлення # 40 |
побратим
| Прикраси з "дутого" скла - типу ялинкових іграшок, використовували з кінця 19 сторіччя і називали "дармовіси" або "світлячки" .
" У «гіт-параді» прикрас XIX — початку XX століття щирі коралі є номером першим. Хоча не лише ці дари моря використовували наші горяни в прикрасах. Скажімо, мушлі зі Середземномор’я теж неабияк цінувалися в Карпатах. Їх низали на нитку або кріпили як підвіски. Охоче носили горянки також і бурштин. На їх думку, гранчасті намистини, що їх вирізували ножем із самородків бурштину, лікували і покращували колір шкіри.
Традиційно надягали лише один разок такого намиста. А от кількість прикрас із кольорового скла не обмежувалася. Кожна дівчина прагла його мати. «Аж ня любиш, як я, щиро, солодкий Василю, то купи ми пацьорочки (скляні намистини — ред.) на біленьку шию», — коломийкою зверталася дівчина до милого, який мусив, щоби довести щире кохання, добряче спорожнити свій гаманець. Найдорожче коштували «писані пацьорки». А робили їх лише у «столиці скла» Венеції — на острові Мурано. Тамтешні перлері (виробники намистин) віками зберігали в таємниці технологію венеційського скла, за витік інформації жорстоко карали. Венеційське намисто коштувало дуже дорого, бо було інкрустоване кольоровим склом і золотом, а головне — кожна намистинка розмальовувалась емалями вручну, мов писанка. Звідси й «писані пацьорки». Дівчата й молодиці на Гуцульщині й Покутті4 аж до початку XX століття дружньо носили писані пацьорки, іноді й по кілька разків. Намиста ці були непрозорі, але блискучі. Найпоширеніші — чорні в білі цятки. Найкоштовніші — золочені." (взято з сайту lemky) й дотепер пацьорки не втратили своєї актуальності )) мушлі Архівні фото дівчат , звісно ж в прикрасах (майже всі світлини взято з книги "Українські народні жіночі прикраси, кін 19- поч 20 ст." , автор Ганна Врочинська)
Повідомлення відредагував Mod - Понеділок, 2011-12-05, 10:15 PM |
|
| |