Етнічна вишивка (по регіонах України)
|
|
Kaluna | Дата: Вівторок, 2012-01-24, 10:19 AM | Повідомлення # 201 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Фото з музею Гуцульщини і Покуття в Коломиї:
ФОТО ще
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
Повідомлення відредагував Kaluna - Вівторок, 2012-01-24, 10:19 AM |
|
| |
olimpia | Дата: Четвер, 2012-02-02, 9:48 PM | Повідомлення # 202 |
мешканець сайту
| На цікавий блог я натрапила. Також там багато строїв інших народів тут
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
Lyubov | Дата: Субота, 2012-02-04, 11:34 AM | Повідомлення # 203 |
Мудра людина
| Как интересно! А что-нибудь о Восточной Украине, пожалуйста!!!!!
|
|
| |
Oleg-maestro | Дата: Понеділок, 2012-02-13, 8:12 PM | Повідомлення # 204 |
перехожий
Група: Користувачі
| Нажаль, фото "з аукціону" не відкриваються...
|
|
| |
Яга | Дата: Понеділок, 2012-02-13, 8:28 PM | Повідомлення # 205 |
побратим
| Oleg-maestro, то проблема фото-хостингу... все що залишилось і новинки можна подивитись у пана антиквара
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Яга | Дата: Понеділок, 2012-02-13, 9:21 PM | Повідомлення # 206 |
побратим
| + ще один продавець тканинного антикваріату, що збирає борщівські сорочки альбом 1 альбом 2 альбом 3
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Lyubov | Дата: Вівторок, 2012-02-14, 0:43 AM | Повідомлення # 207 |
Мудра людина
| Юлечка, какая красота - просто глаза разбегаются! Это все старинные вышивки или есть современные вышивки на основе старых орнаментов? За фотоальбом - большое спасибо!
|
|
| |
Яга | Дата: Вівторок, 2012-02-14, 2:20 AM | Повідомлення # 208 |
побратим
| я думаю 50-60-70 - ті і до нашого часу
|
|
| |
Oленка | Дата: Вівторок, 2012-02-14, 8:27 AM | Повідомлення # 209 |
Мудра людина
| Яга Дякую!
Автор статті - Ірен Файчак В українській культурі багато чого вражаючого і дуже красивого. Особливу увагу хотілося б приділити національних костюмах. Традиційний чоловічий костюм українців має схожість з іншими східнослов'янськими - російським та білоруським. Основу чоловічого одягу становлять сорочка, шита з конопляного або лляного полотна і вовняні або суконні штани. Сорочка, що надягається на тіло, часто служить і верхнім одягом. Відмінною особливістю української чоловічої сорочки є розріз спереду (пазушка), прикрашений вишивкою. За конструкцією ворота сорочки розрізняються - зі стоячим, відкладним коміром або без коміра. Варіант сорочки в цьому випадку збирають у збірку, її обшивають тасьмою або вузькою смужкою матерії, таким чином виходить низький стоячий комір, який українці пришивають до коміру сорочки не згори, а знизу. Відомий українцям і широкий відкладний комір.
Quote Сорочка, що надягається на тіло, часто служить і верхнім одягом Тут я трошки розгубилась,може я щось не розумію в терміні верхній одяг. Сорочка - це натільна одежа, наскільки мені відомо, носилась на голе тіло, саме і була спідньою одежею. Спідня одежа яка вдягалась під сорочку, так звана "майка" з"явилась значно пізніше, аж на прикінці 20 сторіччя. Це уже зараз носять футболки і майки під сорочки. Поясніть дівчата! Будь ласка
Тут ще одне посилання Традиційний одяг населення південної частини України тут
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2012-02-14, 10:11 AM | Повідомлення # 210 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Oленка) Сорочка, що надягається на тіло, часто служить і верхнім одягом. Oленка, напевно автор мав на увазі часте використання сорочок без верхнього одягу (жупани-сіряки-кобеї-свити).
Мене більше дратує в наведеній статті фото-ілюстрування НАЦІОНАЛЬНОГО костюма - червоні атласні шаровари ("повбивав би!"(с) ). Коли люди навчаться розрізняти козацький костюм з національним строєм? Ррр.
Ось ця наведена вами стаття значно краще ілюстрована, з розбиттям на регіони. І жодних шароварів.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Oленка | Дата: Вівторок, 2012-02-14, 10:16 AM | Повідомлення # 211 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) і фото-ілюстрування НАЦІОНАЛЬНОГО костюма - червоні атласні шаровари ("повбивав би!"(с) ). Коли люди навчаться розрізняти козацький костюм з національним строєм? Коли я читала це, якраз я подумала про Ваші коменти у форумі. Тому і дала посилання на цю статтю. Я поки до кінця дочитала, голова обертом пішла. А про чуприни, і голови намащені милом Ви почитали? Я не можу погодитись що це було так на справді, а Ви?
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Яга | Дата: Субота, 2012-03-03, 5:05 PM | Повідомлення # 212 |
побратим
| Чернігівська вишивка(вконтакті)
|
|
| |
Lyubov | Дата: Субота, 2012-03-03, 5:46 PM | Повідомлення # 213 |
Мудра людина
| Юлечка, спасибо за познавательную информацию и фото по ссылочке. Мне, как новичку в деле украинской вышивки, было очень интересно. Особенно буду теперь старательно исследовать различия между Брокаровским и изначально Черниговским наследиями. Мне бы хотелось побыстрее научиться видеть разницу не только между этими стилями, но и разницу в вышивке регионов Украины! Еще раз
|
|
| |
Zeta | Дата: Субота, 2012-03-03, 6:03 PM | Повідомлення # 214 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) навчаться розрізняти козацький костюм з національним строєм? Ррр. Лізо - справа мабуть у тому,що велика кількість чоловічого населення України так чи інакше була пов"язана з військом. перейшовши на вільне життя чоловіки продовжували носити одяг козацький - бо козак - це була вільна людина,багато селянських хлопців втікали від пана до козаків - і т.д. мій чоловік - офіцер запасу зараз,а коли ще служив,то казав,що у радянській арміі українці становили найбільший відсоток,ніж всі інші(з розрахунку на кількість населення) - от вам і любов до козацьких шароварів! наша нація воювати не любила - але так виходить,що наші чоловіки весь час воювали
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
romannah | Дата: Четвер, 2012-03-08, 2:47 AM | Повідомлення # 215 |
мешканець сайту
| Quote (Zeta) наші чоловіки весь час воювали тому, що маскалі з поляками ніяк не могли Україну поділити і товклися на наших землях, не кажучи вже про монголо-татарів.
я всіх люблю
|
|
| |
Zeta | Дата: Четвер, 2012-03-08, 9:14 PM | Повідомлення # 216 |
Мудра людина
| Quote (romannah) і товклися на наших землях, не можу не погодитися і взагалі особисто я вважаю,що термін "шароварщина" є образливим для історіі українського козацтва - бо це дуже яскрава сторінка історіі України! недарма ж Козак Мамай є символом народного заступника! чомусь про це забули раптом...
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Яга | Дата: П`ятниця, 2012-03-09, 3:13 PM | Повідомлення # 217 |
побратим
| Трохи картинок з Віри Зайченко "Вишивка Чернігівщини" (ЖЖ)
|
|
| |
Lyubov | Дата: П`ятниця, 2012-03-09, 4:21 PM | Повідомлення # 218 |
Мудра людина
| Спасибо за ссылку, Юлечка, интересная история и иллюстрации. Жаль только, что не все смогла разобрать. Может, девушки, кто-то поможет - даст страницы трохи картинок з Віри Зайченко "Вишивка Чернігівщини" , чтобы можно было прочитать? Пожалуйста!!!
|
|
| |
kelis | Дата: Понеділок, 2012-05-14, 5:41 PM | Повідомлення # 219 |
перехожий
Група: Користувачі
| дівчатонька дорогі, чи хтось знає характерний візерунок для Кам'янеччини (Кам'янко-Бузький район Львівщини). буду дуже вдячна за будь-яку інформацію!
|
|
| |
Яга | Дата: Четвер, 2012-05-17, 1:38 AM | Повідомлення # 220 |
побратим
| kelis, на жаль, я особисто, сидячи в Києві, знаю про сокальські, яворівські та городоцькі вишивки Львівщини. Про Кам'янку-Бузьку нічого не знайшла.
Є ідея сходити в місцевий музей або попитати в музеях Львова (Кам'янські вишивки скоріш за все у фондах)
|
|
| |