Етнічна вишивка (по регіонах України)
|
|
Яга | Дата: Неділя, 2012-09-02, 2:00 PM | Повідомлення # 241 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Подільська вишивка
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Яга | Дата: Вівторок, 2012-09-18, 4:34 PM | Повідомлення # 242 |
побратим
| Тут http://www.istvolyn.info/index.p....default серед усього багато статей, що стосуються народного вбрання Рівненщини та Волині
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Яга | Дата: Понеділок, 2012-09-24, 9:53 AM | Повідомлення # 243 |
побратим
| Дуже гарно, хоча і не дуже інформативно:
|
|
| |
Zeta | Дата: Понеділок, 2012-09-24, 11:48 PM | Повідомлення # 244 |
Мудра людина
| Яга, завжди отримую велике задоволення,передивляючись зібрані тобою цікавинки ДЯКУЮ!!!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Яга | Дата: Четвер, 2012-11-08, 9:27 PM | Повідомлення # 245 |
побратим
| Світлини пана Володимира Топехи, засновника Регіонального музею етнографії сіл пониззя ріки Теребля : Жіночі сорочки долинян Закарпаття Чоловічий одяг долинян Закарпаття Зразки закарпатських вишивок Світлини поч. ХХ ст з с. Буштино Тячівського району
|
|
| |
Яга | Дата: Четвер, 2013-01-24, 9:17 PM | Повідомлення # 246 |
побратим
| Бойківський стрій (відео): http://www.facebook.com/video/embed?video_id=111731905649532
|
|
| |
Pradis | Дата: Середа, 2013-04-03, 1:53 PM | Повідомлення # 247 |
перехожий
Група: Користувачі
| Цікава книжка з вишивками з різних куточків України. Трошки довго відкривається, але вона того варта. http://iwanusiw.com/files/publications/book-chmola.pdf
|
|
| |
|
|
|
Яга | Дата: Понеділок, 2013-06-17, 11:03 PM | Повідомлення # 251 |
побратим
| Цитата (Волиняночка) Завтра буде продовження... ніхто не проти? тільки за, обома руками
Цитата (Волиняночка) про яку я дізналась на нашому форумі, тільки вже й не знайду де і від кого. та то я на Музейному просторі накопала і тут в Новинах виклала. Дуже рада, що стало в нагоді
Цитата (Волиняночка) Несподіванкою для мене стали вишиті хрестиком комірці і рукави заволіканням До такого феномену вже звикла Музей Івана Гончара постійно виставляє поліські сорочки з такою проявою. От людського пояснення цьому не маю.
Дякую Вам також за підпис до костюму свашки. Головний убір там різниться від того який зазвичай з цим строєм показують:
|
|
| |
lady-v | Дата: Понеділок, 2013-06-17, 11:25 PM | Повідомлення # 252 |
Мудра людина
| Цитата (Волиняночка) Для початку загальний вигляд строю і деякі деталі. От мені дуже цікаво , як пошити такі комірці до традиційного , уставкового крою, і щоб назад не тягнуло ? Може хто знає? Волиняночка, дякую за фотовиставку.
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Лелітка | Дата: Вівторок, 2013-06-18, 3:52 PM | Повідомлення # 253 |
мешканець сайту
| Класна виставка! Дякую!
Мій власний блог - Натхнення "очманілих ручок" 2012: Чарівниця - Майстриня з мотання лялечок - 2012[/url] 2013
|
|
| |
Волиняночка | Дата: Вівторок, 2013-06-18, 5:13 PM | Повідомлення # 254 |
мешканець сайту
| Цитата (Яга) та то я на Музейному просторі накопала і тут в Новинах виклала. Дуже рада, що стало в нагоді За що вам велике спасибі! Цитата (Яга) Дякую Вам також за підпис до костюму свашки. Головний убір там різниться від того який зазвичай з цим строєм показують: Насправді, в мене було дуже мало часу, щоби все уважно пороздивлятися в музеї, тому я фотографувала все підряд і тільки вже вдома по фото роздивлялася. на той момент цей костюм мене зацікавив, я сфотографувала, а щось розпитати в музейних працівників вже й не було коли. lady-v, Лелітка, користуйтесь наздоров'я! Вікторіє, на рахунок крою нічим вам не допоможу, зовсім в цьому не розбираюсь! Продовжую далі - сорочки:
Тільки спільна праця об'єднує людей!
Повідомлення відредагував Волиняночка - Вівторок, 2013-06-18, 8:00 PM |
|
| |
|
Волиняночка | Дата: Вівторок, 2013-06-18, 8:22 PM | Повідомлення # 256 |
мешканець сайту
| На цій виставці зустріла сорочки зі свого району чоловічу і жіночу, а третє фото зроблене мною кілька місяців тому у однієї місцевої пані, яка з великою гордістю розказувала, що узор цієї сорочки чисто горохівський - міщанський, який дісталався їй в спадок, проте на фото вже перешитий з оригіналу! Таким чином я собі зробила висновок, що традиційні горохівські сорочки дуже подібні до сокальських вишиванок. Хто що думає з цього приводу? Також цікава сорочка подарована Лесею Українкою своїй подрузі:
Тільки спільна праця об'єднує людей!
Повідомлення відредагував Волиняночка - Вівторок, 2013-06-18, 8:34 PM |
|
| |
Alessia | Дата: Вівторок, 2013-06-18, 8:42 PM | Повідомлення # 257 |
побратим
| Волиняночка! Ви така молодець! Й сама подивилась,і нам море задоволення подарувала.Дякую!
|
|
| |
|
|
zetka | Дата: Середа, 2013-06-19, 11:04 PM | Повідомлення # 260 |
побратим
| Волиняночка, яка краса!!! Дякую Вам, наче сама на виставці побувала))
|
|
| |