писанки
|
|
Mod | Дата: Четвер, 2012-02-16, 9:52 PM | Повідомлення # 81 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Tana, зі Стрітення і до Зелених свят, у мене, наприклад , в інші дні не пишуться
Повідомлення відредагував Mod - П`ятниця, 2012-02-17, 3:36 AM |
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2012-02-17, 4:02 PM | Повідомлення # 82 |
Мудра людина
| Mod, дякую! А є градація на молодий місяць чи старий, на дні тижня тощо?
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Mod | Дата: П`ятниця, 2012-02-17, 7:06 PM | Повідомлення # 83 |
побратим
| Tana, нема, головне в доброму настрої робити, дехто рекомендує читати молитву. Ще я зустрічала таке, що в той день, коли писанкарка робила писанки, вона нізким не говорила, лише віталася.
|
|
| |
Яга | Дата: П`ятниця, 2012-02-24, 1:07 AM | Повідомлення # 84 |
побратим
| Цікаве відео, може ще кому буде корисне: http://www.youtube.com/user/Ukrainianpysanka - я так розумію, ютуб-канал пані Оксани Білоус. А тут http://www.youtube.com/watch?v=cxxhdqjZ0d0 Віра Манько розповідає, як же відроджувались писанки, як писались оті купа таблиць усіх регіонів України. Мене дуже розчулило.
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2012-02-24, 2:01 AM | Повідомлення # 85 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Яга, дякую, Юля! Особливо про Оксану Білоус вцілому треба мені відео було.. дякую.! А тим більше, скоро Великдень, маємо готуватись (я про місце своєї основної роботи)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Oленка | Дата: П`ятниця, 2012-02-24, 9:03 AM | Повідомлення # 86 |
Мудра людина
| Яга, Дякую! Дуже корисно і цікаво.
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Jinsei | Дата: П`ятниця, 2012-02-24, 12:32 PM | Повідомлення # 87 |
побратим
| У Національному музеї українського народного декоративного мистецтва відкриваються мистецькі студії з традиційних видів народного мистецтва: гончарства, писанкарства, художнього ткацтва, вишивки, петриківського розпису. Майже всі заняття проходитимуть на вихідних. Приєднуйтесь
|
|
| |
Яга | Дата: Четвер, 2012-03-15, 1:30 AM | Повідомлення # 88 |
побратим
| Розпочалися традиційні великодні майстер-класи у Музеї Гончара. Вся інформація тут
+ 18 березня майстер-клас з писанкарства в піцерії "Везувіо"
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Яга | Дата: Середа, 2012-03-21, 6:09 PM | Повідомлення # 89 |
побратим
| У Тернополі відкривається школа писанкарства
|
|
| |
Kaluna | Дата: Неділя, 2012-04-08, 0:14 AM | Повідомлення # 90 |
Мудра людина
| Майстер-клас як пошити писинку ТУТ
Так симпатично Треба над цим подумати
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
Повідомлення відредагував Kaluna - Неділя, 2012-04-08, 0:16 AM |
|
| |
Mod | Дата: Неділя, 2012-04-08, 7:49 PM | Повідомлення # 91 |
побратим
| Не про писанки, правда, а про крашанки. - зелений колір можна отримати. якщо зварити яйце з зеленню озимих, або з листям шпинату - мармурове забарвлення - , якщо яйця спочатку зварити, а потім кожне яйце обкласти з усіх боків цибулячим лушпинням і так поварити ще трохи, з додаванням оцту (колись я так робила ) - якщо зварити яйця з буряком, то можна отримати різноманітні відтінки червоного , ще те саме пишуть про кору вишні, кора дуба зробить яйця бронзовими -жовтий колір - полова, куркума, пижмо - фіолетовий - сік темного винограду
|
|
| |
Mod | Дата: Неділя, 2012-06-03, 9:28 PM | Повідомлення # 92 |
побратим
| писанки Оксани Білоус
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2012-06-03, 10:44 PM | Повідомлення # 93 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Kaluna) Майстер-клас як пошити писинку ТУТ красиво обдрукувалась
Quote (Mod) Не про писанки, правда, а про крашанки. - зелений колір можна отримати. дякую, корисно!Quote (Mod) писанки Оксани Білоус дуже люблю її писанки.. такі акуратні...
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Яга | Дата: Субота, 2012-08-25, 7:34 PM | Повідомлення # 94 |
побратим
| Нещодавні книжкові знахідки: Марія Іванишин "По білому яйці воскові взори: Посібник з писанкарства" !!! Кульжинський Описание коллекции народных писанок / Лубен. музей Е. Н. Скаржинской 1899
|
|
| |
Тетяна | Дата: Понеділок, 2012-08-27, 7:53 PM | Повідомлення # 95 |
Активіст форума
| Quote (Яга) Нещодавні книжкові знахідки: Спасибі!!!! А від каталогу з Лубенського музею я просто... у повному відпаді! Де б іще часу на все позичити.
|
|
| |
ромашка1 | Дата: П`ятниця, 2013-05-24, 5:18 PM | Повідомлення # 96 |
побратим
| в цьому році пробували писати писанки
,
|
|
| |
|
ufkz | Дата: Середа, 2014-04-02, 4:25 PM | Повідомлення # 98 |
відвідувач
| і я в захваті! минулого року була на майстер класі з писанкартства, то потім вдома всі яйця перемалювала. навіть кілька взорів з форуму позичила. цього року я вже "досвідчена" писанкарка але на майстерклас всеодно ще піду.
|
|
| |
@ськ@ | Дата: Вівторок, 2014-05-27, 1:24 PM | Повідомлення # 99 |
відвідувач
| А я тількі в цьому році перший раз спробувала писати писанки,хоча мріяла про це вже років з п*ять,ще з тих пір,як побувала на Коломиї в музеї писанки. Там і писачок придбала,а от с фарбами ніяк не складалось. І тількі в цьому році дізналась про майстер класи ,які проходять в моємі місті. І тут вже все стало на свої місця,я зрозуміла багато ньюансів цієї справи,тим більше,що куріровали цей процес майстри. Тепер хочу закупити фарби на наступний рік. І згодна з ufkz, що на майстер класах така чудова атмовфера,що я також збираюсь туди наступного року. Як зможу викладу фото своїх перших писанок. Додано (2014-05-27, 1:24 PM) --------------------------------------------- Ще хтіла доповнити.
На МК майстри казали,що дарувати можна лише повну сиру писанку. Потім,як вже писала Bullet, яйце зберігають в добре провітрюваному приміщенні,і його не бажано чіпати. З часом воно потроху усихає (але треба уважно слідити,щоб яйце було цілим,без пошкоджень,інакше воно стухне) . Але я зрозуміла,що коли ви його для когось розписуєте і даруєте,яйце обов*язково має бути сирим. А от видутими яйцями можна прикрашати оселю,але для подарунка вони не підходять,ну може тількі не як яйце с сокральним смислом,а як ганна підвіска.
МІЙ БЛОГ: http://nakrauzemli.blogspot.com/
|
|
| |
Voloshka | Дата: Середа, 2014-06-04, 1:59 PM | Повідомлення # 100 |
друг
| Поки зовсім сезон не вийшов, покажу частину моïх цьогорічних писанок :
|
|
| |