не знайшла теми більш підходящої=ось так можна зберігати нитки-файлик розділяється на декілька смужок нагрітим коліщатком,та у карманчики кладуться пасма ниток Звідси "Чарівниця форума-2010: скарбник схем"
Повідомлення відредагував Українка - Субота, 2011-01-22, 0:03 AM
Dmutrik09, щось подібне мені намагались пояснити російські вишивальниці. сама таких "приборів" не бачила. але вони або купують готові з пластику, або роблять самі з дерева. пластикові, до речі, вартують недешево, то в кого чоловік з дреллю є, за вечір можна таку штуку зробити казали
tanyakorn, для чого з пластику я зробила з картону, склеєного в два шари, служить довго. Не жаліюся, і часу у виготовленні багато не займає. Можна звичайно вдосконалити, але для мене головне, що не треба намотувати на бобінки. Моя майстерня ®
Хочу показати тут і я, як зберігаю нитки. Фото зроблені в 2009р., зараз ниток вже набагато більше... це ті зелені ниточки, яких не вистачає в коробці на першому фото. на кольцові - бобінки з нитками, відібрані для текучого процесу. а це акрилові нитки, заплетені в косички... - ну і робоче місце вишивальниці... Часто вишиваю з монітора, як в даний момент. На фото, в кюснапах, вишивається друга половина рушника, перша вже готова.
На фото ще не вистачає кулька з шовковими нитками, меланжевими, металік... Ну і ще багато чого... І самого головного мого помічника - чудового станочка, в якому вишивається портрет. Дуже люблю, щоб для улюбленої справи в мене були всі прибамбаси, що полегшують процес, хоча деякими з них ще не користувалась...
Навіть чорні полоси мого життя зроблені з шоколаду!
Повідомлення відредагував Юлия - Понеділок, 2011-04-18, 0:46 AM
Дуже люблю, щоб для улюбленої справи в мене були всі прибамбаси,
Я також люблю усілякі прибамбаси, що покращують і пришвидшують процес вишивання!Особливо люблю великі гольниці, в яких багато голок і ножниці без круглих отворів ... Моя майстерня ®
ой які гарні корзинки для вишивання! буду і собі мріти про таку. Хоча в мене теж є гарна величенька коробочка =) А маю іншу проблему, хоч і є гольнички, а голки губляться неймовірно просто =))) це, може, рятується ? ЗАПРОШУЮ ДО КОНКУРСУ "ВСЕ ДО ШКОЛИ"
soncevuda, я таким чином постійно голки гублю. може через те, що вишиваю в основному на дивані, і маю звичку в перервах втикнути голку просто де-небудь. а потім не можу знайти куди, і так голка за голкою з домашніх ще ніхто не знаходив
Це два моїх помічника. станок маю давно, а от про лампу давно мріяла! Нарешті вчора отримала в даруно до Дня Матері, правда зарання, але я не скаржусь!
Додано (2011-05-05, 7:59 PM) --------------------------------------------- tanyakorn, я користуюсь коробочкою з подушечкою в середені, коли треба подушечку я виймаю. Щоб голки не губились до кришечки коробочки приклеєний магнітний листочок. Навідь якщо мені треба раптово кинути голку, магнітик її ловить
Додано (2011-05-05, 8:01 PM) --------------------------------------------- Юлия, WOW! У Вас прямо як в магазині!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
Oленка, ця лампа - просто диво!!! Тепер, мабуть, і я буду мріять про таку лампу!!! А мені з лампами вічно не щастить: то дітки розібьють, то не підійде((( На Д.народження чоловік купив мені таку добру недешеву для мене(-150грн) лампу, з білим денним світлом, в магі провірили її, прийшли додому - через пів години вона почала мерехтіти... чоловік поїхав відразу ж в магазин поміняти, в суматохі десь чека загубив, прийшов додому - купив нову і точно таку ж саму, яка зо-два дня поробила і така сама історія... так тепер ті дві лампи і стоять у ньго на поличкі із запчастинами, називається "тяжко нести, важко викинути...", а я все під старенько. настольною лампою вишиваю... поки скоро очі повилазять! Та вже і боюсь нову купувати
НаталиG, До цого я користувалась самою звичайною лампою, в котру вкрутила лампу денного світу. Лампу купила дешевеньку таку що до столу прикручується, і в неї вкрутила лампочку! Працює і досі, з учорашньго дня в офісі! "Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
Дівчата,підкажіть будь-ласка,коли вишивати на накладній канві,яку потім випорювати(жорсткій) , нитки треба натягувати, чи вишивати свобідно?А друге питання таке:геометричний узор на вишиванці для дитини(трохи на виріст) спереду треба вишивати до середини висоти чи трохи вище?
Tana, Цікаві знахідки. Ось тільки не впевнена, що ними краще ніж сучасними голками вишивати. Мати таке в колекції, просто як пам"ять про те, чим вишивали раніше, здорово було б. Я бачила в місцевому краєзнавчому музеї, вони трошки товстуваті були.
Quote (Tana)
Ще прялку, рубель, і .... "и тут Остапа понесло"
після цього має слідувати розтягувач доби, або двері в паралельну реальність - пішов повишивав, повернувся в тей час звідки пішов. " І вівці ціли і вовки ситі". Отей челнок посередині на першому фото, мій батько колись сам такі робив. Вони були різного розміру, він сітки плів, а потім тіми сітками в Одессі, рачків тягав... Навіяла мені дитячих спогадів... "Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
Історія шиття налічує вже більше 20 тисяч років. Первісні люди проколювали шкури доісторичним подобою шила з шипів або обтесаних каменів, через отвори просмикували сухожилля тварин і таким чином споруджували собі "костюм". Найперші голки з вушком, зроблені з каміння, кісток та рогів тварин, були знайдені на територіях сучасної Західної Європи та Середньої Азії близько 17 тисяч років тому. В Африці голками служили товсті жилки пальмового листя, до яких прив'язувалися нитки, зроблені також з рослин. Вважається, що перша сталева голка була зроблена в Китаї. Там же, в III столітті до нашої ери, придумали наперсток. Племена, що населяли Мавританію (в давнину область на північному заході Африки, західна частина території сучасного Алжиру і східна частина території сучасного Марокко), донесли ці винаходи на Захід. Масове виробництво голок почалося тільки в XIV столітті в Нюрнберзі, а потім і в Англії. Найпершу голку за допомогою механізованого виробництва зробили в 1785 році. Першого прадіда сучасних ножиць знайшли в руїнах Стародавнього Єгипту. Зроблені з цільного шматка металу, а не з двох схрещених лез, ці ножиці датуються XVI століттям до нашої ери. А ножиці у тому вигляді, в якому вони відомі зараз, винайшов Леонардо да Вінчі.
Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.