Жіноча сорочка. Особливості.
|
|
Tana | Дата: Четвер, 2007-01-04, 12:49 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Обробка країв. Зі споду підвернута біла тканина, щоб нитки не чиплялися й не саталися. От така акуратність зроблена 100 років тому під світлом гасової лампи. . Це фрагмент сорочки моєї родини.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2007-01-04, 11:02 PM | Повідомлення # 2 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Tana, суперово!.. А моя родина не має такого.. у мене коріння не українське : ) Мої родичі (обидві бабусі0 іноземного походження.. То ж я маю *в приданому* (ородинному) рішельє, шовкове ткання і вишивання тощо... Що теж , в принципі, добре і викликає гордість за своїх предків :)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2007-01-05, 11:35 AM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
| На жаль, я бачила, як винищують такі сімейні реліквії ... може, стане дане фото в пригоді тим, хто вишиває сорочку зараз, про обробку подолу не так часто пишуть.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2007-01-13, 2:25 PM | Повідомлення # 4 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Tana) | може, стане дане фото в пригоді тим, хто вишиває сорочку зараз, про обробку подолу не так часто пишуть. | Можемо започаткувати новий розділ про обробку країв (долів) сорочок... Як ви на це дивитесь? у мене обмаль матеріалу на цю тему...
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
buryak | Дата: Вівторок, 2007-01-23, 5:58 PM | Повідомлення # 5 |
перехожий
| Дівчата, підкажіть, скільки приблизно тканини тре на вишиванку з р рукавом реглан? і яку б таку тканину підібрати, щоб не дуже світилась?
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2007-01-23, 8:43 PM | Повідомлення # 6 |
маніяк графічних ліній
| Quote (buryak) | Дівчата, підкажіть, скільки приблизно тканини тре на вишиванку з р рукавом реглан? і яку б таку тканину підібрати, щоб не дуже світилась? | якщо ваш розмір менший 56-того, то: розрахунок: 1 довжина сорочки +1 довжина рукава + 20-25 см на прибавку реглана... Світиться тільки батист, як мені відомо... :)
Повідомлення відредагував Bullet - Неділя, 2007-02-11, 7:27 PM |
|
| |
buryak | Дата: Середа, 2007-01-24, 10:15 AM | Повідомлення # 7 |
перехожий
| Дякую велике!
|
|
| |
Nachtigall | Дата: Четвер, 2007-09-27, 5:19 PM | Повідомлення # 8 |
відвідувач
| Буковинська сорочка
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2007-09-27, 5:32 PM | Повідомлення # 9 |
маніяк графічних ліній
| Nachtigall, дякую, але мені видно лише першу картинку....
|
|
| |
Nachtigall | Дата: Четвер, 2007-09-27, 10:33 PM | Повідомлення # 10 |
відвідувач
| дивно. Всі інші виклала в схеми-жіночі сорочки
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2007-09-27, 11:57 PM | Повідомлення # 11 |
маніяк графічних ліній
| Nachtigall, так, в схемах - все чудово видко Дякую!!
|
|
| |
nadjapar | Дата: Вівторок, 2007-10-30, 11:20 AM | Повідомлення # 12 |
перехожий
| Перегляньте світлини українських строїв http://www.maidan.org.ua/gallery/v/ukrkostum/DSCN0756.jpg.html
|
|
| |
Lisna | Дата: П`ятниця, 2009-07-03, 5:58 PM | Повідомлення # 13 |
перехожий
Група: Заблоковані
| Доброго всим дня. Вирішила власноруч вишити собі сорочку.Надивилась безліч прекрасних узорів. Але є декілька запитаннь, велике прохання не залишити їх без уваги. Попеше тканина - сподобався батист, та вагаюсь чи не затонкий він буде( я не професійна вишивальниця), чи краще взяти льон.Хоча мені льон на дотик не сподобався,грубуватий, але на ньому можна вишивати і без канви. І ще одне питаннячко вишивають тканину до розкрою чи після. Вибачте якщо мої запитання дуже прості.
|
|
| |
Bullet | Дата: П`ятниця, 2009-07-03, 11:01 PM | Повідомлення # 14 |
маніяк графічних ліній
| Lisna, одяг спершу кроять (на пару сантиметрів ширше, ніж має бути кінцево), потім вишивають, потім перуть-прасують, потім уточнюють лінії крою (якщо це проста рівна народна сорочка, то пункт з уточненнями можна опустити), потім зшивають сорочку Вибір тканини все одно буде лише за вами. Батист , мені здається, досить виьагливий до вишивки, тому що тонкий, там не попореш,я кщо помилишся (дірочки можуть лишатись). А льон мнеться сильніше за батист, і заломи на льоні лишаються іноді набагато грубіші.
|
|
| |
Ксенія | Дата: Неділя, 2009-07-05, 10:06 PM | Повідомлення # 15 |
побратим
| Quote (Bullet) льон мнеться сильніше за батист Це точно! Вишивала, правда, чоловічу вишиванку, так придбала німецького виробництва, шириною 1.40 м, а коштував, якщо я не помиляюсь, гривень шістьдесят. Один раз вдягнути - і треба знову прасувати. Така морока!
Полтава, Огнівка
|
|
| |
Пасіонарія | Дата: Понеділок, 2009-07-06, 10:04 PM | Повідомлення # 16 |
Мудра людина
| Lisna пробуйте, спершу, шити на льоні. Коли наберетеся досвіду методом проб і помилок - зшийте на батисті. Сорочок в українки має бути більше як одна. В мене є батистова сорочка ще моєї бабусі, сорочці - 60 років. Батист біленький (дяка сучасним засобам!), носиться суперово, особливо літом. Лляна блуза порівняно нова - їй всього 4. Ношу в холоднішу пору. Взагалі в мене більше 10 сорочок, і все відчуваю, що конче ще хоч би ... ще якоїсь...
ore et labore!
Повідомлення відредагував Пасіонарія - Понеділок, 2009-07-06, 10:06 PM |
|
| |
Lisna | Дата: Середа, 2009-07-08, 6:03 PM | Повідомлення # 17 |
перехожий
Група: Заблоковані
| Дякую всім за відповідь. Але всеж тема з тканиною залишилась для мене відкритою.Сьгодні ще раз пройшлась по магазинах і в розгубленості. Заходила в Полтавську Художню галерею, там у нас продають вишиванки і сувеніри всякі. девилась на представлені там моделі - все машинна вишивка ціна від 500 грн. Нажаль не захотілося придбати і вдягти нічого, все якесь неживе. багато робіт взагалі на габардині. Тому хотілося б поради від професіоналів на якій тканині краще почати щоб потім не розчаруватися. Додано (2009-07-08, 6:03 Pm) --------------------------------------------- Хотілося б знати як веде себе звичайна Х/Б тканина з якої шиють постіль, чи можливо вишити на ній. А якщо льон з сумішшю, чи не збіжиться він.
|
|
| |
Mod | Дата: Середа, 2009-07-08, 11:43 PM | Повідомлення # 18 |
побратим
| в мене була колись лляна тканина - я її випрала перед вишиванням, льон трохи сів, потім роздався. http://i040.radikal.ru/0907/39/c3dc8eb2f463.jpg- ссилка на фото дитячої сорочки вишитої на хб тканині http://s54.radikal.ru/i146/0907/4e/319757e4107c.jpg http://s42.radikal.ru/i098/0907/c6/b7f8374d53e1.jpg - батистова сорочка http://i032.radikal.ru/0907/ed/fb3d4a03409b.jpg
Повідомлення відредагував Mod - Середа, 2009-07-08, 11:47 PM |
|
| |
koolfe | Дата: Неділя, 2009-08-02, 4:30 PM | Повідомлення # 19 |
відвідувач
| А я купила тканину, зробила мітки для розкрою і не вирізаючи почала вишивку. Вирішила вишию, і викрою. А випрати не додумалась. Може мій кучок тканини теж сяде. Дуже дякую. Там у мене такий кусок, що можжна буде зробити корекцію.
|
|
| |
Ксенія | Дата: Неділя, 2009-08-02, 8:11 PM | Повідомлення # 20 |
побратим
| Lisna, приємно бачити земляків)) Щоправда, не бачила в галереї вишиванки. Зате часто проходжу повз Художній салон і бачу виставлені там народні строї. Дійсно, навіть не хочеться таке придбати і носити - нагадує, вибачте за грубість, "китайский ширпотреб". Ще і ціна немаленька... Я в цьому плані максималістка - вишиванка має бути виготовлена власноруч або, в крайньому випадку, замовлена у майстрині. Машинна вишивка вбиває саму ідею вишиваної сорочки як чогось дуже особистісного і майже магічного, неповторного, унікального
Полтава, Огнівка
|
|
| |