На Закарпатті відкрили перший в Україні Музей повидла
У селі Ботар Виноградівського району на Закарпатті відкрили перший в Україні дегустаційний зал і Музей повидла, повідомляє zakarpattyachko.com.ua. Перший дегустаційний зал леквару вже внесли в туристичний маршрут «Солодке Закарпаття», за яким відвідують винні підвали, Музей меду та гастрономічні фестивалі. У дегустаційному залі Музею повидла відвідувачі мають можливість спробувати 22 сорти леквару (повидла) з місцевих карпатських ягід (слив, чорниці, чорноплідної горобини та журавлини) і традиційних солодких страв. Технологія приготування дозволяє зберегти цілющі властивості ягід. Вариться леквар у спеціальному чані під назвою «ушт». Зазвичай сам процес починається вже о пів на шосту ранку і закінчується ввечері.