Вишиваємо льолі
|
|
Bullet | Дата: Четвер, 2014-01-23, 1:11 AM | Повідомлення # 1 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
Статус: Offline
| Запрошую докладати схеми та пропозиції для вишивання льоль сюди.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2014-01-23, 11:35 AM | Повідомлення # 2 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
| Мої авторські льолі в ЖЖ, щоправдва, хрестика там мало, але порад, які вправно використали зацікавлені люди, вистачає. Посилання працює через раз, тому сам ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com тег "льолі-- сорочки для немовлят"
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
НаташаО | Дата: Понеділок, 2014-01-27, 2:05 AM | Повідомлення # 3 |
Активіст форума
| Tana, а що це за тканина ?
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2014-01-27, 10:25 PM | Повідомлення # 4 |
Мудра людина
| НаташаО, це житомирський льон
Рекомендую використовувати для льоль схеми дитячих сорочок Олени Пчілки , наприклад,
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
didukhova | Дата: Вівторок, 2014-07-22, 1:44 PM | Повідомлення # 5 |
перехожий
Група: Користувачі
| А яка довжина льолі на місячну дитинку?
|
|
| |
Татьяна3618 | Дата: Вівторок, 2014-07-22, 3:58 PM | Повідомлення # 6 |
побратим
| так можна просто звичайну готову сорочечку подивитися.
|
|
| |
Тетяна | Дата: Субота, 2014-07-26, 10:20 AM | Повідомлення # 7 |
Активіст форума
| didukhova, місячна дитинка дуже-дуже швидко виросте. Швидше, ніж ви льолю вишиєте. Я би радила зразу шити з запасом, стандартного розміру хоча б місяців на 4-6. Тим більше, що тепер епоха памперсів і довжина не так важлива . Звичайно, якщо не планується одноразове вдягання сорочечки на якусь подію. Тоді (при вазі 3500 і зрості 50 см) довжина була 22 см (трошки закривала пуп).
|
|
| |
didukhova | Дата: Середа, 2014-07-30, 2:44 PM | Повідомлення # 8 |
перехожий
| Я і хочу, щоб надовше стало, по п'яточки щоб була, , але щоб не надто вже довжелезна і широчезна, щоб дитя видно в ній було)))
|
|
| |
Тетяна | Дата: Середа, 2014-07-30, 6:24 PM | Повідомлення # 9 |
Активіст форума
| Цитата didukhova ( ) Я і хочу, щоб надовше стало, Тоді беріть хоча б сантиметрів 35-40, бо 22 - то чітко було на місячну дитинку . А ширина - майже однакова, що на місяць, що на 6 - бо льоля ж без застібки, вужчу буде важко вдягнути. Крій такий, що на маленькій дитині рукав буде ніби довгий, а на старшій - як короткий, тобто зайва ширина майже непомітна.
|
|
| |
Alla-kvitochka | Дата: Середа, 2014-09-03, 5:10 PM | Повідомлення # 10 |
перехожий
| Хочу вишити племінниці дуже гарний набір. Місяців на 9-11 . Хочу щоб було боді та платтячко з коротким рукавом. Розшите це все має бути квітами або бісером або хрестиком. В мене не так багато досвіду у вишиванні, одяг взагалі ніколи не вишивала. З чого почати? Яку тканину обрати? Як підібрати схему? Допоможіть будь ласка.
|
|
| |
НаташаО | Дата: Четвер, 2014-09-04, 1:52 AM | Повідомлення # 11 |
Активіст форума
| Alla-kvitochka, ви походіть по форумі- загляньте в теми - Сучасний вишитий одяг - дитячі сорочки, і т.д. Почитайте статті звідси - http://vyshyvanka.ucoz.ru/forum/10-88-1. Я коли вперше взялась за сорочку, проштудіровала увесь форум, ледве розібралась що і до чого, а тоді почала шити-вишивати. Там багато порад є на рахунок тканин і їх вибору. Звичайно для дитини краще 100% бавовна чи льон - я брала домоткане коломийське гребінне № 30, а для такої маленької дитинки і № 40 може краще, виписувала в інтернет-магазині "Вечорниці", бо в нас на базарі продають з домішками п/е. Прийшов товар швидко, залишилась задоволена. Ця тканина по ширині має 1,5 см, якщо випрати стає 1,4 см., тобто 10 см зникає, це обов"язково потрібно врахувати. Якщо маєте добрий зір і не так часто вишиваєте, можете спочатку випрати тканину в гаряченькій воді( відносно), не кип"ятку і бажано в такій же виполоскати, щоб не було різких перепадів температури. Після того можна розкроїти і підібравши узор, починати вишивку, готовий виріб після цьго вже не збіжиться. Можна і іншим варіантом, він мені більш сподобався, так як в першому випадку тканина так збігається, що важко рахувати ниточки, а я завжди беру 2Х2 нитки, щоб хрестик був маленький. Беру нову тканину, розрізую на прямокутники - перед, спинка і рукави, звичайно з припусками на шви більшими, ніж якби вона була випрана, по 4-5 см з обо боків, навіть можна трохи і більше . По довжині тканина майже не дає усадки, може якихось 2-3 см, але це також потрібно врахувати, при розрізуванні тканини на куски. В мене є маркер по тканині, який змивається холодною водою, я прикладаю, наприклад, до переду викройку, значу, де у мене буде проходити середину, підйом до плечей і т.д., і починаю вишивку. Вишивши перед, рукави, спинку, все перу в одній і тій же воді, а не вишила пере- бігом випрала, вишила рукави- випрала. Як радять майстрині - все повинно збігатись разом в одній воді, а не окремо, тоді не буде проблем при пошитті і повторному пранні готового виробу. Звичайно ж не брати якісь крупні узори, дитина ж маленька, гарно не буде, беріть щось дрібненьке. Рукави вирішуйте самі - вишивати поздовж чи поперечний візерунок. Я б вам радила подивитись готові вироби по сайтах, оприділитись із тим, де має знаходитись візерунок - поздовж, поперек чи так і так, а тоді вже і собі приступати до роботи. А ще зайдіть у "творчі майстерні" наших форумчанок, я там стільки навчилась багато, що ого-го. По суті я вам повторила все те тут, що начиталась на форумі і трохи навчилась на досвіді.
|
|
| |
НаташаО | Дата: Субота, 2015-02-07, 1:56 AM | Повідомлення # 12 |
Активіст форума
| Ось моя льоля, правда вишита не хрестиком. Вишила та пошила за пару днів, ох як я люблю такі швидкі роботи, не втомлюють, а радують серце.
|
|
| |
moonmage2018 | Дата: Субота, 2024-02-03, 1:05 PM | Повідомлення # 13 |
перехожий
| дуже класна тема
|
|
| |