Зустрічі в Києві 29 жовтня і 15 листопада 2014 року
|
|
Tana | Дата: П`ятниця, 2014-09-26, 5:32 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ми стрічаємось в Києві в суботу, 15 листопада 2014 року у бібліотеці імені Наталі Забіли ЦБС Голосіївського району міста Києва за адресою проспект Науки, 4 (ст. м. "Демівська"). Занотуйте в щоденник))
Тут, в першому повідомленні, будуть оголошення, тексти, програма та оргмоменти. Питання і відповіді. В добру путь!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Субота, 2014-10-11, 8:18 AM | Повідомлення # 2 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| супер.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2014-10-14, 8:17 PM | Повідомлення # 3 |
маніяк графічних ліній
| Тепер є активна подія у Фейсбуці, там можна додаватись до події і запрошувати до неї ВАШИХ знайомих через фейсбук. Я запросила першу 100-ню...
https://www.facebook.com/events/364853977005109/
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
|
Tana | Дата: Неділя, 2014-10-19, 6:16 PM | Повідомлення # 5 |
Мудра людина
| Дівчата та хлопці! Так склалось, що крім гостинної Мистецької вітальні бібліотеки ім. Забіли ми можемо зустрічатись в Центральній районній бібліотеці ім. Некрасова за адресою вул Ломоносова, 24 (ст. метро "Васильківська")в окремому приміщенні, але лише в будні з 10 до 18 години. Зразу запрошуємо на захід в середу, 29 жовтня об 12 годині
В програмі:
Майстер-клас «Занизування, заволікання – найдавніші вишивальні шви, які наслідують ткання» Тетяни Серебреннікової
Виставка-презентація журналу «Майстерня вишивки»
Традиційні та сучасні вишиванки Тетяни Зез: портфоліо Zeta atelier
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2014-10-19, 9:03 PM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
| Викладаю план МК на 29 жовтня і 15 листопада:
Шиття «занизування» (за іншими назвами «низь, підбір,заволікання, підволікання») я вважаю найдавнішими.
Узори цього шиття, будучи найдавнішими, водночаснайпростіші за формою і не різноманітні за кольорами.
О. П. Косач
Майстер-клас «Занизування, заволікання – найдавнішівишивальні шви, які наслідують ткання»
План Теоретична частина Виникнення вишивки на основі ткацтва. Занизування, заволікання: загальний вигляд, спільні риси й відмінності. Поняття про чисницю – найменший стібок. Робочі інструменти та матеріали (тканина, голка, нитка). Довжина робочої нитки. Край вишитого орнаменту: варіанти викінчення. Корисні посилання, рекомендована література.
Практична частина Накреслити схему із чисницею в 2 і 3 нитки полотна. Відшити накреслену схему з різними чисницями і різними варіантами викінчення краю вишивки наполотні. Результат роботи: власноруч накреслена схема, вишитий зразок з вивченими техніками, який кожен учасник забирає із собою.
Матеріалидля роботи: − тканина полотняного переплетеннянатурального кольору, наприклад, двонитка або льон, або домоткане , або рушникове полотно, або будь-яка рівномірна тканина для вишивання; бажано утриматися від канви; рекомендований розмір – зручний особисто Вам, або близько 30х30 см); − голка гобеленова №№ 20, 22, 24 чи 26; − нитки червоні та темно-сині (на вибір кручені типу ірис або DMC pearl cotton, муліне,вовна, напіввовна і/чи шовк для порівняння в роботі); − аркуш із шкільного зошита в клітинку, червоний та синій олівці; − ножиці.
Тетяна Серебреннікова (Tana Sribna)
Увага! 29 жовтня матеріали для роботи формуємо самостійно. 15 листопада журнал "Все о рукоделии" надає нам лляну стрічку, нитки та ін.
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2014-10-20, 1:16 PM | Повідомлення # 7 |
маніяк графічних ліній
| Цитата Tana ( ) Дівчата та хлопці! Так склалось, що крім гостинної Мистецької вітальні бібліотеки ім. Забіли ми можемо зустрічатись в Центральній районній бібліотеці ім. Некрасова за адресою вул Ломоносова, 24 (ст. метро "Васильківська")в окремому приміщенні, але лише в будні з 10 до 18 години. Зразу запрошуємо на захід в середу, 29 жовтня об 12 годині
В програмі:
Майстер-клас «Занизування, заволікання – найдавніші вишивальні шви, які наслідують ткання» Тетяни Серебреннікової
Виставка-презентація журналу «Майстерня вишивки»
Традиційні та сучасні вишиванки Тетяни Зез: портфоліо Zeta atelier таки письмово краще, ніж телефоном (і чути погано, і перепитати неможливо))))) Зроблю усе, щоб бути (останнім часом боюсь загадувати наперед, життя бере своє)
Сьогодні порадую нас яскраво. До вечора. Тана - ти електромотор!
|
|
| |
Тетяна | Дата: Вівторок, 2014-10-21, 9:07 PM | Повідомлення # 8 |
Активіст форума
| Цитата Tana ( ) Майстер-клас Tana, постараюсь бути. Але наперед тяжко зітхаю, пригадуючи, які в мене стосунки саме з цими швами... Гарні стенди! Вже щось матеріалізується потроху. А ще хтось крім нас з Лізою планує прийти? Все-таки будень...
Повідомлення відредагував Тетяна - Вівторок, 2014-10-21, 9:08 PM |
|
| |
Zeta | Дата: Середа, 2014-10-22, 1:49 AM | Повідомлення # 9 |
Мудра людина
| Тетяна, я буду
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2014-10-22, 11:31 AM | Повідомлення # 10 |
маніяк графічних ліній
| Tana, чесно кажучи, попередньо я відписала невірно: я навряд чи буду, бо 29- це середа , а у мене уроки з компьютерної графіки. Не відміню, боюсь.... А зранку взагалі я запрошена на перший постриг до рідновірів. такі штуки....
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2014-10-22, 8:59 PM | Повідомлення # 11 |
Мудра людина
| Цитата Тетяна ( ) А ще хтось крім нас з Лізою планує прийти? Все-таки будень... Зважаючи на кількість бажаючих прийти на цей МК у фейсбуці, з практичного заняття наша зустріч, ймовірно, переросте в лекційно-демонстраційну. Це підводить до необхідності проведення МК частіше і малими групами. Поживемо-подивимось.
|
|
| |
lesya6316 | Дата: П`ятниця, 2014-10-24, 2:01 PM | Повідомлення # 12 |
перехожий
Група: Користувачі
| Бажано проводити у вихідні дні ( щоб я могла приїхати )
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2014-10-24, 5:02 PM | Повідомлення # 13 |
Мудра людина
| Цитата lesya6316 ( ) Бажано проводити у вихідні дні Це 15-го листопада, дуже чекаю на Вас, пані, Пчілчина послідовнице!
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2014-10-27, 1:06 PM | Повідомлення # 14 |
Мудра людина
| Готуємось до МК 29-го. Нагадую про необхідні матеріали для роботи: − тканина полотняного переплетення натурального кольору, наприклад, двонитка або льон, або домоткане , або рушникове полотно, або будь-яка рівномірна тканина для вишивання; бажано утриматися від канви; рекомендований розмір – зручний особисто Вам, або близько 30х30 см) ; − голка гобеленова №№ 20, 22, 24 чи 26; − нитки червоні та темно-сині (на вибір кручені типу ірис або DMC pearl cotton, муліне, вовна, напіввовна і/чи шовк для порівняння в роботі); − аркуш із шкільного зошита в клітинку, червоний та синій олівці; − ножиці. До зустрічі!
|
|
| |
KS11 | Дата: Понеділок, 2014-10-27, 5:06 PM | Повідомлення # 15 |
побратим
| Я планую на 15/11 29/10 точно не зможу
Мій щоденник http://siveryanka.blogspot.com/
|
|
| |
|
Tana | Дата: Середа, 2014-10-29, 8:07 PM | Повідомлення # 17 |
Мудра людина
|
Подивіться, які обличчя! Ми точно робимо важливу і хорошу справу! Красно дякую!
Є пропозиція стрітися ще в цьому самому місці і повишивати на тему "Вишивка для наших дітей: льолі, сорочки, орнаменти до них за Пчілкою, сучасна дитяча мода". Що скажете?
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Четвер, 2014-10-30, 4:20 PM | Повідомлення # 18 |
мешканець сайту
| Дівчатка, які ж ви молодці!!!! Як захоплюєче творите!
Еххххх....так шкода, що будні дні це не для мене (((
Та щиро-щиро радію вашій теплій зустрічі!
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2014-10-30, 8:15 PM | Повідомлення # 19 |
Мудра людина
| Irina_SV, дякую, і до суботнього дня!
|
|
| |
KS11 | Дата: Понеділок, 2014-11-03, 12:07 PM | Повідомлення # 20 |
побратим
| Дівчата, в мене питання. можна я запрошу на нашу зустріч 2 людей які не є нашими форумчанками, але хочуть долучитися до нашого вишивального спадку ?
Мій щоденник http://siveryanka.blogspot.com/
|
|
| |