Конкурс «Вишите Різдво по-українськи»
|
|
Сестра_Юлія | Дата: Четвер, 2011-12-01, 2:07 PM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Досить вишивати підсліпуватих Санта-Клаусів і червононосих Дідів Морозів з іноземних журналів! :-) Оголошуємо конкурс новорічно-різдвяної вишивки в етностилі
«Вишите Різдво по-українськи».На конкурс приймаються вишиті роботи, створені з використанням традиційних українських технік, матеріалів і візерунків, притаманних народному мистецтву, а також стилізацій під них. Умови конкурсу: У конкурсі – дві номінації:
1. Ялинкова прикраса в етностилі. До цієї номінації приймаються фото ялинкових іграшок – вишитих або створених з використанням елементів ручної вишивки.
2. Новорічний (різдвяний) подарунок в етностилі. До цієї номінації приймаються фото вишитих різдвяних та новорічних подарунків, які ми підготували нашим рідним та близьким або собі улюбленим. Подарунок може бути створений не конче з використанням новорічно-різдвяної атрибутики. Головне – етностиль. Це можуть бути роботи різних розмірів та складності – від листівок до вишиванок. (Якщо роботи, подані до цієї номінації, будуть дуже різнитися за розміром, розподілимо їх на дві групи – «мініатюри» і «великі речі»).
Координатор конкурсу – Сестра Юлія. Фото ваших робіт з коротким описом відправляйте, будь ласка, з 20 грудня 2011 року по 7 січня 2012 року на мейл juliar2006@ukr.net.
Приймаються по 1-3 фото однієї роботи в форматі .jpg (не архів, не ВВ-коди), без жодного авторського підпису; розмір фото по більшій стороні не повинен перевищувати 1000 пікселів; бажаним є загальний вигляд виробу і крупний план.
У темі листа має бути вказано «Вишите Різдво по-українськи», у самому листі – Ваш нікнейм, прізвище, ім’я, домашня адреса з індексом.
Кількість робіт від одного учасника – необмежена. Кожна робота – окремий лист на мейл. Прийнятою вважається робота, яка отримала від координатора лист-відгук про прийняття.
Конкурсні роботи мають бути створені упродовж 2011-на початку 2012 року і можуть бути опублікованими в мережі (на цьому форумі включно).
Голосування розпочнеться орієнтовно 8 січня і триватиме тиждень.
Призовий фонд ще формується. Призами переможцям (по одному в кожній номінації) швидше за все буде полотно з уставками під вишивку – для скатертин.
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Четвер, 2011-12-01, 2:09 PM | Повідомлення # 2 |
Мудра людина
| Прошу адміністратора, при нагоді, зробити банер конкурсу. А як виділити тему кольоровим? Щось не виходить
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2011-12-01, 2:27 PM | Повідомлення # 3 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Сестра_Юлія) А як виділити тему кольоровим? Щось не виходить зверху теми в правому кутку є "Опції модератора" - треба виділити "Зафіксувати тему". Я вже зробила, все гаразд.
Quote (Сестра_Юлія) Конкурсні роботи мають бути створені упродовж 2011-на початку 2012 року і можуть бути опублікованими в мережі (на цьому форумі включно). це великий плюс , дякую
Банер зроблю ввечері, як прийду з роботи.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Тетяна | Дата: Четвер, 2011-12-01, 2:49 PM | Повідомлення # 4 |
Активіст форума
| Quote (Сестра_Юлія) фото ялинкових іграшок – вишитих або створених з використанням елементів ручної вишивки. Будь-яких вишитих чи все-таки є якісь обмеження щодо вишивки? Традиційні узори тощо?
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2011-12-01, 2:58 PM | Повідомлення # 5 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Сестра_Юлія) 1. Ялинкова прикраса в етностилі. До цієї номінації приймаються фото ялинкових іграшок – вишитих або створених з використанням елементів ручної вишивки. Quote (Сестра_Юлія) 2. Новорічний (різдвяний) подарунок в етностилі. Тетяна, наголос був саме на етностиль.. а мені здається, що більшість швів вишивальниї є варіантами наших традиційних Тож які обмеження? Лише ті, що накладете на себе особисто...
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Четвер, 2011-12-01, 3:26 PM | Повідомлення # 6 |
Мудра людина
| Тетяна, мені здається, все ж таки головне - етнодух)
|
|
| |
tanytryell | Дата: Четвер, 2011-12-01, 5:31 PM | Повідомлення # 7 |
мешканець сайту
| Я свої пять копійок долучу, можна? Вишивка в українському етностилі до Різдва - це щось, повязане із вертепом, це "Вечори на хуторі..." і "Ніч перед Різдвом", Одарка та Карась, колядки і щедрівки, різдвяні янголи і прикраси на ялинку із прісного тіста... Якось так...
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Четвер, 2011-12-01, 7:52 PM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
| tanytryell, дякую за чудові ідеї. Хочу тільки зауважити - ялинкові прикраси із солоного тіста не підходять,бо у нас цього разу конкурс ВИШИТИХ речей. Але якщо , приміром, на прикрасі чи віночку з тіста будуть якісь елементи вишивки ( бантик чи підвіска якась, наприклад) , то прошу, прошу! Для натхнення - схеми для різдвяних листівок з українським колоритом від майстрині Ірини Сеник, опубліковані тут
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2011-12-05, 1:03 AM | Повідомлення # 9 |
маніяк графічних ліній
| Сестра_Юлія, як і обіцяла (але трошки із запізненням)))) додаю банерочки:
1) цей якщо захочеш собі в підпис, щоб всі бачили і йшли на конкурс:
2) цей уже в шапці є
3) а цей тобі в перше повідомлення для огляду:
Юля, ти можеш писати в наш живий журнал про конкурс який ти координуєш:)
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Понеділок, 2011-12-05, 1:33 AM | Повідомлення # 10 |
Мудра людина
| Bullet, дякую. Хороший банер - такий морозяний! вже мабуть завтра напишу. і в новини до нас, певно, теж
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Понеділок, 2011-12-05, 2:38 PM | Повідомлення # 11 |
Мудра людина
| Ще одне фото для натхнення. М"яка ялинка з вишивкою.
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 1:49 AM | Повідомлення # 12 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Сестра_Юлія) Ще одне фото для натхнення. М"яка ялинка з вишивкою. можна і мені вставити дещо для натхнення?
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 1:51 AM | Повідомлення # 13 |
маніяк графічних ліній
| а ось мені видається , якщо не етнічним, то таким... рустикальним
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 1:52 AM | Повідомлення # 14 |
маніяк графічних ліній
| Зверніть увагу, що модератори відтепер можуть додавати картинки через кнопку *Обзор* і ці зображення автоматично зменшуються і створюються превьюшки до 400 пікселів (відкриваються великі в новому поп-ап вікні)
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 4:01 AM | Повідомлення # 15 |
Мудра людина
| Bullet, дякуємо. це суперова функція, як виглядає! І за картинки для натхнення спасибі. Бо інтерес до конкурсу поки невеликий((.
|
|
| |
olimpia | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 7:10 PM | Повідомлення # 16 |
мешканець сайту
| Quote (Сестра_Юлія) Бо інтерес до конкурсу поки невеликий(( Чому невеликий? Просто трохи озадачений. Треба ж подумати, придумати щось цікавеньке. Впевненна, що все буде добре і роботи будуть.
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2011-12-06, 8:53 PM | Повідомлення # 17 |
Мудра людина
| Читаємо Різдвяні прикраси українців: «Хлібне дерево» — звичайно заносять в хату перед Святою вечерею Різдвяний павук (чи просто павуки) — це плетені з соломи чи очерету пірамідки, їх вішають на вікно чи під стелею на сволоці. Перевесла — кладуть на стіл під макітру з кутею. Їх в'яжуть з пшениці, жита, вівса і льону. Різдвяна зірка (звізда, звїзда) — Ялинка — новітній елемент новоріяно-різдвяного циклу. + вишивка, і буде всім щастя. Думаю!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Вівторок, 2011-12-13, 5:25 PM | Повідомлення # 18 |
Мудра людина
| Додам сюди натхненні малюнки художниці і вишивальниці із Запоріжжя Світлани. Може, це наштовхне когось на власну ідею "Різва в українському стилі".
Решта малюнків - у Світлани у блозі http://lanka-zp.livejournal.com/.
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Вівторок, 2011-12-20, 2:41 PM | Повідомлення # 19 |
Мудра людина
| Розпочинаємо збір робіт на конкурс!Чекаю на Ваші фото і коротенькі розповіді
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Середа, 2011-12-28, 2:08 PM | Повідомлення # 20 |
Мудра людина
| На жаль, на конкурс надійшло поки всього дві роботи :-(. Ну як мені стимулювати Вашу активність? От не повірю. що ніхто не вишиває подарунків до Різдва в українському стилі. Вишивають і не хочуть показувати загалу :-)
|
|
| |