4. Сучасна жіноча вишивана сорочка Зважаючи на досвід попередніх голосувань, виказуємо прихильність в коментарях номеру сорочки, как припала до душі, таким чином голосують зареєстровані учасники форуму.
06_ Сорочка для русявки
Сорочка вишита за традиційною схемою, дещо переробленою саме для цього проекту. Щаслива власниця - русявка з гарним бюстом, і їй дуже личить синій та блакитний колір Вишито на житомирському льоні, муліне Пітерського комбінату, Пішло по 5 мотків кожного відтінку при довжині 20 м у мотку. Вишивалось 3 тижні. Техніка - хрест. Не традиційний крій - косоворотка із модельними рукавами - не дозволив виставити роботу у номінації "ТРАДИЦІЙНА СОРОЧКА" Проте, як на мене, головне - не просте копіювання традицій, а їх осмислення і адаптування до сучасних умов.
09_Сучасна жіноча блуза "А моя осінь так на весну схожа..."
Крепшифон, хрестик, складна мережка, шовкові нитки. Квітковий узір взятий (і інерпретований на власний лад) із якогось італійського журналу. Підгин - одинарний прутик, поясок - шнурок власного "сотання"
19_ Моя вишиванка
Сорочка була вишита минулого року (про це навіть є моя тема на форумі). Жіноча вишиванка, тканина, з якої пошито сорочку - льон, виробництва Чехія, кольору Молоко, техніки вишивання: хрестик, мережка, солов"їні очка, для блиску до світлих ниток додавала золотистий люрекс.
23_"Ой, ВИ, мої рученята"
Вишивка хрестиком, матеріали: полотно, нитки. Дана вишивка була помічена на вбранні Катерини Ющенко.
33_"Рожева мрія"
Розмір - 50 Вишита сучасна блузка на рожевому синтетичному матеріалі, з прямим переплетенням. Виконана в техніках: штапівка, вирізування (хардангер), ретязь, прутик. Рукав зібраний "курячими шкірками". Вишита нитками муліне DMC трьох кольорів: рожевий, білий, кремовий. Прикрашена дрібним бісером рожевого кольору. Блузка зшита по старовинному крою, але вишита більш сучасним стилем.
34_Жіноча блузка " Мамина ніжність"
Розмір 48 (український). Тканина: льон з лавсаном, нитки: шовк, і звичайні катушкові нитки №10. Техніка: косичка,набір мережок: мережка павучками,мережка подвійним павучком, снопики, стовпчики, козлик.Понизу рукавів, горловини, низу виробу виконане зубцювання. Блузка "Мамина ніжність " вишивалася спеціально для моєї мами. Бажання матері було таким, щоб блузку могла вдіти будь-коли,щоб особливо на блузку не звертали уваги, тобто щоб не кидалося у вічі вишиття, бо мама людина дуже скромна.(Цей пункт мені не вдалося виконати,бо вже тільки мама вийшла з хати, почали задивлятися на блузку). Вишила виріб тільки мережкою, лишень маленькі стрічечки шовку доповнюють орнамент. Задумка була також така: створити такий узір з набору мережок, щоб здовалося ніби ці мережки по виробу є тканими,тобто є витвором не моєї фантазії, а витвором ткацького верстату,тому і вишивала катушковими нитками №10. Блузочку можна носити як на випуск, для цього зробила китиці на мотузці, так і заправляти в середину спіднички чи штанів. Виріб по затраченому часу вишивався не дуже довго, десь приблизно місяць. Місяць часу блузка висіла перед моїм робочим місцем і я кожного дня додавала і придумувала по маленькому куснику узору.
Отже, ця сучасна блузочка є витвором моєї вишивальної фантазії з усіма її проявами,що я вклала у цю річ для своєї мами. Допомагала мережити також моя доня Юльця. Надіюся, що своїм витвором принесла і вам усім новий задум і натхнення до нових вишивальних робіт, бо цю блузку може носити, як дівчинка, так і жінка у будь-якому віці! Зичу всім нових перемог на вишивальній ниві! А для себе не строгої
критики з боку суддів!
36_Блуза для молодоі дівчини
Тканина-полотно домоткане, нитки - дмс, шовк для гачкування. Техніка виконання хрестик.