24-го серпня в Музеї Івана Гончара відкрилася «УКРАЇНСЬКА ВИШИВАНКА: ТРАДИЦІЯ – СТИЛЬ – СВОБОДА!» Сакральне, оберегове та символічне значення вишитої сорочки зумовило не лише практичне її використання у буденності українців, найвищого змісту вона набирає в кульмінаційні й визначальні моменти життя людини. Сорочка є виявом культурної та етнічної ідентичності нації, а в певний час стає ще й засобом прояву волі, незалежності українців. Складні та унікальні техніки вишиття, багатство символіки та ще й старі фотографії для посилення вражень. Музей Івана Гончара надав унікальну нагод зазирнути у свої фонди вишивки і набратися натхнення для створення чогось нового. З 24 серпня близько сотні сорочок з різних етно-регіонів України можна побачити на виставці «Українська вишиванка: традиція-стиль-свобода!»
Виставка грандіозна, сьогодні відвідала, неймовірна енергетика і краса. Ні одні слова і ніякі фото не зможуть того передати. Всим, хто цікавиться вишиванками, раджу обовязково подивитись
Конкурс «Арт Країна» (нажаль, рідною мовою сайт недоступний, лише російською та англійською...)
ПЦ «Украинский подиум» объявляет об открытии конкурса в рамках фестиваля мастеров рукоделия «АРТ Країна», который проходит на выставке «HANDMADE-Expo» и «ALLTEX - Весь мир текстиля».
Условия: Конкурсный отбор проводится с 1-го августа по 15 сентября. Принять участие в конкурсе могут все желающие. Принимаются только авторские работы. Работы могут быть выполнены в любой технике. В конкурсе могут принимать участие не более 2-х работ от одного автора. Чтобы стать участником конкурса, нужно отправить фотографии работ, с указанием названий работ и использованных материалов до 10-го сентября 2012 по адресу: HM@tnf.com.ua . В теме письма не обходимо указывать название конкурса. О результатах конкурсного отбора Вам сообщит координатор конкурса до 20 сентября. Оригиналы работ должны быть переданы организаторам до 30 сентября. Работы финалистов конкурса будут экспонироваться на выставке «HANDMADE-Expo» в рамках фестиваля мастеров рукоделия «Арт Країна» с 3 по 6 октября 2012. Работы участников конкурса возвращаются авторам 6 октября после 17.00 в помещении МВЦ, или же в последующие дни в офисе компании по предварительной договоренности. Организаторы гарантируют сохранность и возврат работ.
Музей українського народного декоративного мистецтва започатковує проект «Музейна скринька» - віртуальну студію української вишивки. Автор та ведуча проекту, завідувач сектором вишивки, художник-дизайнер Валентина Тищенко відкриє таїни цього давнього виду народної творчості. Докладні схеми вишиваних орнаментів, характерних для різних регіонів України, створювалися нею за автентичними зразками з фондів Музею. Сторінка проекту Перший матеріал мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
Яга, Юля, я подумала було, зо ти сама той проект ввела, бо ти вишивала таких коників на листівках на Зліт, як на тій сторінці веб-проекту Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
так той коник з подільського рушника, що в колекції МУНДПМ, а я його перешивала з перешивки Тетяни Причепій (з книги) мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
Відео-репортаж Чернівецької ТРК, про виставку "Вишито з любовью" клубу "Вечорниці" - дивіться з 10-ї хвилини по 13:30. І я засвітилась незаконно :)))))
Птичка, багато фото на сторінці музею Гончара в ФБ https://www.facebook.com/honchar.museum І ще трохи є ЖЖ як завязували намітку http://fialkova-mavka.livejournal.com/22180.html
+ 200 фото ТУТ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.629727360376120.1073741848.268020536546806&type=1
Kaluna, Дякую!Подивилась на всю оцю красу з великим задоволенням!Які ж ви Кияночки щасливі!У вас ця краса під боком-тільки ручку простягнути:) А нам-хвала Інтернету-можна хоч віртуально помилуватися...і то вже добре...:D
А я сиджу і думаю, чи викладати свої фото, бо вони за якістю гірші, а нового на них нічого немає. мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
Яга, Нажаль це посилання не доступне протягом дня...:( Та маю надію що вже саме "смачне" передивилась...:) А ви можете,як що маєте сумніви,викласти свої фото у себе в майстерні.Так і про себе нагадаєте і нас потішите:D Такої красоти забагато не буває!
Птичка, відкривається плосилання і відкривалось вранці. Переірте у себе налаштування в бравзері, або спробуйте інший бравзер. Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
Будь ласка, утримайтесь від розміщення схем і зображень наступних виробників: Lanarte, Michael Powell, Margaret Sherry, Faby Reilly Designs, Solaria Gallery, Janlynn Corporation, Stoney Creek, HAED.