Вишивально-покривальний робін
|
|
Цветана | Дата: Понеділок, 2010-03-29, 9:05 PM | Повідомлення # 61 |
побратим
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Тільки що знайшла цю чудову темку! Ліза, поки ще въезжаю в тему. Мало что поняла, но попробую разобраться. По ходу чтения хочу порадити Світланка по поводу ее вопроса о начинке для одеяльца/покрывала Quote (Світланка) а де можна знайти ватин Если ооочень хочется вставить внутрь нечто натуральное, а не синтепон, напр., то обратите внимание на суконные одеяла, напр.старые, суконки, которые служили вашей семье много лет. Они запросто могут получить 2-ю жизнь, очутившись внутри лоскутного одеяла. И простегать на машинке его можно (в отличие от "трудного" и неподатливого ватина). И стирается такое одеяло потом замечательно, и сушится нормал. Говорю со знанием дела - в начале года довелось сшить квилт для сынули, вставив в середину именно суконное детское одеяльце местной фабрики (ну хотелось "передать по наследству" суконку от старшей сестры)) А вообще, синтепон, канеш, в лоскутном деле - очень удобная вещь! Легкий в шитье, легкий в применении и уходе. И, что немаловажно в наш аллергенный век, гипоаллергенный. Quote (Bullet) Вартість стьоганого синтепона 18-25 грн за метр (ширина традиційно 150 см) Лиза, я неделю назад для своего нового проекта в Ровно покупала синтепон БЕЗ простежки, "чистый", за 10 грн. 150 см. Это к сведению девочкам - вдруг, они захотят не покрывало, а одеяло (настоящий квилт с бэком) сшить. Почитаю вас еще, девочки. Разберусь в правилах форумных Робинов (что за зверь такой, еще не сталкивалась))) Надеюсь присоединиться, когда все пойму
Покоївки ображаються, а маленькі феї, які себе поважають, можуть творити дива тільки в доброзичливих лісах і замках. Шукайте їх там.
Повідомлення відредагував Цветана - Понеділок, 2010-03-29, 9:16 PM |
|
| |
Світланка | Дата: Вівторок, 2010-03-30, 10:54 AM | Повідомлення # 62 |
побратим
| Цветана, дуже дякую за пораду! бо я трошки схиблена на натуральних тканинах і такий вихід для мене найкращий! дякую!
Кажуть люди я сама, наче квіточка, Що пливуть мої слова, як та річечка, Що душа моя співає, мов сопілочка. А я просто українка, україночка
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2010-03-30, 7:19 PM | Повідомлення # 63 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) Прийде зачинателька теми і все виправить.. а поки що я підсумую: Пасіонарія: вишивально-покривальний коловорот *Машинки для синочка* Лакізка: вишивально-покривальний коловорот "Звірята" Штинька: покривальний коловорот (квадратики 10 х 10 см) Нітка: вишивально-покривальний коловрот 10х10 см вишивки Сестра_Юлія: - ?- Носікната: виш-покр. коловрот *Машинки для синочка* Позітів: виш-покр. коловорот Світланка: - ?- В роботі також: Булліт - як виконавець. Тільки дійшли руки, очі д оцієї теми. Ці замовлення ще актуальні? Або їх можна внести в чергову "пошту щастя: клаптики для покривала"?
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Цветана | Дата: Вівторок, 2010-03-30, 8:07 PM | Повідомлення # 64 |
побратим
| Девочки, попробовала разобраться в этих захоплюючих акциях, но в голове пока все смешалось - робины, почты щастя и этот вишивально-покривальний коловорот. Все это перечисленное - одно и то же, но под разными названиями? Розжуйте мені, будьласка! Хотелось бы поучаствовать в этом проекте (все ж одеяла шью и мечтала совместить оба вида рукоделия). - это был 1-й вопрос от меня. 2-й. Nitka, клаптики повинниі бути 10х10см с учетом пустого места (на припуск для сшивания) или это размер самого сюжета отшитого? 3-й. Основа для вышивки берется любая участницей коловорота или оговаривать нужно хозяйке будущего квилта (одеяла) канва для вышивания (какой плотности, напр?) или ткань полотняного переплетения? Или все это не важно - пусть получается ВСЁ сюрпризом? Тогда 1-е 2 вопроса остаются актуальными. зы: Не сочтите за занудство, хочется въехать в тему Додано (2010-03-30, 8:07 PM) --------------------------------------------- Світланка, немає за що! Бажання "екологічности" в побуті у наш час дуже зрозуміло
Покоївки ображаються, а маленькі феї, які себе поважають, можуть творити дива тільки в доброзичливих лісах і замках. Шукайте їх там.
Повідомлення відредагував Цветана - Вівторок, 2010-03-30, 8:08 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2010-03-31, 1:57 AM | Повідомлення # 65 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Tana) Тільки дійшли руки, очі д оцієї теми. Ці замовлення ще актуальні? Або їх можна внести в чергову "пошту щастя: клаптики для покривала"? ой-йой... навіть не знаю, що й сказати.... Quote (Цветана) Все это перечисленное - одно и то же, но под разными названиями? Розжуйте мені, будьласка! це все різне. Учасниць багато і всі *нраються* в різні забавки : )))) Quote (Цветана) Хотелось бы поучаствовать в этом проекте (все ж одеяла шью и мечтала совместить оба вида рукоделия). - это был 1-й вопрос от меня. +! Запросто! В любому проекті можеш взяти участь. Треба відписатись в темі проекта. Уточнюй бажання - проведу за руку Quote (Цветана) 2-й. Nitka, клаптики повинниі бути 10х10см с учетом пустого места (на припуск для сшивания) или это размер самого сюжета отшитого? Я не Нітка, але мені думалось, що 10 см = розмір готового елемета. Тобто 10 см + врахуй шви... Quote (Цветана) 3-й. Основа для вышивки берется любая участницей коловорота или оговаривать нужно хозяйке будущего квилта (одеяла) канва для вышивания (какой плотности, напр?) или ткань полотняного переплетения? Це краще питати у кожного окремого учасника. Особисто я *дарьоному коню...* - мені байдуже хто з чого що для мене робить, - аби з душею:)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Цветана | Дата: Середа, 2010-03-31, 6:06 PM | Повідомлення # 66 |
побратим
| Bullet, Ліза, рада твоїм відповідям! Quote (Bullet) В любому проекті можеш взяти участь. Треба відписатись в темі проекта. Уточнюй бажання - проведу за руку Тоді озвучую: ХАЧУ! Сшить квилт с вышитыми элементами от девчонок... а вот чего именно... Мабудь, соригинальничаю - хочу обыграть в покрывале традиционные (читай старинные) символы украинской вышивки. И желательно - пусть они будут характерны именно для местности вышивальщицы-участницы этой игры. Подпись автора и ее местности - обязательна (получится своеобразное учебное пособие по географии вышивки) Моя забота будет потом выигрышно расположить все элементы и оттенить правильным цветом в квилте. ...эээ ... не сильно сложное и морочливое бажаннечко я имею? И еще! Внимательно перечитала темку и хочу подсказать, если можно. Quote (nosiknata) Я з радістю буду творити для всіх подарунки, в Пошті щастя, але від коловороту печворкового мабуть відмовлюсь - по-перше в мене немає тканин, бо я не шию в великих маштабах Ось що пише Сестра_Юля и я з нею згодна: Quote (Сестра_Юлія) і я так думаю: вишиті клаптики - це тільки одні з елементів. Решта - просто клаптики тканини (чи навіть плетені з ниток) Ведь можно запросто обвязать крючком (напр. "ракушками"), тогда получится вязаное покрывало (почти афгани) с элементами вышивки. Ему достаточно будет легкой подкладки и всё! А можно обвязать вышитые элементы спицами по методу "избы" (кто не умеет вязать крючком или шить). Вот тут объяснения и рисунок для тех, кто хочет вышивку обшивать методом "изба" ("колодец", Log Cabin - самый старый и распространенный метод в лоскутном шитье и в Европе, и в Америке) и сам квилт из этих блоков. А вот детское одеяльце, прямо по нашей темке - в серединках блоков "изба" вышитые элементы. Очень простая "изба", кстати, немудреная - в 1-обход вокруг вышивки. Общий и крупный планы (все фоты - с просторов И-нета): Уже загорелись?Додано (2010-03-31, 6:06 PM) --------------------------------------------- Ос тут ще подробні пояснення про шитье "колодца-изби" http://folomyova.narod.ru/kursy/011.htm
Повідомлення відредагував Цветана - Середа, 2010-03-31, 5:52 PM |
|
| |
lakizka | Дата: Середа, 2010-03-31, 11:14 PM | Повідомлення # 67 |
побратим
| Цветана, такі красоти нам тут показуєш... Дякую за ідеї, дуже гарні ковдрочки. Обовязково постараюся вишити тобі буковинський взірець. Щодо твоїх питань, то для мене не принципово вибір тканини і ниток, обирай на свій смак. Так навіть цікавіше.
|
|
| |
Цветана | Дата: Четвер, 2010-04-08, 2:27 AM | Повідомлення # 68 |
побратим
| Nitka, девочки, а мы уже в процессе...? А то чёта темка заглохла, народа не видно, решила встряхнуть ее Ау, отзовитесь, участницы! Все остается в силе? Переношу в этот пост участников с их предпочтениями для покрывала и добавляю себя: 1.Пасіонарія: вишивально-покривальний коловорот "Машинки для синочка" 2.Лакізка: вишивально-покривальний коловорот "Звірята" 3.Штинька: покривальний коловорот (квадратики 10 х 10 см) 4.Нітка: вишивально-покривальний коловрот 10х10 см вишивки 5.Сестра_Юлія: метелики 6.Носікната: вишивально-покривальний коловорот*Машинки для синочка* 7.Позітів: вишивально-покривальний коловорот 8.Світланка: - ?- 9.Цветана: вишивально-покривальний коловорот "География Украины в вышивке" (традиц.узор из вашей местности) Хотелось бы, чтобы кто-то более опытный в подобных коловоротах отозвался и объяснил дальнейшие действия. Я так понимаю, что участники должны окончательно подтвердить свое участие, определиться с темой вишивки для своего покрывала, установить какие-то (хоть приблизительные) сроки выполнения и обменяться адресами (в личку организатору коловорота) Все правильно? Додано (2010-04-08, 2:27 Am) --------------------------------------------- lakizka, для меня тоже не принципиально. Ты уже вышиваешь? У меня к тебе уточняющий вопрос: зверята - сильно "детские" и мультяшные хотела бы или "повзрослее" и пореальнее (дизайнов-то куча разных, есть что выбрать)? Для какого Малыша рассчитывать?
Повідомлення відредагував Bullet - Четвер, 2010-04-08, 8:59 AM |
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Четвер, 2010-04-08, 2:33 AM | Повідомлення # 69 |
Мудра людина
| Сестра Юлія - метелики. Я писала вже
|
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2010-04-08, 9:02 AM | Повідомлення # 70 |
маніяк графічних ліній
| Сестра_Юлія, я додала тебе в список до Цветани. Quote (Цветана) Я так понимаю, что участники должны окончательно подтвердить свое участие, определиться с темой вишивки для своего покрывала, установить какие-то (хоть приблизительные) сроки выполнения и обменяться адресами (в личку организатору коловорота) Все правильно? тут така штука... Обираєш чий коловорот тобі подобається, робиш частину його і відсилаєш хазяйці майбутного покривала. Тут нема ланцюжка *по колу*. Всі надсилають в одну точку - автору зхадуму коловорота. Так, кілька дівчат вже вишили машинки і вислали їх Носікнаті.Строків точних ми не встановлювали наче. Тому коли його збере хазяйка - її справа : ))) Твої дії: вишила (чи зшила), написала в приват, взяла адресу, відправила, відзвітувала в цій темі. Ось
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Цветана | Дата: Четвер, 2010-04-08, 2:33 PM | Повідомлення # 71 |
побратим
| Bullet, спасибо за разъяснения! Quote (Bullet) Строків точних ми не встановлювали наче. Тому коли його збере хазяйка - її справа : ))) Но результат всей этой задумки хозяйкой показывается в форуме, как доказательсво удачно проведенной обменной акции или...? Quote (Bullet) Твої дії: вишила (чи зшила), написала в приват, взяла адресу, відправила, відзвітувала в цій темі. Ось Понятно. Не нашла только постиков от девочек, которые уже какие-то клаптики с вышивкой уже отослали... Я тут пробежала еще раз по темке, чтобы найти ответы на свои вопросы и нашла вот что: Quote (shtynka) хочу матеріали, або частинки роботи, причому вишивка там може бути, до того ж будь-якого змісту - від простих декоративних швів, до сюрпризних сюжетів-побажань. Все, чого хто бажає Quote (lakizka) на дитячу ковдрочку ось такі вишивочки ......ось тут є і інші http://natali.at.ua/load/skhemy/zhivotnye_raznoe/36. Якщо дасте добро, то можете вибирати схемки поменші і з меншою кількістю кольорів(щоб вам спростити роботу Quote (Nitka) я схиляюсь до простих монохромних візерунків. Quote (Сестра_Юлія) Різноманітні, але невеликі. Пріоритет - тепла гама, жовте, червоне, оранжеве, золоте. Пліз, додай у повідомлення згори. Уточнения очень кстати! Только вот меня смутило это: Quote (Світланка) Bullet, Лізо, я не зможу бо у мене планів як у Напалеона... сорочка чоловіку, собі, весняна пошта щастя.... а ще богато чого тож прошу вибачення Света с нами или, все-таки, нет? Quote (Bullet) але ж цей обмін і є добровільним і СЮРПРИЗНИМ: адресат кінцево не знає, хто і скільки частин пришле йому Т.е. участник не может расчитывать на такое же кол-во кусочков вышивки/работ, какое лично он сам приготовил и выслал остальным по списку? Он может от кого-то из них не получить? Извините, что у меня накопилось столько вопросов, я хочу понять правила этой игры, чтобы выполнить их правильно.
Повідомлення відредагував Цветана - Четвер, 2010-04-08, 2:59 PM |
|
| |
pozitiv | Дата: Четвер, 2010-04-08, 11:47 PM | Повідомлення # 72 |
побратим
| Дівчатонька, я, мабуть не прийматиму участь. Не вкручусь, та ще й сорочка грозить перетворитися в довгобуд. Можливо з часом приєднаюся, якщо робін затягнеться.
Для позитивної людини хрестики - також плюси!
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: П`ятниця, 2010-04-09, 0:22 AM | Повідомлення # 73 |
Мудра людина
| pozitiv, я сама ближче до літа і влітку буду вишивати для покривалець. раніше не вийде. так що приєднуйся
|
|
| |
Цветана | Дата: Середа, 2010-04-14, 2:33 AM | Повідомлення # 74 |
побратим
| Девочки, я наверное, тоже буду пасовать перед этим робином. Я тут поразмыслила на досуге, посмотрела на "горячесть" нашей темки и подумалось: впереди горячее летнее время - пора отпусков, путешествий, дач, ремонтов, фестивалей на пленерах... Я сомневаюсь, что этот Робин состоится, если видно сейчас, по весне, какая здесь низкая активность. К тому же, 9 участниц Робина (среди которых несколько не совсем уверенных в своем участии) - это маловато для такого проекта как покрывало, имхо. Сюжетов в 10х10см вышивки количеством 9 штук может хватить разве что на одеялко/покрывальце для младенца (от 80х80см до 100х100см). В одеялах/покрывалах размеров поболе такое кол-во вышитых сюжетиков будет теряться, я считаю. И нужно будет очень сильно извратиться при сборке, чтобы их правильно, достойно обыграть и не "забить" тканью. Лиза, ты мне на мои вопросы по правилам этого Робина терпеливо отвечала (чуть ранее, когда я въезжала в тему): Quote (Bullet) Так, кілька дівчат вже вишили машинки і вислали їх Носікнаті.Строків точних ми не встановлювали наче. Тому коли його збере хазяйка - її справа : ))) Твої дії: вишила (чи зшила), написала в приват, взяла адресу, відправила, відзвітувала в цій темі Я не нашла ни одного поста, где кто-нибудь из участниц отчитался об отшитом и отправленном вышитом клаптике в этой темке. Поэтому и для меня, и для остальных участниц остается сей вопрос глубокой тайной - или Вышивально-покрывальный Робин глухо стоит и медленно покрывается пылью забвения, или он живет и действует. Ну в этом случае, хотя бы кто-то из девочек хоть бы похвалился полученным сюжетом (если Лиза уверенно пишет, что девочки уже вышили и отправили)? Это и темку бы подогревало, и служило бы напоминанием остальным? А так... инициатива улетучивается, сомнения в успешном исходе данного проекта берут своё... Так что, извините меня, девочки. Задумка замечательная, но... не в этот раз и не в этом Робине
Повідомлення відредагував Цветана - Середа, 2010-04-14, 2:35 AM |
|
| |
nosiknata | Дата: Середа, 2010-04-14, 9:32 AM | Повідомлення # 75 |
Мудра людина
| Думаю, відписати мав координатор і організатор цієї теми - Нитка, але вона не "в сети". Крім того, мої машинки і машинки Пасіонарії відправляються не тут,а у "Пошті щастя - 5 "- і я вже отримала їх від декілької дівчат. Я зразу написала, що участі не братиму, бо проекти дублюються у двох темах, і із-за роботи пошти моє одіяло шилося би одруження синочка, плюс вага виробу ( Ліза точно підмітила що пересилати куски ковдри, як у правилах коловороту,вийде недешево) . Те саме можна сказати і з приводу shtynku - моя доля її клаптиків полетить у "Пошті щастя-5". З приводу Вашої задумки - я згодна вишити і відправити "Тернопільщину", просто так, ок? Тільки уточніть розмір ( може я не помітила) квадрату, і чи потрібен підпис. Це вже не буде коловорот, але задумка дуже цікава і заслуговує на життя, і можна зробити МК з зборки "Географії України у вишивці" , егеж? Веселіше, Цветанко!!!
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2010-04-14, 9:37 AM | Повідомлення # 76 |
Мудра людина
| Хм.. в іншій темі, але для покривала дитячого відправляли вишиті клаптики-машинки для двох форумчанок, особисто я і ще дівчата. Тепер звірятка думаю вишивати на замовлення з попередніх сторінок. Але... може, в цій темі багато "води" від обговорень, слід зробити іншу, власне для звіту по виконаним роботам ( ). Проте в нас незакінчені робіни та ін., можливо, не слід квапитись, а зробити без часових рамок, просто для бажаючих зробити один одному приємне. Особисто я клаптики не збираю, але заглядаю в тему, щоб знати, що кому потрібно.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2010-04-14, 8:41 PM | Повідомлення # 77 |
маніяк графічних ліній
| Мені теж здається, що треба *закрити інші дірочки* коловоротів... Quote (Цветана) Quote Quote (Bullet)але ж цей обмін і є добровільним і СЮРПРИЗНИМ: адресат кінцево не знає, хто і скільки частин пришле йому Т.е. участник не может расчитывать на такое же кол-во кусочков вышивки/работ, какое лично он сам приготовил и выслал остальным по списку? Он может от кого-то из них не получить? Извините, что у меня накопилось столько вопросов, я хочу понять правила этой игры, чтобы выполнить их правильно. Саме так. Це не робін в звичайному смислі цього слова. Тому частини бажаних ковдр *перекочували* в темку про пошту щастя (якщо там пошатирити, то знайдеш і машинки вишиті для покривалець))) Цветанко, пам"ятай. що тут здебільшого вишивальниці, а не кравчині. Думаю, половина форумчанок впаде в тривалу веб-депресію після відвідин ткого сайту, як Дублірин чи йому подібного... Ти маєш усвідомлювати, що шитимеш якісний шмат квілту, а отримаєш *вишивку, зшиту з клаптиками тканин*. І не тому, що хтось не старався, а тому що 50% людей, що збирались грати в покривальний робін, шитимуть подібну річ вперше в житті - и главное - не расстраивайся
|
|
| |
Цветана | Дата: Середа, 2010-04-14, 10:20 PM | Повідомлення # 78 |
побратим
| nosiknata, Tana, ну, после ваших постиков я убедилась, что эта темка просто нерабочая, формальная, т.с. Надо было координатору еще вначале темы пояснть это для новичков. Тогда бы я, напр., сразу потопала в "почты счастья" и т.п. темы. А так, только запуталась и много времени потеряла Quote (Bullet) Цветанко, пам"ятай. що тут здебільшого вишивальниці, а не кравчині. Думаю, половина форумчанок впаде в тривалу веб-депресію після відвідин ткого сайту, як Дублірин чи йому подібного... Ти маєш усвідомлювати, що шитимеш якісний шмат квілту, а отримаєш *вишивку, зшиту з клаптиками тканин*. І не тому, що хтось не старався, а тому що 50% людей, що збирались грати в покривальний робін, шитимуть подібну річ вперше в житті Лиза, а я вообще не надеялась получить от девочек кусочек квилта, - думала, что обмениваться собирались только вышитыми частями. А уже шить-собирать будет каждый, как ему захочется. ...вот как тяжко впервые, да без точных правил играть в женские рукодельные игры ... Ну, ничего, девочки! Я попартизаню в кустах ваших Робинов, посмотрю, что и как, а потом поиграю
Повідомлення відредагував Цветана - Середа, 2010-04-14, 10:21 PM |
|
| |
Bullet | Дата: Четвер, 2010-04-15, 0:04 AM | Повідомлення # 79 |
маніяк графічних ліній
| Quote (Цветана) Я попартизаню в кустах ваших Робинов, посмотрю, что и как, а потом поиграю о, без подготовки вообще всё тяжело )) Не только рукоделие А тема неробоча..? Ну, у нас з деяких пір взагалі мораторій на створення нових тем. Так що більше *сюрпризів* і непорозумінь з темами не буде, вибачай. :)*
|
|
| |
Сестра_Юлія | Дата: Четвер, 2010-04-15, 1:55 AM | Повідомлення # 80 |
Мудра людина
| Гм, якщо тут не вийде з цим задумом, то я, мабуть. "замовлю" собі вишиваних метеликів у черговій Пошті щастя. Мо, хто відгукнеться, 10 на 10 см - це ж не так багато, що влітку десь в дорозі, на дачі, на відпочинку вишити. А ближче до зими можна й саму ковдру ліпити, як похолода-а-ає
|
|
| |