Майстерня Яги: Шлях до традиції.
|
|
Andrew_Yer | Дата: Вівторок, 2012-05-15, 10:17 PM | Повідомлення # 121 |
мешканець сайту
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Яга, чудові прекрасні писанки!
Чарівник - Майстер вишивання - 2012
|
|
| |
|
Lyubov | Дата: Субота, 2012-05-19, 1:45 AM | Повідомлення # 123 |
Мудра людина
| Юлечка, какая красота! Спасибо большое!!! А как вышивать такие красивые разноцветные кружочки на фото сорочки в 5 ряду? Извиняюсь, что неправильно называю эту технику вышивки - но глаз просто не отвести! Спасибо, Юлечка!!!
|
|
| |
Яга | Дата: Субота, 2012-05-19, 2:15 PM | Повідомлення # 124 |
побратим
| Lyubov, так як написано тут Сенс: вишиваєте контур стебловим або назад голку, а далі робите виколювання, але петельними стібками. (ну тобто робите багато петельних стібків по колу з однієї точки)
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Яга | Дата: Субота, 2012-05-19, 2:30 PM | Повідомлення # 125 |
побратим
| Тим часом ось таке от народилось:
мене можна знайти у фейсбук; також я викладаю фото на google+ Бажаю всім успіхів
|
|
| |
Lyubov | Дата: Субота, 2012-05-19, 5:30 PM | Повідомлення # 126 |
Мудра людина
| Юлечка, спасибо за разъяснение! С рождением красивого орнамента в твоей мастерской!
|
|
| |
Яга | Дата: Середа, 2012-06-06, 0:17 AM | Повідомлення # 127 |
побратим
| Потрапила сьогодні на відкриття секретної нерозрекламованої виставки у музеї Гончара, але перед тим не змогла зустрітись із своїм фотоапаратом Тому нікому не переб'ю апетит
Виставка "Етнографічна Чернігівщина" демонструє народне мистецтво цього краю з колекції музею, але найбільше із зібрань уже знайомих нам по "Вбранню Рівненського Полісся" молодих фольклористів Ігора Перевертнюка і Володимира Щибрі.
Тканини тут найбільше. Близько десяти манекенів у чернігівських жіночих строях. Що визначально, кожна сорочка іншого типу, але водночас кожна - канонічна для Чернігівщини. Є з білою лиштвою з пухликами, є червоно-білою лиштвою , змережана шеляжком, є червоно-чорно-білим набируванням так само змережана, є вирізувана .... Загалом, хто хоче побачити живі змережування "шеляжок", зубцювання подолу та ін. техніки - вам сюди.
Так само як сорочки, усі різноманітні керсетки і головні убори(тут і баранівська хустка, і очіпок, і серпанкова намітка, і полотняна).
Окрема тема - рушники. Божники, утиральник, кілкові; вишиті і ткані; білі, червоні і червоно-чорні. Маєте змогу побачити зразок українського хардангеру і божник, що спеціально вишитий до Святвечора.
Також на виставці - ткані рядна, килими, народна картина та ікона, кераміка, дерев'яна скульптура, кахлі, предмети хатнього побуту і... давній човен.
А на відкритті ще була можливість послухати веснянки і русальні пісні Чернігівщини у виконанні двох дівчат з "Михайлового Чуда"
Але некияни можуть не переживати, напевне скоро з'являться якісь світлини в фб музею, бо Богдан Пошивайло активно фотографував Виставка "Етнографічна Чернігівщина" триватиме в музеї Гончара до 2 липня
Повідомлення відредагував Яга - Середа, 2012-06-06, 1:07 AM |
|
| |
Kaluna | Дата: Середа, 2012-06-06, 1:51 AM | Повідомлення # 128 |
Мудра людина
| Яга, ууууууууууууууууууууу як класно, що ти там побувала! І яхочу Потрібно буде взяти фотоапарат і напроситись в до музею гості
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
lady-v | Дата: Середа, 2012-06-06, 10:39 AM | Повідомлення # 129 |
Мудра людина
| Quote (Яга) Тим часом ось таке от народилось: Ой, яке гарне народилось!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Ролічок | Дата: Середа, 2012-06-06, 12:01 PM | Повідомлення # 130 |
Мудра людина
| Яга, екскурсія пізнавальна! листівка - у твоємц стилі! досить гарна!
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
|
Lyubov | Дата: Четвер, 2012-06-07, 6:57 PM | Повідомлення # 132 |
Мудра людина
| Юлечка, спасибо за экскурсию - так интересно! Девчушечка - такая печальная, но в красивой сорочке!
|
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2012-06-07, 7:39 PM | Повідомлення # 133 |
Мудра людина
| Юля! Дякую, дорога моя!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2012-06-07, 11:10 PM | Повідомлення # 134 |
Мудра людина
| Quote (Lyubov) Девчушечка - такая печальная, но в красивой сорочке! Дуже поважного віку вже пані, не дівчина! Дівчинка в альбомі є, на одному фото справді неусміхнена.
Юлю, дякую за фотонахідку!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Lyubov | Дата: Четвер, 2012-06-07, 11:17 PM | Повідомлення # 135 |
Мудра людина
| Танюша, если Вы заглянете в ссылочку, то и девчушку увидите! Милое созданье!!!
|
|
| |
Яга | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 5:06 PM | Повідомлення # 136 |
побратим
| Продовжую вправлятись в писанкарстві. Малюю такі собі декоративні видутки: Писанки-сестрички з Немирівщини, традиційна та витравлена. Називаються "Вазон з соняшниками". Помітила, що на травленій писанці нерівності ліній виглядають органічно, тоді як для традиційної потрібно відточувати майстерність
|
|
| |
Яга | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 5:14 PM | Повідомлення # 137 |
побратим
| Ще народилась новенька листівка: Пташечка-лебідь з традиційного подільського рушника (з альбому Причепіїв), вишита качалочками.
|
|
| |
Oленка | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 5:17 PM | Повідомлення # 138 |
Мудра людина
| Якi писаночки гарнi! Ти така молодчинка...
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 5:36 PM | Повідомлення # 139 |
Мудра людина
| Класно! Мені більше подобаються неідеальні лінії!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Яга | Дата: Понеділок, 2012-06-18, 3:59 PM | Повідомлення # 140 |
побратим
| Минулого літа, в околі Дня Незалежності , замість святкувати як нормальні люди, потрапили у землі, окуповані москалями до Луганська. Ну вже я як потрапила, то краєзнавчий музей не промину . І там, поміж історією становлення промислового величчя таки виявилась дуже пристойна етнографічна зала .
Цьогоріч на День Конституції знову буду там, і збираючись у подорож, покажу Вам цікавинки Луганського краєзнавчого музею.
Одразу скажу, фото посередні, бо окрім традиційної в українських музеях боротьби зі склом, ще додавалося подолання правил музею : дозвіл на фотозйомку там коштує декілька грн, але фотографувати експонати заборонено , а лише себе на фоні експозиції .
Почнемо з рушників. Давніші : рушник тамбурним швом: брокарівські рушники (другий - пасхальний з якимись дивними собачко-оленями ) : Народна картина "Козак Мамай" і 2 рушники (перший -я думаю, утиральник, бо тим напис "Мойся", а другий - типовий для укр. вишивки поч. ХХ ст. із зображенням побутової сцени, що ілюструє пісню): вишитий та тканий кролевецький рушники:
Народний одяг. Український:
Крайне фото - лемкиня. Справа в тім, що після операції "Вісла" велику групу лемків було депортовано в м. Новий Айдар Луганської обл.
Російський:
Ще трохи - музейна замальовка хати і колиска:
Повідомлення відредагував Яга - Понеділок, 2012-06-18, 4:30 PM |
|
| |