Намисто: Намистинки моєї душі
|
|
намисто | Дата: П`ятниця, 2010-06-25, 8:46 PM | Повідомлення # 1 |
мешканець сайту
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
|
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
edeiveysvik | Дата: П`ятниця, 2013-07-19, 11:38 PM | Повідомлення # 561 |
друг
| Оленочко, хотіла вас спитати... Крамничка Олі Калини, це інтернет-магазин, бо пробувала знайти , та не вийшло... а от ниточки знайшла в інтернеті Харківський інтернет - магазин реалізує... і там прочитала, що вони є під №5 і №8, якими користуєтесь ви і як потрапити до крамнички Олі Калини. Дякую... Оленочко, пробувала зайти до вас в однокласники, та сторінка, щось не відкрилась... Всього вам найкращого
Вишивка- мій рятівний куточок, спокій моєї душі
|
|
| |
Zeta | Дата: П`ятниця, 2013-07-19, 11:59 PM | Повідомлення # 562 |
Мудра людина
| Оленко,вітаю з шедевром!!!! НЕПЕРЕВЕРШЕНО!!!!!!!!!!! А ще й на такій вродливій жінці!!!!!!!!!!!!!!.................
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
намисто | Дата: Субота, 2013-07-20, 6:34 PM | Повідомлення # 563 |
мешканець сайту
| ТМК, LDII, Пасіонарія, дякую, дорогенькі! Так приємно! Цитата (Пасіонарія) Вимагаю розширеного фоторепортажу. Ти ж, Оленко, ніколи одну "фотофрафію" не робиш! Це точно, але фото маю поки що тільки одне. Фотограф має багато роботи. Так що потерпіть ще трохи!
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
намисто | Дата: Субота, 2013-07-20, 6:54 PM | Повідомлення # 564 |
мешканець сайту
| edeiveysvik, Zeta, дякую! Цитата (edeiveysvik) Крамничка Олі Калини, це інтернет-магазин, бо пробувала знайти , та не вийшло... http://prekrasa-store.blogspot.com/ Це тут, а ще Оля веде дуже цікавий і корисний блог, в який я люблю час від часу заглядати. http://prekrasa-studio.blogspot.com/ Цитата (edeiveysvik) і там прочитала, що вони є під №5 і №8, якими користуєтесь ви? Я користуюся №12. Таку нитку можна використовувати і для вирізування. Вишивка буде більш рельєфною, ніж коли муліне вишивати. Там у Олі багато гарних ниток є. Я вже на дещо облизуюся. Але треба позакінчувати вже те, що в роботі, хоча б. А вже потім здійснювати наступні бажання. Бажаю успіху!
|
|
| |
edeiveysvik | Дата: Неділя, 2013-07-21, 0:07 AM | Повідомлення # 565 |
друг
| Оленочко, щіро, щіро дякую за пораду вже біжу дивитися, бо нетерплячка, думаю я також буду облизуватись....... і очі горітимуть від захоплення...
Вишивка- мій рятівний куточок, спокій моєї душі
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Неділя, 2013-07-21, 0:54 AM | Повідомлення # 566 |
Мудра людина
| намисто, Оленко, фото просто супер! А ти певно не гуцулка вже , а полтавчаночка!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Zeta | Дата: Неділя, 2013-07-21, 10:07 PM | Повідомлення # 567 |
Мудра людина
| Оленко - обіцяний тобі МК з обробки горловини тут
|
|
| |
romantik | Дата: Понеділок, 2013-07-22, 9:58 AM | Повідомлення # 568 |
побратим
| намисто, не люблю повторювати інших, але змушена. Костюмчик просто клааааас! В мене лише одне питаннячко. Скільки часу потратили для виготовлення такої краси?
|
|
| |
Oленка | Дата: Понеділок, 2013-07-22, 10:00 AM | Повідомлення # 569 |
Мудра людина
| Красуня!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Bullet | Дата: Понеділок, 2013-07-22, 11:24 AM | Повідомлення # 570 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата (намисто) МОРМ, здається, те що треба. Але, все ж таки, як робити надписи, шукала відеоуроки, знову залізла в якісь "дєбрі"... Як зменшувати, зтискати, обрізати ясно, а от надписи як робити, ні... Просто напиши покроково в меню куди тиснути через тире. написи робляться у фотошопі :))) У майкрософт пікчер менеджері вони не ставляться, нажаль.
Оленко, введи в пошук на ютьюбі російською мовою слова "как сделать надпись на фото в фотошопе" - викине купу результатів.
Цитата (намисто) Ну і довгоочікуваний костюмчик для натхнення! Гарного всім настрою на вихідних! гарний костюмчик! Дівчата, попри стереотип щодо відвічної повноти українських жінок, я би стверджувала, що давні українські жінки були дуже стрункими, бо подібний крій пасує лише худеньким Особисто я в такому- якслон (з моїм повним третім розміром бюсту - це взагалі мрак, а не блузка, коли на мені...) Олено, тобі ДУЖЕ пасує!!!!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
olgavasilevskia | Дата: Понеділок, 2013-07-22, 12:37 PM | Повідомлення # 571 |
побратим
| Оленко,яка краса і гармонія!!! Думаю,що ваш батько таки подарував Вашому чоловікові кулемет...якимсь патичком неможливо боронити Вас від прихильників!!!!!
Повідомлення відредагував olgavasilevskia - Понеділок, 2013-07-22, 12:37 PM |
|
| |
намисто | Дата: Вівторок, 2013-07-23, 10:46 AM | Повідомлення # 572 |
мешканець сайту
| Цитата (Dmutrik09) Оленко, фото просто супер! А ти певно не гуцулка вже , а полтавчаночка! Лесю, ти таки права! Коли вишиваєш ці старовинні візерунки, ніби поринаєш думками в ту сиву давнину. І думаеш, як то було... Як то дівчата на вечорницях сиділи пряли, ткали, вишивали і співали. А хлопці їх розважали. Мабуть вони були щасливі, бо ті стаоровинні взори їх оберігали. І я відчуваю під час вишивання якесь тепло і затишок на душі. І все в мені ніби врівноважується. І я щаслива, що маю нагоду відчувати себе трохи гуцулкою, трохи полтавчанкою, трохи покутянкою...
Цитата (romantik) Скільки часу потратили для виготовлення такої краси? tongue Десь біля чотирьох місяців приблизно. Точно не скажу, бо завжди маю в роботі декілька виробів.
Цитата (Bullet) написи робляться у фотошопі :))) Дякую, Ліза! Мабуть я таки зупинюся на іншій програмі. Зараз потрохи розбираюся з Пікасою. Ми з нею якось швидко знайшли спільну мову.
Цитата (Bullet) попри стереотип щодо відвічної повноти українських жінок, я би стверджувала, що давні українські жінки були дуже стрункими, Я чогось теж думаю, що вони були стрункими. У них харчування було екологічно чистим + систематична фізична праця, знаєте...А широкі фасони кроїли з різних міркувань: бо такої ширини було полотно, бо українські зими все ж таки холодні , а така густа зборка надавала додаткової щільності вбранню, бо не було нижньої білизни і ті зборки прикривали тіло тощо...
Цей костюм на мене таки трохи завеликий, дякую за компліменти! Цитата (olgavasilevskia) Оленко,яка краса і гармонія!!! Думаю,що ваш батько таки подарував Вашому чоловікові кулемет...якимсь патичком неможливо боронити Вас від прихильників!!!!! Оля, дякую тобі за добре слово! Думаю, мій тато таки охороняє мене, бо відчуваю це завжди, хоч його вже давно нема серед нас...
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2013-07-23, 10:53 AM | Повідомлення # 573 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата (намисто) Зараз потрохи розбираюся з Пікасою. Ми з нею якось швидко знайшли спільну мову. Тому що Пікчер менеджер русифікований і легко сприймається не-знавцями дизайну.
Мій досвідвикладання комп. графіки в художній школі показує, що людей в найпершу чергу лякає англійський інтерфейс. Але прошу повірити моїм рокам роботи в фотошопі: русифікований фотошоп - це знущання над дизайнером і над людиною. Крім того, більшість людей не розуміють, що встановлення русифікатору призводить до змін в ключовому реєстрі (тобто в самих мізках віндовсу), і зняття русифікатору приводить до безладу у фотошопі і "родсвєнних" (пардон!) йому "пріложеніях" (капєц, де моя українська мова..)
Словом, русифікований фотошоп - це майже вірус у вас на компі.
Майкрософт Офіс пікчер менеджер - це ліцензійна русифікована програма, яка не входить в конфлікт з іншими програмами, + вона встановлена на всіх віндовсах одразу.
Перепрошую за багато слів. Хотіла застерегти тебе, Оленко, і твоїх читачів від фатальних помилок.
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
намисто | Дата: Середа, 2013-07-24, 8:52 PM | Повідомлення # 574 |
мешканець сайту
| Рукав сорочки, вишитий "курячими шкірками". Ширина рукава в даному випадку 60 см. Після прання зборка розтягнулася і прилягала до руки не так щільно, як хотілося б. Тому з вивороту протягла в складочки еластичну нитку. Тепер все ОК! Може мій досвід буде комусь корисним.
Повідомлення відредагував намисто - Четвер, 2013-07-25, 12:25 PM |
|
| |
Zeta | Дата: Середа, 2013-07-24, 9:04 PM | Повідомлення # 575 |
Мудра людина
| Оленко.а є якийсь розрахунок для цієї збірки - скажімо 1:3 чи 1:4 - як треба розрахувати ? якщо треба отримати ширину вже зібрану 20см - скільки потрібно мати ширину рукава?
|
|
| |
Юлька-мамулька | Дата: Середа, 2013-07-24, 10:45 PM | Повідомлення # 576 |
друг
| намисто, дуже красиві роботи. А я по вашій останній роботі впізнала вас....ми дружимо в Однокласниках))
|
|
| |
намисто | Дата: Неділя, 2013-07-28, 1:39 PM | Повідомлення # 577 |
мешканець сайту
| Zeta, в цьому сірому костюмі я кроїла рукав шириною 60 см, хотіла зробити рукав традиційної народної ширини. Тепер я би вже так не робила. Для гарного об"єму достатньо і 50 см. Коефіцієнт призборки орієнтовно виходить 1:3. Все залежить від щільності тканини і від того, скільки ниточок ти будеш лишати на складку, адже можна лишати 8, а можна і 12, наприклад.
Раніше я робила "курячі шкірки " за схемою, поданою в книзі "Технологія вишивки" В.О. Радкевич, Г.М. Пащенко:
Пізніше спробувала спосіб, викладений в книзі Т. Дяків "Українські стіби" під назвою "збиранка зі Жаб"я" (Гуцульщина) і цей варіант мені сподобався більше. Призбирки виходять більш ущільнені:
Ще трохи рукавчиків:
|
|
| |
намисто | Дата: Неділя, 2013-07-28, 1:41 PM | Повідомлення # 578 |
мешканець сайту
| Юлька-мамулька, Вітаю! Світ тісний!
|
|
| |
lady-v | Дата: Неділя, 2013-07-28, 2:13 PM | Повідомлення # 579 |
Мудра людина
| Цитата (намисто) Пізніше спробувала спосіб, викладений в книзі Т. Дяків "Українські стіби" під назвою "збиранка зі Жаб"я" (Гуцульщина) і цей варіант мені сподобався більше. Призбирки виходять більш ущільнені: А там при протягуванні ниточки назад, коли збірка має бути широка, та нитка потім не провисає зі споду? Чи вона ще якось кріпиться до тканини?
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
намисто | Дата: Неділя, 2013-07-28, 4:06 PM | Повідомлення # 580 |
мешканець сайту
| Цитата (lady-v) А там при протягуванні ниточки назад, коли збірка має бути широка, та нитка потім не провисає зі споду? Чи вона ще якось кріпиться до тканини? Вікторія, дякую за запитання! Впустила цей момент. Я не залишаю нитку провисаючою, а закріплюю її в стібах призбирок. Всього 2-3 закріпочки і нитка не висить, а гарно ховається в складку.
Маю в роботі ще такий процес: вишиваю сорочку для сина.
Набирування, покутська мережка, городенківське змережування ( одне з...), кривулька, ретязь, Пробувала верхоплут, але відмовилася від нього, занадто вже широкий був би візерунок. Але вишивати ним сподобалося. От така вишивальна "регіональна солянка". Не судіть строго, хто старається притримуватися регіональних розмежувань у техніках, просто все це вже давно хотілося вишити, тому так.
|
|
| |