Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2013-10-13, 10:21 PM | Повідомлення # 1581 |
Мудра людина
| ромашка1, Afinna, marijkaja, дякую! Мала справді дебютувала сьогодні -- сама підійшла до мікрофона, прочитала 2 вірша, проспівада дві пісні, ще віршик, вклонилась, сказала, що виступала Саша. Фото будуть. Поки що з п'ятниці з мережі
Придбала книжку про Олену Пчілку "Золоті дні золотого дитячого віку"фото і анотація звідси Написаний 1928 р. автобіографічний нарис Олени Пчілки - це надзвичайно цікавий документ епохи і переконливий приклад сучасним батькам, як треба любити і виховувати дітей, як прищеплювати їм любов до рідної землі, рідного народу, рідного слова. Підготували це видання, вперше відтворивши авторський варіант останнього твору Олени Пчілки, наукові співробітники Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка НАНУ Лариса Мірошниченко та Алла Ріпенко. Книгу ілюстровано численними світлинами.
Також створила Сорочковий легкоший, долучайтесь, хто висловлював бажання!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
shtynka | Дата: Понеділок, 2013-10-14, 9:57 AM | Повідомлення # 1582 |
Мудра людина
| ай гарнюні, молодці!
Моя майстерня
|
|
| |
lady-v | Дата: Вівторок, 2013-10-15, 9:09 AM | Повідомлення # 1583 |
Мудра людина
| Цитата Tana ( ) Мала справді дебютувала сьогодні -- сама підійшла до мікрофона, прочитала 2 вірша, проспівада дві пісні, ще віршик, вклонилась, сказала, що виступала Саша. Яка ж молодчинка, розумниця росте!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
sheva | Дата: Вівторок, 2013-10-15, 7:30 PM | Повідомлення # 1584 |
побратим
| Tana, Сашуня - така гарненька та, здається, така самостійна дівчинка! А ще й розумниця! Мабуть, уся в маму.
моя майстерня
|
|
| |
Bullet | Дата: Вівторок, 2013-10-15, 9:22 PM | Повідомлення # 1585 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Цитата Tana ( ) Мала справді дебютувала сьогодні -- сама підійшла до мікрофона, прочитала 2 вірша, проспівада дві пісні, ще віршик, вклонилась, сказала, що виступала Саша. Фото будуть. ТТТ, яка розумниця! На цих фото Саша ніби схожа на тебе, але якби я не бачила Сергія! Копія - тато!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Kaluna | Дата: Вівторок, 2013-10-15, 10:15 PM | Повідомлення # 1586 |
Мудра людина
| Tana, ви такі красуні! В вишиванках дуже гармонічно. Сашуня так поважно поглядає Міцного здоров'я і гарної долі!
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
romantik | Дата: Вівторок, 2013-10-15, 10:31 PM | Повідомлення # 1587 |
побратим
| Цитата Tana ( ) Мала справді дебютувала сьогодні -- сама підійшла до мікрофона, прочитала 2 вірша, проспівада дві пісні, ще віршик, вклонилась, сказала, що виступала Саша. Мамина розумничка. Хай радує маму своїми успіхами
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-10-16, 10:26 AM | Повідомлення # 1588 |
Мудра людина
| shtynka, lady-v, sheva, Bullet, Kaluna, romantik, останні похвастульки,і до роботи. В останній день фестивалю зробили літогравюру (самі загвинчували прес) Галина Малик з Ужгорода фактично для доні провела презентацію, читали, бавились, отримали автограф від автора (а вдома куповану для знайомих другу книжку доня теж підписала, мовляв, я, як автор, поставлю автограф) Перед заключною частиною Олександра підішла до мікрофону, прочитала 2 вірша, проспівала 2 пісні іще одну загадку, відійшла, вклонилась і мовила: "Виступала Саша". Де було моє серце - не питайте. Зал аплодував. Таким чином, в нас відбувся дебют на сцені Музею книги і друкарства. Далі буде, як каже Леся Демчук
Спідниці нам плела nadiya_tsynaiko
|
|
| |
a-stra | Дата: Середа, 2013-10-16, 10:36 AM | Повідомлення # 1589 |
Активіст форума
| Ой, яка краса!!!! ))))) Таню, яка молодець Сашуля! Скільки різних талантів з такого раннього віку! Дуже натхненно виступає!))
"Всегда радуйтесь. Непрестанно молитесь. За все благодарите" 1 Фес. 5:16-18 )))))
Запрошую до моєї майстерні!
|
|
| |
Тетяна | Дата: Середа, 2013-10-16, 11:08 AM | Повідомлення # 1590 |
Активіст форума
| Цитата Tana ( ) Де було моє серце - не питайте. Саша-
|
|
| |
siesta | Дата: Середа, 2013-10-16, 1:16 PM | Повідомлення # 1591 |
друг
| Цитата Tana Перед заключною частиною Олександра підішла до мікрофону, прочитала 2 вірша, проспівала 2 пісні іще одну загадку, відійшла, вклонилась і мовила: "Виступала Саша". Де було моє серце - не питайте. Зал аплодував. Таким чином, в нас відбувся дебют на сцені Музею книги і друкарства.
Ой, і не знаю, де було Ваше серце, а тут просто зімліла!!
Повідомлення відредагував siesta - Середа, 2013-10-16, 1:17 PM |
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-10-16, 1:52 PM | Повідомлення # 1592 |
Мудра людина
| a-stra, Тетяна, siesta, дякую, дівчата!
Тепер звожу до купи обіцяне по сорочкам, шитим темно-синім індиго.
На щастя, все більше людей знають, що українська сорочка -- це не суцільна вишивка хрестиком і не виключно червоно-чорні кольори ниток для вишивання (див. про так званий брокар, або про брокарівську вишивку).
Українські вишивка різноманітна за техніками (близько 200 швів нараховують за різними джерелами і класифікаціями) і розмаїта за кольоровим виповненням традиційно білого полотна сорочки.
Сьогодні мова піде про сорочки, шиті кольором "темно-синій індиго" з Гадяччини (Полтавщина).
Головними кольорами української вишивки здавна був червоний, білий, і як додатковий -- синій, потім всі інші кольори. Пояснення цьому просте: фарбник індиго був достатньо коштовний, адже не вирощувався в Україні, був привозним. Тому був дуже цінний і використовувався додатково (не був основним кольором). За окремими випадками ( гадяцькі сорочки і деякі черницькі рушники).
Сорочки, шиті суцільно або переважно темно-синім територіально належать до Полтавської області, міста Гадяч, яке раніше носила назву Гадяче (див."Спогади про Михайла Драгоманова" Олени Пчілки)
Пропоную до Вашої увагу підбірку цих розкішних сорочок традиційного крою з вишивкою темно-синім кольором:
Сусанна Карпенко співає в такій сорочці
Відомий інет-аукціон за наводкою Юлі Гончарової показує нам дві сорочки із с.Веприк Гадяцького р-ну
1.
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Середа, 2013-10-16, 1:53 PM | Повідомлення # 1593 |
мешканець сайту
| Росте справжній артист! Молодчинка, Сашуня!
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |
|
Dmutrik09 | Дата: Середа, 2013-10-16, 2:15 PM | Повідомлення # 1595 |
Мудра людина
| Таню, ТАНЮ, молодці дівчата! Сашуня вся в маму! Їй є з кого брати приклад! А мамі гордитися! Молодчинки!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
|
|
Волиняночка | Дата: Середа, 2013-10-16, 3:54 PM | Повідомлення # 1598 |
мешканець сайту
| Tana, дякую за підбірку! Я тільки мрію вишити собі чисто синіми нитками сорочку. була одна спроба, але мені не дуже вдало підібрався відтінок синього. Якщо тобі буде не складно напиши, будь-ласка, № ниток, який найбільше відповідає автентичному синьому на музейних сорочках.
Тільки спільна праця об'єднує людей!
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2013-10-16, 4:59 PM | Повідомлення # 1599 |
Мудра людина
| Irina_SV, Dmutrik09, красно дякую за підтримку! Цитата Волиняночка ( ) напиши, будь-ласка, № ниток, який найбільше відповідає автентичному синьому на музейних сорочках. Волиняночка, Юрій Мельничук в палітрі ДМС рекомендує сині (індиго) 311, 312, 336; темно-синій (вище чорного) 318, 415. Продовжуємо про сорочки. Жіноча сорочка, м.Гадяч,з колекції музею Гончара
|
|
| |
Irina_SV | Дата: Середа, 2013-10-16, 5:41 PM | Повідомлення # 1600 |
мешканець сайту
| Tana, оце так підбірка!!! з захопленням роздивляюсь! Дякую Вам за такий чудовий матеріал!
"Життя цікаве та прекрасне - візьми від нього максимум" http://irynasv.blogspot.com/
|
|
| |