Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 7:12 AM | Повідомлення # 961 |
Мудра людина
| Яга, підтверджую)))
Найяскравіші роботи за змістом, якістю та ставленням до своєї вишивки у Лідії Бебешко (домовились про можливість зустрічі для нашого форума) Білі полтавські сорочки Ніті Іпатій, очіпки Валентини Ануарової, де-які пояси, навіть трішки поткали на станочку... Це був нечисельний за кількістю майстрів ярмарок і ще менший за кількістю відвідувачів. Другого дня гроза, злива, впав шматок(!) дерева на машину неподалік нас, добре, що ніхто не постраждав. Змокли всі, щоправа за години дві повністю обсохли. Емоцій купа, різних. З антикварних виробів вартих уваги були хіба що сорочки з Новгород-Сіверського району (Чернігівщина)
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
lady-v | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 10:49 AM | Повідомлення # 962 |
Мудра людина
| Tana, які чудові світлини тут, у Вас! А які ж, ви, дівчата, гарні!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
|
Ролічок | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 3:01 PM | Повідомлення # 964 |
Мудра людина
| Тяню, гарні світлини! і ти така красуня на них! твій костюм ще чекає на тебе ;). хоча він твоєму автентичному вбранню не конкурент. я вже захистилась. зайди подивись новиники на моїй сторінці. а що то у тебе за прикраси? можна ближче?
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 4:47 PM | Повідомлення # 965 |
Мудра людина
| lady-v, Zeta, дякую, копаємо те, що можна, викладаю ще фото з так званої весільної хатки, хоча насправді мені там було дуже сумно від запустіння, павутиння, облупленості стін, стелі, старих-престарих потрісканих хлібних виробів. На фото якось красивіше, ніж насправді. Але принаймні хоч такий шматочок народнлої архітектури і побуту з селища Пирогів.
а що то у тебе за прикраси? можна ближче? Верхня нитка -- прабабусині коралі, середня -- агат жовтий, нижня полімерна глина від ЖЖ-майстрині http://tashakp.livejournal.com/65129.html
|
|
| |
Oленка | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 5:33 PM | Повідомлення # 966 |
Мудра людина
| На фото все дуже свiже вийшло. Павутиння не видно. А ти, то i казати не про що - красуня!
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 5:45 PM | Повідомлення # 967 |
Мудра людина
| Oленка, дякую на доброму слові, але вже хочу вилізти з прабабусиних речей і доробити собі гарний одяг, сучасне етно.
|
|
| |
Lyubov | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 7:20 PM | Повідомлення # 968 |
Мудра людина
| Танюша, спасибо за фото: все так по-старинному, по-взаправдашнему, как мы говорили в детстве. Скажи, пожалуйста, а эти туеса под крышей - из чего и для чего они? Интересно!
|
|
| |
olimpia | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 7:49 PM | Повідомлення # 969 |
мешканець сайту
| Quote (Tana) Фото з Гончарного центру Таню, а де це?
Якщо в одному мене стало менше , то це означає, що десь в іншому мене стало більше.
|
|
| |
Ролічок | Дата: Понеділок, 2012-06-11, 8:19 PM | Повідомлення # 970 |
Мудра людина
| Tana, а виглядають як одне ціле! дуже гарні! і тобі до лиця!
|
|
| |
Kaluna | Дата: Вівторок, 2012-06-12, 0:24 AM | Повідомлення # 971 |
Мудра людина
| Quote (Tana) вже хочу вилізти з прабабусиних речей і доробити собі гарний одяг, сучасне етно. +100 я теж правда в мене не прабабусині а з антикварного базару, кілька тижднів тому зрозуміла, що старовинної сорочки одягати більше не буду. Тож, Таню, бери мене в компанію правда мені не "доробляти", а робити все від початку потрібно
Чарівниця - Скарбничка старожитностей та екскурсій - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2012-06-12, 1:20 AM | Повідомлення # 972 |
Мудра людина
| Quote (Lyubov) а эти туеса под крышей - из чего и для чего они? Интересно! Очевмдно для сипучих продуктів, які зберігались на горищі.
Quote (olimpia) Quote (Tana) Фото з Гончарного центру Таню, а де це? Це частина вишгородського заповідника -- Гончарний центр. Там павільйон із розкопаним гончарним кругом 11 ст., хата-музей, майстерня гончара, садок, ін. Мені там дуже подобається.
Quote (Ролічок) Tana, а виглядають як одне ціле! дуже гарні! і тобі до лиця! Я намагаюсь виховувати себе, свій смак , і почала активніше носити прикраси.Quote (Kaluna) Тож, Таню, бери мене в компанію wink правда мені не "доробляти", а робити все від початку потрібно smile
Quote (Kaluna) Тож, Таню, бери мене в компанію wink правда мені не "доробляти", а робити все від початку потрібно smile Робитимемо. Гуртом добре й батька бити. В мене знайоме тобі відчуття, що достатньо вже звідти (з минулого) я взяла, хочу робити своє для себе. Для родини вдається, а себе щось недолюблюємо. Виправлятимемось. Як сказала Валентина Ануарова, що час меня зняти ганчірку з голови (мала на увазі пов'язку мою конопляну). Тому охоче , Олю, створюватимемо собі гардероб для життя, а не тільки "костюм" для фестивалів.
Дякую всім моїм гостям за добрі слова і за те, що не оминаєте мою майстерню!
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2012-06-12, 2:23 AM | Повідомлення # 973 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Очевмдно для сипучих продуктів, які зберігались на горищі. Зберігали злаки на горищі. Пшеницю, жито, овес. У маминої хресної стоїть досі така " штукенція " на горищі. Quote (Tana) Робитимемо. Гуртом добре й батька бити. В мене знайоме тобі відчуття, що достатньо вже звідти (з минулого) я взяла, хочу робити своє для себе. Для родини вдається, а себе щось недолюблюємо. Виправлятимемось. Як сказала Валентина Ануарова, що час меня зняти ганчірку з голови (мала на увазі пов'язку мою конопляну). Тому охоче , Олю, створюватимемо собі гардероб для життя, а не тільки "костюм" для фестивалів. Дякую всім моїм гостям за добрі слова і за те, що не оминаєте мою майстерню! Дівчата і я задумалася над цим все вишиваємо комусь, бо хтось просить,а для нас, для наших рідних завжди не вистарчає часу.... Треба щось робити вже для себе.! Гарні ви дівчата! І музей , і музейні речі на фото виглядають гарно. Люблю сто раз такі фото переглядати, і завжди чомусь цікаво і спокій такий на душі.... Бачу таим ще Саша Пренко заглядає на фото. Вітання майстрині.
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Тетяна | Дата: Вівторок, 2012-06-12, 9:04 PM | Повідомлення # 974 |
Активіст форума
| Quote (Dmutrik09) Гарні ви дівчата! І музей , і музейні речі на фото виглядають гарно. Спасибі за фото! Зразу згадалось дитинство, бабина хата (з дубових колод), лави, кілочки, на які рушники вішали, домоткані рядна і запах сушених трав і дерева... Quote (Dmutrik09) Треба щось робити вже для себе.! Яка слушна думка! Хоч бери і конкурс проводь: "Для себе, рідної". Бо у мене вже 4 роки лежить невишита сорочка! Давайте, беріться, дивись, і ми натхненням сповнимось!
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2012-06-12, 9:44 PM | Повідомлення # 975 |
Мудра людина
| Quote (Тетяна) Яка слушна думка! Хоч бери і конкурс проводь: "Для себе, рідної". Quote (Dmutrik09) Дівчата і я задумалася над цим все вишиваємо комусь, бо хтось просить,а для нас, для наших рідних завжди не вистарчає часу.... Треба щось робити вже для себе.!
Може у формі довгобуду, з мікрозвітом щотижня, що зробили для себе? Візьмусь координувати.
|
|
| |
Zeta | Дата: Вівторок, 2012-06-12, 10:02 PM | Повідомлення # 976 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Може у формі довгобуду, з мікрозвітом щотижня, що зробили для себе? Візьмусь координувати. і я до вас приєднаюсь - а то точно до себе руки не доходять
|
|
| |
Na_talka | Дата: Вівторок, 2012-06-12, 10:13 PM | Повідомлення # 977 |
побратим
| Я теж приєднаюсь.
|
|
| |
Lyubov | Дата: Середа, 2012-06-13, 0:13 AM | Повідомлення # 978 |
Мудра людина
| Девушки, спасибо за пояснения в отношении таких красивых и вместительных торбочек! Что касается вышивки "для себя, родной" - согласна: к сожалению, "сапожник без сапог"! Надо срочно исправлять положение!!!
|
|
| |
Bullet | Дата: Середа, 2012-06-13, 1:21 AM | Повідомлення # 979 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Tana) Може у формі довгобуду, з мікрозвітом щотижня, що зробили для себе? Візьмусь координувати. +1 !!! Хоч у форумі і заборона писати такі короткі коментарі. О, вже довгий коментар Таня, я підтримаю, я візьму участь!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2012-06-13, 7:45 PM | Повідомлення # 980 |
Мудра людина
| Дівчата, гуртом одягнемось пристойно))) Підготую текст, а розпочнем, як тільки вівішу конкурс сорочок, так що збирайтесь із думками/силами/нитками/схемами і тканиною.
|
|
| |