Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Oленка | Дата: Неділя, 2012-03-25, 2:20 AM | Повідомлення # 901 |
Мудра людина
| Таня! Яка чудова вишивка! Чекаю на виріб в готовому виді. Терпляче...
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Tana | Дата: Понеділок, 2012-03-26, 3:26 PM | Повідомлення # 902 |
Мудра людина
| Oленка, sjana_if, lady-v, Bullet, дякую, пацюю! Вже вишила, тепер думаю, як збирати-змережувати.Zeta, значить в нас однакове кольоровподобання, ура-ура!
Мій п'ятачок на Слобідському Ярмарку в Мамаєвій слободі 2011 Ходіть за лінком, побачите ще знайомі обличчя з форума.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Oленка | Дата: Понеділок, 2012-03-26, 7:40 PM | Повідомлення # 903 |
Мудра людина
| Таня! Красунечка! Ну i роботи супер!
|
|
| |
Zeta | Дата: Понеділок, 2012-03-26, 10:05 PM | Повідомлення # 904 |
Мудра людина
| Таню,тобі дуже личить ця сорочка! вона старовинна?
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
nosiknata | Дата: Вівторок, 2012-03-27, 4:00 PM | Повідомлення # 905 |
Мудра людина
| Tanа, класна фотка - задній план, твої закладинки, - все тобі до лиця:) Твої коралі я впізнала, а оті другі, то часом не індійські, в "Дримби" куплені? У мене також такі є:)
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
a-stra | Дата: Вівторок, 2012-03-27, 4:29 PM | Повідомлення # 906 |
Активіст форума
| Таня, Ви така тут гарненька! Просто як сонечко світитесь!
"Всегда радуйтесь. Непрестанно молитесь. За все благодарите" 1 Фес. 5:16-18 )))))
Запрошую до моєї майстерні!
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2012-03-27, 6:58 PM | Повідомлення # 907 |
Мудра людина
| Oленка, a-stra, дякую на доброму слові!
Quote (nosiknata) оті другі, то часом не індійські, в "Дримби" куплені? nosiknata, вони родом з СРСР, мама не носила, я забрала собі. Дякую за похвалу, приємно-приємно!
Quote (Zeta) Таню,тобі дуже личить ця сорочка! вона старовинна? Дякую, Таню! Вона переяславська, я дала її одянути знайомим, тепер не знаю, як забрати..((.
|
|
| |
nosiknata | Дата: Вівторок, 2012-03-27, 7:53 PM | Повідомлення # 908 |
Мудра людина
| Quote (Tana) вони родом з СРСР серйозно? дивись в контакті -drymba дримба , альбом "коралі та намиста" є схожі на твої
Координую конкурс "Світ вишивки Георгія Гараса"
|
|
| |
Tana | Дата: Вівторок, 2012-03-27, 9:21 PM | Повідомлення # 909 |
Мудра людина
| Саме так ,а в альбомі схожих не знайшла:(. Привіт з Переяслава досніговий!
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Вівторок, 2012-03-27, 9:32 PM | Повідомлення # 910 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Дякую, Таню! Вона переяславська, я дала її одянути знайомим, тепер не знаю, як забрати..((. Забрати, казати, що дуже треба!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
a-stra | Дата: Середа, 2012-03-28, 10:43 AM | Повідомлення # 911 |
Активіст форума
| Quote (Tana) Привіт з Переяслава досніговий! Таню, які чудові квіти!!!!! Як я хочу поближче до природи, втягти в себе ніздрями запах землі і розквітаючої весни! Треба вже десь вибиратись з цих кам'яних мішків!
"Всегда радуйтесь. Непрестанно молитесь. За все благодарите" 1 Фес. 5:16-18 )))))
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2012-03-28, 6:58 PM | Повідомлення # 912 |
Мудра людина
| a-stra, треба-треба! Спілкування з природою трасформує негатив великого міста
Мої великодні приготування
|
|
| |
Lyubov | Дата: Середа, 2012-03-28, 9:26 PM | Повідомлення # 913 |
Мудра людина
| Как вариант - можно общаться с природой на подоконнике!
|
|
| |
a-stra | Дата: Четвер, 2012-03-29, 12:01 PM | Повідомлення # 914 |
Активіст форума
| Tana, чудові приготування! Ви у всеозброєнні!!! Lyubov, це не варіант, мене вже тошнить від виду з вікна, та хочеться свіжого подиху вітру!
|
|
| |
намисто | Дата: Четвер, 2012-03-29, 3:01 PM | Повідомлення # 915 |
мешканець сайту
| Tana, цікавий візерунок на вашій новій роботі, теж хочу бачити цілістний виріб, як і Оленка.))) А та сорочка що на вас одягнута теж цікава, там так багато пухликів на рукаві! Цікаво якої ж ширини той рукав?
Моя майстерня Найдорожче НАМИСТО на шиї у жінки - це руки її дітей, котрі її обіймають... Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Oленка | Дата: П`ятниця, 2012-03-30, 8:27 PM | Повідомлення # 916 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Привіт з Переяслава досніговий! Які гарні крокуси! В нас не такі . Набагато більше зеленого листя. Весь час дивуюсь тому, що здаеться одна і та сама рослина, а різниця все ж є.
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2012-04-22, 0:47 AM | Повідомлення # 917 |
Мудра людина
| Дівчата, дякую за підтримку! Захворіла, бо ман'ячила на своєму городику, а хворою не вишиваю. Але перед тим вже закінчила сорочку донечці, доведу до ладу, покажу, і почала "добивати" чернігівське змережування. Експерементую з товщиною, кількістю і якістю ниток. Варіанти такі: 1) кіровські в 2 нитки; 2)кіровські в 6 ниток (пасмо; 2)"сніжинка". Трішки процесу (намагаюсь знімати варіанти, щоб потім поділитись досвідом з охочими)
З фестивальних новин. З Пирогово запрошення не прислали (вже чи ще не прислали, не знаю), а інший відомий київський скансет з цього повідомлення ну, вже дуже дорогий для звичайних майстрів. Узвозу нема. Тож навесні, вочевидь, не ярмаркуватиму. Висновок -- більше вишию для себе.
А ще покажу наші з донею писанки. Ці намальовані на дошці крейдою --з книги Вадима Мицика "Писанки Черкащини" -- Київ: КИТ, 2007
|
|
| |
Bullet | Дата: Неділя, 2012-04-22, 2:42 AM | Повідомлення # 918 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
| Quote (Tana) Трішки процесу (намагаюсь знімати варіанти, щоб потім поділитись досвідом з охочими) Перша охоча вже тут!
Quote (Tana) З фестивальних новин. З Пирогово запрошення не прислали (вже чи ще не прислали, не знаю), а інший відомий київський скансет з цього повідомлення ну, вже дуже дорогий для звичайних майстрів. Узвозу нема. Тож навесні, вочевидь, не ярмаркуватиму. Висновок -- більше вишию для себе. Тисну лапу. Я взагалі в будь-яких ярмарках розчарувалась, не соромлюсь сказати, що в Україні розвивається жидівське ярмаркування: лише гроші збирають з майстрів, розбавляючи їх лави активними торговцями дешевим крамом...
Quote (Tana) А ще покажу наші з донею писанки. Ці намальовані на дошці крейдою Це ти вже вчиш Сашуню писанкової мови?? Ні, я знала, що ти прогресивна мама, але щоб аж настільки?? Ну ти даєш (молодець!)
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2012-04-22, 12:12 PM | Повідомлення # 919 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) Це ти вже вчиш Сашуню писанкової мови?? Ні, я знала, що ти прогресивна мама, але щоб аж настільки?? smile Ну ти даєш (молодець!) smile
Bullet, дякую, але все набагато простіше. Я малюю, доня домальовує де треба і де не треба... намагаюсь давати їй і олівці різноманітні, і фломастери, і крейду, ін. Ось потепліло, продовжимо з пальчиковими фарбами. До речі, ми вже писанкові вітражи малювали із сусідськими дітьми, так мами отримали більше задоволення , ніж діти, і одежа вся випралась.
|
|
| |
Tana | Дата: Неділя, 2012-04-22, 12:51 PM | Повідомлення # 920 |
Мудра людина
| Quote (Bullet) Я взагалі в будь-яких ярмарках розчарувалась, не соромлюсь сказати, що в Україні розвивається жидівське ярмаркування: лише гроші збирають з майстрів, розбавляючи їх лави активними торговцями дешевим крамом... Абсолютно точно. А стосовно Країни Мрій теж, мабуть, краще бути відвідувачем, а не продавцем (хоча продажі на КМ є завжди)
|
|
| |