Авторська та етнічна вишивка Tana
|
|
Tana | Дата: Середа, 2010-02-17, 9:30 AM | Повідомлення # 1 |
Мудра людина
Група: Перевірений користувач
Статус: Offline
| Ласкаво прошу в мій щоденник на форумі! Мої уподобання схиляються до етнографії, традиційного вбрання, технік вишиття, історії вишивки. Спробувала привнести елементи народної вишивки в речі повсякденного вжитку. З величезним задоволенням все ще створюю закладинки в улюблену книжку, одяг та аксесуари з народними швами і орнаментами. Люблю споглядати і працювати з музейним колекціями.
Зараз запрошую Вас пошити вишиванку собі в довгобуді Виплекана сорочка, пошити вишиванку близькій людині в Сорочковий легкоший та долучитися до відтворення старовинних орнаментів в проекті Вишивка етнографічна:«Украинский народный орнамент:вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев,1876
Більшість поточних робіт викладала в мережі в ЖЖ http://tana-sribna.livejournal.com/ , який переїхав на http://napolotni.blogspot.com/ Найбільш активно моє творче життя протікає в мережі фейсбук www.facebook.com/tana.sribna
Знаю, що мій досвід і напрацювання зокрема на цьому форумі стали в нагоді багатьом людям. Сподіваюсь, завдяки цій темі, коло однодумців розшириться. Приємних вражень!
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
shtynka | Дата: Вівторок, 2011-08-23, 11:24 AM | Повідомлення # 641 |
Мудра людина
| Quote (lady-v) Гарно схопили, приємно дивитись на Вашу сім'ю +1! і місця теж дуже гарні!
Моя майстерня
|
|
| |
Tana | Дата: Середа, 2011-08-24, 9:56 PM | Повідомлення # 642 |
Мудра людина
| shtynka, дякую!
Планую поїздку у Переяслав днів на 10, тому на форумі з'являтимусь рідше.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |
Dmutrik09 | Дата: Четвер, 2011-08-25, 0:27 AM | Повідомлення # 643 |
Мудра людина
| Таню, які красиві фото.! Вітання вашому чудовому сімейству! Природа у вас надзвичайна! А ще Сашуня!!! Ну, прям, як моя дитина в дитинстві: пампушечка, чорнушечка і кучеряшечка. Цьомати маленьку Шурочку!
Моя майстерня ®
...Все життя у шитті і шиття, як життя! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Майстриня вишивання - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: Четвер, 2011-08-25, 1:47 AM | Повідомлення # 644 |
Мудра людина
| Лесю, дякую, оце цьомаю о пів на першу, не спить і не спить, перечитали "Ходить гарбуз по городу" кілька разів і переспівали свій вечірній репертуар)))
|
|
| |
Oленка | Дата: Четвер, 2011-08-25, 5:34 AM | Повідомлення # 645 |
Мудра людина
| Quote (Tana) перечитали "Ходить гарбуз по городу" кілька разів і переспівали свій вечірній репертуар))) Добре що ви співати умієте. Мої співчуття за безсонну ніч.
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2011-08-26, 1:29 PM | Повідомлення # 646 |
Мудра людина
| Нашила днями купу звіряток, залишився ось Зайчик-Пострибайчик Зайчик пошитий-вишитий вручну. Тканина -- льон, нитки бавовняні, наповнення-синтепух. Можна купати прати. Кольорова гама вишивки -- ніжно-зелена і світло-жовта -- це одні з перших кольорів, які вирізняє дитина. Рельєф вишивки сприяє розвитку тактильних відчуттів. Зріст вухастика близько 15 см.
|
|
| |
Agapya | Дата: П`ятниця, 2011-08-26, 2:31 PM | Повідомлення # 647 |
друг
| Quote (Tana) Планую поїздку у Переяслав днів на 10 Tana, приятного отдыха! И если будет такая возможность, сфотографируйте, пожалуйста в музее костюма вот эту шаль (в подробностях, если можно...) http://radikal.ru/F/s59.radikal.ru/i164/0811/ce/3b23f01fa626.jpg.html
|
|
| |
Nito4ka | Дата: П`ятниця, 2011-08-26, 2:49 PM | Повідомлення # 648 |
побратим
| Tana, Зайчик дуже милий, з виразними очима :))
|
|
| |
Ролічок | Дата: П`ятниця, 2011-08-26, 3:15 PM | Повідомлення # 649 |
Мудра людина
| Tana, ага! зрозуміло чий то зайчик...
Чарівниця - Втілення традицій у сучасності - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2011-08-26, 4:06 PM | Повідомлення # 650 |
Мудра людина
| Nito4ka, Ролічок, дякую! Quote (Ролічок) зрозуміло чий то зайчик... В Сашуні півник, інший зайчик і взагалі вже коробка рукодільних іграшок (дякую спільноті і пошті щастя)
Quote (Agapya) И если будет такая возможность, сфотографируйте, пожалуйста в музее костюма вот эту шаль К сожалению, музея нет(!) (много и больно писала в разных темах, где выкладывала экспонаты) . :'( За пожелания спасибо, постараюсь отснять что-то другое новое/старое интересное!
|
|
| |
Agapya | Дата: П`ятниця, 2011-08-26, 4:10 PM | Повідомлення # 651 |
друг
| Quote (Tana) К сожалению, музея нет(!) О! Неужели уже нет... Как жаль...
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2011-08-26, 4:36 PM | Повідомлення # 652 |
Мудра людина
| Agapya,Вам сюди
|
|
| |
lady-v | Дата: П`ятниця, 2011-08-26, 6:48 PM | Повідомлення # 653 |
Мудра людина
| Quote (Tana) залишився ось Зайчик-Пострибайчик Cимпатюля
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
shtynka | Дата: Субота, 2011-08-27, 11:31 AM | Повідомлення # 654 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Нашила днями купу звіряток, залишився ось Зайчик-Пострибайчик просто чудо! фантазія дивовижна річ ))) кольори і мої улюблені в тому числі!
Моя майстерня
|
|
| |
Oленка | Дата: Субота, 2011-08-27, 11:48 AM | Повідомлення # 655 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Нашила днями купу звіряток, залишився ось Зайчик-Пострибайчик Гарний зайчик, а інші де порозбігались?
"Якось буде... - ніяк не буде!.." Галина Чайка (Лановенко)
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2011-08-27, 12:05 PM | Повідомлення # 656 |
Мудра людина
| Ось яка була компанія Трійко у власності маленької дівчинки, якій подарувала інша маленкьа дівчинка на хрестини...
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2011-09-09, 11:24 AM | Повідомлення # 657 |
Мудра людина
| Пост-звіт-підсумок:
Артільна перемога, яка мене дуже потішила "Кручений Марко" Ця народна назва верхоплуту обумовила назву мого артільного виробу. Закладинка вишита на канві темно-синього кольору крученими нитками MAXI (жовт.) і DMC traditions (секц. фарбування). Призначена в книжку Т. Кари-Васильєвої і А. Чорноморець "Українська вишивка" Виворіт Дякую Оленці, бо її ниточки -- переможниці. Дякую всім, хто підтримав моє верхоплутове шиття. Люблю цей шов ще більше)))
З Палітри ""Червона маківка літа" мої Зайчик (родом з Київщини) Холст, синтепух, нитки муліне. Зшитий і вишитий вручну. Коса гладь, звичайний і подвійний хрестики, позаглінний черв'ячок, плахтовий шов (на вушкі). Нитяні ляльки Давно-давно саме з нечесаної лляної куделі колись робили ці ляльки для обрядовий дій з метою відновлення здоров'я...З обереговою метою слід підвісити ляльку за косу та почепити на видному місці; як сувенір можна використовувати її і як підвіску до сумки, і як помічницю в коробці для рукоділля, і як іграшку для малечі. Дівчата трохи більші (вищі) за ширину долоні, з довгими косами, змотані з якісних лляних ниток.
|
|
| |
lady-v | Дата: П`ятниця, 2011-09-09, 11:35 AM | Повідомлення # 658 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Ось яка була компанія Симпатична компанія, саме задоволення такою компанією гратись Quote (Tana) Пост-звіт-підсумок: Одне слово - розкішно!
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
Tana | Дата: П`ятниця, 2011-09-09, 11:57 AM | Повідомлення # 659 |
Мудра людина
| Дякую, lady-v!
|
|
| |
shtynka | Дата: П`ятниця, 2011-09-09, 1:10 PM | Повідомлення # 660 |
Мудра людина
| Quote (Tana) Ось яка була компанія це просто новітнє слово у світі іграшок! Таня - ти Майстриня із неперевершеною творчою думкою! Нових ідей і звершень тобі!
Моя майстерня
|
|
| |