МК мережка з затягуванням
|
|
Bullet | Дата: Середа, 2011-04-06, 2:27 AM | Повідомлення # 1 |
маніяк графічних ліній
Група: Администраторы
Статус: Offline
| копіюю Юліне сюди: - звідси На прохання дівчат виставляю МК по мережці затягуванні. Мережка затяганка виконується зазвичай нитками кольору полотна. Але також гарно виглядає блакитний, сірий на білому полотні або білий на сірому. Я використала блакитні нитки. Також раджу брати для мережки схеми з крупними елементами, бо 1-2 розкидані хрестики загубляться у півстовпчиках Отож, це моя схема У мережці один хрестик(клітинка) дорівнює одному стовпчику Починаємо як завжди з качалочок. Потім підрізаємо одну (!) нитку піткання і витягуємо Закріпивши нитку на качалочці, виконуємо мережку одинарний прутик, захоплюючи кожен раз три нитки основи. Перший рядок буде пустий. Таким чином у нас виходять півстовпчики Перший ряд завершений Другий ряд мережки: через дві нитки піткання підрізаємо ще одну нитку і витягуємо Починаємо виконувати схему. Я вишила ще два півстовпчики і тепер затягую нитку замість тої, що висмикнула, перебираючи голкою: одну нитку під низ, одну наверх. По схемі у мене два хрестики, значить перебираю 6 ниток, тобто 2 стовпчики Виколюю голку вниз Далі по схемі пуста клітинка - виконую півстовпчик. Потім знову два хрестики - але увага! Нитки тепер у мене лежать не так, як минулого разу, тому уважно дивлюсь на них І, відповідно, нитки основи тепер перебираємо зворотнім чином - одну нитку наверх, іншу під низ. Таким чином ми досягаємо ефекту цільного полотна Другий рядок завершено Третій рядок: знову закріплюємо нитку на качалочці. І виконуємо схему Останній рядок теж має бути пустий, тому виконую півстовпчики. І все - мережка готова!
Чарівниця - Берегиня форуму - 2012 моя майстерня на форумі Приватна скринька на форумі заповнена. Пишіть тільки на elisa@ukr.net
|
|
| |
Shvaro4ka | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 6:28 PM | Повідомлення # 2 |
друг
Група: Перевірений користувач
| Goncha, аякщо потрібно, щоб сітка була крупніша як краще робити? 2 через 2 підрізати?
|
|
| |
lady-v | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 6:35 PM | Повідомлення # 3 |
Мудра людина
| Shvaro4ka, тоді краще робити не затяганку, а настилування
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
|
|
| |
010101 | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 6:54 PM | Повідомлення # 4 |
майстер з вишивки
Група: Заблоковані
| Shvaro4ka, точно, тоді вже краще настил, бо інакше прийдеться плутати нитки відповідно до ниток основи і не вийде напівпрутик. Ось зараз якраз зробила сітку для настилу на льонові 2 через 2 і захоплюючи і пучок по 4 нитки.
|
|
| |
010101 | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 7:01 PM | Повідомлення # 5 |
майстер з вишивки
| Щоб крупніше було, треба тоді 1 через 3 підрізати і буде ось так
Хоча тканина досить тонка, цей принцип працює і на щільніших тканинах з товстішими нитками
|
|
| |
Shvaro4ka | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 7:11 PM | Повідомлення # 6 |
друг
| lady-v, а як то? Перерила Стахурську і ніц не знайшла. можете пояснити? Щось я така тупа в тих мережках((((
|
|
| |
010101 | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 7:17 PM | Повідомлення # 7 |
майстер з вишивки
| Shvaro4ka, мережка через чисницю з настилом і прутиком
Повідомлення відредагував Goncha - Понеділок, 2011-07-11, 7:18 PM |
|
| |
lady-v | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 7:22 PM | Повідомлення # 8 |
Мудра людина
| Shvaro4ka, ось тут книжка "Технологія вишивки" , в ній все докладно описано - стор 0023 , таблиці 13, 14
Моя майстерня
Жінки діляться на п'ять вікових груп: 1) дівчинка 2) дівчина 3) молода жінка 4) молода жінка 5) молода жінка
"Чарівниця форума-2010: допомога новачкам" Чарівниця - Майстриня вишивання і добра душа форуму - 2012
Повідомлення відредагував lady-v - Понеділок, 2011-07-11, 7:23 PM |
|
| |
Shvaro4ka | Дата: Понеділок, 2011-07-11, 8:07 PM | Повідомлення # 9 |
друг
| Дякую, дівчата!!! Без вас би не розібралася!!!
|
|
| |
Tana | Дата: Субота, 2012-03-03, 5:02 PM | Повідомлення # 10 |
Мудра людина
| Додам ще джерело "Українська вишивка" Т.Кара-Васильєва, А. Чорноморець, Київ, Либідь, 2002, стр. 80-81.
Координую Довгобуд "Виплекана сорочка" Моя майстерня Чому закладинка – найкращий подарунок?! "Чарівниця-берегиня форума-2010" Чарівниця - Хранитель традицій і увіковічнювач їх в сучасності і майбутньому - 2012
|
|
| |